HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 11:52

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 9:47

hat amig nem volt kinn a a64... addig volt is min kapkodnia az amdnek. a k7 felett nagyon eljart az ido. a szamolasi teljesitmenye meg mindig nagyon jo (a mostani procikhoz kepest is) - de a korites... teljesen lebutitja mar az egeszet (pl winrarban kb 70%al gyorsabb a mostani vas, mint a 2500mhzen meno xpm volt).

netburst?? nem mai darab... a k8 sem lesz hasznalhatobb ennyi idosen. ugyanugy toldozva lesz, mint a mostani kioregedo architekturak. mindig jon szebb, jobb.

Hmmm...Azért ez így nem teljesen igaz...
Ha megnézed akkor az A64 a K7 alapjaira épül...Meg lett újítva picit a technológia a K7 gyenge pontjai alapján...
Igazából átgyúrtak egy K7-es procit úgy ,hogy minden hibáját kiküszöbölték(amit Te körítésnek hívsz) és javítottak még a számolási teljesítményen is plusz dobtak bele 64-bites utasításkészletet...

A Netburst architektúrával is ezt akarta az Intel a Prescottban ,hogy javít rajta( még több caches, nagyobb órajel,jobb prefetch stb...) csak ez az architectúra egy "mesterségesen" előállíott magas órajelekre felnyomott (a marketing miatt) ésszerűtlenség volt egész élete folyamán, csak azzal nem számoltak ,hogy akkora lesz az órajel miatt a szivárgási áram meg egyéb dolgok ,hogy az agyukat is elfűti a proci...Szóval én azért nem vonnék ilyen párhuzamot egy bukott architektúra ami teljes lecserélésre szorul és aközött ami még alapjaiban véve tovább él egy tökéletesített prociban mert reális alapokra épült nem pedig marketingre és parasztvakításra!

Őszintén szólva én ez az amitől legjobban hányok...Szóval éveken át fejleszt egy olyan procit amit marketingre rohadt jól lehet nyomni és nem pedig a VALÓDI ÉS ÉSSZERŰ teljesítményt részesíti előnyben...Hanem optimalizál nekik a fél világ a szar procijaira és még így is kikap most már...Rendben van ,hogy minden cég a pénzből él és a haszonból de ez már gusztustalan és példátlan...

És mi lett a vége? Most az Intelnek is procit(dothan alapokra) kell terveznie nem pedig marketing terméket...

#382 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 12:18

nekem az az egy bajom van a p4-gyel, hogy nagyon egyenetlen teljesitmenyt nyujt.
ha ugy vesszuk, hogy az elotte nagyjabol hasonlo modon futo dolgok eredmenyeit tobbszoros tavolsagokba "szetdobta", ez tenyleg egyenetlen. persze vehetjuk ugy is, hogy a p4 az egyenletes, es minden mas egyenetlen :D
ez pedig kifejezetten a "hosszu", streaming-orientalt felepites kovetkezmenye.
es nem probaltam ki a kis progimat meg masik p4-en eddig... yáy! :D

ja, a prescott az mar mas teszta. az ugyanenek a sarkitott valtozata, egyeb aprosagokkal, de annyian szidjak, en mar minek szalljak be ebbe a buliba? :cool:

osszefoglalva: az a bajom a p4-gyel, hogy nem szimpatikus :Đ

Szerkesztette: alvaro 2004. 08. 18. 12:20 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#383 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:12

erdekes modon a regi optimalizalatlan kodok jol futnak prescotton... legalabbis gyorsabban mint nwon (pl a superpi egy 3,7es prescotton megy ugy, mint elvileg egy sokkal nagyobb szamolasi teljesitmenyu 3800+on). a prescott egyetlen hatranyat a holeadasban latom, amugy semmivel sem rosszabb mint a tobbi p4.

de ebbe az orajelversenybe ketsegtelenul beletort az intel bicskaja - de itt erdekes a helyzet, mert ha csak a nwot ultettek volna at 90nanora (nem raktak volna bele egy rahedli letiltott dolgot), nem lenne melegedesi gondjuk sem.

kivancsi lennek, hogy mi all tenylegesen a dolog mogott... mert pusztan a kes miatt nem lenne ilyen kazan (lsd ee 0,13mikronon).

