HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 16:42

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. március 26, péntek - 13:42

én lecseréltem a 2.8/800 512c-s procim egy 2.8-as prescott-ra. (ingyenbe volt a csere). A prescott-on a régi proci intel hűtője van, és semmi gondom nincs vele.

én meg örültem hogy ráfizetés nélkül elcseréltem a prescottom egy nw-re...  :respect:

#42 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 17:15

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. március 26, péntek - 11:42

én lecseréltem a 2.8/800 512c-s procim egy 2.8-as prescott-ra. (ingyenbe volt a csere). A prescott-on a régi proci intel hűtője van, és semmi gondom nincs vele.

Azért majd ha érzed az amperszagot ne felejts el még gyorsan írni ide egyet :)
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#43 Felhasználó inaktív   Gaga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 01. 21:06

[quote name='nyunyu' date='2004. március 26, péntek - 10:00'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta hvuk:
<STRONG>Ha vesz valaki egy négyprocis 90 nanos Xeon tűzhelyt</strong>[/quote]
= 4 lapos keramiabetetes villanytuzhely?

Lassan at kene terni a haztartasi helyett az ipari aram hasznalatara...

[ 2004. március 26.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ] [/quote]
Mi lesz majd, ha bekapcsolják a 64bites kiegészítéseket a prociban? Akkor több tranyó fog kapcsolgatni több hőt disszipálva. Kemény!
"Civilizált ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt." 
× ABIT KN9 Ultra × Athlon™ 64 X2 6000+ × Inno3D™ Geforce 7950GT 512MB × 4x1024MB Kingmax DDR2 1066MHz× Iiyama Vision Master Pro 454 × Maxtor 6Y120P0 × Maxtor 6V250F0 × Pioneer DWR-216D × Codegen 9011 × Creative Inspire T7700 7.1 ×

#44 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:19

Idézet: Gaga - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 22:10

Mi lesz majd, ha bekapcsolják a 64bites kiegészítéseket a prociban? Akkor több tranyó fog kapcsolgatni több hőt disszipálva. Kemény!

Az már teljesen új stepping lesz, pont a disszipáció csökkentése végett...

Szerkesztette: Fym 2004. 04. 01. 21:21 -kor

.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#45 Felhasználó inaktív   Exi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:29

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. március 26, péntek - 13:42

Hehe én pont fordítva cseréltem nemrég :)
1 nap elég volt a prescottból...
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

#46 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 07:08

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. március 26, péntek - 12:42

Minek??? A legtöbb tesztből az derül ki hogy a prescott lassabb ugyanazon az órajelen mint az NW. És hogy zabálja a naftát mint a nyavaja az se titok...rossz bót vót  :(
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#47 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:08

Nem tudom, nekem gyorsabb lett.

Egy 'tesztet' nyomattam; ugyanaz a vidkódolás NW vs. P : 36 sec vs. 34.5 sec.

#48 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:45

Idézet: PG.PG - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:12

Nem tudom, nekem gyorsabb lett.

Egy 'tesztet' nyomattam; ugyanaz a vidkódolás NW vs. P : 36 sec vs. 34.5 sec.

Javított HT,  SSE3, nagyobb cache vs. hosszabb futószalag és lassabb cache. Ha az elsőket értékeli jobban az alkalmazás, akkor gyorsabb lesz Prescotton, a PH! tesztben ez pl. a programok 25%-ánál teljesült. Pont a megfelelő kódoló programot használtad.

#49 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 16:57

Idézet: Stingerdf - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 16:19

Azért majd ha érzed az amperszagot ne felejts el még gyorsan írni ide egyet :)

teljesen jól müködik a gyári hűtővel

#50 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:00

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 3, szombat - 6:12

Minek??? A legtöbb tesztből az derül ki hogy a prescott lassabb ugyanazon az órajelen mint az NW. És hogy zabálja a naftát mint a nyavaja az se titok...rossz bót vót  :(

eddig nem tapasztaltam hogy lassabb lenne, de ha mégsem lennék megelégedve vele, akkor könnyen visszatudom cserélni az NW-re ;)

#51 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:16

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. március 25, csütörtök - 14:05

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta EV6:
<STRONG>

Senki nem tud semmit, de mindenki veri a .....  tamtamot.
Ez a nyivák kissé korai, elsősorban hangvételében.  :)

Mondok mást: és ha a VGA kártyának lesz a csatlakozója?

Hááát... szerintem a molex csati nem a rendkívül izmos és hőzabáló reaktormegszégyenítő integrált Ati Rage XL-é. AZ nem fogyaszt 5W-ot. Azért rakják szerver lapra, mert konzolhoz tökéletesen elég, jó RAMDAC-ja van, és szép képe van.
:)

#52 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:20

Idézet: llacee1 - Dátum: 2004. március 26, péntek - 12:17

A rejtett előnye a nagyobb órajeleknél fog előjönni a NW képest mégpedig úgy ,hogy nem lesz akkora NW.
A figura ugyan az ,mint a P3 kontra P4 esete volt ,de ezt már sokor leirták  :)
Azonos órajelen sőt megkockáztatom 478-as tokkal nem érdemes Prescotrra váltani csak max 533-as Cpuról..

Itt most jobb a helyzet, ugyanis azonos órajelű Prescott majdnem megy annyit mint a P4. P3 anno nagyon leverte a P4-et azonos órajelen. Csúnyán. Csak a fogyasztás, azt kéne feledni. Nameg úgylátszik a Socket T se annyira jó, de majd fejlesztenek rajta. Gyártástechnológián is finomítanak még. Bár én azt hittem, hogy csíkszélessség váltás után eleve kevesebbet fog fogyasztani, amit még lejjeb tudnak majd vinni finomításokkal. De nem.

