HWSW Informatikai Kerekasztal: Megszűnik a GAMER magazin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megszűnik a GAMER magazin R.I.P. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 26. 13:37

"A most pénteken megjelenő szeptemberi szám lesz az utolsó a GAMER Magazin két éves történelmében.

1991-ben egy új lemezújság jelent meg Guru néven, amely később papírújsággá alakult. Az Amigás korszakot követte a PC-s, és az évek száma nem fogott a kitűnő színvonalon. Ugorjunk egy kicsit az időben: 2002. szeptember. A szerkesztőség feláll a PC Gurutól és saját újságot alapít GURU Gamer néven, amely egy per miatt hamarosan GAMER Magazinná alakult. A lap 2003 tavaszának végén túléli a szerkesztőség nagy részének távozását, és ahelyett, hogy a színvonal csökkent volna, emelkedett, hála az új cikkíróknak, mint pl. az egyik kedvencemnek, Flatline-nak. A GAMER számomra mindig is a legjobb újság volt és marad, mert sehol máshol nincsen egy helyen Brazil Levrovja, Lily, Mocsy, Flatlány és a többiek cikkei. Hiányozni fognak.

In Memoriam GAMER magazin, GURU & GAMER team. 1991-2004. Az újság fóruma továbbra is elérhető marad itt, ezenkívül a "Brazil itt" témában olvashatók további információk az újság megszűnésével kapcsolatban."

HOC

Nagyon sajnálom a dolgot  :( , mert ez volt az egyetlen olyan gamer újság, amiben még volt valami a régi feelingből, mint pl.: Brazil levrovjai, vagy Mocsy stratégiai játék leírásai. Flatline megjelenése pedig új színt hozott az újságba...  Azt hiszem nálam most jött el az a pillanat, amikor végleg leálltam az offline lapok vásárlásával...

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 08. 26. 13:53 -kor

#2 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:08

Én a CoV (Commodore, később Computer Világ) megszűnése után kb 5 évig nem vettem a kezembe számtech. (sem játék, sem komolyabb) újságot.
Bár már az SpV (Spectrum Világ) megszűnését sajnáltam.

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#3 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 26. 14:25

Van a témának topicja. Itt: https://forum.hwsw.h...showtopic=55098  :) Talán célszerűbb lenne ott folytatni. Mégiscsak jobban lehet követni időrendben a történéseket ott!

Egyébként várható volt a dolog. Amikor a GURU TEAM "nagy szétválása" történt, már akkor lehetett sejteni, hogy egymást gyengíti majd a PC GURU és a GAMER, és "kettő között nevet a harmadik alapon" a GAMESTAR -mint egyedüli potenciális ellenfél- uralja a piacot.

Pár hónappal a szétválás után ez meg is valósult. Nem jött be sem a PC GURU stábjának, sem a GAMER-nek azon terve, hogy nagy olvasótáboruk lesz. Gyakorlatilag az addig PC GURU olvasóinak egyik -valamivel nagyobb- fele a PC GURU-hoz ment/-nál maradt, a másik fele a GAMER-t válaszotta.

A GAMESTAR-nak nem kellett ilyen belső vívódásokra figyelnie, így szerintem sokkal könnyebben dolgozhattak. Torony magasan vezetik az eladásokat.

A nagy kérdés, hogy az "ős GURU hívek" közül vajon hányan fognak a PC GURU-hoz "átpártolni"!
Mert ha sokan, akkor az már jelentős konkurencia lehet a GAMESTAR-nak.

Ha esetleg utóbbihoz pártolnak, akkor hamarosan a PC GURU-nak is vége lesz.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 15:25

Van a témának topicja. Itt: https://forum.hwsw.h...showtopic=55098  :) Talán célszerűbb lenne ott folytatni. Mégiscsak jobban lehet követni időrendben a történéseket ott!

Egyébként várható volt a dolog. Amikor a GURU TEAM "nagy szétválása" történt, már akkor lehetett sejteni, hogy egymást gyengíti majd a PC GURU és a GAMER, és "kettő között nevet a harmadik alapon" a GAMESTAR -mint egyedüli potenciális ellenfél- uralja a piacot.

