HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:40

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:57

de a minőségellenőrzés ellenőrzése igen  :Đ . és hidd el, elég durván megráncigálják ám a forgalmazót, importőrt, kereskedőt, ha balesetveszélyes holmit hoz forgalomba, még ha adott esetben teljesen vétlen is.

Ha kiderül, akkor levetetik a polcról, aztán kész. Lásd Tecsó fúrógép, kinai izzósorok, veszélyes ggyerekcuccok. De ha PCben a tápoknál is így lenne, akkor azt elviselném, nem lenne ennyi dzsunka szar a piacon.

Meg milyen minőségellenőrzés, mikor nekem 5-7ezer dolláros célhardver közepében is lapos Maxtor ketyeg, ami köztudottan lófaszt működőképes? Egyáltalán ki bírna egy VGAról, HDDről megállapítani olyat, hogy nem "minőségi"? Tápnál meg lehet oldani, eltervezett, alulméretezett szar szinte az összes. Többi már kicsit bonyásabb.
Make love not Wor.

#702 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 09. 14:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:08

jognak etikahoz zero koze van. nagyjabol.

hátőőő. azért ennyire ne sarkítsunk  :Đ a jog azért nem egyenlő azzal, h egy köcsög felperes megpróbál lehúzni egy vétlen alperest, vagy egy szerencsétlen alperes ellen dönt a szemét bíróság.
a jog alapja gyakorlatilag a kanonizált társadalmi etikai normák. az mondjuk roppant összetett mi alapján váltak/válnak íratlan szabályok fő társadalmi, ha úgy tetszik igazságszolgáltatási rendezőelvvé,  mert persze ez más kérdés. ez kábé olyan dolog, h gyűlölöm a tökfőzeléket, mert egyszer hánytam tőle. a tökfőzelék rossz, az emberiség ellensége, tűzzel-vassal küzdeni kell ellene és hülye aki szereti.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 15:00 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#703 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:10

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:32

Egy a problema, azon idoablakrol elfeledkezel, amig kiderul, hogy a termek problemas darab, addig tobb tizet, szazat, ezret (termekfajta valogatja) eladhatott mar belole a kisker.
ui: elozo hsz-em lehet, hogy targytalan, meg nem olvastam vissza az azota tortenteket, a forummotor ledoglese elott kezdtem azt irni

Igen ez így van sajnos, mert amíg ugye nincsenek használatban, addig nemnagyon lehet tudni, hogy hopp ez rossz lesz. Napersze lehet tesztelni meg ellenőrizni gyártás közben is, de még ha TQM-et is használnak egy adott cégnél, azsem ad 100%-os megbízhatóságot és minőséget.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#704 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:36

Ennyi erővel minek veszi meg a vevő a hibás terméket?

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#705 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:55

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:58

a jog alapja gyakorlatilag a kanonizált társadalmi etikai normák.

ez jo esetben is csak egy mitosz. gyakorlatiasabban nezve a jog alapja a hatalommal rendelkezok erdeke - es ez mindig is igy volt.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 15:59 -kor

#706 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 16:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 16:55

ez jo esetben is csak egy mitosz. gyakorlatiasabban nezve a jog alapja a hatalommal rendelkezok erdeke - es ez mindig is igy volt.

na ebben nagyon sok igazság van, csak mint mondtam nem lehet leegyszerűsíteni. én sem mondtam az ellenkezőjét, lásd: "az mondjuk roppant összetett mi alapján váltak/válnak íratlan szabályok fő társadalmi, ha úgy tetszik igazságszolgáltatási rendezőelvvé" ebben a roppant összetettben benne van az erősebb kutya elv, mint vezérmotívum, de nem egyedüli, mert egy társadalmi norma kell, h mögötte álljon. ott vannak a különböző ideológiák, vallások, eszmerendszerek. az erkölcs elvi, filozófiai része az etika, a gyakorlati meg a jog. az írott törvényeknél és íratlan szabályoktól elválaszthatatlan az a társadalom (illetve vezető rétege, azaz a politikusok illetve a rájuk ható gazdasági erő), amely kialakítja, de akkor is valamilyen közmegegyezésen alapul (ugyanakkor elválaszthatatlan az erőszaktól). a jog olyan, mint az emberek, akik mögötte állnak. épp annyira rossz, vagy jó.
és azért lássuk be, a hatalommal rendelkező szemszögéből tekintve is kell, h bizonyos esetekben széles társadalmi érdekeket is szolgáljon. persze kultúrája és jogrendszere is válogatja, h ez mennyire igaz.
óriási hiba és szűklátókörűség csak feketén-fehéren gondolkodni erről.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 16:51 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#707 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:32

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:48

.
óriási hiba és szűklátókörűség csak feketén-fehéren gondolkodni erről.  

tavol alljon tolem. azt mondtam mitosz :D a mitosznak pediglen van igazsag es valosagalapja szinte mindig. csak annyi tortent, mint mindig, hogy szeretek tomoren fogalmazni :D de tudodmit? hasznaljuk inkabb ra az ethosz-t - az gondolom szamodra is megfelelobb :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 17:33 -kor

#708 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:12

A korábbi hozzászólásomban írtakra nem kíván valaki érdemben reagálni? Aki eddig nyerészkedésről beszélt, tartja?

