HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:40

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:28

Általában elmondható, hogy nem a gyári számra szerződnek a felek, de persze nincs kizárva, ezért teljesen mindegy, hogy a gyári szám is változik.

innenttol kezd melyviz lenni a dolog. vegyunk peldaul egy alaplapot. elmondhato hogy az alaplap golbalisan egyedi azonositojahoz (GUID) kotodik az alaplaphoz vasarolt windows hasznalati joga es sok esetben az egyeb megvasarolt kereskedelmi/ertektermelo szofvercsomagok licenszjoga is. namost a csere soran a kerdeses GUID szam valtozik, ergo a vevo elveszti az alaplappal egyutt a windows/szoftverhasznalati jogat is...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#622 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 12:54

a kerdes, hogy miert nem felel meg eredeti allapot helyreallitasanak a jobb csere?

nade a kérdés az, h mi a jobb??? egy agilánál jobb az astra, drágább is, de biztos, h megfelel a fogyasztói igényeknek? ha nem akarja elfogadni, nem lehet rátukmálni, ránézésre nagyon eltérő a példa, de ugyanaz. igen, vga esetében a célszerűségi és minden egyéb tényező alapján behatárolható, h jobb. de mivel ezen alapelv alapján el kellene fogadni az agila helyett az astrát, vagy vectrát (teszem azt egy mozgássérültnek, akinek számít a belmagasság, vagy csak városban közlekedőnek, akinek meg a hely, fogyasztás, így nem lehet megtenni azt a kitételt, h a szerződés eredeti állapotánaak visszaállítása VAGY. nincs vagy, illetve lehet közös megegyezés alapján. mert objektíve nem akarja a tv. megállapítani, h mi a jobb. egyet ismer, a szerződéskori állapotot és ahhoz tartja magát.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 08. 12:44 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#623 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 12:40

innenttol kezd melyviz lenni a dolog. vegyunk peldaul egy alaplapot. elmondhato hogy az alaplap golbalisan egyedi azonositojahoz (GUID) kotodik az alaplaphoz vasarolt windows hasznalati joga es sok esetben az egyeb megvasarolt kereskedelmi/ertektermelo szofvercsomagok licenszjoga is. namost a csere soran a kerdeses GUID szam valtozik, ergo a vevo elveszti az alaplappal egyutt a windows/szoftverhasznalati jogat is...

OEM license konstrukció esetén, FPP esetén már nem. De ez az OEM sajátossága és véleményem szerint ez olyan kár, amit valószínüleg kártérítés gyanánt lehet érvényesíteni.

#624 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:50

avman:

Idézet

nade a kérdés az, h mi a jobb??? egy agilánál jobb az astra, drágább is, de biztos, h megfelel a fogyasztói igényeknek? ha nem akarja elfogadni, nem lehet rátukmálni, ránézésre nagyon eltérő a példa, de ugyanaz. igen, vga esetében a célszerűségi és minden egyéb tényező alapján behatárolható, h jobb. de mivel ezen alapelv alapján el kellene fogadni az agila helyett az astrát, vagy vectrát (teszem azt egy mozgássérültnek, akinek számít a belmagasság, vagy csak városban közlekedőnek, akinek meg a hely, fogyasztás, így nem lehet megtenni azt a kitételt, h a szerződés eredeti állapotánaak visszaállítása VAGY. nincs vagy, illetve lehet közös megegyezés alapján. mert objektíve nem akarja a tv. megállapítani, h mi a jobb. egyet ismer, a szerződéskori állapotot és ahhoz tartja magát.

Sztem ez így ebben a formában nem igaz, és szvsz az autós példa is rossz.
Egy vga-nál van a gpu gyártója (ati, nvidia stb), van azon belül egy típusa (6200, 6600gt, x800, x1950pro, x2900xt stb) illetve van a memória mennyisége meg a kártyát forgalomba hozó gyártó (asus, gigabyte, msi, evga stb). Ezek a tulajdonságok és paraméterek jól behatárolják az adott terméket mind tudásban mind pedig teljesítményben, ráadásul a kártyák specifikációi elérhetőek szabadon az interneten (memóriák típusa ddr, ddr3, gddr3, órajelek, hűtés zajszintje stb). Ha nekem van egy nem megfelelően működő ati x1950pro 256mb-s Sapphire márkájú vga-m, akkor azt kicserélve marhára nem izgat, hogy mondjuk asus eax1950pro 256mb-s kártyát kapok vagy neadjisten evga x1950pro 256mb-s karit tuszkol rám a kereskedő. Sőt az evga-val még jobban is járok mert míg a Sapphire-re 2 év garim volt addig az Asus-ra 3 az evga-ra meg 5 év garim van. :think:  :confused:

