HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#771 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 10:40

A megvizsgálási kötelezettség nem tévedés, a tv. ezen kötelezettség teljesítéséhez köti a fogyasztói szerződés kötelezetje számára a kvázi visszkereseti jogának érvényesítését is. A megvizsgálási kötelezettség azonban koránt sem úgy értelmezendő, ahogy azt egyesek itt értelmezik és ezzel megpróbálják azt a látszatot kelteni, hogy én azt mondtam, hogy a forgalmazó vizsgálni köteles az olyan tulajdonságokat is, melynek minőségét tanusítják.

Azok számára, akik nincsenek tisztában a kötelezettségeikkel, azoknak ajánlom, hogy nézzenek utána a vonatkozó jogszabályoknak, és utána folytassuk a bájcsevejt, mert a félreértelmezéseknek, belemagyarázásoknak nem látom értelmét. Ha pedig nincsenek és nem is akarnak tisztában lenni a jogaikkal és kötelezettségeikkel, akkor felesleges a további párbeszéd.
És szeretném leszögezni, hogy nekem nem kötelességem, hogy jogszabályi hivatkozásokat tegyek. Ha valaki veszi a fáradtságot és utánanéz, annak örülök, de addig amíg erre hajlandóság sem mutatkozik és időtlen idők óta ugyanazokon a témákon lovagolunk anélkül, hogy a jogi részének utánanézne a vitapartner, addig nem fogunk előbbre jutni.

#772 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 10:58

Már ne is haragudj, de én ezzel a kombóval próbáltam keresni:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=min%C5...es%C3%A9s&meta= de valahogy nem talált semmilyen jogszabályt  :think:
A minőség ellenőrzés nálam halszálka meg pareto meg ishikawa diagramokat jelent, bizonylati rendet.... és még sorolhatnám.
Legalább egy támpontot adj légyszives, hogy merre keresgéljünk. Elég ha egy linket szúrsz be. Itt guglizok lassan 2 órája a melóhelyen de nem találtam idevonatkozó jogszabályt. Légy oly bátyám és szánj meg minket... naaa lécci lécci  :rolleyes:
Hidd el nem kérné egyikőnk sem ha megtalálta volna, és be is linkelte volna aki meglelte.

Közben magyarorszag.hu-n keresgéltem.
A "megvizsgálási kötelezettség" kulcsszavakra mindössze egyetlen jogszabályt hozott: 1979. évi 13. törvényerejű rendelet és csak egyetlen helyen volt a keresett szópáros: "(2) Ha a felek másban nem állapodtak meg, a szerződés szerinti szolgáltatás jogosultját terhelő megvizsgálási kötelezettség fennállására, a megvizsgálás módjára, az ebből eredő kifogások határidejére és mindezek jogi hatásaira a rendeltetési, illetve az átvételi hely államának jogát kell irányadónak tekinteni."

A "forgalmazó minőség ellenőrzés" szavakra keresve egyetlen találat sem volt a jogszabályok között.
A "forgalmazó minőség"-re rákeresve van 19 találat, amikbe főleg növényi és élelmiszeripari szabályozások vannak, járművek műszaki bevizsgálásával dohány és fűtőanyagok szabályozásával foglalkozik. Több kulcsszó nem jut eszembe.

1.
2000. évi XXXV. törvény
a növényvédelemről
2.
203/2006. (X. 5.) Korm. rendelet
a nemzeti filmvagyonba tartozó filmalkotások terjesztésének részletes szabályairól
3.
19/2004. (II. 13.) Korm. rendelet
a gépjármű ágazatban a vertikális megállapodások egyes csoportjainak a versenykorlátozás tilalma alól való mentesítéséről
4.
53/2004. (VI. 2.) ESzCsM rendelet
a gyógyszerekkel folytatott nagykereskedelmi és párhuzamos import tevékenységről
5.
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
az étrend-kiegészítőkről
6.
36/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet
a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről
7.
24/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről
8.
23/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet
az anyatej-helyettesítő és az anyatej-kiegészítő tápszerekről
9.
49/2007. (VI. 26.) FVM rendelet
az egyes mezőgazdasági állatfajok spermatároló központjainak létesítéséről és üzemeltetésüknek rendjéről
10.
50/2006. (VI. 28.) FVM rendelet
az állatgyógyászati készítményekről
11.
102/2005. (X. 31.) FVM rendelet
a dohánytermékek gyártásáról, forgalmazásáról és ellenőrzéséről
12.
173/2004. (XII. 30.) FVM rendelet
a piaci árinformációs rendszer működtetéséről és az ehhez kapcsolódó feladatokról
13.
89/2004. (V. 15.) FVM rendelet
a növényvédő szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezéséről, valamint a növényvédő szerek csomagolásáról, jelöléséről, tárolásáról és szállításáról
14.
62/2004. (IV. 27.) FVM rendelet
a dísznövény szaporítóanyagok forgalomba hozataláról
15.
50/2004. (IV. 22.) FVM rendelet
a zöldség szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról
16.
43/2003. (IV. 26.) FVM rendelet
a takarmányok előállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX. törvény végrehajtásáról
17.
39/1994. (VI. 28.) FM rendelet
a mesterséges termékenyítésről, az embrióátültetésről, az állati szaporítóanyagok előállításáról, felkínálásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról
18.
17/2003. (IV. 4.) GKM-KvVM-PM együttes rendelet
egyes folyékony tüzelő- és fűtőanyagok kéntartalmának csökkentéséről
19.
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

Szóval én utánanéztem, de nem találom. Lehet hogy rossz helyen keresem, rossz kulcsszavakkal? Lehetséges, akkor terelj a jó útra légyszives.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 11:16 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#773 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:12

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:40

És szeretném leszögezni, hogy nekem nem kötelességem, hogy jogszabályi hivatkozásokat tegyek.

Nem, de akkor szepen kerlek, ne hivatkozz ra. Egy kezem talan meg eleg, hogy hanyan varjuk, hogy beidezd, hogy a kereskedonek a jog szerint a megvizsgalasi kotelezettsege miben merul ki, de legalabb azt megmondd, hogy melyik nyomorult torvenyre hivatkozol a kismilliardbol. Jelenleg korulbelul a Kovacs Jozsef budapesti lakos tudja az igazsagot helyzetben vagyunk, hogy oke, hogy hivatkozol Kovacs Jozsefre, na de melyikre? :p (masreszt ugy amugy ez a bele a nagy levegobe, hogy a torveny eloirja, minden egyeb info nelkul, ez bocs, de nalam nem tud hivatkozasi alap lenni).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#774 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:13

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:40

A megvizsgálási kötelezettség nem tévedés, a tv. ezen kötelezettség teljesítéséhez köti a fogyasztói szerződés kötelezetje számára a kvázi visszkereseti jogának érvényesítését is.

meddig szivatod még őket? mert sztem direkt csinálod :D, ugyanis úgy veszem észre folyamatosan elsiklanak egy szó felett, ami  v-vel kezdődik, idézett mondatod egyikében is szerepel, és nem a vergődés, amit a kereskedő-vevő kérdésben folytatunk  :Đ . aztán lehet, h rosszul gondolom mindkettőt

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 11:14 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#775 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:21

A vizsgálatra gondolsz? ha igen, akkor azt is maximum egy labor tud. Én új terméket nem vizsgálok, maximum hibásat, de azt is csak annyira, hogy rá mondom rossz mehet vissza a nagykernek, az hogy miért hogyen merre meddig nem az én dolgom. ha elhalálozik ugyanabból a cuccból több is akkor olyat többet nem forgalmazok pont.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#776 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:34

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:21

A vizsgálatra gondolsz?

najó, akkor elárulom, én a visszkeresetre gondoltam, mint kulcsszóra. h jól, vagy sem, nem tudom.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 11:34 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#777 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:43

Hogy jön a minőség ellenőrzés a visszkeresethez? Ha hibás a termék akkor én cserélem a vevőnek, nagyker meg cseréli nekem. Ha a nagyker egyben az importőr is, akkor valóban neki kell arról gondoskodni, hogy a termék amit be kíván hozni az országba megfeleljen a direktíváknak és előírásoknak, de ugye erre találták ki a nemzetközi jelöléseket mint CE, vagy ROHS.

