HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:27

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 6:56

Szóval  katolikus egyházat hasonlították már sokmindenhez, de könnyen lehet, hogy te vagy az első, aki egy kalap alá veszi a kommunizmussal...  :D Azért szerintem böngészgesd egy kicsit a költségvetési tv. mellékleteit, mert nem az egyházak támogatása miatt hever romokban az államháztartás...  ;) (Pl. mi a búbánatos qrva életért kell nekünk még 2006-ban is évi 2,5 milliárd forintot fizetni jóvátétel címszó alatt.)

Ps.: És ha már a rabszolgaság témánál tartunk: jelenleg jó úton haladunk afelé, hogy a bankok rabszolgái legyünk, de hogy a Vatikán rabszolgái voltunk-e valaha, én nem tudom.

Nem egy kalap alá vettem, pont azt írtam hogy egyszer ez - másszor az, a két dolog között amúgy is óriási a különbség és az ellentét, lényegében mind a kettő a mi vérünket szívja(ta).
Az USA pl. miért nem fizet a vatikánnak egyházadó címén milliárdokat?
Mert ők okosabbak, mint mi, és szabadok... Ott mennyi adót fizetnek az emberek? 6-8% körül? Ja és eggyetlen egyház sem kap állami támogatást! Tudom van az usának is sok baja, - meg hibája -, de azért lenne tőlük mit tanulni. Pl. azt azért ne, hogy ha valaki rosszul lessz az utcán és nem lóg a nyakában a biztosítási kártyája, akkor ott hagyják. Állítólag, de ha meg van neki akkor kb. 10x színvonalasabb szolgáltatást kap, mint mi idehaza. Szal. az éremnek azért mindig két oldala van.

#1922 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:28

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 22:46

Az hogy gáznak tartod a hitgyülid, a te dolgod. Legalább én is ennyire gáznak tartom a katolius egyházat...

Ezt a demokratikusat kifejtenéd bővebben?

Nem tudom számodra mi az ideális, de tőled függetlenül a HGY példaértékű. Ezt nem kell bizonygatni, ez tény.

Nyilván ez szvsz, nem kell vele egyetérteni...

Igen, kifejteném. Arra gondolok, hogy ha valaki beiratja oda a gyerekét aki nem hitgyülis, de független bibliaoktatást akar a gyerekének azt előbb utóbb érik atrocitások a tisztán HGY-s vezetés részéről. Bartus könyvében is volt szó a sulitokról, és gondolom azt azért nem akarod mondani, hogy semmi sem igaz abból amit írt...

Nem tény, rendkívül elfogult vagy és az, hogy te mit gondolsz semmit sem változtat valóssá. Pusztán a véleményed... Ugyanis a tények makacs dolgok...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1923 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 7:28

Nyilván ez szvsz, nem kell vele egyetérteni...

Igen, kifejteném. Arra gondolok, hogy ha valaki beiratja oda a gyerekét aki nem hitgyülis, de független bibliaoktatást akar a gyerekének azt előbb utóbb érik atrocitások a tisztán HGY-s vezetés részéről. Bartus könyvében is volt szó a sulitokról, és gondolom azt azért nem akarod mondani, hogy semmi sem igaz abból amit írt...

Nem tény, rendkívül elfogult vagy és az, hogy te mit gondolsz semmit sem változtat valóssá. Pusztán a véleményed... Ugyanis a tények makacs dolgok...

Jaaa. Bartus. Hiteltelen ember. Minden amit mond, és ír(t). Még anno a kommunizmusban beépítették, mint egy időzített bombát, hogy az alkalmas időben belülről robbanjon, és időközben magaköré gyűjtötte azokat, akik valami miatt megkeseredtek, és befolyásolhatókká váltak.
Egy ilyen hatalmas gyüliben, mint egy hatalmas "családban" még véletlenül is ráléphetünk a másik ember lábára, és könnyű megsértődni, bár ez nem éppen egy krisztusi magatartás, és bartus pont ezeket az embereket használta föl a saját céljaira.
Ez az ember soha nem imerte meg Isten kegyelmét, soha nem tért meg. Minden csak színlelés volt, és tettetés... Ilyen ember írományai, amik a gyűlöletről, és az uszításról szólnak. Hiteltelen dolgok, hazugságok.
Lehet, hogy vannak még problémák, - belátom hisz magyarországon nincs múltja a teljes evangéliumi egyházaknak - de Bartus eggyetlen szavának se, v. írásának nem adok, és nem adnék hitelt.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 01. 07:40 -kor

#1924 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:46

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 7:38

Jaaa. Bartus. Hiteltelen ember. Minden amit mond, és ír(t).

