HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:36

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 22:11

Nagyon valószínű, hogy a Banias architektúrából lesz majd a következő asztali generáció -- vagyis a Tejas után nem a Nehalem következik, ahogy sokáig tudtuk, hanem valami más.

Nem volt pontos, amit mondtam, és lehagytam két kulcsszót, ami a mostani IDF-en elhangzott: Merom és Conroe. A Merom egy új mobil mag és ennek asztali változata a Conroe. 2006-7 mire ezekkel találkozunk.

De az egyértelmű: az Intel is látja már hogy 65nm-re teljesen újra kell terveznie mindent, nem lehet P III magra épített mobilchip (Banias) és különböző hülyére pörgetett P IV-ekkel túlélni.

Nem kizárt, hogy a Nehalem is még előkerül, ha lassan megy a Merom-Conroe tervezés -- ne feledjük, az Intelnek mindig vannak tartalék tervei, és ugyanakkor bármikor képes kidobni egy projektet az ablakon ha úgy látja jónak. (Az egész P IV egy tartalék terv volt a Merced mellett...)

Az AMD K8 egy darabig még arat, meglássuk mit tud a Tejas ellene tenni (a Prescott nyilván semmit). A balhé majd a K9 körül lesz érdekes, amikor az a Conroe-val csap össze.

Szerkesztette: bean 2004. 04. 10. 23:44 -kor

#62 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:52

Idézet: bean - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 0:41

Az AMD K8 egy darabig még arat, meglássuk mit tud a Tejas ellene tenni (a Prescott nyilván semmit). A balhé majd a K9 körül lesz érdekes, amikor az a Conroe-val csap össze.

Tejas baratunkrol tudunk mar valami zaftos pletykat?

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 11. 23:52 -kor

#63 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 00:59

Azert ez nem rossz....

Kép

From: Akiba

#64 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 23:55

Eskuszom, en senki elott nem akarom direkt modon fikazni az intelt, de ezt erdemes elolvasni...  :bunny:

#65 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 00:05

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 0:00

Eskuszom, en senki elott nem akarom direkt modon fikazni az intelt, de ezt erdemes elolvasni...  :bunny:

Én ezen nem csodálkozok..ellenkezőleg kezdem megszokni.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#66 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 00:56

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 1:10

Én ezen nem csodálkozok..ellenkezőleg kezdem megszokni.

Most engem kritizalsz, vagy csak egyszeruen altalanositasz?  :think:  :nevet:

Amennyiben az 1., kijelentem, eppen most cserelek intel konfigra, szal ennyit az intel-ellenessegemrol...
:sandor:  :hello:

#67 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 01:22

utóbbi
semmi kritika. A P4 bevezetésénél is csinálták a hülyeséget. Cerkával még mindíg bolondítják a népet...stb
AMD-t épp úgy kedvelem mint INTELT. Nekem 8 hogy mi muzsikál a masinámba csak jó legyen.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#68 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 01:30

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 2:27

utóbbi
semmi kritika. A P4 bevezetésénél is csinálták a hülyeséget. Cerkával még mindíg bolondítják a népet...stb
AMD-t épp úgy kedvelem mint INTELT. Nekem 8 hogy mi muzsikál a masinámba csak jó legyen.

Bah, kozben messengeren valaszoltam...  :o  :D

De hogy vmi ertelme is legyen: igen egyetertek veled, ar/teljesitmeny a lenyeg (fokepp)

Es asszem  :offtopic: OFF :)

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 12. 01:31 -kor

#69 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 10:41

Megérkeztek az új Intel chipkészletek és Pentium 4 processzorok

Intel 925X/915: Chipset Performance & DDR2
Intel 925X Chipset & LGA 775 CPU's

A gamerplatform továbbra sem ez lesz.

#70 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 22:38

The Joke

The first is The Disposable Socket. Well, what else would you call a socket that even the geniuses responsible for it says is only good for twenty "careful" insertions. And when you wear it out, just buy a new . . . motherboard.