AMD monopóliumtól sajnos még nagyon sokáig nem kell tartani.

#53 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 19:53

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 19:24

Itt most jobb a helyzet, ugyanis azonos órajelű Prescott majdnem megy annyit mint a P4. P3 anno nagyon leverte a P4-et azonos órajelen. Csúnyán. Csak a fogyasztás, azt kéne feledni. Nameg úgylátszik a Socket T se annyira jó, de majd fejlesztenek rajta. Gyártástechnológián is finomítanak még. Bár én azt hittem, hogy csíkszélessség váltás után eleve kevesebbet fog fogyasztani, amit még lejjeb tudnak majd vinni finomításokkal. De nem.

AMD monopóliumtól sajnos még nagyon sokáig nem kell tartani.

nem bizot hogy az órajel fokozása a jó út... ezért az amd-t nem kell temetni, addig jó mig van.

majd ők is bevetik az sse3-at, a hyperthreading-et, dupla procimagot... és csak a nyálunk csuroghat..

ér remélhetőleg nem disszipálnak majd több 100 wattot

#54 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 21:06

Nagyon valószínű, hogy a Banias architektúrából lesz majd a következő asztali generáció -- vagyis a Tejas után nem a Nehalem következik, ahogy sokáig tudtuk, hanem valami más.

#55 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:12

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 20:10

Nagyon valószínű, hogy a Banias architektúrából lesz majd a következő asztali generáció -- vagyis a Tejas után nem a Nehalem következik, ahogy sokáig tudtuk, hanem valami más.

Érdekes gondolat. De azután, hogy miután az Intel sok évig tagadta a Yamhill-t, és most mégis van, simán el lehet képzelni bármit. Ezzel a húzással az Intel bevallaná, hogy az AMD-nek volt igaza, és mégsem az MHz számít. Persze ezt az Intel a Banias esetében már bevallotta a modellszámozással.

#56 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 13:34

Idézet: kisgabo - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 18:57

majd ők is bevetik az sse3-at, a hyperthreading-et, dupla procimagot... és csak a nyálunk csuroghat..

ér remélhetőleg nem disszipálnak majd több 100 wattot

Hát hyperthreading jellegű SMT megoldás sajnos nem lesz  :(, hanem az AMD azt mondja ugye, hogy kapásból több core-t fog nyomni egy lapkára. Pedig szerintem nagyon jó dolgo az SMT, mert 5% core méret növeléssel 25%-t nőhet a teljesítmény. Mivel az Athlon/AthlonXP architektúra tervezésekor jelen voltak ex-Alpha-s mérnökök is (lásd. pl. EV6 buszrendszer), ezért reménykedtem, hogy az AMD-hez kerül az Alpha tervezett hyperthreading jellegű SMT know-how-ja is (asszem 4 szimultán szálas). De sajna nem így lett, asszem Az Alpha-t megvette valaki (tán a Compaq vagy IBM), de végül más procigyártóhoz kerültek ezek a cuccok. :(

Ez van. :( Pedig az SMT kifejezetten beleillene az AMD által kijelölt útba: nem a megaherc a lényeg. :(

Szerkesztette: tocsa 2004. 04. 06. 13:35 -kor

#57 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:10

Az Alphával kapcsolatos megoldások az Intelhez kerültek, és elsősorban az Itaniumban kerülnek felhasználásra. Az, hogy alphás mérnökök is részt vettek a K7 vagy K8 tervezésében, nem jelenti azt, hogy alphás megoldások látnak ott is napvilágot, sőt, kifejezetten vigyázni kell, nehogy szabadalmat sértsenek. Tehát a tapasztalatot át lehet vinni, viszont ugyanazt séróból újból megalkotni jogsértő.

#58 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:20

Idézet: tocsa - Dátum: 2004. április 6, kedd - 14:16

Érdekes gondolat. De azután, hogy miután az Intel sok évig tagadta a Yamhill-t, és most mégis van, simán el lehet képzelni bármit. Ezzel a húzással az Intel bevallaná, hogy az AMD-nek volt igaza, és mégsem az MHz számít. Persze ezt az Intel a Banias esetében már bevallotta a modellszámozással.

A 0,09 mikronon gyártott Pentium M Dothan, nem Banias, és csak nála kerül bevezetésre a modellszámozás. Az Intel azzal, hogy ismét visszaáll a konzervatívabb órajelű architektrúrákra, amiben valljuk be, sok ráció lenne, nem vállalna be semmit, ugyanis senkinek fogalma sincsen, hogy mik voltak korábban a tervei. Az üzleti szempontból mindenképpen elsöprő sikernek tekinthető eddig a NetBurst, és körülbelül az élete felénél tarthat, legfeljebb. Összességében, legrosszabb esetben is még 3 évig piacon lesz. 

#59 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 06. 14:27

Idézet: special - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:24

A 0,09 mikronon gyártott Pentium M Dothan, nem Banias, és csak nála kerül bevezetésre a modellszámozás...

Akkor ez vmi bug :confused:, vagy rosszul értettem amit mondtál?
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#60 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 15:07

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. április 6, kedd - 15:31

Akkor ez vmi bug :confused:, vagy rosszul értettem amit mondtál?

Lehet, hogy félreérthető volt. Mégegyszer, tagoltan::)

A Dothan esetében bevezetésre kerül a modellszámozás, míg a Banias esetében nem, ahogyan egyik más, 0,13 mikronos proci esetében sem. Kizárólag a 0,09 mikronos technológiával gyártott procik lesznek modellszámozva -- Prescott magos Pentium 4 és Celeron igen, Northwood magos nem.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.