Pár hónappal a szétválás után ez meg is valósult. Nem jött be sem a PC GURU stábjának, sem a GAMER-nek azon terve, hogy nagy olvasótáboruk lesz. Gyakorlatilag az addig PC GURU olvasóinak egyik -valamivel nagyobb- fele a PC GURU-hoz ment/-nál maradt, a másik fele a GAMER-t válaszotta.

A GAMESTAR-nak nem kellett ilyen belső vívódásokra figyelnie, így szerintem sokkal könnyebben dolgozhattak. Torony magasan vezetik az eladásokat.

A nagy kérdés, hogy az "ős GURU hívek" közül vajon hányan fognak a PC GURU-hoz "átpártolni"!
Mert ha sokan, akkor az már jelentős konkurencia lehet a GAMESTAR-nak.

Ha esetleg utóbbihoz pártolnak, akkor hamarosan a PC GURU-nak is vége lesz.

Tudom, hogy van már régebbről egy topic a kiadóváltásról, de mégis úgy gondoltam, hogy ez a hír - sajnos - megér egy külön topicot...  :(

Amit írtál, azzal amúgy teljesen egyet kell, hogy értsek, a Gamestar úgy került vezető pozícióba, hogy a színvonala erre nem adott okot,nem ők lettek jobbak, csak a körülmények változtak meg számukra kedvezően...

Azt azonban nem gondolom, hogy az ős guru hívők - ahogy te hívod őket - , mint amilyen én is vagyok (94 óta veszem a lapot (Guru- AmigaGuru- Pc Guru- Gamer)) valaha is Gamestart vennének a kezükbe, ugyanis ahoz minden téren óriási minőségbeli javulásnak kellene végbemenni a Gamestarnál, - amire így piacvezető helyzetben lássuk be elég kevés az esély -...
Ezeknek az embereknek a nagyobb része "vissza" fod térni a PC Guru-hoz, kisebbik részük - mint én is - pedig felhagy az offline lapok olvasásával...

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 08. 26. 14:43 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 15:07

Én is nagy gurus voltam, de csak voltam. 2002 vége óta nem vettem egyetlen egyet sem, sem PC-GURU-t, sem Gamer-t. A szétválás után én a Gamer-nél maradtam/mentem, de az utolsó ami megvan az a 2003/1-es, ami ugye még 2002 decemberben jelent meg.

Előtte 95-től kezdődően minden szám hiánytalanul megvan 2002-ig, és van néhány 94-es is.

De én nem csak az átalakulások miatt hagytam fel az olvasásával, hanem, egy részről ki is nőttem valahogy azt a stílust, már nem nagyon élveztem az olvasását a cikkeknek. A másik ami az olvasás felhagyására késztetett, az az exponenciálisan növekedő ár, összeadva egy évnyi újság árát, már egy kisebb vagyon jött ki. A harmadik ok, peidig az volt, hogy az online sajtónak köszönhetően, már mindenről rég tudtam, ami az offline ba belekerült.

#6 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 15:37

hát ez is bekövetkezett... amikor bekövetkezett a "Nagy Szakadás" nem örültem ugyan neki (eléggé fabrikáltnak éreztem az indokokat) de azért szurkoltam az eredeti csapatnak, és ezt viszonozták is, folytatták ott, ahol abbahagyták. A problémák ott kezdődtek, amikor a "kemény mag" egy része kivált (Hancu, Stöki, Sasa, Shoebaron, Tasnádi Zoli többek között) ezután jó ideig érezhetően nem talált a csapat magára, érződött egy kis visszaesés... Ezen néhány új hús (Flatline pl.) szerecsére nagyrészt változtatott...Ám a teljes játék megszűnése, az értelmetlen mellékletek, és egyéb később nem igazán szerencsésnek bizonyult kiadói döntések (szerintem egy idő után mér visszasírták a Vogelt...) miatt sajna visszaestek az eladások... drasztikusan... a kezedeti 16 ezerből 5(!) ezer lett az utolsó számokra... Ez sajnos nem a csapaton múlott... Bár, már a kezdetektől fogva féltem, hogy a két "Gurus" lap nem fogja sokáig bírni ergymás mellett, nem gondoltam volna, hogy a saját kiadójuk okozza majd a vesztüket... Na mindegy... Ezúton is Könszönöm(jük) Gamer! (Az én szememben) Az utolsó igényes offline lapként őriz meg titeket az emlékezet... Ég veletek!

