HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 21:58

egyrészt álatlánosítás, nem mindenki kereskedő. másrészt ha hivatkozol valami forrásra akkor a vita íratlan szabályai alapján neked kell pontos forrásmegjelöléssel élni.

ha nem tudsz forrást hozni az állításodra, akkor mi mért fogadjuk el az igaznak?  :think:

Olvass már vissza, bődületes dolgokat hozott össze lordrolee és úgy állította be, mintha én azt állítottam volna. Elképeztő milyenek vagytok...

Anélkül, hogy hivatkoznék ismernetek kellene a jogszabályokat, nem csak mint kereskedő, hanem, mint magyar állampolgárnak is. A vita íratlan szabályai szerint sem kötelességem, hogy hivatkozzak.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 09. 22:05 -kor

#722 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:06

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:48

Dirkt a kártyához egy CHIEFTEC tápot.
a tép gyártója önmagában nem elégséges feltétel a mgefelelőségre. meg kell vizsgálni, haogy az adott 5V, 3.3V, 12V-os körök összterhelése (ez az alkatrészek gyártói specifikációjából megtudható) nem haladja-e meg a tápra megadott értékeket.

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:48

A légellátásra mindig ügyelek. Pont ez az egyik dolog ami miatt nem veszek soha előre összerakott gépet.
Meg pont a fagyás miatt a kártya rögtön kapott az elején egy plusz 12cm-es hűtést. Így bírta fél gőzön (3D nélkül) több mint egy évig.
sajnos egy nagyobb méretű ventillátor sem garancia a termikus problémákra sok esetben. ha egy zárt termális áramlás alakul ki a gépben akkor a venti csak a meleget hajtja körbe-körbe...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#723 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:09

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:01

Anélkül, hogy hivatkoznék ismernetek kellene a jogszabályokat, nem csak mint kereskedő, hanem, mint magyar állampolgárnak is. A vita íratlan szabályai szerint sem kötelességem, hogy hivatkozzak.

a magyar állam semmit nem követett el azügyben, hogy a joxabályokat megismerhessem. az lenne az alap, hogy a mindenkori hatályos joxabályokat ingyenesen a rendelkezésemre bocsájtja. továbbá amikor mexülettem automatice aláiratott velem egy egyoldalú nyilatkozatot anékül hogy mérlegelési lehetőséget kaptam volna. szóval.  :fuck:

hamár törvények csaxólok hogy temeg amikor a kereskedőnek a termék minőségről való meggyőződési elvárásairól értekeztél kapásból megsértetted Gödel nemteljességi tételét és az einsetini álterl néhány pontját :Đ és bármennyire fájdalmas a természet törvényei felülírják az emberi törvénykezést - lehet ideig óráig úgy tekinteni, hogy a nap forog a föld körül, de ez egy idő után mulattságos lészen...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 22:15 -kor

#724 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:09

a magyar állam semmit nem követett el azügyben, hoyg a jogszabályokat megismerhessem. az lenne az alap, hogy amindenkori hatáylos jogszabályokat ingenesen a rendelkezésemre bocsájtja. továbbá amikor mexülettem automatice aláiratott velem egy egyoldalú nyilatkozatot anékül hogy mérlegelési lehetőséget kaptam volna. szóval.  :fuck:

Nem tényleg nem...

Ez a szerinted semmit nem tett.... Más kérdés, hogy most nem működik.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 09. 22:15 -kor

#725 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:17

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:14

Nem tényleg nem...
:
.
Más kérdés, hogy most nem működik.

:offtopic: legalább öngólt ne lőjél :D amúgymeg ez egy elfogadható dolog lenne - de alapelv a mindenki számára alanyi jogon való térítésmentes elérhetőség, ergó ehhez a formához minden állampolgár számára számítógépet és internethozzáférést köllene biztosítania a magyar államnak...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 22:21 -kor

#726 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:21

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:17

:offtopic: legalább öngólt ne lőjél :D

Öngólt édesapám te lőttél, ugyanis erről is létezik jogszabály, amit persze megint nem ismersz, csak rikácsolsz... szóval no comment.