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 08. 12:52 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#625 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 12:56

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:20

"ha elromlik, de ugyanolyanra tudna cserelni a bolt, akkor en megis kerhetnem a penzt?"
Nem, valószínüleg bíróság se ítélné meg jogszerűnek a fogyasztó elállását, hiszen ezesetben elsőkörben megillető jogait gyakorolhatja.

a koltoi kerdes kifejezest ismered?

(jelen esetben latvanyos ertelmetlenseget kerdeztem, amivel ramutattam a vitapartner erveinek hianyossagara. nem, nem kell ra valaszolni! ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#626 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:02

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 12:50

avman:

Egy vga-nál van a gpu gyártója (ati, nvidia stb), van azon belül egy típusa (6200, 6600gt, x800, x1950pro, x2900xt stb) illetve van a memória mennyisége meg a kártyát forgalomba hozó gyártó (asus, gigabyte, msi, evga stb). Ezek a tulajdonságok és paraméterek jól behatárolják az adott terméket mind tudásban mind pedig teljesítményben, ráadásul a kártyák specifikációi elérhetőek szabadon az interneten (memóriák típusa ddr, ddr3, gddr3, órajelek, hűtés zajszintje stb). Ha nekem van egy nem megfelelően működő ati x1950pro 256mb-s Sapphire márkájú vga-m, akkor azt kicserélve marhára nem izgat, hogy mondjuk asus eax1950pro 256mb-s kártyát kapok vagy neadjisten evga x1950pro 256mb-s karit tuszkol rám a kereskedő. Sőt az evga-val még jobban is járok mert míg a Sapphire-re 2 év garim volt addig az Asus-ra 3 az evga-ra meg 5 év garim van. :think:  :confused:

Engem sem izgatna, de nem az a kérdés, hogy én szubjektíven mit gondolok, hanem az, hogy ilyen esetben a fogyasztó dönti el, hogy elfogadja-e a nem ugyanolyan terméket, vagy sem.

Ha joga van mindenkinek eldönteni, hogy vmi igen, vagy nem, akkor azért mert szerintem én mindenképp igent választanám, akkor nem jelenti azt, hogy mindenki másnak is igennel kell felelnie. Amennyiben a kötelezett nem tud ugyanolyanra cserélni, vagy kijavítani a termék hibáját, akkor a második körben lévő jogait gyakorolhatja a fogyasztó.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 08. 13:31 -kor

#627 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:03

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:50

avman:

namégeccer. autóban is behatárolható: 4 kereke van, motor van benne, kormány, meg egyebek. adott egy alapfelszer.  vectra vagy egy fullextrás octavia, ua. a a kategória, végsebesség, fogyasztás, beltér megegyezik, mindekettőbe fócvágen motor van. csomagolás más. egyiket a skoda gyártja, másikat meg nem. te alap vectrát* vettél, kapsz helyette skodát... kötelező legyen elfogadnod? sztem hülye vagy, ha nem teszed, de ez csak az én véleményem. a törvénynek nem tiszte eldönteni, h adott termék más gyártó esetén jobb vagy rosszabb. irreleváns számára, egyet ismer, a szerződéskori állapotot. ott van egy gyártó, van egy típus. ha a kettő egyezik, az a szerződékori állapot. nem akar mást megállapítani. ha nem egyezik, szankcionál.
zserk: *vectra bmg, az. hülyegyerek avman ő fingja a passzátszelet, és még ennyit sem tud :D. ha nem döglődik a fórummotor, ki sem derül-.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 08. 13:11 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#628 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:11

