HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 14:38

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:30

mar megin ez a maszatolas. a frenetikus meretu adoszam sdtv-re vonatkozik. a plazma es tft tvk eladasi utemet tekintve, illetve azt, hogy a bd/hd - dvd 6 ev mulva mar magyarorszagon is mainstreamme valik (a dvd-nek ehhez 4 ev kellett) elo fog allni az a kenyelmetlen helyzet hogy 1 mux csak 1 hd adast bir el. es szerintem 2012-ben sdtv-t nyomatni mar ubergazos lesz...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#402 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 15:28

Reménykedjünk, hogy a megkapott nyolcból legalább 2-3 HDTV felbontásban sugároz majd!

#403 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:50

Idézet: bundas - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:47

Volt az AQUAban is, ...

DVB-C és DVB-T kombinált kártya a technotrend és technisat gyártók nem gyártanak (még, Skystar 1/2/CI, airstar, cablestar). Talán hauppaugébe akad.
Egyébként nem mondtad el milyen kártya. Tehát a lényeg elmaradt.

Wassermann: milyen hdtv? amikor még ac3-as hangú tv adás sincs (csak tesztelés alatt), 16:9 adás sincs (jelzem most csak a magyar vonatkozású adásokról beszélek), szálljatok le a fellegekből.

SFIJ: szerintem mpg4-ben többet is elbír majd egy mux. Akár 3-4-et.
Ja és mit értesz maszatolás alatt?

Szerkesztette: Kilyan 2006. 06. 20. 07:51 -kor

#404 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:09

Azért nem mondtam, mert már nincs, és a fene sem emlékszik 1 év távlatából a pontos típusra..
Meg én nem a kombinált, DVB-T/C kártyára gondoltam, hanem a 'sima' DVB-C re.

#405 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 13:15

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:50

16:9 adás sincs

Dehogynem :)

A Paprika tv az egyik adását 16:9-ben adja. Tudva és akarva. Direkt. :) És tényleg! Ez nem vicc.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#406 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:02

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:50

Wassermann: milyen hdtv? amikor még ac3-as hangú tv adás sincs (csak tesztelés alatt), 16:9 adás sincs (jelzem most csak a magyar vonatkozású adásokról beszélek), szálljatok le a fellegekből.
en az elso DVB-T cubakomat meg 2002-ben importaltam kengurufolderol, es kerrem akkor ott mar 720p, 1080i-ben, AC3-hanngal ment a DVB-T hdtv Melborune-ben, brisbane-ben sidney-ben es egy csomo helyen. kb cuzamme 14-20 HD ado, melyen belul elerheto volt kengurufoldje teljes vonatkozasaban 4-5 orszagos.

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:50

SFIJ: szerintem mpg4-ben többet is elbír majd egy mux. Akár 3-4-et.
Ja és mit értesz maszatolás alatt?
Imadom az mpeg4-et szivem csucske. kb 5x nagyobb tomoritesi ratat tesz lehetove az mpeg2-hoz kepest. Ez azt jelenti, hogy a mai "homebrew" DVD-ken szokasos 4-5 Mbps egyenerteku egy 24-25-os mpeg-2, vel. ket dolgot ne feledjunk azert
(1) kb fel evembe kerult az mpeg4 enkoderek szakszeru parameterezesenek elsajatitasa a forras szemrevetelezesee alajan. a tapasztalat azt mutatja, hogy ez kevesse automatizalhato
(2) a 4-5MBps csak szigoruan offline, 2 menetes encodingra igaz. Pontosan ez az ok, amim miatt az mpeg4, avc inkluzive broadcastingra alkalatlan, illetve alklamas de akkor max ketto darab 720p a mux-ban es igyis gyengebb eredmenyt kapsz, mint az mpeg2.

#407 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:48

Azért azt ne felejtsd el hogy ausztrália szigetország, tehát nem nagyon kell senkivel sem egyeztetnie frekvenciát, és egy bazi nagy földrészük van kevés lakossággal.
Az mpg4 enkóderek meg majd fejlődnek szépen, ahiogy tették anno az mpeg2 enkóderek is.

#408 Felhasználó inaktív   bit_bro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 12:45

Idézet

kb fel evembe kerult az mpeg4 enkoderek szakszeru parameterezesenek elsajatitasa a forras szemrevetelezesee alajan

Erről írnál esetleg bővebben ?