#709 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:04

amikor en veszek egy muszaki termeket (mondjuk videokartyat), akkor a szerzodes (-t helyettesito szamla) tartalma tobbek kozott a gyari szam is. az is szerzodesmodositas tehat, hogy masik gyari szamu (masban teljesen azonos) termekre probalja kicserelni a kereskedo..??

Valamint az 1 éves futamidő. Akkor ha felénél garis javítás van, meg csere mondjuk újra, akkor miért kell hosszítani a garanciát?
Make love not Wor.

#710 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 18:32

tavol alljon tolem. azt mondtam mitosz :D a mitosznak pediglen van igazsag es valosagalapja szinte mindig. csak annyi tortent, mint mindig, hogy szeretek tomoren fogalmazni :D de tudodmit? hasznaljuk inkabb ra az ethosz-t - az gondolom szamodra is megfelelobb :D

vagy legyen mém :D, az úgyis olyan fene divatos. bár én személy szerint a bevett, konvenciózus definícióira (egyetlen, ákádémikuss hivatalos sincs) inkább azt mondanám maszatolás :Đ

#711 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:13

Újra itt!

Látom jól felkavartam a kedélyeket.

Ma voltam bent az üzletben.

A hivatalos játékszabályokat betartva (én mint vásárló és a bolt is) a következő történt:

1. Bementem
2. Kikeresték az ügyem
3. Bekérték a számlát is, hogy pontos legyen a vásárolt kártya típusa
4. Rövid tanakodás után eszükbe jutott, hogy a vitrinbe kiállítva pont van egy ilyen MSI kártya még
5. Megkérdezték, hogy megfelel -e, mert csak OEM-be tudja adni, mert ugyanilyet nem tudnak másikat adni csak ezt. Ami van, az pedig több paraméterében eltér ettől (csatoló, VIVO, stb.)
6. Természetesen jeleztem, hogy igen (pedig adott volna szerintem mást is). Hogy volt e használva (pl. teszt) az jó kérdés (zsír tiszta volt mintha 2 perce tették volna ki, e azért egy AGP-n látszik ha volt már foglalatban), de új eredeti garanciális hosszat vállaltak erre is.
7. Jeleztem, hogy mivel leadtam minden tartozékot, ezért meg kellene oldani, hogy a VIVO és egyéb zsinórok is meglegyenek.
8. Kerestek tartozékokat, de sajna nem a kártyáé volt
9. Majd rájöttek, hogy ott van az én leadott kártyám doboza még és benne volt minden tartozék. Megkérdezték, hogy így jó lesz -e.
10. Természetesen így is elfogadtam (miért nem tettem volna), mivel erre a kártyára is vállalták a 3 év garanciát.
11. Gyorsan felvették a kártyát raktárkészletnek és elkészítették a garanciális papírt, és rá is írták a 3 év garanciát.

Szerintem korrekt volt így, bár így nem volt szó, hogy ha csere vagy levásárlás lett volna, akkor mi lett volna. De mivel kérdezte, hogy mi az ami fontos nekem a kártyában (AGP, VIO, stb.), így lehet nem csalódtam volna bennük.

Remélem ez a kártya már jó lesz. Van 3 évem megtudni.

A kérdésem azért az, hogy mivel "ugyanolyanra" cserélték attól még ugyanúgy innentől indul a garancia?
World-Soft

#712 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 21:39

Valamint az 1 éves futamidő. Akkor ha felénél garis javítás van, meg csere mondjuk újra, akkor miért kell hosszítani a garanciát?

mert atörvény így rendelkezik...

#713 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:25

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:13

A kérdésem azért az, hogy mivel "ugyanolyanra" cserélték attól még ugyanúgy innentől indul a garancia?

igen, ez a dolog unalomig kivan már tárgyalva. csere esetén a kereskedő újra teljesítetett ergo a csere napjától újraindul a garancia az eredeti futamidővel.

temeg légyolygazdám megvizsgálni, hogy

a) a tápegységed megfelelő e
b) nem reked-e meg a levegő és így a meleg a VGA kártyád körül

a legtöbb processzor/vga meghibásodás oka ugyanis az OEM gépek nem megfelelő (=nemleges) termális designja...