Megszámláhatalanul sok :respect: nektek!

Szerkesztette: snakekiller 2004. 08. 26. 15:40 -kor

#7 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 26. 15:41

Idézet: snakekiller - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 16:37

a kezedeti 16 ezerből 5(!) ezer lett az utolsó számokra... Ez sajnos nem a csapaton múlott...

Azért megkérdezhetem: hákkin?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#8 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:06

Azt hiszem már én is elértem azt a kort, amikor nem jelentett akkora élményt egy ilyen lap kézbevétele, mint régen... Ettől függetlenül minden hónapban megvettem a lapot, azonban már sokkal inkább az öcsémnek, mint magamnak...
Mégis úgy érzem, hogy súlyos veszteség ez a magyar szórakoztató informatikai magazinok terén...

#9 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:14

Nemtom, én azon a helyenként jogosultlanul ömlengő, másutt peig óvatosan a szavakon záncoló foglamazásmódzól, a sokszor cseppet nem vicces, és hozzá-nem értésről üvöltő cikkektől a falra másztam. Nemegy játékleirásról orditott, hogy az ember 3 percet sem töltött előtte, és totál más az érdeklődési köre, csak éppen a tesztet mégsem lehetett a takaritónénivel megiratni. Nálam ott zárt a bazár, amikor a CoV-CD Ultra felállás megszűnt. Az volt AZ ujság, pedig az is sántitott itt-ott. A Guruban a hozzáállás nem tetszett a legelső perctől, Oldman tuningrovatám meg gennysre röhögtam a torkomat gyakorta. Az egy mekkora gyökér volt. Jobban utáltam, mint a tomszhardver, pedig az se semmi.

#10 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:23

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:06

Mégis úgy érzem, hogy súlyos veszteség ez a magyar szórakoztató informatikai magazinok terén...

Bizony. Mi lesz az etalon? Gamestar meg a fix.tv? :(
Egyébként Laa-Yosh mélyenszántó videokártya-elemzései és PPeter cikkei is kiemelkedőek voltak. Még jó hogy itt vannak a környéken :)  :respect:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#11 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:14

Nemtom, én azon a helyenként jogosultlanul ömlengő, másutt peig óvatosan a szavakon záncoló foglamazásmódzól, a sokszor cseppet nem vicces, és hozzá-nem értésről üvöltő cikkektől a falra másztam. Nemegy játékleirásról orditott, hogy az ember 3 percet sem töltött előtte, és totál más az érdeklődési köre, csak éppen a tesztet mégsem lehetett a takaritónénivel megiratni. Nálam ott zárt a bazár, amikor a CoV-CD Ultra felállás megszűnt. Az volt AZ ujság, pedig az is sántitott itt-ott. A Guruban a hozzáállás nem tetszett a legelső perctől, Oldman tuningrovatám meg gennysre röhögtam a torkomat gyakorta. Az egy mekkora gyökér volt. Jobban utáltam, mint a tomszhardver, pedig az se semmi.

Én ezeket az általad leírt dolgokat nem éreztem soha...
Oldman-t kivéve, ő szerintem is egy igen vicces figura (és most még finom voltam)...  :D
Szvsz ezek inkább a mostani Gamestar-ra jellemzőek...

#12 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:59

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 16:41

Azért megkérdezhetem: hákkin?

ők csak azt tették amiért fizetik őket: írtak, szerkesztettek... a többiért, (ár, mi járjon az újsághoz) ha jól tudom a vezetés a felelős...

#13 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 18:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:14

Oldman egy hülye, láma őskövület, ebben egyetértünk (hihetetlen, ahogy képes volt 3-4 oldalakat írni a semmiről...) a többiben csak nagyon-nagyon kis részben (én is éreztem az általad leírtakat néhány cikken, de azért volt bőven ami ezt kompenzálja...)

#14 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 18:14

Idézet: snakekiller - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:59

ők csak azt tették amiért fizetik őket: írtak, szerkesztettek... a többiért, (ár, mi járjon az újsághoz) ha jól tudom a vezetés a felelős...

