HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:39

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:30

Sőt, a minisztériumok és egyéb kormányszervek közti béreltvonal alapú telefónia meg a matávnál is biztosabb (99,99%). Csak az milliókba kerül egy hónapra a hivataloknak. Vannak fokozatok, mindenki döntse el, hogy mi neki a fontos, melyik ár-minőség kategória. Én pl azért váltottam UPC-ra, mert nem fontos a vezetékes telefon, nincs rajta üzlet, életmentő hívás, bájcsevegésre pont jó és ezerszer olcsóbb mint a matáv. Mellesleg én hiszek benne, hogy a UPC kinövi a gyerekbetegségeit szenvedő telefonszolgáltatást (bár nekem tökéletes mióta bekötötték, mások tapasztalata alapján írom ezt).

Nálam viszont elég sokszor roszz! Illetve nem tudom, hogy sokszor-e, csak azt, hogy amikor használni akarom akkor.
Ha a rendelkezésre állást (valósat) hasonlítjuk össze, akkor a matáv előfizetési díja az olcsóbb. Nem vagyok matáv hívő, sőt kifejezetten nem bírom őket, de a tények makacs dolgok. Hat év alatt volt kb 2 leállás (max 2 óra) a matávnál. Az UPC-nél 5 hónap alatt volt már vagy 8-10. És volt olyan is, ami több mint fél napig tartott, mint például most vasárnap is. Az előfizetési díj viszont nem sokszoros! Szerinted melyik az olcsóbb?
Ja, és amikor a matávé megjavul, akkor csak annyi a tennivaló, hogy használja az ember. Az UPC-nél újra kell indítani a modemet, az ATA-t. Szerinted ezt egy nagymama is el tudja végezni? Mert a (szokásosan hamis) reklám szerint a nagymamák is használhatják.
Egyébként, lehet, hogy kiforrja a hibáit, de miért a mi pénzünkön tesztelnek és tanulnak? Rendes helyeken fizetnek a tesztelőknek. AZ UPC-nél pedig a tesztelő fizet! Vegyenek rendes kipróbált rendszert, és arra szedjenek előfizetési díjat!

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 06. 14. 13:43 -kor

#642 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:54

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:39

Ja, és amikor a matávé megjavul, akkor csak annyi a tennivaló, hogy használja az ember. Az UPC-nél újra kell indítani a modemet, az ATA-t. Szerinted ezt egy nagymama is el tudja végezni? Mert a (szokásosan hamis) reklám szerint a nagymamák is használhatják.
Egyébként, lehet, hogy kiforrja a hibáit, de miért a mi pénzünkön tesztelnek és tanulnak? Rendes helyeken fizetnek a tesztelőknek. AZ UPC-nél pedig a tesztelő fizet! Vegyenek rendes kipróbált rendszert, és arra szedjenek előfizetési díjat!

Sok mindenben igazat adok Neked. De ez mind arra vezethető vissza, hogy kinek mire kell. És ha már a nagymamáknál vagyunk, nekem a nagymamám is rendelt ilyet. Felhívtam a figyelmét arra, hogy új rendszer, valószínűleg lesznek gyerekbetegségek, ő meg azt mondta, nem baj, csak olcsó legyen. Mert sokaknak ez számít. Az is, hogy minőségi legyen, csak az másik sokaknak. És igen, újra tudja indítani a modemet (1x kellett eddig év eleje óta), mert elég sok éve megtanulta kezelni a konnektor nevű eszközt :)

Persze, amúgy szép lenne, ha minden működne egyből, valószínűleg én se úgy látnám a dolgokat, mint most, ha 90%-ban szar lenne a cucc. De legalább lásd be, hogy sokaknak működik a dolog úgy, ahogy most van.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#643 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:55

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:54

... De legalább lásd be, hogy sokaknak működik a dolog úgy, ahogy most van.