This is like changing the oil filter on your car "carefully" twenty times, then having to replace your car.

Or being able to change batteries just twenty times in any device.

Imagine if certain very human sockets were rated for only twenty insertions. :)

Intel may well be technically correct in that twenty is enough for most people, but that doesn't matter. You tell the average Joe about this "twenty" rule, and a lot of them won't buy the product even if they never intend to change the CPU.

That's because this offends most people's sensibilities when it comes to how durable a product ought to be. Relevant or not, it screams "flimsy" and "cheap" to anyone aware of this.

Twenty "careful" insertions? What happens if a couple of those insertions aren't so careful? What's "uncareful?" Obviously, hammering the CPU into place isn't "careful," but it isn't "careful" now.

Seems to me you have to be pretty careful as it is to put a CPU in today. How much more careful does one have to be? Even if you are, in the end, you are dead, anyway.

Intel is saying this is no worse than earlier sockets. Huh? I've never heard of anybody wearing out a socket, have you?

BTW, how are you going to know your time is up? Obviously, if it doesn't work at all, that might be a good sign, but that often initially happens after replacing a CPU for reasons that have nothing to do with the CPU replacement (nudging other components out of place, not clearing CMOS, just to cite two possibilities).

Let's assume that socket is actually wearing out. Assume the machine crashes once in a while, or often. Is it the socket, or something else? How can you test for something like that?

The only explanations I can come up with for this "feature" are drugs or brain damage. Which is it, Intel?

If I were a mobo maker or a big OEM, I'd move heaven and earth to be come with a sturdier socket, or at least a detachable socket that can be replaced in my mobos.

No Joke At All

It says much about our times that something like a disposable socket is not even the worst news about this platform.

Let's face it, Prescott is not exactly overclockers' heaven.

We start with a CPU that still chews up about twice the power of its Hammer competitor to perform tasks. It will now sit on top of a socket practically designed to break. To significantly overclock it, you almost need a degree in cryogenics.

Could matters get worse?

Why, yes. Just in case there were any overclockers foolish enough to buy Prescotts left, Intel has decided it is time to implement a lock on FSB overclocking!

Go over 10%, and it crashes.

While there seems to be a way to partially work around the problem, it's unclear at the moment whether the workaround only frees up another 5-10% or whether the CPU can't handle more than that.

No doubt, Intel's justification for this lock will be "safety." Given the frailty of the product, it is a plausible assertion.

But what happens later? Think the feature will go away when the emergency ends?

In the long term, unless a real workaround is found, you have to at least suspect the handwriting is on the wall for us and our days may be numbered.

One can of course say, "There's always AMD," until AMD decides to implement this, too.

You say, "They'll never do that?" Lots of people said just that when Intel installed the multiplier lock back in 1998, too. The same people who put the multiplier lock into AMD chips are still running the company. Given their pricing and positioning policy, they're hardly likely to be as sympathetic to people cranking up their cheapest chips as they've been in the past.

All this tells me that if I had to bet on it, AMD will be more likely than not to say "Me, too" sooner rather than later, say, in a year or two?

Szóval:
Először mikor elolvastam csak röhögtem ,hogy az Intel mennyire luser dolgokat ki nem tud találni és milyen rohadt pénzéhes dolgai vannak...Aztán elgondolkodtam és nem is találtam olyan vicesnek a dolgot mint inkább szánalmasnak...

Forrás

#71 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 00:22

hmmm...  :rolleyes:

#72 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 06:12

Ugyanekkora hiszti volt a szorzolock bevezetesekor is... Csak egyszeruen a tortenelem ismetli onmagat. Persze nem kedvezoen...

