Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 13:48
én így tudom, hogy a PTK alapján van joga az összes cégnek számlázni a késedelmi kamatot, ezzel vagy él a cég vagy nem.
és mivel a tv. és rendelet is szabályozza azt, hogy mire lehet késedelmi kamatot szedni, így én úgy gondolom, ha neked valaha vki kiszámlázott ilyet, akkor az azért lehetett, mert "véletlenül" elfelejtetted határidőben befizetni a csekket...
akkor pedig ugyebár jogos, a késedelmi kamat nem arra vonatkozik, hogy milyen időszakot nem fizettél be időben, hanem arra, hogy a SZÁMLÁD kifizetetted-e vagy sem! Szerintem ez baromi egyszerű és józan paraszti ésszel meg is érthető az ok- okozati összefüggése

Így van

A törvény alapján valsz' megteheti. Valóban néha pár napot késtem (irgum-burgum). De nem egyszer hamarabb is fizettem és nagyon sokan hamarabb fizetnek, mert ugye felmarkolják a csekkeket otthon, aztán irány a posta havonta egyszer. De nem is a hat forinttal van ám a bajom, ha figyeltél volna, hanem azzal, hogy onnan minden kiszámlázható, minden felróható, de visszafelé lényegében csak akkor működik az érdekérvényesítés, ha nagyon elszánt vagy.
Tudod, határon túl ez úgy megy (nem mindegyiken... ), hogy min. elnézést kérnek az üzemszünet után vagy ha reklamálsz és jogos, akkor kompenzálnak, esetleg kiengesztelnek valamivel, hogy ott ne hagyd a céget. Csak mivel itt 1-2 évre kell szerződni "előnyös" árakhoz, nem érdeke a szolgáltatónak jópofáskodnia.
Tudod amikor általam alá nem írt bizonylatokkal jönnek elő, hogy aláírtam és miután kiderül, hogy valamit összekevertek... a következő hivásomkor pedig minden rendben van... Na de kérem!!!
Szerinted miért van az, hogy a Fogyasztóvédelemnél lebeszélnek az upc-vel szembeni érdekérvényesítésről? Igaz, csak egyszer próbáltam és nem túl kitartóan.
Tudod, az a baj velünk magyarokkal, hogy mintha mostanában olyan megalkuvó néppé kezdenénk válni. Túl sok lett a teher és ilyen fikarcnyi pár száz forintos, ezres tételekkel már nincs erőnk foglalkozni. Nos, amikor a szolgáltató azt látja, hogy a birka előfizetői mindent elviselnek, akkor úgy lesz vele, hogy mi a fenének erőltesse magát.
Nézz csak körbe, hogy mennyi minden működik nálunk erre alapozva! Ezért értékelem a gazdák kitartását is, mert végre valakik veszik a fáradtságot. Igaz, kicsit komikus dolog engedéllyel tüntetni, de legalább hallatják a hangjukat. Nekem nincs traktorom, csak telefonom ami egyes napokon 4-5 órát megszünik működni. Igenis, hogy működjön! Mert hiába van 3hónap ingyen, két évre elköteleztek! Amit hamarabb fizettetnek ki, azt igenis, hogy értékeljék, mert részemről ez kikényszerített bizalom! És ne varjenek rám húsz fillért se addig, amíg kifogásolható a rendszer működése!