#384 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:16

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 12:52

Hmmm...Azért ez így nem teljesen igaz...
Ha megnézed akkor az A64 a K7 alapjaira épül...Meg lett újítva picit a technológia a K7 gyenge pontjai alapján...
Igazából átgyúrtak egy K7-es procit úgy ,hogy minden hibáját kiküszöbölték(amit Te körítésnek hívsz) és javítottak még a számolási teljesítményen is plusz dobtak bele 64-bites utasításkészletet...

azert irtam, hogy a szamolasi teljesitmeny meg ma is remek... egy xp mag atultetve szvsz alig lenne lassabb. es jol lathato a bencheken a parhuzam - a savszelessegigenyes dolgok lettek latvanyosan gyorsabbak (epp emlitettem a winrart), ahol a puszta szamolasi teljesitmeny szamit, ott majdnemhogy az orajel dont.

#385 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:24

a meleg-prescott-abit trio meghozta az eredmenyt: ket kinyiffant stabkocka a "prociellatasi" oldalrol. talan ki tudom probalni masik deszkaval - kivancsi vagyok, hogy ott is igy izzanak e az alkatreszek.

#386 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:45

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 16:24

a meleg-prescott-abit trio meghozta az eredmenyt: ket kinyiffant stabkocka a "prociellatasi" oldalrol. talan ki tudom probalni masik deszkaval - kivancsi vagyok, hogy ott is igy izzanak e az alkatreszek.

Ehh... Mit is mondott fleSs? :Đ

:(  :reklamacio:

#387 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:48

en is tapasztaltam, hogy meleg. akartam rarakni bordakat - lehet gyorsabbnak kellett volna lenni :D csak eppenseggel az a legnyugtalanitobb - ha nem az alaplap volt "gyengebb", eleg gaz harom havonta cserelgetni.

a r9800as is kibasz forro (hasonloan) - az meg sem doglik meg :)

Szerkesztette: arn 2004. 08. 18. 15:51 -kor

#388 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 16:00

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 16:48

en is tapasztaltam, hogy meleg. akartam rarakni bordakat - lehet gyorsabbnak kellett volna lenni :D csak eppenseggel az a legnyugtalanitobb - ha nem az alaplap volt "gyengebb", eleg gaz harom havonta cserelgetni.

a r9800as is kibasz forro (hasonloan) - az meg sem doglik meg :)

erdekelne, milyen meleg volt a stabkoczka, ami megpunnyadt! fokent azert, mert en most sehogyan nem hutom az enyemeket, de azert par masodpercig rajtuk tudom tartani a kezem, mostanaban, hogy huvosebb lett az ido, tovabb is (most persze megint meleg van, de most meg nappalos vagyok :D) - ez gondolom azert tavol van a veszelyes szinttol :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#389 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 16:05

mas alaplap/procinal en meg nem lattam ilyen meleget... :) szvsz 100 fok kornyeken lehetett, mert erintesre is egetett.

hogy jobban ertheto legyen - a vizhuto tarto-csavarjat teljesen atmelegitette. erdekes jelenseg volt.... volt nalam egy soltek is, de oszeinten szolva ott nem neztem. de megprobalom elguberni, hogy ott is ilyen e... mert ha igen, eleg gaz.

viszont: az nf7 stabkockai hasonlo terheles mellett joval huvosebbek voltak - valszeg a szokasos abit trehanysag es a proci egyuttes hatasanak koszonheto. igy igazabol nem csodalkoznek rajta, ha mas deszkan nem lenne ilyen meleg.