#73 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 07:57

azert kivancsi lennek, mi az a 'workaround', amit emleget  :hemuveg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#74 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:04

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 7:12

Ugyanekkora hiszti volt a szorzolock bevezetesekor is... Csak egyszeruen a tortenelem ismetli onmagat. Persze nem kedvezoen...

azért ott maradtak lehetőségek. ha a fenti dolgok bejönnek, akkor ahogy írják a cikkben, vége ennek a hobbinak..

#75 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 10:15

Idézet: FCs - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:04

azért ott maradtak lehetőségek. ha a fenti dolgok bejönnek, akkor ahogy írják a cikkben, vége ennek a hobbinak..

hát igen... :(

#76 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:32

Idézet: FCs - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:04

Hmm, nyugodtan rugj belem, de en nem sajnalnam... regen mindent mindig agyonhuztam, voltak komolyabb dolgaim is.. (ex cool-it), de ma mar... Nem igazan izgat a tuning... :) A P4-em sincs huzva... :)

#77 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:43

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:32

Hmm, nyugodtan rugj belem, de en nem sajnalnam... regen mindent mindig agyonhuztam, voltak komolyabb dolgaim is.. (ex cool-it), de ma mar... Nem igazan izgat a tuning... :) A P4-em sincs huzva... :)

Sokan meg hangyákat gyűjtenek, engem k*rvára nem érdekelne ha kidöglene minden hangya.... :(  :confused:  :mad:
Bazzz, ne legyél már ennyire beszűkűlt és csak magad felé tekintő... :mad:
Nagyon sok ember aki idejár a fórumra ,komoly tuningos és igencsak élvezetet okoz neki egy prociból +20-30%-ot kihozni legyen szó akár high-end prociról, a tuning az egy feeling, ha Te ezt nem érzed attól még nem kell leflegmázni azt akinek ez valamit is jelent de neked (már) semmit...
Tudod szerintem meg éppen ettől szép a dolog sokszor ,hogy jobban tudod a géped határait stb...Lassan az lesz úgy érzem a sok védelmi, leszabályzós/litiltós dolgokból ,hogy a gépünk fölött egyre kisebb kontrollt kapunk és ez nekem egyáltalán nem tetszik...Ezt is valami ilyennek találom azért...Mellesleg az Intelnek ez kb. 0,00001% bevételkiesés amit a tuningosok okoznak...

#78 Felhasználó inaktív   muhid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:46

szerintem se kell agyonhuzni a cuccokat. legfeljebb megnezni mire kepes es utana alapjarat. En mar kezdem a downclockot :D inkabb a csend.
A Coca Cola elnöke felhívja Putyint:
- Figyelj csak, Vlagyimir, ha újra piros lenne a zászlótok, az éves költségvetésetek kétszeresét fizetnénk! Mit szólsz?
Putyin két nap gondolkozási időt kér, aztán rögtön felhívja Kasyanovot, a miniszterelnököt.
- Mondd csak, Nyikolaj, meddig is szól a szerződésünk az Aquafresh-sel?

#79 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:54

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:43

Nagyon sok ember aki idejár a fórumra ,komoly tuningos és igencsak élvezetet okoz neki egy prociból +20-30%-ot kihozni legyen szó akár high-end prociról, a tuning az egy feeling

Nem baj, majd te is felnosz (ok is felnonek), mint DViD, meg meg annyian.

BTW errol a vedelemrol mar kb. masfel eve volt szo, imho qrvara nem attol az elhanyagolhato (a tobbi vasarlohoz kepest) tuningostol 'felnek', hanem a sok gyoker b*zi hamisito f*szkalaptol.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 06. 22. 14:55 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 14:55

Idézet: muhid - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:46

szerintem se kell agyonhuzni a cuccokat. legfeljebb megnezni mire kepes es utana alapjarat. En mar kezdem a downclockot :D inkabb a csend.

Arra még nem gondoltál ,hogy van olyan is akinek a csend és a teljesítmény együtt van?:) Az a baj ,hogy mindenki maga felé gondolja csak át a dolgokat...Na mind1...

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.