#714 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:41

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:13

Újra itt!

Látom jól felkavartam a kedélyeket.

Ma voltam bent az üzletben.

A hivatalos játékszabályokat betartva (én mint vásárló és a bolt is) a következő történt:....

Mintha csak a mi üzletünkben történt volna. No nem nálunk vásárolta a kolléga a kártyát, pusztán az eljárás. Szépen, nyugodtan.

Közben eszembe jutott egy kérdés: Mi van akkor, ha kéri vissza a kedves ügyfél a pénzt, de se blokkja (mondjuk elhagyta) se számlája (nem kért áfás számlát) nincs, akkor milyen összeget kell visszafizetni (vagy ha akarja akkor levásorlhatja)? Ilyenkor ki vagy mi határozza meg, hogy mennyi az annyi?

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 21:44 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#715 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:45

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 14:23

Mivel ugy 10-20-an olvassuk ezt a topikot, celszerunek talalnam beidezni az inkriminalt reszeket. Foleg ha te hivatkozol ra, akkor vhogy furan nez ki, hogy mi keressuk ki (mind a tizen, kulon-kulon).

Nektek, mint kereskedőknek illene tudni, s nem nekem kellene idézgetnem. De mint mondtam, olyan jogszabály, melyet rajtam számon kértek nincs, mert nem mondtam olyat, amit lordrolee mondott. Olyat mondtam, melyet a tv. is szabályoz. Ha lordrolee ismerné a rá vonatkozó kötelezettségeket, amit illene neki, és neked is, akkor nem ferdítené így a dolgokat, ahogy tette.

#716 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:48

Szia!

Ha nekem írtad, akkor köszönöm a tanácsot.

A tápot ugyanakkor vettem amikor a kártyát.
Dirkt a kártyához egy CHIEFTEC tápot.
A légellátásra mindig ügyelek. Pont ez az egyik dolog ami miatt nem veszek soha előre összerakott gépet.
Meg pont a fagyás miatt a kártya rögtön kapott az elején egy plusz 12cm-es hűtést. Így bírta fél gőzön (3D nélkül) több mint egy évig.

De nem véletlen az elejétől jelezte a kártya, hogy valami nem stimmel vele.
World-Soft

#717 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:49

Hupszzzz.
Valamiért kétszer rakta be.

Szerkesztette: World-Soft 2007. 10. 09. 21:55 -kor

World-Soft

#718 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:53

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 21:41

Mintha csak a mi üzletünkben történt volna. No nem nálunk vásárolta a kolléga a kártyát, pusztán az eljárás. Szépen, nyugodtan.

Közben eszembe jutott egy kérdés: Mi van akkor, ha kéri vissza a kedves ügyfél a pénzt, de se blokkja (mondjuk elhagyta) se számlája (nem kért áfás számlát) nincs, akkor milyen összeget kell visszafizetni (vagy ha akarja akkor levásorlhatja)? Ilyenkor ki vagy mi határozza meg, hogy mennyi az annyi?

Ilyen esetben szerintem a kereskedő jóindulatán múlik, hogy miként jár el, de a vételárat kell ilyen esetben is alapul venni. Nincsen erre alkalmas rendszeretek, amelyben vissza lehet keresni, hogy adott gyáriszámú terméket mikor mennyiért adtatok el?

#719 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:53

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 14:20

Ilyen nyilatkozatot fogyasztó a Ptk. 306. § (5) bekezdés alapján érvényesen nem tehet.
hogy mivan?
"306. § (5) : Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el."

ez a szerzodesrol szo, raadasul annak kikoteseiroll. hol zarja ez ki azt, hogy a vevo fel evvel kesobb tegyen egy jogi nyilatkozatot arrol, hogy o mit tekint jobbnak? nem kevertel Te itt ossze valamit?

Idézet

Ilyen nyilatkozatot nem áll érdekében senkinek tenni. De ha elméletileg egy nem fogyasztó tesz ilyet (miszerint elismeri, hogy a dolog jobb, de mégse nem fogadja el) akkor az sem változat a lényegen, mert ezzel nem mondott le arról a jogáról, hogy az eredeti vételárat visszakérje,
most nem arrol beszelunk, hogy mit tesz miert, hanem arrol, hogy tesz. az vilagos most mar, hogy szerinted is erdektelen egy ilyen nyilatkozat, ettol meg kovetelheti a vetelarat a kereskedotol. azaz ugyanugy velekedsz mint CC es Csaba_20. mar csak az ervekre lennek kivancsi, azaz a jogszabalyi idezetre, ami ezt alatamasztja.