Ezt mindjárt gondoltuk... Már ne is haragudj, de mintha papírról olvasnád fel a hivatalos álláspontot...

Az amit te mondasz miért lenne hitelesebb mint Bartus mondanivalója? Nehogy azt mond, hogy belelátsz a "felsővezetésetek" dolgaiba.  :omg:

#1925 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 7:46

Ezt mindjárt gondoltuk... Már ne is haragudj, de mintha papírról olvasnád fel a hivatalos álláspontot...

Az amit te mondasz miért lenne hitelesebb mint Bartus mondanivalója? Nehogy azt mond, hogy belelátsz a "felsővezetésetek" dolgaiba.  :omg:

Egy gyülekezetben - tudomásom szerint - sem volt soha nyíltan kimondva semmilyen hivatalos álláspont!
A dolgok magukért beszélnek...

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 01. 07:50 -kor

#1926 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:51

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 7:49

Egy gyülekezetben - tudomásom szerint - sem volt soha nyíltan kimondva semmilyen hivatalos álláspont!
A dolgok magukért beszélnek...

Amibe te belelátsz azok igen...  :Đ

#1927 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:55

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 7:49

...A dolgok magukért beszélnek...

Így van. Ahogy az első sor - az élcsapat - minden erősebben megnyomott kötőszóra vehemensen bólogat, pláne ha öt méternél közelebb van a beszélő és tudhatólag "benne vannak a tévében", az valóban magáért beszél. (Csak egyszer látnék egy kérdő, vagy kételkedő tekintetet...)

#1928 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 8:27

Nem egy kalap alá vettem, pont azt írtam hogy egyszer ez - másszor az, a két dolog között amúgy is óriási a különbség és az ellentét, lényegében mind a kettő a mi vérünket szívja(ta).

Na most vagy én vagyok gyenge szövegértésből, vagy te gabalyodtál bele abba amit írsz: tehát: ha egyszer ez, másszor az, és hatalmas a különbség a kettő között, akkor ebből miért következik az, hogy "lényegében mind a kettő a mi vérünket szívja(ta)"? Igaz ugyan, hogy minden más, és nincs két egyforma, de két más között is lehet találni lényegi azonosságokat, hasonlóságokat. És nekem úgy tűnt, hogy a kommunizmus és a katolikus egyház között te találtál lényegi hasonlóságokat, néhány triviális , magától értetődőn túl is. És ezt nagyon erősnek tartom, olyannyira, hogy visszautasítom ismét. A bolsevizmus hazugsága, embertelensége, kegyetlensége nem említhető egy hsz-ben a katolicizmussal (hog stílszerű legyek). Szvsz.

#1929 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:03

Pedig mindkettőnek megvoltak a maga "máglyái".

#1930 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:17

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 19:12

WH: ...még mindig nem értem, hogy azok után hogy olyan jól megegyeztünk hogy nincs szükség keresztségre, akkor miért van rá mégis szükség. :)

Erre csak a Te szavaiddal tudnék élni:

Idézet

Idézet (blabla* @ 2006. júl. 31., hétfő - 8:47)
sztem meg isten nem az alapján ítél meg senkit hogy vizes ujjal rajzoltak-e keresztet a homlokára, meg hogy közben milyen szöveget mormolászott a keresztrajzoló az orra allatt.  ez kicsinyesség. nem hiszem hogy isten kicsinyes volna.  

Amit ebben  leírtál, azzal teljes mértékben egyetértek.  :up:  Viszont ez nem a keresztségről szól, legalábbis nem a klasszikus értelemben vett bibliai keresztségről. Ez, amit Te írtál, a katolikusok kreativitását dícséri, de nincs köze ahhoz, amit Krisztus tanított.  :(  Azt, hogy mégis miért így csinálják, ezt ne kérdezd, én sem tudom, de ők sok mindent a maguk sajátos elképzelései alapján csinálnak, sok esetben Bibiliától eltérő dolgokat. Többek között ezekért, ill. a Drummaster által jól illusztrált dolgaikért  nem tartozom hozzájuk, én elveimben a Bibliát követem, mert számomra nem a katolikus egyház, hanem Isten szava a mérvadó. És ez sok esetben nem találkozik egymással.  :(

Ui.: a kalsszikus, bibliai értelemben vett vízkeresztség nagyon fontos lépés, de ezt  már  két-három oldallal ezelőtt részletesen leírtam!!   :)

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 01. 08:31 -kor

#1931 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:37

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 8:59

A bolsevizmus hazugsága, embertelensége, kegyetlensége nem említhető egy hsz-ben a katolicizmussal (hog stílszerű legyek). Szvsz.