#727 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:24

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:21

Öngólt édesapám te lőttél, ugyanis erről is létezik jogszabály, amit persze megint nem ismersz, csak rikácsolsz... szóval no comment.

nem rikácsolok, mert

(a) jelen pillantban az alanyi jogon járó hozzáférés nem teljesül
(b) mint írtam nem volt döntési lehetőségem arra nézvést hogy elfogadom-e a játéxabályokat

erőszaxervezetekkel tartják ugyanis fenn az egészet.

az egésznek a fundámentuma kakás, ezt nem vagyol képes megérteni...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 22:25 -kor

#728 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:25

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:45

Nektek, mint kereskedőknek illene tudni, s nem nekem kellene idézgetnem. De mint mondtam, olyan jogszabály, melyet rajtam számon kértek nincs, mert nem mondtam olyat, amit lordrolee mondott. Olyat mondtam, melyet a tv. is szabályoz. Ha lordrolee ismerné a rá vonatkozó kötelezettségeket, amit illene neki, és neked is, akkor nem ferdítené így a dolgokat, ahogy tette.

Ez mind szep es jo, de ettol meg egy dekaval nem fogunk kozelebb jutni a megoldashoz.
Konkretan most egy ejjel kornyeken annyi hajlandosagom sincs, hogy most megnezzem, hogy lordloree mit mondott egy oldallal hatrebb, a bedobott a torveny szerint c. dolgok nyomozasahoz meg fenyes nappal sem. Szerintem az altalam eladott termeknek van egy megfelelosegi nyilatkozata, melyben foglaltaknak kenytelen megfelelni, es nekem ezzel az egvilagon semmi dolgom. Ha jol ertem, szerinted megis. De ha nem dobsz be egy copypaste-t a kozosbe, keremszepen ezen es ezen pontok szerint ez es ez, addig nyitva marad a dolog. Nyilvan en nem tudok ilyet, a jogszabalyok nem azt irjak elo, hogy mit nem kell, hanem azt, hogy mit kell. Szerintem nem kell semmit, igy cafolni csak az ellenoldal tud, aki szerint megicsak kell valamit. Ha megteszed a nep okulasara, akkor koszontuk szepen, ha nem, akkor meg tokfoloslegesen szajkaratezunk itt masfel oldal ota...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#729 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:25

SFIJ!

Még a garanciaidővel kapcsolatban két kérdés:
1. Ha egy másik termékre cserélik a hibás árut, de a csereterméknek 3 helyett csak 1 év garanciája , akkor gondolom ilyenkor az egy év számít. Ha ez gond a vevőnek, akkor gondolom közösen úgy állapodtak meg, hogy ezért kárpótolva legyen. Jól sejtem?

2. A kártyát kicserélik egy ugyanolyanra, de amikor az eredeti kártya volt vásárolva, akkor még 3 év garancia járt, most viszont ugyanarra a kártyára csak egy évet vállal a (bolt/gyártó/stb.) [feltételezzük azt, hogy pl. árlistában stb. most valóban így is hirdetik.]
Ebben az esetben mi az irányadó? Hisz ugyanolyanra cserélték, de ha most venném akkor csak egy évet kapnák. Ekkor a csere alkalmával 3 vagy 1 év jár?
World-Soft

#730 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:27

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:53

Ilyen esetben szerintem a kereskedő jóindulatán múlik, hogy miként jár el, de a vételárat kell ilyen esetben is alapul venni. Nincsen erre alkalmas rendszeretek, amelyben vissza lehet keresni, hogy adott gyáriszámú terméket mikor mennyiért adtatok el?