Idézet

csak legfeljebb azt elismerte el, hogy a felajánlott dolog műszakilag jobb (a jobbat máshogy itt nem lehet érteni)
butasagot beszelsz. miert kene neki azt elismernie, hogy valami muszakilag jobb? en nem errol beszeltem! nem, nem azt ismeri el, hogy muszakilag jobb. azt ismeri el, hogy neki jobb.

Idézet

de nem kéri (gondolom valamilyen mögöttes indokkal),
ha lenne ilyen indoka, akkor mar nem tenne ilyen nyilatkozatot, hiszen mar nem igaz, hogy szamara jobb. az en esetemben tudjuk, hogy nincs mogottes indok, pont errol szol a jogi nyilatkozat!

Idézet

Márha jól értem a kérdést, mert írogatsz össze-vissza oldalakon át, ahogy nézem CC és Csaba_20 sem tudtak rá mit írni, csak leírták válaszképpen a jelenlegi szabályokat. Nem tudom milyen választ vársz,
kezded erteni. bar meg mindig kapaszkodsz ebbe a muszakilag jobb kitetelbe, amirol (sokadszorra irom le) soha nem is beszeltem! felejtsd el. szamara jobbrol beszelek, minden hatso, mogottes indok nelkul. es a ket uriember mar regesreg valaszolt a kerdesemre, ezert nem latod a valaszukat. pont ugyanazt, mint Te. egy hiba van abban, amit most irtal: jogszabalyt meg senki nem idezett errol, csak talan avman, de az a resz nem errol szolt. tehat pontosan ezt varom: egy jogszabalyi idezetet, amibol kiderul, hogy nem kotelezheto a vevo jobb cserere meg akkor sem, ha az a jobb csere szamara jobb.

Idézet

ez a te erőltetett, életszerűtlen, elméleti baromságod,
ad 1. attol meg, hogy egy kerdes elmeleti (vagy annak tunik) meg lehet ertelmes. ez szerintem az. ad 2. egyaltalan nem eletszerutlen! megvilagitom egy parbeszeddel (V: vevo; E: elado)

V: ez a kutyu itten rossz
E: nezem, nezem.. valoban. hm.. javitani sem tudom.
V: akkor kicsereli ugyanolyanra?
E: hat az nem megy, ezt mar nem gyartjak. adhatok helyette ilyet.
V: ez nem jo, nem kompatibilis a bizevel.
E: ertem, akkor ezt ajanlanam.
V: sajnos ez sem felel meg.
E: elmondana, hogy miert, mert akkor tudok esetleg olyat ajanlani, ami megfelelne.
V: hat tudja ezt, ezt es ezt.
E: akkor ez megfelelne?
V: hm.. sajnos a K betus gyartokkal nem vagyok kibekulve.
E: nem konnyu a kedvere tenni, de akkor ezt ajanlanam.
V: hm.. nem, megsem kernem.
E: ??
V: nem kerem.
E: nem felel meg? nem jobb, mint a regi?
V: de, elismerem, hogy mindenben jobb ami szamomra fontos, de megsem kerem.

remelem latszik, hogy a vevo utolso mondata (ha ugy jobban tetszik jogasz gondolkodasuak kedveert legyen mindez irasban!) pont egy olyan jogi nyilatkozat, amirol beszelek.

a tortenet ezek utan ugy folytatodik, hogy a kereskedo nyajasan elkuldi a prostitualt mamajaba a vevot, vegul a birosagon talalkoznak, ahol eloadjak a fentieket. kerdesem pontosan az, hogy mit dont szerintetek* a birosag. visszacsatlakozva a velemenyedre en nem latom ezt a parbeszedet se eletszerutlennek, sem eroltettnek.

*a szerintetek kitetel termeszetesen azert van benne, mert CC felhivta ra a figyelmem, hogy senki nem kepes megmondani elore, hogy dont barmiben is a birosag, hiszen azt csak maga a birosag kepes.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#720 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 21:58

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:45

Nektek, mint kereskedőknek illene tudni, s nem nekem kellene idézgetnem.

egyrészt álatlánosítás, nem mindenki kereskedő. másrészt ha hivatkozol valami forrásra akkor a vita íratlan szabályai alapján neked kell pontos forrásmegjelöléssel élni.

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 22:45

De mint mondtam, olyan jogszabály, melyet rajtam számon kértek nincs, mert nem mondtam olyat, amit lordrolee mondott. Olyat mondtam, melyet a tv. is szabályoz.
ha nem tudsz forrást hozni az állításodra, akkor mi mért fogadjuk el az igaznak?  :think:

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 22:00 -kor

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38