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:40

Alapvetően azt a tényállást felejted el, hogy a kereskedő ilyenkor az említett nevesített szerződésszegést követi el, melyért szavatossággal, jótállással és kártérítéssel felel. És, csak ha a fogyasztót első körben megillető jogait nem tudja teljesíteni, akkor beszélünk arról, hogy a fogyasztó számára megnyíli a lehetőség arra, hogy a második körben lévő jogait gyakorolja.
karteritesrol ne beszeljunk, az masik teszta. (nem kivanok vitaba szallni ebben a kerdesben, igy ertelmetlen felhozni.)

es teljesen egyertelmu, hogy az elso korben megilleto jogok nem teljesitese eseten lehet lepni a masodik korbe.

a kerdes mindosszesen az, hogy mik az elso korben megilleto jogai a felhasznalonak! a kijavitas es az azonosra kicsereles az. de miert nem jo a jobbra kicsereles?? az mennyiben serti az o jogait?

es most kisiskola az olvasni nehezen tudoknak, azaz Neked es avman-nak (bocsanat az eros szavakert, de duhit, hogy egy ilyen trivialis dolgot nem birtok megerteni!)

Idézet

Előfeltételezésed szerint
nem, NEM az en elofeltetelezesem szerint, a VEVO szerint jobb!

mit nem lehet ezen erteni? legyen adott egy JOGI nyilatkozat a vevo reszerol, hogy neki marpedig a masmilyen csere tenyleg jobb. nem a kereskedo szerint, nem szerintem, nem a kozvelekedes szerint. a VEVO szerint!

NEM ERDEKELNEK A HOZOTT PELDAITOK! nem en dontom el, hogy mi a jobb a vevonek, tehat ertelmetlen elohozakodnotok a "de ez esetleg megsem jobb neki" ervel, mert mondom, hogy jobb! NEKI. nem nekem, nem a kereskedonek, nem altalanossagban, hanem a VEVONEK! hanyszor irjam meg le?

Idézet

Azért mert egy memória 1 GB helyett 2 GB-s nem jelenti, hogy a fogyasztónak kutya kötelessége elfogadni, pedig köznapi értelemben "jobb", csak a fogyasztó számára nem felel meg.
tehat akkor tisztazzuk. MEGFELEL neki. alair egy pöcsetes papirt is errol. jogi nyilatkozatot is tesz. tehat jobb. nem kerdes. (tudjatok, az ervelesekben szokott lenni felteteles eset is, amivel a vitapartner megvilagitja az erveit. ha nem tunt volna fel ez egy ilyen eset!)

Idézet

Te egy olyan helyzetet társz elénk, ami egy ilyen előfeltelezés után azt igyekszik bizonyítani, hogy a fogyasztó számára jobb, de mégse.
nem kell bizonyitanom, mert ez premissza volt. azt nem nagyon szokas bizonyitani ugyebar.. tehat jobb neki. de megsem fogadja el. ugye ezt nem lehet kizarni mint letezo esetet, ilyen tenyleg elofordulhat. a kerdes, hogy mit mond erre a jog. Ti azt mondjatok, hogy a vevonek van igaza, azaz ettol meg elallhat a szerzodestol. en ezt nem latom.
a forum ma:

#629 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:11

blablabla

te most túlképp mi a büdös francrol hadoválsz?  :think:  :Đ  azt mondjuk, h törvény szerint nem lehet rákényszeríteni a vevőre, h valami jobb. ha elfogadja, akkor természetesen megtörténhet a csere, mert a két fél együttesen módosított. ebbe utólag senki sem köthet bele.
lassan írom, megértsed: nem akar a tv. semmi olyat megállapítani, h jobb. objektíve lehetetlen és ezért nem vállalkozik rá. a szerződéskori állapot ismeri. ha mindkét fél elfogadja, h jobb akkor mehet. ha az egyik nem, akkor nem. nem lehet rákényszeríteni.

#630 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:21

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:03

te alap vectrát* vettél, kapsz helyette skodát... kötelező legyen elfogadnod? sztem hülye vagy, ha nem teszed,

kiveve, ha az eredeti vetelar mondjuk a skoda duplaja, amibol megveszed a skodat, az "asszonnyak" egy kiskocsit, es meg nyaralni is elmegy belole a csalad...

mert itt errol van szo, nem masrol!

es nem latom, miert ne hatarozhatna meg a torveny a "jobb" fogalmat? "jobb az, ami a vevo parameterei szerint jobb." az en definiciom ez lenne. mondja meg a vevo! de nem, Ti azt sem engeditek meg a kereskedonek, hogy a vevo szerinti jobbra cserelhesse. azaz fizesse az asszony kocsijat meg a nyaralast is, mert a vevo rakattant, hogy o biza itt egy szep summat bezsebelhet. mert csak. mert okot nem latok arra, hogy ez igy ertelmes lenne. nem ved senkit! ertelmetlen. ha a javitast meg az azonosra kicserelest engedem, akkor ezt miert nem engedem?

mas lenne, ha a torveny a javitast meg az azonos kicserelest sem engedne. akkor ez nem lenne. de igy mi ertelme van?
a forum ma:

#631 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:23

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:17

te most túlképp mi a büdös francrol hadoválsz?  :think:  :Đ  azt mondjuk, h törvény szerint nem lehet rákényszeríteni a vevőre, h valami jobb. ha elfogadja, akkor természetesen megtörténhet a csere, mert a két fél együttesen módosított.

mondom a vevo szerint jobb, de o megsem fogadja el.

latom nehez megerteni. pedig 9 szoban megfogalmazhato.. :(
a forum ma:

#632 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:23

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:48

OEM license konstrukció esetén, FPP esetén már nem. De ez az OEM sajátossága és véleményem szerint ez olyan kár, amit valószínüleg kártérítés gyanánt lehet érvényesíteni.

igen, velemenyed szerint. csak van egy masik jogelv, a termekfeleosseg kerdese ami alapesetben ugy rendelkezik, hogy a gyarto/forgalmazo csak a termek vasaralsi ertekeben koteles anyagilag karpotolni.

de nemis ez alenyeg, hanem az 'ugyonolyansag' kerdese. a peldaban azt kivantam szemlelteni, hogy a termeknek lehetnek olyan attributumai amihez kesobb szarmazekos jogok tarsulhatnak es semmilyen kesobbi 'ugyanolyannnak' velt termekkel valo kicsereles eseten ezek a jogok nem allaithatoak helyre, ergo semmileyn meghibasodott termeket sem lehet ugyanolyannal kicserelni. es vannak szignifikans esetek amikor a vevo kara a termek vetelaranak visszateritesekor lenyegileg csak minimalisan merseklodik.

#633 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:21

es nem latom, miert ne hatarozhatna meg a torveny a "jobb" fogalmat? "jobb az, ami a vevo parameterei szerint jobb." az en definiciom ez lenne. mondja meg a vevo! de nem, Ti azt sem engeditek meg a kereskedonek, hogy a vevo szerinti jobbra cserelhesse.

keresd elő a jobb fogalmát, vagy bármi erre utalót. te követelsz tényeket. én azt mondom, nincs benne a lehetőség, h el KELL fogadja a jobbat (mert a tv. nem vállakozik rá, h megmondja mi a jobb, nem akarja, nem tudja, nem érdekli). de ott a lehetőség, h ELFOGADHATJA, ha AKARJA. ezt senki és sehol nem titja meg neki!
sztem elbeszélünk egymás mellett, csak nem tudom h ki merre ment el a bozótosban.

#634 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:26

namégeccer. autóban is behatárolható: 4 kereke van, motor van benne, kormány, meg egyebek. adott egy alapfelszer.  vectra vagy egy fullextrás octavia, ua. a a kategória, végsebesség, fogyasztás, beltér megegyezik, mindekettőbe fócvágen motor van. csomagolás más. egyiket a skoda gyártja, másikat meg nem. te alap vectrát* vettél, kapsz helyette skodát... kötelező legyen elfogadnod? sztem hülye vagy, ha nem teszed, de ez csak az én véleményem. a törvénynek nem tiszte eldönteni, h adott termék más gyártó esetén jobb vagy rosszabb. irreleváns számára, egyet ismer, a szerződéskori állapotot. ott van egy gyártó, van egy típus. ha a kettő egyezik, az a szerződékori állapot. nem akar mást megállapítani. ha nem egyezik, szankcionál.
zserk: *vectra bmg, az. hülyegyerek avman ő fingja a passzátszelet, és még ennyit sem tud :D. ha nem döglődik a fórummotor, ki sem derül-.