#409 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 22:45

Idézet: bit_bro - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 12:45

Erről írnál esetleg bővebben ?

elolvasod a doom9 xvides és x264-es topikjait, prószálgatod a paraméterezést, a mátrixokat és sokat enkódolsz, meg tanulsz belőle :)

#410 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 22:51

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 16:48

Azért azt ne felejtsd el hogy ausztrália szigetország, tehát nem nagyon kell senkivel sem egyeztetnie frekvenciát, és egy bazi nagy földrészük van kevés lakossággal.
Az mpg4 enkóderek meg majd fejlődnek szépen, ahiogy tették anno az mpeg2 enkóderek is.

itt főleg az AC3 hang volt a kérdés. egyfelől a sorozatok, filmek ilyen hanggal érkeznek a TV adókhoz broadcastra nálunk is. magyarországon a legelterjetteb adásbonyolító az omnibus, ez meg tud magából kadni ASI-t, AC3 hanngal. Az ASI-t meg TCP/IP-vel is elviheted az adótornyokban levő végső DVB-T modulátorhoz, muxhoz. Szokás szerint a technológia ittvan, megis lett véve a kertévék által, Az AH kb 6 hónap alatt már ma át tudna állni fullos DVB-T-re. csakhát mégse, mert ez abszurdisztán. M1, RTL, TV2 minimális beruhával, nodjuk össz 10 milliárd adhatna HD-ben a meglevő 8Megás raszterében DVB-T-t. Csak ugye amíg ígyis megvan az AGB által kamuzott nézettségi adat, a reklámosók tejelnek, addig minek berhuázni, ha nem muszáj :)

szegény mpeg4 encoderek azért nem tudnak fejlődni, merthát ugye AVC esetén B-pyramiding van, ez azt jelenti, hogy akár 10-12 képet be kell tárázni, analizáni, a végeredmény meg úgy 1 sec delay az encoderen. az ASP esetében persze nem, de az meg röptiben randa streamet készít, vagy alig van nyereség az mpeg2-höz képest. ez az mpg4 offline műfaj, nah :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 22. 22:57 -kor

#411 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 16:35

Udv,

omnibus mint legelterjettebb?:) vegulis van ket installaciojuk(duna es tv2) de ebbol ha jol tudom a tv2 egy regebbi verzio (talan a hollandoktol szereztek), mert sok problemajuk volt.

A legelterjettebb manapsag a standard pc nagyobb hattertaral, composite kimenettel es valami egyszerubb adaslebony szoftverrel. A rendes broadcast rendszer toredekebbol kihozhato.

AH, ha jol tudom az kulon csoda volt amikor vegre SDI-t tudott fogadni a codecekrol, tole varni hogy vegre ac3-t meg HD sugarazzon az kicsit optimista hozzaallas.

A 10 milliard keves lesz mindharom tv tarsasagnak, talan egy atalakitasat fedezne HD-re. Az mtv-nek teljesen elavult a rendszere, tobb studioja is analog. Bar mindig belekezdenek egy nagy fejlesztesbe, sosincs ra penz, hogy teljesen vegig vigyek. Az rtl most epitett fel egy teljes szekhazat, nem valoszinu, hogy az egeszet csak ugy kidobbjak. Tv2 majdnem ugyanebbe a cipoben jar.

Az elso HD adast valoszinuleg a sport1-2 fogja addni magyarorszagon, erre meg egy nagyobb osszeget is hajlando vagyok feltenni.:) A nagy orszagos tv-k meg 2-3 ev kessesel fogja kovetni oket.

FJ

#412 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 13:52

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 16:35

Udv,

omnibus mint legelterjettebb?:) vegulis van ket installaciojuk(duna es tv2) de ebbol ha jol tudom a tv2 egy regebbi verzio (talan a hollandoktol szereztek), mert sok problemajuk volt.
Haat mivel mas nemnagyon vanik ertekelheto, nemnagyon tok mast mondani.

A legelterjettebb manapsag a standard pc nagyobb hattertaral, composite kimenettel es valami egyszerubb adaslebony szoftverrel. A rendes broadcast rendszer toredekebbol kihozhato.
igen, ez a tescogazdasagos hozzaallas. a lajtatol keletre ez a method mondjuk egy kis varosi tv esetere oke.

AH, ha jol tudom az kulon csoda volt amikor vegre SDI-t tudott fogadni a codecekrol, tole varni hogy vegre ac3-t meg HD sugarazzon az kicsit optimista hozzaallas.
A kemeim azt jelentettek, hogy az AH DVB muxerei, meg az antenna digital is tud(na) ASI-t fogadni, ha kapna.

A 10 milliard keves lesz mindharom tv tarsasagnak, talan egy atalakitasat fedezne HD-re. Az mtv-nek teljesen elavult a rendszere, tobb studioja is analog. Bar mindig belekezdenek egy nagy fejlesztesbe, sosincs ra penz, hogy teljesen vegig vigyek. Az rtl most epitett fel egy teljes szekhazat, nem valoszinu, hogy az egeszet csak ugy kidobbjak. Tv2 majdnem ugyanebbe a cipoben jar.
nem gondoltam, hogy ennyire rossz a helyzet, mar ami a digitalizaciot illeti.