Aha. A UPC-nek..,  :think: Az olcsóságról meg inkább a Pannon Praktikum (vagy más szolgáltató hasonó) kártyája jut eszembe: azért fizetek, amit használok. Ha nem használom, nem fizetek. ... Gondolom a MATÁV (bocs, valamilyen külföldi cég) havi ELŐfizetési (mellesleg nem az előre fizetés miatt lett ez a neve, hanem az előre megkötött szerződés miatt még 1961-ben!!) díja azért magasabb a UPC-nél, mert a ... biztosítja az áramot a telefonomhoz (nem az ISDN NT-re gondolok), míg egy áramszünet esetén a UPC vonalán telefonálni sem tudok (éljen a UPS!).
De egy szó, mint száz: a havi díjat azért fizetem, hogy rendelkezésre álljon a vonal. Ha ez nem történik meg, akkor nem kellene fizetnem. Az ELMÜ legalább már szó nélkül visszatérít...

#644 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:03

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:04

A multkor volt olyan, hogy büntetlenül visszavihetted x napig. Aztán arról gyorsan leálltak, mert pont a határidő előtti nap volt egy 5-6 órás leállás...

Es márciusban volt... azt hittem most már komolyan gondolják..  :confused:

#645 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:06

Vannak még vele problémák, ahogy moq is írta még gyerekcipőben jár a UPCfon, de a matáv is egyes körzetekben pocsék szolgáltatást nyújt(ott) - ha visszaolvastok pár oldalt, ha jól emlékszem volt akinek pont a matávról váltás hozta meg a nyugodalmat.

Amúgy meg ha annyira nem kéne az embereknek, akkor miért írta többször is NSD, hogy nem győzik az új bekötéseket? :) a sok új bekötés miatt van az is, hogy a régi cisco-s ATA nem lett lecserélve az új eMTA-ra a régi előfizetőknél...

#646 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:02

Nah, hurrá! Ma egész nap nincs telefonom. Vonalat ad ugyan, de ha hívok valakit foglaltat jelez és engem se tudnak hívni.  :mad:  Apámnak átkellett rohannia Erzsébetről Újpestre , mert azt hitte, hogy baj van , mivel csak a hangpostával tudott beszélni. És fontos lett volna.
Lehet, hogy kezdek bemorcosodni. :rolleyes:

#647 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:49

Nálam jó, kb. 1 órája beszéltem vidéki rokonnal úgy, hogy ő hívott.

#648 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:52

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:02

Nah, hurrá! Ma egész nap nincs telefonom. Vonalat ad ugyan, de ha hívok valakit foglaltat jelez és engem se tudnak hívni.

Na, akkor a V***fone sem lenne Nálad nyerő szolgáltató :)
Nagyjából pariban vannak a upcphone-nal.

#649 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 14. 21:58

Tele is van a liberóm!!!! Közben még egy gyermek is megszületett amiről értesíteni akartak rögtön.
Na és akkor erre napra vissza kapom az előfizetést??????? És ha még holnap se lesz jó????????
Basszus! jól bevásároltam!  :(  Pont ma amikor fontos hívásokat vártam nem működött.
:(

#650 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:06

Vicces!
Írtam levelet a gondom miatt és ezt a válasz kaptam.:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönettel kézhez kaptuk email-en küldött megkeresését, melyre hamarosan válaszolunk. Amennyiben az adott ügyben bármilyen további kérdése van, kérjük a CC-1007291/1-2005 iktatószámra hivatkozva forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az 1221-es helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol munkatársaink hétfőtől péntekig 7 és 21 óra között készséggel állnak a rendelkezésére.

Tisztelettel:
A UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálata "

Édes, nem!? Ha nem tudok telózni akkor, hogyan hívjam őket? Menjek lee gy fülkébe és egy kiló húsz forintost dobjak be , hogy a Négy évszakot hallgassam órákig?