Persze ha nagyon leegyszerűsítjük az autót akkor ez valóban él, csakhogy a gépjárművek azért nem ennyire egyszerű állatfajok. Vannak menettulajdonságbeli, fogyasztási és egyéb különbségek, amik akkor is megvannak, ha 4 kereke van, vagy ugyanolyan motor van benne kormány vagy mindaz amit felsoroltál. De mindez mit sem ér, ha a kaszninak más a súlyelosztása, vagy mondjuk picit nehezebb/könnyebb, akkor már nem stimmelnek a menettulajdonságok, fogyasztás stb.
Egy vga-nál a legtöbb esetben még a hűtés is ugyanúgy néz ugyanolyan a formája, egyedül max a hűtésen és a kártya dobozán lévő embléma és gyártó más.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#635 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:31

ez az alapvetcra helyett skoda superb pelda szerintem is jo. van aki elfogadna es van aki nem :)

#636 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:36

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:26

Persze ha nagyon leegyszerűsítjük az autót akkor ez valóban él, csakhogy a gépjárművek azért nem ennyire egyszerű állatfajok. Vannak menettulajdonságbeli, fogyasztási és egyéb különbségek, amik akkor is megvannak, ha 4 kereke van, vagy ugyanolyan motor van benne kormány vagy mindaz amit felsoroltál. De mindez mit sem ér, ha a kaszninak más a súlyelosztása, vagy mondjuk picit nehezebb/könnyebb, akkor már nem stimmelnek a menettulajdonságok, fogyasztás stb.
Egy vga-nál a legtöbb esetben még a hűtés is ugyanúgy néz ugyanolyan a formája, egyedül max a hűtésen és a kártya dobozán lévő embléma és gyártó más.

nézd, lehet h szőröznének, miszerint, a kondenzátorok, nyák, memória típusa, hűtés gyártója eltér. ésatöbbi .de lehet, h nem. mert a műszakilag dilettáns és 20. században megragadt magyar bíróságokról beszélünk, a nőket elébb kiismerni, mint ezt a képződményt. ráadásul ilyen esetben megéri bárkinek is elmenni eddig pro és kontra? egy ideig farkasszemet néznek a felek, aztán aki előbb pislogja el magát, az veszt vagy játsszanak kő papír ollót, az is értelmesebb mint ilyenért pereskedni...

Szerkesztette: avman 2007. 10. 08. 13:37 -kor

#637 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:11

Ti azt mondjatok, hogy a vevonek van igaza, azaz ettol meg elallhat a szerzodestol.

Én személy szerint azt mondom, hogy főszabály szerint a fogyasztó joga eldönteni, hogy kicserélést érvényesít, vagy kijavítást érvényesít. Aztán, ha kicserélést érvényesít és a kötelezett nem tud ugyanolyan új terméket adni, akkor elállhat.

Próbálod úgy beállítani, hogy kinek van igaza, holott én végig a jogról beszéltem. Ilyen esetekben ugyanis nem valakinek az igazát, hanem a jogát vizsgáljuk. A kereskedőnek lehet abban igaza, hogy neki ez veszteségként jelentkezhet, de ez nem korlátozza a fogyasztót a jogának gyakorlásában. Remélem érthető, hogy mi a különbség vkinek az igaza és ugyanannak a vkinek a joga között.

#638 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:39

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:48

De szép is lenne. Alaplapgyártónak mi köze, hogy Téged miért mekkora kár ért avagy sem? Mondjuk jobb helyeken nyilván beszámítják, meg újra lehet aktiválni, de a legtöbb szerződésben az van, ha nem műxik a telefonod, aztán 200milliót buktál, az ígyjárás, ha kocsid pukkan le, nem érsz oda időben, akkor ígyjárás, meg tovább.
Make love not Wor.

#639 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:52

Ahogy látom a kereskedő minőségellenőrzési kötelezettségéről ma már nem fogok infót kapni, pedig érdekelt volna a dolog.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#640 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 13:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:23

igen, velemenyed szerint. csak van egy masik jogelv, a termekfeleosseg kerdese ami alapesetben ugy rendelkezik, hogy a gyarto/forgalmazo csak a termek vasaralsi ertekeben koteles anyagilag karpotolni.

Ez egy kicsit ennél összetettebb, a kártérítési felelősség kérdésére remek jogi publikációk és szakkönyvek vannak, ha érdekel.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.