#390 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 16:14

egyebkent nemtom, hogy mi lehet a "veszelyes" szint... a 9800ason flessek multkor megmertek, es 70-80 fokosak voltak az alkatreszek. itt mindenkepp melegebb.

az abit alaplapokon van "pwm" homerseklet, ami elmeletileg epp ezeknek az alkatreszeknek mutatja a homersekletet - az abit szerint 85fok a hatar. nalam 35-55 fok volt terhelestol fuggoen... 85 fokon szerintem ugy folyt volna ki a hazbol, es igy se birta sokaig.

#391 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 20:19

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 17:14

egyebkent nemtom, hogy mi lehet a "veszelyes" szint... a 9800ason flessek multkor megmertek, es 70-80 fokosak voltak az alkatreszek. itt mindenkepp melegebb.

az abit alaplapokon van "pwm" homerseklet, ami elmeletileg epp ezeknek az alkatreszeknek mutatja a homersekletet - az abit szerint 85fok a hatar. nalam 35-55 fok volt terhelestol fuggoen... 85 fokon szerintem ugy folyt volna ki a hazbol, es igy se birta sokaig.

Ha érdekel a dolog, akkor mérek Prescott 3,2+IC7-et ugyanazzal az infrás hőmérővel a stabkockák környékén. :)

#392 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 20:25

Hogy egy kicsit szítsam a hangulatot :), most eltekintve attól, hogy a progik már P4/Athlon optimalizáltak, sztem a P4-ek sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak, mint egy Athlon 64.

Ha megnézel egy tesztet, akkor a P4 mindenhol jól szerepel, kivéve a játékokat, de ott is csak addig van komoly hátrányban, amíg nem VGA-limites felbontást mérsz. Ott elveszik az Athlon 64 minden előnye, és ugye ez a realítás, az emberek nem 640x480-ban játszanak. Kódolgatásban/konvertálgatásban sokkal jobb a P4 (a magas órajel miatt), renderelgetőprogikban is jobb a P4, ahol lassabb, az a tömörítőprogik, meg a játékok, de ugye a játékokkal kapcsolatban leírtam a lényeget, és az ember nem egész napos tömörítésre használja a gépét.

Ha megnézed ugyanezt egy Athlon 64-nél, akkor az derül ki, hogy igazából a P4-et csak a tömörítőprogikban és játékokban tudja elverni (procilimites felbontásban), viszont ahol veszít, ott piszkosul kikap az alacsony órajel miatt (kódoló/konvertáló/renderelő progik).

Tehát sztem a P4 a kiegyensúlyozottabb.  :D

#393 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 20:57

Ez a prescott baromira melegszik, idle 50-55 terhelten felmegy akár 66-ra is, megnéztem az intelnél a processzorom max hőmérsékletét és 69C lehet, vantec aeroflow 7040 hűtő van rajta rézmaggal. A házban két ventillátor, csőkábelek, de mégis ez a helyzet :mad: A zalmant leszámítva mit ajánlotok ?
Glacialtechnél nem láttam megfelelőt.
Spire-t néztem hogy van prescott ready fullréz hűtőjük. Milyen gyártók vannak még ?
Itt van egy teszt erről a hűtőről:
http://www.legionhar.../doc.php?id=318
3.4 gigás prescottot teszteltek a hőmérséklet idle/terhelve 40-50 fok körül mozgott.(maximális fordulatszámmal) Kontrollnak a gigabyte 3d ultra hűtőjét használták, ami közel azonos eredményeket ért el.
Csak lehessen kapni ezeket nálunk.

Szerkesztette: attilav 2004. 08. 18. 21:25 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#394 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 21:31

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:05

mas alaplap/procinal en meg nem lattam ilyen meleget... :) szvsz 100 fok kornyeken lehetett, mert erintesre is egetett.

hogy jobban ertheto legyen - a vizhuto tarto-csavarjat teljesen atmelegitette. erdekes jelenseg volt.... volt nalam egy soltek is, de oszeinten szolva ott nem neztem. de megprobalom elguberni, hogy ott is ilyen e... mert ha igen, eleg gaz.

