HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#811 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:40

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:54

Ja és fontos dolog, hogy megbízható forrásból szerzi be az áruit, tehát ami magyar garos az hivatalos magyarországi jótállási jeggyel stb. Volt már olyan, hogy a Samu monitor dobozából előkerült a német nyelvű jótállási jegy, magyar szervízgar meg sehol  :rolleyes:

Nem baj, majd betartjuk, árat emelünk, oszt majd Pixmániával vitatkozik a T júzer, ahonnan nem is azt a cuccost küldik, vagy éppen mi van akkor a híres EU joggal, ha veszek egy új cuccost, mondjuk adathordozót most 1 hónappal ezelőtt, amin 1 évvel ezelőtti felvételek vannak?

Amúgy jogszabálygyűjtemény:

http://www.ofe.hu/in...ly/jogszab.html

De én értelmezni nem bírom, meg nem tudom hinni lehet-e egy olyan oldalnak, ahol s "szoftver" kategóriában benne van a "Machintos" is.
Make love not Wor.

#812 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:49

Vannak érdekes dolgok:

Mind jótállás, mind szavatosság esetén elsősorban a termék javítását vagy cseréjét követelhetjük, kivéve, ha a csere lehetetlen (például nincs azonos termék készleten) vagy aránytalan többletköltséget eredményezne (például azonnal és minimális költséggel javítható).
Ha az előbbieknek a kereskedő nem tesz eleget, a hibát a kereskedő költségére magunk kijavíthatjuk, vagy mással kijavíttathatjuk, illetve árleszállítást vagy a vételár visszafizetését kérhetjük.
A szerviz kizárólag a hibás termék javításával foglalkozik. A hibás termékkel közvetlenül hozzájuk is fordulhatunk. Ha nem tudják kijavítani a terméket, akkor a cserét, a vételár visszafizetését vagy az árleszállítást a kereskedőtől követelhetjük.
Leértékelt áru esetén is lehet minőségi kifogásunk. Ha a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát (például színhibás vagy színeresztő termék), akkor az egész termékre – bármely hiba esetén – érvényesíthetjük jogainkat.
Make love not Wor.

#813 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:51

A vásárló jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti, de meg kell őriznie a vásárláskor kapott fizetési bizonylatot is (blokk, nyugta, számla), mert a jótállási jegy csak ezzel együtt érvényes.
Make love not Wor.

#814 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 23:04

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:51

Ha ott a jótállási jegy és azon megy a tanakodás, hogy a második körben érvényesíthető elállási joga kapcsán hogyan állapítsák meg az eredeti vételárat, akkor te teljesen rosszindulatúan jössz itt azzal, hogy "jah, de ha nincs meg az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat, akkor úgy járt"...

Itt van, lásd a fentebbi idézetet a weboldalról. Kell a bizonylat, mert együtt érvényes. Pont.
Make love not Wor.

#815 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 23:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:04

Itt van, lásd a fentebbi idézetet a weboldalról. Kell a bizonylat, mert együtt érvényes. Pont.

Janho az az érzésem, hogy amint vesszük a fáradságot (sic!) és végignyaljuk az egész gari-sztorit CC és Csaba urak egyre randábban fognak beégni :Đ Valahogy nagyon nem szeretem eztafajta vitakultúrát, amikor valakinek egy témában minimális ismeretelőnye van és erre nagyarccal bemondogat dolgokat és eljátssza a májert.. csakhát a sánta kutya effektus :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 00:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#816 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:01

Nekem pont ezzel lett tele a hőcipőm, és én vagyok a bunkó meg az óvodás, ha számon merem kérni az elhangzottakat. Amúgy azt a hsz-emet úgy írtam, hogy közben fortyogtam a dühtől. Főnököm hozzám sem mert szólni, mert látta, hogy mindjárt robbanok :D.
Teljesen mindegy, úgylesz majd ahogy Jahno mondta korábban, hogy lesz majd tiszacipő meg pikszmánia oszt majd mekktudják.

Amúgy én azért próbáltam a magyarország.hu-n kutakodni, mert abszolút megbízható forrás (sztem).

Jahno: Marhára ráérhetsz, hogy éjfélkor nézegetsz törvényeket  :o  :Đ vagy csak rossz alvó vagy?

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:03 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#817 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:04

Had válasszam ketté a választ, hiszen itt két dologról van szó, melyet nem szabad egybemosni. Az egyik, hogy azt kell mondjam, hogy az OFE azon állásfoglalása, miszerint a jótállási jegy csak a vásárláskor kapott fizetési bizonylattal együtt érvényes, téves.