Meg az a szerencsétlen piac, hogy nem vette az újságot.

#15 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 18:53

Még akkor is jó érzés, hogy ennyi év után még emlékeztek a CoV-ra, ha abban csak kis részem volt és valószínűleg elsősorban CoVboy frenetikus levelezése miatt emlékeztek rá. Ellenben, hogy valaki a CD Ultrát emlegeti -- abból az első számot nagyjából én csináltam. Nem is volt régen, csak nyolc éve... a MATÁV adott hozzá mindhez egy próba Internet accountot, elvileg egy óra korláttal, csak elfelejtették bekorlátozni, volt vagy ezer korlátlan accountom egy jó évig :D

Szerkesztette: bean 2004. 08. 26. 18:55 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 19:55

Én már azóta nem veszek papír PC-s újságot, hogy lett kébelnetem (kb. 3 éve - iszonyúan drágának találtam a havi ezerX forintot egy újságért)), de minap kezembe akadt egy Gamestar... jesszus, azt a híg fost! Szar játékleírások, láma hardverszekció, ordítóan fizetett reklám-hardverbemutatók... nagy sóhajjal adtam vissza unokatesómnak, és párás szemmel emlékeztem a régi szép COV/GURU/PC GURU időkre (pl. a folytatásos teleregény-szerű Wizardry 7 leírás, és egyéb nyalánkágok)... akkor még volt hangulata az újságoknak, de most? Steril szar (legalábbis az ominózus Gamestar).

Bocs a félig- :offtopic: -ért...

Szerkesztette: Etele 2004. 08. 26. 19:57 -kor

#17 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:23

Az igazi au volt, hogy némely guru cikkben is (nem oldmennél),  és még inkább a CoVban még érezhető volt az, hogy a cikkiró nem ájult el az adott hw/sw láttán. Ha valami sz*r volt, akkor odairták, hogy ember, ez egy fos, ne vedd meg, ne játsz vele mert sz*r. Aztán ez átment ebbe a kereskedődumába, hogy nem olyan rossz ez azért, bele csontig az sw-irók seggébe hogy jajjjj de ügyesek hogy a 3 év múlva megjelenő hardveren már nem fog szaggatni, és persze abba, hogy ami nem csillivilli szemét, az nem játék. Mindig birtan, amikor egy RPGnél vagy RTSnél arra verték a nyálukat, hogy "idejétmúlt grafika". Ezért lett lepontozva a Fallout, a Jagged Alliance 2, és a többi és a többi, és ezért kapott majd full pontot  a Delta Force 2, ami még 2,8as P4en 9800Proval is szemérmetlenül akad, és a Trespasser, ami a kor átlaghardverén (voodoo1) nem ment 10Fps-t 640ben.

#18 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:23

Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 20:55

Én már azóta nem veszek papír PC-s újságot, hogy lett kébelnetem (kb. 3 éve - iszonyúan drágának találtam a havi ezerX forintot egy újságért)), de minap kezembe akadt egy Gamestar... jesszus, azt a híg fost! Szar játékleírások, láma hardverszekció, ordítóan fizetett reklám-hardverbemutatók... nagy sóhajjal adtam vissza unokatesómnak, és párás szemmel emlékeztem a régi szép COV/GURU/PC GURU időkre (pl. a folytatásos teleregény-szerű Wizardry 7 leírás, és egyéb nyalánkágok)... akkor még volt hangulata az újságoknak, de most? Steril szar (legalábbis az ominózus Gamestar).

Bocs a félig- :offtopic: -ért...

:offtopic:
A Gamestar-ban hwsw cikkek is meg szoktak jelenni. :)
Vagy keverem vmivel? :D

#19 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 26. 20:41

Idézet: snakekiller - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:59

Ahüm, persze. Nos, ez látszott meg az újságon. Akkor meg mit sajnáljak rajta?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#20 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 21:15

Szép volt, jó volt... régmúlt idők... :(

Amúgy szerintem egyre inkább látszik: az offline (PC-s) újságoknak vége.. lassan majd egy www.pécégémerguru.hu megnyitásáért kell bankkártyát tologatni az USB3 csatolós extratuti hárvérbe :omg:

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó