HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:52

Mondd már el, hogy melyik törvényt olvassam és megteszem, ne kertelj itt semmitmondó válaszokkal. Ird le kérlek, hogy mely törvény mely paragrafusa mondja ki, hogy a kereskedő köteles minőségellenőrzést végezni, és ezáltal felülírni a tanúsító szervezet döntését. Ugyanazt szajkózod folyamatosan, de ez nem válasz a kérdésre, hanem ködösítés. Engem nem érdekel a regressz megtérítés joga, meg az jótállás érvényesítése, pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy mely tv az, amely kimondja, hogy a kereksedőnek kötelessége minőségellenőrzést elvégezni minden olyan terméken amit forgalmaz. Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.

Ez a nem kell annyi hibás terméket eladni elég flegma és átgondolatlan szöveg.
Én csak egy karaktersorozatot kértem tőled, erre litániát írsz.
Elég lett volna annyit leírnod, hogy mittomén 1982. xlvi. oszt már nézek is utána.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 10:59 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#682 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 11:04

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:20

De miért tenne ilyen nyilatkozatot? Mi neki ebben a jó?
csak. meg miert erdekes ez? tesz es kesz. a kerdest egy felteteles eset eseten tettem fel. mit nem lehet ezen erteni?

Idézet

Ne döntsed el helyette előzetesen ilyen-olyan premisszák alapján.
nem dontottem en el semmit semmilyen premisszak alapjan. a premissza a kerdes premisszaja. elofordulhat ilyen eset? hogyne! ha maskepp nem ugy, hogy holnap bemegyek egy boltba es teszek egy ilyet. tehat lehetseges esetrol beszelunk. remelem most mar minden tisztazodott a kerdesemmel kapcsolatban.

akkor most mar tudnal valaszolni Te is a kerdesemre? CC es Csaba_20 mar valaszolt. szivesen latnam a Te valaszodat is.

(es kozben egy kozbevetett kerdes: miert is jarna rosszul a vevo, ha egy ilyen jogi nyilatkozat meglete utan kotelezo lenne elfogadnia a cseret, es nem valaszthatna a penzvisszafizetest?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#683 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 09. 11:10

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:57

Tehát akkor a minőségi jelöléseknek nincs is értelme  :think:?
A dzsunka szarnál perszehogy megku*ják a száját. De meg is érdemli. Azért ha hivatalos disztribútorhálózaton érkezik be az a jónevű márkás cucc, akkor gond nincsen. A kereskedőnek azonban nem tiszte és nem kötelessége egy tanúsítószervezet döntését megvétózni. Jóhogynem a kereskedő feleljen azért, mert éppen nem csavarták össze rendesen a tömegtermelésben készült terméket. Kicsit kezdünk elrugaszkodni a valóságtól.
De ha szted is kötelessége, akkor lökd már ide nekünk pórnépnek is azt a paragrafust, mert tegnap óta ezért kuncsorgok CC-nek is, de shol semmi, csak a szar füstöl.

ha a termék szemmel láthatóan hibás, "nem csavarták össze", ezzel kapcsolatosan bizonyítható, h más fogyasztók már emeltek minőségi kifogást, akkor bizony a kereskedő felelősségét is simán megállapíthatják, mert igenis tiszte vizsgálni, h amit elad, az megfeleljen elsősorban az elvárható és a tudományos haladás mellett biztosítandó biztonságtechnikai követelményeknek.
mind kártérítési (polgári, ezt lehet csúrni csavarni), mind büntetőjogi, (ezt már kevésbé) szempontból felelős, főleg ha balesetet okozott. lásd termékfelelősség, műszaki haladás eredményeinek alkalmazása, meg még egy csomó alapelv. ha tudatában is van, h a terméksorozat hibás, a veszélyeztetés egyik súlyosabb formáját követi el. ha pl. teszem azt egy tápról, upsről, vagy egyéb eszközről folyamatosan és bizonyíthatóan jönnek vissza olyan jelzések, h áthúz, ráz, a szerviz teszem azt megállapít olyan hiányosságokat, melyekkel gyakorlatilag nem lehetne forgalomba hozni, akkor te kitörölheted a segged a megfelelőségi tanúsítvánnyal, ha valakit agyonbasz az áram, főleg ha követhető, h tudatában voltál a termék problémáinak. garantálom, h felfüggesztett börtönbüntetés alatt nem úszod meg.
és ez így van jól, azért, mert valaki kiállít egy papírt, nem csak neki kell tartania a hátát. ő is tartani fogja, ez természetes, de az eladó közvetlenül is felel.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 11:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#684 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 11:32

Itt azért szvsz nagyon szélsőséges eseteket ecsetelsz. Ha látom egy terméken hogy szar, nincs összecsavarozva rendesen, abban a pillanatban küldöm vissza a nagykernek, hogy ba***a meg, adjanak újat. Jó persze a tanúsítvány nem mindig fedi a valóságot, de az esetek többségében igen és megbízhatóak azok a termékek. Én még nem hallottam olyanról, hogy bármilyen számítógép vagy szórakoztatóelektronikai alkatrész gyári hibája miatt vkit is lecsuktak volna, persze ettől még lehetett, de akkor azzal biztos tele lett volna a média. Mint azt már leírtam lehetetlen minden egyes terméket kipróbálni és tesztelni.
Tudom ba***am meg, termeljem ki  :omg: :o

Amúgy ha látom egy adott márkájú termékről, hogy szar, ezt kb 5-10 eladott darab után már lehet látni, hogy mennyi a garis ügyintézés vele, akkor azt onnantól kezdve nem forgalmazom, mert csak szopok vele énis meg a vevő is. Ez természetes.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#685 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 09. 11:39

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:32

Amúgy ha látom egy adott márkájú termékről, hogy szar, ezt kb 5-10 eladott darab után már lehet látni, hogy mennyi a garis ügyintézés vele, akkor azt onnantól kezdve nem forgalmazom, mert csak szopok vele énis meg a vevő is. Ez természetes.

sztem egyről beszélünk. meg talán CC is valami ilyesmire akart célozni, h a te feladatod az, h olyan minőséget forgalmazz, amivel nem szopol, mert a te problémád a jótállás és max. csak istennek tudsz panaszkodni. az, h hogyan állapítod meg a minőséget, szintén a te problémád. számonkérheted a nakkertől is, meg gyártótól, de mint mondtátok, max körbe fog röhögni.
a szélsőséget meg azért írtam, h tudj róla, a papír nem védhet meg minden ellen. monnyuk a hülyeség, nemtörődömség és felelőtlenség fentebb vázolt esete elegye a józan paraszti ész szerint is büntetendő kategória.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 11:40 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#686 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:27

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:10

ha a termék szemmel láthatóan hibás, "nem csavarták össze", ezzel kapcsolatosan bizonyítható, h más fogyasztók már emeltek minőségi kifogást, akkor bizony a kereskedő felelősségét is simán megállapíthatják, mert igenis tiszte vizsgálni, h amit elad, az megfeleljen elsősorban az elvárható és a tudományos haladás mellett biztosítandó biztonságtechnikai követelményeknek.

ebben igazad van, csak az a problema hogy a sok termek ujabban olyan csomagolassal erkezik aminek megbontasa destruktiv, ergo ha a kereskedo vizsgalodik akkor a vevo aszondja, hogy ezt marpedig nem veszem meg, mert szemmel lathatolag megbontottak a gyari csomagolasi allapotot...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#687 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:29

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:32

Sajnos a joggal itt nem lehet vitába szállni. Az egyetlen dolog ami ilyenkor játszik, hogy mennyire etikus az ügyfél.

dehogynem lehet. :D csak olyan emberekkel nehez ezt megtenni akik a joxabalyokat kvazi dogmakent kezeleik. igaz ebben az eseteben nem a tenyallasbol adodo jogi helyzetet vizsgalod hanem a jogi szabalyozas milyenseget :D

#688 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:44

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:39

sztem egyről beszélünk. meg talán CC is valami ilyesmire akart célozni, h a te feladatod az, h olyan minőséget forgalmazz, amivel nem szopol, mert a te problémád a jótállás és max. csak istennek tudsz panaszkodni. az, h hogyan állapítod meg a minőséget, szintén a te problémád. számonkérheted a nakkertől is, meg gyártótól, de mint mondtátok, max körbe fog röhögni.
a szélsőséget meg azért írtam, h tudj róla, a papír nem védhet meg minden ellen. monnyuk a hülyeség, nemtörődömség és felelőtlenség fentebb vázolt esete elegye a józan paraszti ész szerint is büntetendő kategória.

Persze ez rendben is van, én a minőségellenőrzésre a hagyományos értelemben (tehát gyártás és gyártásközi, halszálka meg pareto diagram stb stb) gondoltam akkor, amikor CC ezt leírta. ezek a dolgok maguktól értetődőek és ahogy mondod, józan paraszti ésszel kivédhetőek.

Félreértettem, így viszont sorry és ekszkjúz mí meg minden.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 12:45 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#689 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:29

dehogynem lehet. :D csak olyan emberekkel nehez ezt megtenni akik a joxabalyokat kvazi dogmakent kezeleik. igaz ebben az eseteben nem a tenyallasbol adodo jogi helyzetet vizsgalod hanem a jogi szabalyozas milyenseget :D

Arra gondoltam, hogy az elállás jogos, hisz a jogszabályban leírtaknak megfelel, az más kérdés hogy etikus-e.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#690 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:47

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:52

Ird le kérlek, hogy mely törvény mely paragrafusa mondja ki, hogy a kereskedő köteles minőségellenőrzést végezni, és ezáltal felülírni a tanúsító szervezet döntését.

Nincs ilyen. A te állításod, hogy a tv. ezt írtja elő, nem az enyém, én ilyet nem mondtam.

Idézet

Ugyanazt szajkózod folyamatosan, de ez nem válasz a kérdésre, hanem ködösítés. Engem nem érdekel a regressz megtérítés joga, meg az jótállás érvényesítése, pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy mely tv az, amely kimondja, hogy a kereksedőnek kötelessége minőségellenőrzést elvégezni minden olyan terméken amit forgalmaz. Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.
Azokra a kérdéseidre, melyek olyan állításokat adnak a számba, melyeket nem mondtam, nem foglalkozok. Ilyen egyszerü.

Idézet

Ez a nem kell annyi hibás terméket eladni elég flegma és átgondolatlan szöveg.
Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá. A kijelentésem nem átgondolatlan, csak a pénztárcát érintő kérdés, és akit érint az zokon veszi. Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

#691 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 12:56

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:46

Arra gondoltam, hogy az elállás jogos, hisz a jogszabályban leírtaknak megfelel, az más kérdés hogy etikus-e.

Teljes mértékben etikus. Vagyoni szempontból közel sem egyenlőek a szerződő felek. Hajlamos vagy elfelejteni, hogy a fogyasztó, vagyoni hátrányából adódóan jobban védendő.

#692 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:02

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:47

Nincs ilyen. A te állításod, hogy a tv. ezt írtja elő, nem az enyém, én ilyet nem mondtam.
Azokra a kérdéseidre, melyek olyan állításokat adnak a számba, melyeket nem mondtam, nem foglalkozok. Ilyen egyszerü.
Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá. A kijelentésem nem átgondolatlan, csak a pénztárcát érintő kérdés, és akit érint az zokon veszi. Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Akkor egy idézet tőled:
"Bizonyára megint nem ismered a minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségét a forgalmazónak. Amennyiben ezen kötelezettségének eleget tesz, a már korábban említett ptk. 311 §. szerint érvényesítheti jogait az előző kötelezettel szemben."

Ha bárkinek bármilyen kötelezettsége van azt törvény vagy jogszabály írja elő nem? Ha meg nem akkor miért lenne kötelezettség ha nincsen írásban semmilyen formában lefektetve?  :think:

Bocs, hogy flegmának neveztem naccságodat, és ezáltal kivívtam magamnak a bunkó jelzőt. Hogy én milyen bunkó vagyok.... :rolleyes:  :o

részemről a témában uccsó hsz-em volt, mert nem ugyanarról beszéltünk, és lezártnak tekintem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#693 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 12:04

csak. meg miert erdekes ez? tesz es kesz. a kerdest egy felteteles eset eseten tettem fel. mit nem lehet ezen erteni?

nem dontottem en el semmit semmilyen premisszak alapjan. a premissza a kerdes premisszaja. elofordulhat ilyen eset? hogyne! ha maskepp nem ugy, hogy holnap bemegyek egy boltba es teszek egy ilyet. tehat lehetseges esetrol beszelunk. remelem most mar minden tisztazodott a kerdesemmel kapcsolatban.

akkor most mar tudnal valaszolni Te is a kerdesemre? CC es Csaba_20 mar valaszolt. szivesen latnam a Te valaszodat is.

(es kozben egy kozbevetett kerdes: miert is jarna rosszul a vevo, ha egy ilyen jogi nyilatkozat meglete utan kotelezo lenne elfogadnia a cseret, es nem valaszthatna a penzvisszafizetest?)

Ilyen nyilatkozatot fogyasztó a Ptk. 306. § (5) bekezdés alapján érvényesen nem tehet.

Ilyen nyilatkozatot nem áll érdekében senkinek tenni. De ha elméletileg egy nem fogyasztó tesz ilyet (miszerint elismeri, hogy a dolog jobb, de mégse nem fogadja el) akkor az sem változat a lényegen, mert ezzel nem mondott le arról a jogáról, hogy az eredeti vételárat visszakérje, csak legfeljebb azt elismerte el, hogy a felajánlott dolog műszakilag jobb (a jobbat máshogy itt nem lehet érteni), de nem kéri (gondolom valamilyen mögöttes indokkal), mert ekkor sem köteles elfogadni a felkínált dolgot és levásárolni sem köteles. Ilyenkor is vissza kell neki adni az eredeti vételárat.

Márha jól értem a kérdést, mert írogatsz össze-vissza oldalakon át, ahogy nézem CC és Csaba_20 sem tudtak rá mit írni, csak leírták válaszképpen a jelenlegi szabályokat. Nem tudom milyen választ vársz, ez a te erőltetett, életszerűtlen, elméleti baromságod, már bocs, ha durván hangik. Erre értelmesen nem lehet válaszolni. Ez olyan, mintha megkérdezném, milyen jogkövetkezménye van annak, ha olyan nyilatkozatot teszek, miszerint én vagyok a dalai láma  :omg: Esetleg vessed fel a kérdést érthetőbben és válaszold meg magadnak, aztán riogasd vele a bandát valamelyik hozzád közel eső jogi karon  :help:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#694 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:02

Bocs, hogy flegmának neveztem naccságodat, és ezáltal kivívtam magamnak a bunkó jelzőt. Hogy én milyen bunkó vagyok.... :rolleyes:  :o

részemről a témában uccsó hsz-em volt, mert nem ugyanarról beszéltünk, és lezártnak tekintem.

Nem neveztelek bunkónak. Azt mondtam, hogy azt a stílust, ahogyan reagáltál nevezhetném simán bunkónak is. Ne ferdítsünk, ne ferdítsünk!

#695 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:08

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:46

jognak etikahoz zero koze van. nagyjabol.

#696 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:10

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 13:56

Teljes mértékben etikus. Vagyoni szempontból közel sem egyenlőek a szerződő felek. Hajlamos vagy elfelejteni, hogy a fogyasztó, vagyoni hátrányából adódóan jobban védendő.

feltetelezes. a fogyaszto siman lehet vagyonosabb mint a kiskereskedo.

#697 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:23

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:47

lordrolee: Kár volt ezen ennyit értetlenkedned. De komolyan! El kellene olvasnod a tv.-t...benne van, hogy mit nem kell vizsgálni.

Mivel ugy 10-20-an olvassuk ezt a topikot, celszerunek talalnam beidezni az inkriminalt reszeket. Foleg ha te hivatkozol ra, akkor vhogy furan nez ki, hogy mi keressuk ki (mind a tizen, kulon-kulon).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#698 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:08

jognak etikahoz zero koze van. nagyjabol.

Tudom
Kép

Xfire profil

LordRolee

#699 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:32

Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Egy a problema, azon idoablakrol elfeledkezel, amig kiderul, hogy a termek problemas darab, addig tobb tizet, szazat, ezret (termekfajta valogatja) eladhatott mar belole a kisker.
ui: elozo hsz-em lehet, hogy targytalan, meg nem olvastam vissza az azota tortenteket, a forummotor ledoglese elott kezdtem azt irni
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#700 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:36

Pedig ha nem kerül annyi hibás termék eladásra, akkor nem kell annyi jótállási ügyintézésről beszélnünk.

Ez tökeccerű, kereskedő látja előre, hogy jájj jáááj, hibás ez a Canon fényképező, oszt csakazértis eladja, mert szopatni kell a vevőt. Ennyi erővel minek veszi meg a vevő a hibás terméket?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.