#651 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 07:42

Ma is jött levél, hogy a hiba elvan hárítva, de ha mégsem megy akkor húzzamkiésdugjambe .
Hát igen! Kihúztam bedugtam és akkor már jó lett. Most akkor egy nap hányszor csináljam meg ezt a műveletet? Ha már gyanus , hogy nem szólal meg akkor dugjak egyet? :(
Azért ez nem semmi. :(

NSD ! Megéljük majd, hogy egyszer csak már nem kell a kanócot ki-be dugdosni és folyamatosan lehet használni a vonalat????

#652 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:08

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:42

Ma is jött levél, hogy a hiba elvan hárítva, de ha mégsem megy akkor húzzamkiésdugjambe .
Hát igen! Kihúztam bedugtam és akkor már jó lett. Most akkor egy nap hányszor csináljam meg ezt a műveletet? Ha már gyanus , hogy nem szólal meg akkor dugjak egyet? :(
Azért ez nem semmi. :(

NSD ! Megéljük majd, hogy egyszer csak már nem kell a kanócot ki-be dugdosni és folyamatosan lehet használni a vonalat????

És, ha sokat dugdosod, lesz még szaporulat is. ;)

#653 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:58

Hurrá!
Itt voltak, leszerelték, elvitték.  :D
Pannon felhív, Partner körzet rendel és 9 HUF-ér hívhatom a bp-i számokat.

#654 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:19

Elmúlt hónapban én és a családom összesen 20 órát*, azaz 1200 percet telefonáltunk ingyen (itthon csomag). Várom az okosok hozzászólását, hogy ez hogy jött volna ki olcsóbban más mobil vagy vezetékes szolgáltatónál :)

* és ugye ez még nem is számít soknak, extrémnek, hiszen napi átlag 40 perc...

Szerkesztette: moq 2005. 06. 15. 18:20 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#655 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:57

Nálam éppen két napja nem megy a telefon. Mobilról felhívni az ÜFSZ-t elég húzós, különösen, hogy hosszú percek után sincs kinek elpanaszolni, hogy nem működik a telefonom. Amit csak telefonon lehet bejelenteni, mert mail ehhez nincs.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#656 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:38

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 11:08

És, ha sokat dugdosod, lesz még szaporulat is. ;)

Húúúúúúú! és akkor lesz nekem sok kis jupcifonocskám? De jóóóóóóóóóóó! ;)

#657 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:41

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 19:19

Elmúlt hónapban én és a családom összesen 20 órát*, azaz 1200 percet telefonáltunk ingyen (itthon csomag). Várom az okosok hozzászólását, hogy ez hogy jött volna ki olcsóbban más mobil vagy vezetékes szolgáltatónál :)

* és ugye ez még nem is számít soknak, extrémnek, hiszen napi átlag 40 perc...

Ebben tökéletesen igazat adok Neked! ;)  Csak a helyzet az, hogy elég bosszantó, ha pont az nap nem működik, mikor az ember baromi fontos hívást vár. :rolleyes:

#658 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:44

Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 18:58

Hurrá!
Itt voltak, leszerelték, elvitték.  :D
Pannon felhív, Partner körzet rendel és 9 HUF-ér hívhatom a bp-i számokat.

Légyszi kicsit bővebben. Mi ez a konstrukció?  Muszály leszek egy mobilt is beüzemelni vészhelyzetre.
Éppen azt keresem, hogy melyik szolgáltatóval jönnék ki jobban.
Ha kérhetem emilkében írj, nehogy szét off-oljuk a topikot és büntit kapjunk. :) Előre is köszi! :respect:

#659 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:46

Idézet: darerik - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 19:57

Nálam éppen két napja nem megy a telefon. Mobilról felhívni az ÜFSZ-t elég húzós, különösen, hogy hosszú percek után sincs kinek elpanaszolni, hogy nem működik a telefonom. Amit csak telefonon lehet bejelenteni, mert mail ehhez nincs.

Nekem van egy barátném, akinek írok egy mailt, hogy hívja fel helyettem az üfsz.-t. :)

#660 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:47

Kérdés: Ha két gépet routeren keresztül rákötnék a chellora, akkorm hogy kell beregisztrálni a prov.chello.hu-n? A routert kell regisztrálni?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.