Az elso HD adast valoszinuleg a sport1-2 fogja addni magyarorszagon, erre meg egy nagyobb osszeget is hajlando vagyok feltenni.:) A nagy orszagos tv-k meg 2-3 ev kessesel fogja kovetni oket.

FJ

Igen ezt igertek, meg aztis, hogy a focivb mar HD-ben fog menni. aztan megse :(

#413 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:04

Udv,

Azert ezenkivul van mas is magyarorszagon, csak talan nincs annyira hiresztelve.:)

Nem biztos, hogy tescogazdasagos. A kabelcsatornaknak szinte az egyetlen jarhato ut, egy digitbeta arabol osszetudnak rakni egy komplett adaskijatszast. Valahol el kell kezdeni.

Egy nem tul regi tortenet szerint egyszer egy japan tv-tol jott nehany muszaki ember a mtv-hez latogatoba. Nagy buszken mutatjak a studiokat az mtvsek, mire a japanok megjegyzik, hogy nagyon szep a muzeum, de most mar kivancsiak az igazi mtv-re:).

FociVB HD?:) ezt ki igerte?:) mokas lett volna:)

HD-re most iszonyatosan sok penzt kellene elkolteni(sajnos tudom), es talan 1-2% tudna nezni magyarorszagon.

FJ

#414 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 19:17

Idézet: FJ_FoX - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 18:04

... HD-re most iszonyatosan sok penzt kellene elkolteni(sajnos tudom), es talan 1-2% tudna nezni magyarorszagon ...

Csak abban reménykedhetünk, hogy néhány év alatt talán a mostani TV-k kicserélődnek és ez a néhány %-os érték növekszik.

#415 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 09:07

A sportklub mondta magáról hogy HD-be fogja adni a meccseket és nem lett belőle semmi.

Egyébként a sport1-2 esetében arra kiváncsi lennék hogy miután kitolták HD-SDI-ba a cuccot a upc directnek, antenna digitalnak, vagy a t-kabelnek, ők mit fognak vele kezdeni, mert hogy műholdon egy teljes tp-t senki nem fog biztosítani, AD nem úgy tünik hogy éppen fejlesztene, t-kom meg a jelenlegi vevőkészülékeikkel nem fogja tudni nyujtani a HD-t. Arról nem is beszélve (előre bocsájtom nem vagyok nagy sport1/2 néző) hogy a studión kívűl ami a sport1/2-n megy mind átvett adás, és nem valószínű hogy az európai (amerikai lehet) eseményeket HD kamerákkal vennék fel. Ergo egy sima upsampling lenne a HD output ami valljuk be fából vaskarika.

DVB-ASI-nak 270mbit/s átvitel szükséges, elképzelhető lenne, hogy az utp ezt tudja biztosítani akár gbites összeköttetésen át több kilóméteren? Szívesen megnéznék ilyen átalakító berendezést, ha van róla linked.

#416 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 22:21

GE´06 műsorszóró frekvenciaterv és megállapodás

#417 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 23:25

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 9:07

hogy a studión kívűl ami a sport1/2-n megy mind átvett adás, és nem valószínű hogy az európai (amerikai lehet) eseményeket HD kamerákkal vennék fel. Ergo egy sima upsampling lenne a HD output ami valljuk be fából vaskarika.

Kilyan a sport egy nemzetközi, szórakozatóipari termék. a 2004-es olimpia óta minden jelentősebb sportesemény, még a mogyoródi F1 futam is, 1080p-ben van bekamerázva, amit aztán az "elmaradott" európainaknak meg dél-amerikaiaknak és fafrikakiaknak lekevernek konvencionális PAL-lá.

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 9:07

DVB-ASI-nak 270mbit/s átvitel szükséges, elképzelhető lenne, hogy az utp ezt tudja biztosítani akár gbites összeköttetésen át több kilóméteren? Szívesen megnéznék ilyen átalakító berendezést, ha van róla linked.
ofkorz az ilyesmi optikán megy. A magyarországi optikai gerinc kihasználatlan kapacitása úgy 200-300GBit/s

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 11. 23:27 -kor

#418 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 23:31

Idézet: Silco - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 22:21

tehát 8 muxunk lett...

#419 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 23:31

tehát 8 muxunk lett...

Igen, 3 T-DAB és 8 DVB-T.

Tehát 1080p? és mégis kinek adják? Én még F-1-röl nem láttam semmilyen HD-t. Még 16:9-est se. (Természetesen nem rtlklub-ról van szó)

#420 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 14:23

Idézet: Kilyan - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:50

Tehát 1080p? és mégis kinek adják? Én még F-1-röl nem láttam semmilyen HD-t. Még 16:9-est se. (Természetesen nem rtlklub-ról van szó)

ruccanj le usakiaba, kengurufoldere fagy a fuji tovebe.  :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 12. 14:27 -kor

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22