Hogy konkretizáljak. 2007. júniusában álltunk át a Provimax Számkisker nevű programjára (számlázó + raktárkezelő, tehát tudom, hogy mikor kitől milyen áron vásároltam az adott terméket, és tudom, hogy mennyiért adtam el), de előtte csak sima eccerű számlázó programot használtunk (nuku raktárkezelő modul). Tehát pl ha kedves fogyasztó a jótállási jegy szerint 2006. augusztus 23.-án vásárolt terméke nem javítható, és nem is tudjuk cserélni, ő kéri vissza a pénzt, de nincs se blokkja se számlája. Ilyenkor vász iszt lósz?
Nem megtörtént eset a dolog, csak érdekel a dolog, mert előfordulhat.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 22:33 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#731 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:28

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:25

SFIJ!

1. Ha egy másik termékre cserélik a hibás árut, de a csereterméknek 3 helyett csak 1 év garanciája , akkor gondolom ilyenkor az egy év számít. Ha ez gond a vevőnek, akkor gondolom közösen úgy állapodtak meg, hogy ezért kárpótolva legyen. Jól sejtem?

2. A kártyát kicserélik egy ugyanolyanra, de amikor az eredeti kártya volt vásárolva, akkor még 3 év garancia járt, most viszont ugyanarra a kártyára csak egy évet vállal a (bolt/gyártó/stb.) [feltételezzük azt, hogy pl. árlistában stb. most valóban így is hirdetik.]
Ebben az esetben mi az irányadó? Hisz ugyanolyanra cserélték, de ha most venném akkor csak egy évet kapnák. Ekkor a csere alkalmával 3 vagy 1 év jár?

(1) a garancia az eredeti szerződés feltételei szerint - ez a te esetedben 3 év - indul újra.
(2) emiatt ne aggódjál. mint írtam a törvény szerint az ere4deti feltételekkel indul újra a gari - a kereskedő az eredeti szerződést teljesítette újra a joxerint, még akkoris ha ez fizikálisan a te esetedben egy tök másmilyen kártya.

#732 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 21:06

a tép gyártója önmagában nem elégséges feltétel

Ezeket ismerem.

A cégnél ahol dolgozok ott gépeket rakok össze rendszeresen. Igaz ott inkább szerverek vannak és csak ritkábban normál konzolok. Sőt azok pont nem is a játékra és videokártyára vannak kihegyezve.

A tápot természetesen hozzá néztem.

Amúgy most futott le a 3DMark. A régi 6600GT-vel sosem sikerült.
World-Soft

#733 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:32

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:25

SFIJ!

Bocs, hogy én(is) válaszolok :D

1. Ilyet szvsz nem játszik meg egy kereskedő sem. legalábbis nem szívesen rakja szarba magát. Pl adok egy western digital 3év garos vinyó helyett egy maxtort 1 évvel, na ez ki van csukva (nálam legalábbis).

2. Ha te ragaszkodsz egy márkához, akkor annál ilyen nincs. Ha 2 évvel ezelőtt 3 év garos volt, akkor most is az, ritkán fordul elő, hogy csökken a garancia. Az ellenkezője viszont jóval valószínűbb, hogy mondjuk a 3 év gar helyett kapsz az újra 5-öt, ha azóta változott a gyártó garpolitikája. Anno így voltak a hynix, infineon, hewiewell ramok is, hogy csak 1 év volt rájuk, aztán jóideje már azokra is 3 év van.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#734 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:34

Azt értem, hogy mi van nálam, de ha az én 6600GT-met (3 év) egy 7600-ra cserélték volna amin csak 1 év van, akkor is kötelessek lettek volna 3 évet biztosítani?
World-Soft

#735 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:20

mert atörvény így rendelkezik...

De én ragaszkodnék az eredeti szerződéshez, amiben 1 évet biztosítok a júzernek a működésre.
Make love not Wor.

#736 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:40

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:27

Tehát pl ha kedves fogyasztó a jótállási jegy szerint 2006. augusztus 23.-án vásárolt terméke nem javítható, és nem is tudjuk cserélni, ő kéri vissza a pénzt, de nincs se blokkja se számlája. Ilyenkor vász iszt lósz?

Télleg, ilyenkor a visszáruért könyvelés anyázik is adózásilag, akkor mennek a pult alóli susumusok :-) De adóügyi bizonylatot Neked 5 évre jól el kell tenned.
Make love not Wor.

#737 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:40

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:27

Hogy konkretizáljak. 2007. júniusában álltunk át a Provimax Számkisker nevű programjára (számlázó + raktárkezelő, tehát tudom, hogy mikor kitől milyen áron vásároltam az adott terméket, és tudom, hogy mennyiért adtam el), de előtte csak sima eccerű számlázó programot használtunk (nuku raktárkezelő modul). Tehát pl ha kedves fogyasztó a jótállási jegy szerint 2006. augusztus 23.-án vásárolt terméke nem javítható, és nem is tudjuk cserélni, ő kéri vissza a pénzt, de nincs se blokkja se számlája. Ilyenkor vász iszt lósz?
Nem megtörtént eset a dolog, csak érdekel a dolog, mert előfordulhat.

Ilyenkor is a vételárat kell alapul venni. :) Más kérdés, hogy se te, se ő nem tudja, akkor nehéz dolgotok van. Ilyen esetben a kereskedő jóindulatán múlik véleményem szerint.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 09. 22:41 -kor

#738 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:41

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:32

1. Ilyet szvsz nem játszik meg egy kereskedő sem. legalábbis nem szívesen rakja szarba magát. Pl adok egy western digital 3év garos vinyó helyett egy maxtort 1 évvel, na ez ki van csukva (nálam legalábbis).

Az egy dolog, hogy nem szivesen jatszik meg, de mit csinalsz egy chs-es anno 5, most mar csak 2 ev garis smc cuccokkal? Ha beledoglesz sem tudod az ott megkapott cseretermeket 5 evvel adni (most azt a reszt figyelmen kivul hagyva, hogy az 5 ev az 1 ev teljeskoru + 4 ev gyartoi korlatozott, no meg foleg azt, hogy a cseretermeket eladod ujan ket evvel, es veszel a hrp-bol egyet 5 evvel, es azt adod garicserenek :D)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#739 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:42

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:01

Olvass már vissza, bődületes dolgokat hozott össze lordrolee és úgy állította be, mintha én azt állítottam volna. Elképeztő milyenek vagytok...

Hogy ennyire ne vállald be amit írtál  :think:, nem lenne egyszerűbb pontot tenni az ügy végére vagy egy tv-el vagy azzal, hogy "rosszul emlékeztem, nincs ilyen jogszabály" vagy mittomén.
Azt hiszem, hogy egy vitában az a minimum, hogy a hivatkozott anyagnak legalább a címét megosztod velünk halandókkal.

Amikor hallok ellenzéki és kormányoldali politikusokat vitatkozni, ottis elhangzanak ilyenek, hogy az XY 1999 május 23.-ai beszédében ezésez és blabla, akkor ezt mi is igazán megtehetjük.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#740 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 22:44

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:41

Az egy dolog, hogy nem szivesen jatszik meg, de mit csinalsz egy chs-es anno 5, most mar csak 2 ev garis smc cuccokkal? Ha beledoglesz sem tudod az ott megkapott cseretermeket 5 evvel adni (most azt a reszt figyelmen kivul hagyva, hogy az 5 ev az 1 ev teljeskoru + 4 ev gyartoi korlatozott, no meg foleg azt, hogy a cseretermeket eladod ujan ket evvel, es veszel a hrp-bol egyet 5 evvel, es azt adod garicserenek :D)

Mi smc-s cumót mindig csak 1 év garral kaptunk :D Azért a legtöbb nagykernél megjátszható az, hogyha gariba visszaviszel/küldesz vmit, akkor ne cseréljék, hanem a következő rendelésnél írják jóvá. Pcparts-nál meg juventus-team-nél működik a dolog, elég jól ráadásul és nemisnagyon kekeckednek emiatt.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39