Zalman heatsink + Fan 5V max 55C
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#395 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 21:34

Idézet: attilav - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 19:57

Ez a prescott baromira melegszik, idle 50-55 terhelten felmegy akár 66-ra is, megnéztem az intelnél a processzorom max hőmérsékletét és 69C lehet, vantec aeroflow 7040 hűtő van rajta rézmaggal. A házban két ventillátor, csőkábelek, de mégis ez a helyzet :mad: A zalmant leszámítva mit ajánlotok ?
Spire-t néztem hogy van prescott ready fullréz hűtőjük. Milyen gyártók vannak még ?

Thermalright 120mm P-4 Heatpipe
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#396 Felhasználó inaktív   HuSyE.X 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 22:26

Nekem a Northwood-os 2,80-as HT-és P4 egy Zalman CNPS7000A-AlCu hűtéssel terhelés nélkül most nyáron tetőtéri házban, zárt gépházzal 2 sys ventivel, 38-39 fok, terheléssel max. 54 fok volt. 

Egyszer véletlenül elfelejtettem rádugni a procihűtőt az alaplapra és így ment 10 percig mikor észrevettem. még a 70 fokot se érte ell mert akkor hisztizett volna a gép.

Tudom ajánlani a CoolerMaster Jet 4-es hűtőjét meg mellé egy fűlvédőt mert rohadt hangos.
A fulréz Zalman meg a Gigabyte GT coolere meg majdnem 1 kiót nyomnak.
ABIT IC7
Intel Pentium 4 2,80C/800 Hyper-Threading
Connect3D Ati Radeon 9600 128 DDR
Corsair 2x256/400 DDR

#397 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 22:58

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 12:52

csak azzal nem számoltak ,hogy akkora lesz az órajel miatt a szivárgási áram

Hat ezzel valoban nem szamoltak, de ez nem veletlen ;P (fyi: a szivargasi aram tokeletesen fuggetlen az orajeltol)

#398 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 23:00

Kép
Kép
Akkor marad a Spire coolwave fullréz változata.
1 boltot talált a google ahol elvileg kapható.

Szerkesztette: attilav 2004. 08. 18. 23:24 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#399 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 23:47

Arn:

Ez abit jelenség... Nekem az NF7 is megfőtt... Szar tápot csinálnak.. Az XP is megfingatta. De úgy látom a prescott az ABIT mérnökeit hamar kifingatja...
Epoxot kell venni aztán nincsen gond. Újabban amúgy is mikro bordákat csomagolnak a lapok mellé direkt stabkockákhoz. :)

Idézet

viszont: az nf7 stabkockai hasonlo terheles mellett joval huvosebbek voltak - valszeg a szokasos abit trehanysag es a proci egyuttes hatasanak koszonheto. igy igazabol nem csodalkoznek rajta, ha mas deszkan nem lenne ilyen meleg.

Most látom csak.. Pontosan. :)
Hát akkor el nem tudom képzelni, de az tényleg nagy kazán lehetett. :)
Vörösréz öntést is ott végzed? :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#400 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:50

nah keremszepen - kaptam kolcson egy soltek 865g chipes deszkat (agpslottal - de ez most legyegtelen). egy "felbevagott" minimal alaplaprol van szo... megfingatni nem mertem (es feszt sem lehet rajta emelni), igy 40%al kevesebb kakaot szolgalt ki. burnp6tal izzitottam jo ideig.

konkluzio:
* stabkockak idle allapotban kifejezetten huvosek, terhelve valamelyikuk egetett, de tobb inkabb meleg volt mint forro
* a nyak tok hideg...
* az ic7en nem lehetett megfogni a stabkockak melle illesztett kondikat... erintesre azonnal egetett, itt azok is legfejebb langyosak voltak

abit  :down:  :down:  :down:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.