:offtopic:
Egyszer jött egy vendég előadó az egyetemre, akinek a cége kártyás beléptető és biztonsági rendszereket fejleszt. És elmesélte, hogy mondjuk az általuk kifejlesztett kütyükhöz készült tápegység tesztelése hogy zajlott hogy megkaphassák a CE jelzést. Hát nem lettem volna a tesztdarab helyében :D. Elég szélsőséges módon, szélsőséges feszültség és áramerősségértékekkel tesztelték és ugye ilyenkor figyelik, hogy a táp hogyan regál ezekre. Kikapcsol, nem kapcsol ki, életre veszélyes lehet-e (kigyullad, vagy a külső burkolata is hirtelen elkezdi vezetni az áramot ilyenek).

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 11:48 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#778 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:49

avman: Amikor az említett és kifogásolt mondatom elhangzott, akkor is a kötelezettségekről és az ennek következtében felmerülő felelősségről beszéltem. Most is arról beszélek. :) A dologszolgáltatások esetében az átadással egyidejüleg a jogosultnak minőségre és mennyiségre vonatkozó megvizsgálási kötelezettsége van, illetőleg az átvételt követően a jogosultnak lehetősége van, - mivel a tv. ezen kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeiről külön nem rendelkezik - hogy a lehető legrövidebb időn belül részletesebben megvizsgálja a dolog minőségét. Ennek fényében, ha a minőség megvizsgálási kötelezettségének eleget tesz, akkod - az általad jól látott, - visszkereseti jogát gyakorolhatja az előző kötelezettel szemben.

Ha lordrolee ismerné azt, hogy a tv. az ellenőrzés módját nem határozta meg, így a szolgáltatás természetéhez igazdva, és az adott szerződésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kell azt elvégezni, akkor bizonyára ismerné azt is, hogy olyan dolgok vonatkozásában ezen kötelezettség és a felmerülő felelősség nem áll fenn, amelyek minőségét tanúsították, illetve amelyre jótállás vonatkozik. És feltehetően akkor nem próbálná meg teljesen a joggal ellentétesen beállítani és értelmezni amit írok.

#779 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 12:24

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:49

avman: Amikor az említett és kifogásolt mondatom elhangzott, akkor is a kötelezettségekről és az ennek következtében felmerülő felelősségről beszéltem. Most is arról beszélek. :) A dologszolgáltatások esetében az átadással egyidejüleg a jogosultnak minőségre és mennyiségre vonatkozó megvizsgálási kötelezettsége van, illetőleg az átvételt követően a jogosultnak lehetősége van, - mivel a tv. ezen kötelezettség elmulasztásának jogkövetkezményeiről külön nem rendelkezik - hogy a lehető legrövidebb időn belül részletesebben megvizsgálja a dolog minőségét. Ennek fényében, ha a minőség megvizsgálási kötelezettségének eleget tesz, akkod - az általad jól látott, - visszkereseti jogát gyakorolhatja az előző kötelezettel szemben.

Ha lordrolee ismerné azt, hogy a tv. az ellenőrzés módját nem határozta meg, így a szolgáltatás természetéhez igazdva, és az adott szerződésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kell azt elvégezni, akkor bizonyára ismerné azt is, hogy olyan dolgok vonatkozásában ezen kötelezettség és a felmerülő felelősség nem áll fenn, amelyek minőségét tanúsították, illetve amelyre jótállás vonatkozik. És feltehetően akkor nem próbálná meg teljesen a joggal ellentétesen beállítani és értelmezni amit írok.

Most akkor a jogosultnak vagy a forgalmazónak van minőségvizsgálati kötelezettsége? Mert eddig a forgalmazóról beszéltél, most meg már a jogosultról van szó. :rolleyes:  :think:
Ha jól emlékszem én mint kiskereskedő nem vagyok fogyasztó (jogosult) a fogyasztóvédelmi tv szerint.

Ha a tanúsított terméket nem kell megvizsgálni és nem áll fenn a felelősség, akkor most miről is beszélünk itt 5-6 oldal óta és akkor miért írtad, hogy nem ismerem a forgalmazó minőség ellenőrzési kötelezettségét? Olyan műszaki cikket nem lehet forgalomba hozni az EU-ban ami nem rendelkezik minimum egy CE jelöléssel. EZ számomra kezd nagyon magas lenni.
Szóval írtad de mégsem, van kötelezettség de mégsincs, van törvényi szabályozás de nincsen leírva  :think:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#780 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:24

Most akkor a jogosultnak vagy a forgalmazónak van minőségvizsgálati kötelezettsége? Mert eddig a forgalmazóról beszéltél, most meg már a jogosultról van szó. :rolleyes:  :think:
Ha jól emlékszem én mint kiskereskedő nem vagyok fogyasztó (jogosult) a fogyasztóvédelmi tv szerint.

Ha a tanúsított terméket nem kell megvizsgálni és nem áll fenn a felelősség, akkor most miről is beszélünk itt 5-6 oldal óta és akkor miért írtad, hogy nem ismerem a forgalmazó minőség ellenőrzési kötelezettségét? Olyan műszaki cikket nem lehet forgalomba hozni az EU-ban ami nem rendelkezik minimum egy CE jelöléssel. EZ számomra kezd nagyon magas lenni.
Szóval írtad de mégsem, van kötelezettség de mégsincs, van törvényi szabályozás de nincsen leírva  :think:

Ó jaj, hát igen, akkor most ki a jogosult....szerinted az fogyasztói szerződés kötelezettjének előző kötelezettje nem egy jogosultnak a kötelezettje?

#781 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:34

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:33

Ó jaj, hát igen, akkor most ki a jogosult....szerinted az fogyasztói szerződés kötelezettjének előző kötelezettje nem egy jogosultnak a kötelezettje?

Nem.
Make love not Wor.

#782 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:34

Nem.

Egek...

#783 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:34

Nem.

Hát mi?

#784 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:49

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:43

Egek...

Egy nagyker kisker kapcsolatban nincsen kötelezett és jogosult. Ott szerződő felek vannak disztribútor és partner vagy viszonteladó. ráadásul a fogyasztóvédelmi tv sem foglalkozik a kiskerrel akkor ha neki gondja van a nagykerrel, szépen elküldik melegebb éghajlatra, tudom mert már volt rá példa. Ráadásul nincsen fogyasztói szerződés sem kisker és nagyker között, hisz a kisker nem minősül fogyasztónak, még akkor sem ha a terméket saját felhasználásra vásárolja.

De konkrétumot még mindig nem hallottunk tőled, csak hivatkozol össze vissza.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 13:52 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#785 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:52

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:49

Hát mi?

Benne van a törvényben.
Make love not Wor.

#786 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:53

Igen és ha utánaolvasnál akkor tudnád  :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

#787 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:54

mikozben en persze tisztan karakteralapon Jahnoval szemben igennel valaszolnek, megsem ertek belole egy kukkot sem.

nem lehetne ezeket magyarul? ez nem magyar koznyelv amit hasznaltok! (ami mellesleg torvenysertes, mert van olyan torveny am (vagy maga az alkotmany?), ami kimondja, hogy a torvenyeknek es jogszabalyoknak magyarul, kozerthetoen kell lennie megfogalmazva! :p vegyuk eszre ez eleg tavol all ettol.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#788 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:49

Egy nagyker kisker kapcsolatban nincsen kötelezett és jogosult. Ott szerződő felek vannak disztribútor és partner vagy viszonteladó.

:omg:  :omg:  :omg:

#789 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:24

addig azért lehet követni, h mint forgalmazó, jogosult is vagy egyben. aztán az értelmezésem szerint (nem tudom ki mit írt homályosan és ki mit magyarázott félre, ás nem is érdekel), ha átvetted a cumót és továbbpasszolod, de a vevőd megvág hibás teljesítés, stb. miatt, akkor ha te rendelkezel jótállási jeggyel, CE jellel, megfelelőségi nyilatkozattal vagy letudtad egyéb módon a kötelező minőségvizsgálatot, akkor azt az összeget viheted tovább arrafele, amerről vetted. így elviekben, ha van egy jogerős határozat, h a vevő visszakapta a pénzét, és neked a nagyker ad helyette a mai értékben gainwardot, kojak nyalókát, stb-t, akkor mondhatod, h nem jogszerűen járt el, és most már kártérítési igénnyel léphetsz fel ellene.

#790 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 13:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 12:52

Benne van a törvényben.

Utoljára az óvodában tapasztalatam hasonóan egyszerű viselkedési formát egy vitában. Lordleere-re is vonatkozik ez.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.