Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 14:20
Ilyen nyilatkozatot fogyasztó a Ptk. 306. § (5) bekezdés alapján érvényesen nem tehet.
hogy mivan?
"306. § (5) : Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el."
ez a szerzodesrol szo, raadasul annak kikoteseiroll. hol zarja ez ki azt, hogy a vevo fel evvel kesobb tegyen egy jogi nyilatkozatot arrol, hogy o mit tekint jobbnak? nem kevertel Te itt ossze valamit?
Idézet
Ilyen nyilatkozatot nem áll érdekében senkinek tenni. De ha elméletileg egy nem fogyasztó tesz ilyet (miszerint elismeri, hogy a dolog jobb, de mégse nem fogadja el) akkor az sem változat a lényegen, mert ezzel nem mondott le arról a jogáról, hogy az eredeti vételárat visszakérje,
most nem arrol beszelunk, hogy mit tesz miert, hanem arrol, hogy tesz. az vilagos most mar, hogy szerinted is erdektelen egy ilyen nyilatkozat, ettol meg kovetelheti a vetelarat a kereskedotol. azaz ugyanugy velekedsz mint CC es Csaba_20. mar csak az ervekre lennek kivancsi, azaz a jogszabalyi idezetre, ami ezt alatamasztja.
Idézet
csak legfeljebb azt elismerte el, hogy a felajánlott dolog műszakilag jobb (a jobbat máshogy itt nem lehet érteni)
butasagot beszelsz. miert kene neki azt elismernie, hogy valami muszakilag jobb? en nem errol beszeltem! nem, nem azt ismeri el, hogy muszakilag jobb. azt ismeri el, hogy neki jobb.
Idézet
de nem kéri (gondolom valamilyen mögöttes indokkal),
ha lenne ilyen indoka, akkor mar nem tenne ilyen nyilatkozatot, hiszen mar nem igaz, hogy szamara jobb. az en esetemben tudjuk, hogy nincs mogottes indok, pont errol szol a jogi nyilatkozat!
Idézet
Márha jól értem a kérdést, mert írogatsz össze-vissza oldalakon át, ahogy nézem CC és Csaba_20 sem tudtak rá mit írni, csak leírták válaszképpen a jelenlegi szabályokat. Nem tudom milyen választ vársz,
kezded erteni. bar meg mindig kapaszkodsz ebbe a muszakilag jobb kitetelbe, amirol (sokadszorra irom le) soha nem is beszeltem! felejtsd el. szamara jobbrol beszelek, minden hatso, mogottes indok nelkul. es a ket uriember mar regesreg valaszolt a kerdesemre, ezert nem latod a valaszukat. pont ugyanazt, mint Te. egy hiba van abban, amit most irtal: jogszabalyt meg senki nem idezett errol, csak talan avman, de az a resz nem errol szolt. tehat pontosan ezt varom: egy jogszabalyi idezetet, amibol kiderul, hogy nem kotelezheto a vevo jobb cserere meg akkor sem, ha az a jobb csere szamara jobb.
Idézet
ez a te erőltetett, életszerűtlen, elméleti baromságod,
ad 1. attol meg, hogy egy kerdes elmeleti (vagy annak tunik) meg lehet ertelmes. ez szerintem az. ad 2. egyaltalan nem eletszerutlen! megvilagitom egy parbeszeddel (V: vevo; E: elado)
V: ez a kutyu itten rossz
E: nezem, nezem.. valoban. hm.. javitani sem tudom.
V: akkor kicsereli ugyanolyanra?
E: hat az nem megy, ezt mar nem gyartjak. adhatok helyette ilyet.
V: ez nem jo, nem kompatibilis a bizevel.
E: ertem, akkor ezt ajanlanam.
V: sajnos ez sem felel meg.
E: elmondana, hogy miert, mert akkor tudok esetleg olyat ajanlani, ami megfelelne.
V: hat tudja ezt, ezt es ezt.
E: akkor ez megfelelne?
V: hm.. sajnos a K betus gyartokkal nem vagyok kibekulve.
E: nem konnyu a kedvere tenni, de akkor ezt ajanlanam.
V: hm.. nem, megsem kernem.
E: ??
V: nem kerem.
E: nem felel meg? nem jobb, mint a regi?
V: de, elismerem, hogy mindenben jobb ami szamomra fontos, de megsem kerem.
remelem latszik, hogy a vevo utolso mondata (ha ugy jobban tetszik jogasz gondolkodasuak kedveert legyen mindez irasban!) pont egy olyan jogi nyilatkozat, amirol beszelek.
a tortenet ezek utan ugy folytatodik, hogy a kereskedo nyajasan elkuldi a prostitualt mamajaba a vevot, vegul a birosagon talalkoznak, ahol eloadjak a fentieket. kerdesem pontosan az, hogy mit dont szerintetek* a birosag. visszacsatlakozva a velemenyedre en nem latom ezt a parbeszedet se eletszerutlennek, sem eroltettnek.
*a szerintetek kitetel termeszetesen azert van benne, mert CC felhivta ra a figyelmem, hogy senki nem kepes megmondani elore, hogy dont barmiben is a birosag, hiszen azt csak maga a birosag kepes.