Mennyiben jobb a katolicizmus "hazugsága, embertelensége, kegyetlensége" mint a kommunizmuse?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1932 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:48

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 18:40

Biztosíthatlak nincs bennem rossz szándék;

OK  :respect:

Szerintem ott lehet a kutya elásva, hogy én ezt a képességet nem tartom természet fölöttinek, hiszen minden emberben megvan, de vannak bizonyos gátló tényezők, amik ennek kibontakozását meg tudják akadályozni. ( De ezt már ezelőtt leírtam. )
Ez egy ösztön, hasonló az állatokéhoz, - mivel  nem tudatos -, mégis annál egy fokkal bonyolultabb,  épp csak annyival, amennyivel egy ember bonyolultabb és összetettebb lény az állatoknál.

A tudományos magyarázata  pedig ez:
A tudat a baloldali féltekében működik. Munkamódszere, a logika,  problémáink megoldásának előnyben részesített módszere. Ezzel szemben az agy jobb  féltekéjének működése bonyolult, integráló, asszociáló és érzelem vonzatú. Röviden: intuitív.

Különösen jó intuitív megoldásokra jutunk olyan területeken, amelyeken szakértők vagyunk. Gyakorlott sakkozóknak például csupán öt másodpercre van szükségük ahhoz, hogy előrehaladott játszma közben tudatukba véssék a figurák elhelyeződését a sakktáblán és azután "vakon" folytassák a játszmát. Ez a képesség lejátszott és elemzett játszmák ezrein, valamint az egyes lépések gyors (újbóli) felismerésén alapul.
Tapasztalt orvosok vagy autószerelők szintén képesek intuitív gyors diagnózisok megállapítására… stb.

Az én ismeretem eddig terjedt, ezek után sokkal okosabb embereket  kell erről kérdezned, mert hosszasan lehet ezt fejtegetni és taglalni.
Én ennyit  - ill. lásd korábbi írásaimat -  tudtam erről elmondani...  :)

#1933 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 09:56

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 8:48

OK  :respect:

Szerintem ott lehet a kutya elásva, hogy én ezt a képességet nem tartom természet fölöttinek, hiszen minden emberben megvan, de vannak bizonyos gátló tényezők, amik ennek kibontakozását meg tudják akadályozni. ( De ezt már ezelőtt leírtam. )
Ez egy ösztön, hasonló az állatokéhoz, - mivel  nem tudatos -, mégis annál egy fokkal bonyolultabb,  épp csak annyival, amennyivel egy ember bonyolultabb és összetettebb lény az állatoknál.

A tudományos magyarázata  pedig ez:
A tudat a baloldali féltekében működik. Munkamódszere, a logika,  problémáink megoldásának előnyben részesített módszere. Ezzel szemben az agy jobb  féltekéjének működése bonyolult, integráló, asszociáló és érzelem vonzatú. Röviden: intuitív.

Különösen jó intuitív megoldásokra jutunk olyan területeken, amelyeken szakértők vagyunk. Gyakorlott sakkozóknak például csupán öt másodpercre van szükségük ahhoz, hogy előrehaladott játszma közben tudatukba véssék a figurák elhelyeződését a sakktáblán és azután "vakon" folytassák a játszmát. Ez a képesség lejátszott és elemzett játszmák ezrein, valamint az egyes lépések gyors (újbóli) felismerésén alapul.
Tapasztalt orvosok vagy autószerelők szintén képesek intuitív gyors diagnózisok megállapítására… stb.

Az én ismeretem eddig terjedt, ezek után sokkal okosabb embereket  kell erről kérdezned, mert hosszasan lehet ezt fejtegetni és taglalni.
Én ennyit  - ill. lásd korábbi írásaimat -  tudtam erről elmondani...  :)

Te orvos vagy?  :think:

#1934 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:12

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 9:17

Erre csak a Te szavaiddal tudnék élni:

Amit ebben  leírtál, azzal teljes mértékben egyetértek.  :up:  Viszont ez nem a keresztségről szól, legalábbis nem a klasszikus értelemben vett bibliai keresztségről. Ez, amit Te írtál, a katolikusok kreativitását dícséri, de nincs köze ahhoz, amit Krisztus tanított.  :(  Azt, hogy mégis miért így csinálják, ezt ne kérdezd, én sem tudom, de ők sok mindent a maguk sajátos elképzelései alapján csinálnak, sok esetben Bibiliától eltérő dolgokat. Többek között ezekért, ill. a Drummaster által jól illusztrált dolgaikért  nem tartozom hozzájuk, én elveimben a Bibliát követem, mert számomra nem a katolikus egyház, hanem Isten szava a mérvadó. És ez sok esetben nem találkozik egymással.  :(

Ui.: a kalsszikus, bibliai értelemben vett vízkeresztség nagyon fontos lépés, de ezt  már  két-három oldallal ezelőtt részletesen leírtam!!   :)

Még mindig ellentmondást érzek abban amit írsz.

A kérdésem nem a katolikusokra vonatkozott. Abban maradtunk hogy nincs szükség ilyen szimbolikus szertartásokra, mert isten  - lévén nem kicsinyes - nem az alapján ítél hogy mindez elvégeztetett vagy sem.

A klasszikus, bibliai értelemben vett vízkeresztségre vonatkozott a kérdésem. Értem hogy a fontos lépés ott történik, hogy az ember gondolatilag eljusson a felismerésig, ami istenhez bűnbocsánathoz (ezen lehetne szintén vitatkozni, de ez is más téma...) és ezen keresztül vezet a megtisztuláshoz. Illetve azt írod hogy az ehhez tartozó vízkeresztség fontos lépés. Miért? szerintem itt is a gondolati felismerés a fontos, az összes többség már körítés és ugyanúgy vonatkozik rá a megjegyzésem.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1935 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 10:56

Te orvos vagy?  :think:

Tekintsd meg a profilját. ;)

#1936 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 10:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 10:24

Tekintsd meg a profilját. ;)

:omg:  :respect:

#1937 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 12:57

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 9:37

Mennyiben jobb a katolicizmus "hazugsága, embertelensége, kegyetlensége" mint a kommunizmuse?

Erre a kérdésre tőlem nem fogsz választ kapni. Nem tartom összemérhetőnek a katolicizmust (kereszténységet) a kommunizmussal semmilyen téren. És őszintén szólva megdöbbent, hogy alig 16 évvel a "rendszerváltás" után van aki nem így látja.

#1938 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 13:12

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 13:57

Erre a kérdésre tőlem nem fogsz választ kapni. Nem tartom összemérhetőnek a katolicizmust (kereszténységet) a kommunizmussal semmilyen téren. És őszintén szólva megdöbbent, hogy alig 16 évvel a "rendszerváltás" után van aki nem így látja.

Ennek semmi koze a rendszervaltashoz. A katolicizmust multja se szebb mint a kommunizmuse... inkvizicio,  eroszakos teritesek, vallashaboruk, kereszteshadjaratok... lehet hogy nem olyan intenziven volt mocskos mint a kommunizmus, amit kb. 70 ev alatt letudott az emberiseg, de osszesegeben ez se volt jobb. Kettosmerce... nem kellene ilyesmi.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 08. 01. 13:13 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1939 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 13:17

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 12:57

Szerintem nem kell ennyire "keményen" nézni az összehasonlítást. Ezekben az erős véleményekben benne van az az ellenérzés, amit az egyház az évszázadok alatt kiváltott. Legyünk realisták: az, hogy az egyházaknak nincsen a mostaninál komolyabb irányítás a kezükben csak a hatályos törvényeknek és az időközben "felvilágosultá" váló társadalomnak köszönhető (felvilágosulton nem ateistát értek!).

Ha most az egyházak nagy befolyást, több dologban szabadkezet kapnának kb ugyanolyan erőszakosak lennének mint régen...

#1940 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 13:36

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 14:12

lehet hogy nem olyan intenziven volt mocskos mint a kommunizmus, amit kb. 70 ev alatt letudott az emberiseg, de osszesegeben ez se volt jobb. Kettosmerce... nem kellene ilyesmi.

A katolicizmushoz hasonlítással meg nem kellene relativizálni és elkenni a kommunizmus bűneit. Szerintem nincs helye a hasonlítgatásnak. A logikádon tovább haladva elég furcsa következtetésekhez is juthatunk. Mert ha a katolicizmus összehaonlítható a kommunizmussal, akkor egy egyház, tágabban egy vallás egy diktatúrával... És akkor nem folytatom, mert a végén az újságok címlapjára kerülök megbélyegzett szélsőségesként...  :D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.