Véleményem szerint az egyszerű megfogalmazásból adódik a tévedés. A jótállási jegy érvényessége ugyanis nem függ sem az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat meglététől. Nem mellesleg a jótállási jegy érvényességéről, mint olyanról, nincs is értelme beszélni, jótállási kötelezettségvállalás kérdéséről azonban igen. Erről a Korm. rendelet úgy rendelkezik, hogy a jótállási jegy szabálytalan kiállítása, vagy annak a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvénességét.

Az GKM. rendelet szerint a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, amennyiben a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot. Azonban amennyiben a kereskedő megsérti a bizonylatolás fegyelmet, s így visszás helyzetet teremthet, így ezen vélelmet célszerűbb lenne a jótállási jegyhez kötni.

Tehát az igényérvényesítéshez a jótállási jegyet mindenképp be kell mutatnia a fogyasztónak, azonban az előbb említettek miatt a szerződés megkötését az említett bizonylattal igazolnia kell(het). Had fogalmazzak így, ugyanis a fenn említett vélelemmel ellentétesen foglal állást a korábbi BH 1982/337 is. És mielőtt réginek találnád ezt a határozatot, az új Ptk. koncepciójában is az található, hogy a mindenkori tulajdonos, a jótállást felvállaló kötelezettel szemben érvényesítheti jótállási jogait.

Tehát a tévedés leginkább fogalmazási egyszerűsítésben nyilvánul meg. Valójában - szerintem - ezen vélelemre gondoltak. Ezzel egyébként vannak ellentétes szakvélemények. Én személy szerint kötelező jótállás tekintetében úgy vélem, hogy jótállási jegy bemutatása elegendő.

Ami a válasz másik felét illeti, vagyis, ami az általam elmondottakra vonatkozik, azt kell mondjam, hogy a sorrendiségbe hiba csúszott.

Amikor már ugyanis a fogyasztó az őt második körben megillető jogait kívánja érvényesíteni, és azon megy a tanakodás, hogy mi is volt a vételár, akkor az a helyzet már, hogy az első körben megillető jogainak érvényesítése kapcsán nem merült fel az, hogy a szerződés meg sem köttetett. Tehát a második körben kifogásolni, hogy de kérem, nincs is számla, - vagyis nincs szerződés - az csupán rosszindulat, hiszen akkor korábban mi alapján teljesítették volna az első körben megillető jogokat?

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 12. 00:15 -kor

#818 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:10

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:01

Amúgy azt a hsz-emet úgy írtam, hogy közben fortyogtam a dühtől. Főnököm hozzám sem mert szólni, mert látta, hogy mindjárt robbanok :D.

ugyanmár, nehogy mellre szívd  :Đ

#819 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:43

Janho az az érzésem, hogy amint vesszük a fáradságot (sic!) és végignyaljuk az egész gari-sztorit CC és Csaba urak egyre randábban fognak beégni :Đ Valahogy nagyon nem szeretem eztafajta vitakultúrát, amikor valakinek egy témában minimális ismeretelőnye van és erre nagyarccal bemondogat dolgokat és eljátssza a májert.. csakhát a sánta kutya effektus :Đ

Számodra, nyilván az a cél, hogy a vitapartnered megalázd és becsméreld, ez nemcsak, hogy felesleges, de etikátlan is.

#820 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:15

Azt a megnyilvánulásodat, miszerint egy országos szintű szervezet (jelen esetben az OFE) állásfoglalása téves, adott körülmények között nevezhetném egy csipetnyi arroganciának is.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:17 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#821 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:22

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:14

Számodra, nyilván az a cél, hogy a vitapartnered megalázd és becsméreld, ez nemcsak, hogy felesleges, de etikátlan is.

tudodmit legyen egy jó napod - most mexolgálom a híremet :Đ Felhívnám becses figyelmedet arra, hogy a magyar nyelvben gyakran áll vessző a 'hogy'előtt de nem mindig. :Đ

emellett még mindig lógsz az egyik vitapartenerednek az állításodat alátámasztó törvényi helyekkel, amiket nem perzentáláltál - ezeket arrogáns és öblös sértésekkel próbáltad helyettesíteni.

Aztán mint Janho is megírta (ö veled szemben forrást is hozott) a blokk/számlakérdést már bebuktad.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 00:24 -kor

#822 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:25

Hagyjadmá :D , nemköll az a fránya tv. CC hiszi hogy úgyvan, ahogy mondja, én meg tudom hogyan működik a dolog az életben.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:26 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#823 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:26

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:15

Azt a megnyilvánulásodat, miszerint egy országos szintű szervezet (jelen esetben az OFE) állásfoglalása téves, adott körülmények között nevezhetném egy csipetnyi arroganciának is.

lordrolee: Kifejtettem azt is, hogy szerintem miben téves. Amennyiben szerinted az arrogancia, hogy kifogásolom egy civil szervezet egy nyilatkozatának a részét, - korábban kifejtve, hogy miért - akkor nevezd annak! Ahogyan neked is lehet ellentétes véleményed, illetve helyezkedhetsz ellentétes álláspontra, nekem is megvan ezen jogom, szerintem ebben semmilyen arrogancia nincs. Az OFE tevékenységéről, munkásságáról nem mondtam semmit, és nem is kívánok, bár sokat tudnék.

#824 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:27

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:25

Hagyjadmá :D , nemköll az a fránya tv. CC hiszi hogy úgyvan, ahogy mondja, én meg tudom hogyan működik a dolog az életben.

Ilyenkor, amikor így viselkedsz, más is lát?

#825 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:30

Bocs, én nem neveztelek arrogánsnak, pusztán azt írtam, hogy nevezhetném ne ferdítsünk ne ferdítsünk.
Kíváncsi voltam, hogyan reagálsz és pont úgy ahogy azt vártam.
Idézet tőled (katt)
"Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá."
Kép

Xfire profil

LordRolee

#826 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:32

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:27

Ilyenkor, amikor így viselkedsz, más is lát?

Persze. Itt ül mellettem a párom is. Amúgymeg ha hiszed ha nem volt már több ellenőrzés is apeh, vpop, fogyasztóvédelem és érdekes módon mindent rendben találtak mindig. Hogy lehet ez  :think: ?
Kép

Xfire profil

LordRolee

#827 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:22

tudodmit legyen egy jó napod - most mexolgálom a híremet :Đ Felhívnám becses figyelmedet arra, hogy a magyar nyelvben gyakran áll vessző a 'hogy'előtt de nem mindig. :Đ

Idézet

emellett még mindig lógsz az egyik vitapartenerednek az állításodat alátámasztó törvényi helyekkel, amiket nem perzentáláltál - ezeket arrogáns és öblös sértésekkel próbáltad helyettesíteni.
Ez legyen a legnagyobb probléma. Ugye?

Idézet

Aztán mint Janho is megírta (ö veled szemben forrást is hozott) a blokk/számlakérdést már bebuktad.
A felhozott forrásokban sem található más, mint amit leírtam. A blokk/számlakérdést pedig egyáltalán nem buktam be, de nekem az is mindegy, ha azt hiszed, hogy igen.

Arra gondoltam - bár látván a viselkedésedet tévesen - hogy e kérdésben érdemi vitára alkalmas érveket tudunk felhozni egymásnak. Remélem Jahno továbbra is kitartó lesz és megkeresi az említett BH-t, az ezzel a kérdéskörrel foglalkozó szakmai publikációkat. Én veszem a fáradtságot és felhívom ma egy ismerősömet,  hogy kikérjem erről a véleményét. :)
Ha viszont ismételten irónikus, ellenszenves hangnem lesz a mérvadó, úgy nem fogom erőltetni, hogy értelmes párbeszédet folytassunk, mert nincs szükségem a felesleges hülyeségekre, amikkel többnyire eddig traktáltatok.

#828 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:36

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:32

Persze. Itt ül mellettem a párom is. Amúgymeg ha hiszed ha nem volt már több ellenőrzés is apeh, vpop, fogyasztóvédelem és érdekes módon mindent rendben találtak mindig. Hogy lehet ez  :think: ?

Először is örülök, hogy rendben találták az említett hatóságok az általuk vizsgált dolgokat. De tényleg, ez igen ritka és örvendetes dolog manapság!

Másodszor pedig én nem látom, hogy mit akartál pontosan kérdezni. Hogyan lehet, hogy mindent rendben talált? Valószínüleg a vizsgált dolgok rendben voltak. :) De tényleg, mire gondoltál?

#829 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:37

semmi

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:37 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#830 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:38

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:30

Bocs, én nem neveztelek arrogánsnak, pusztán azt írtam, hogy nevezhetném ne ferdítsünk ne ferdítsünk.
Kíváncsi voltam, hogyan reagálsz és pont úgy ahogy azt vártam.
Idézet tőled (katt)
"Nevezhetném simán bunkónak is azt a stílust, amivel reagáltál rá."

Bocs, én sem mondtam, hogy arrogánsnak neveztél. :) Olvasd el jobban!

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.