...a voice from the darkness.....
Brett Shaw, azért ne feledd, mi már nem vagyunk kezdők...

Daniel sem az, így a feladatai is némileg nehezebbek, de úgy érzem, mi is már bőven felnőttünk ezekhez az alaprész sokszori végigvitele, meg a "5 Stars Challenge" után... A BOOH persze újszerű, de azért annyira már nem tud meglepni, mint annak idején az alaprész. Ennek ellenére nekem is most jön még csak a Nightmare - LOL, a "Pentagon"-t még csak nem is láttam, bár állítólag nem nagy szám -, bár két okom is van rá, hogy miért: az egyik, hogy a DayDream-kezdet "hagyomány", mivel az alaprészt is azon kezdtem el, plusz teljesen új vagyok még az FPS-ek világában (tulajdonképpen a PK az első)..a másik - mert az első részben csak "mellébeszélés" (LOL) - pedig az, hogy így jobban ki tudom ismerni a dolgokat. Amúgy rém unalmas a DayDream, így ezután már nem fogok soha visszamenni arra. Ahogyan az Insomniára sem, mert az is túl könnyű, de az a következő fokozat, és ha azon is végigviszem, csak még több tapasztalatom lesz, továbbra is visszatöltögetések (mert pl. egy gránát eltalált) nélkül... A kártyák mind megvannak, s most Nightmare-en nekiesek a "5 Stars Challenge"-nek is (továbbra sem kártyázok - felesleges)..de tudom, hogy a Trauma sem lesz különösebben gond (valószínűleg ott már előveszem a kártyákat, de csak a BOOH kártyáit)... Kezdhettem volna én is azonnal Nightmare-en..nem hiszem, hogy nagy gond lett volna, bár tény, hogy problémásabb lett volna a kártyákat teljesíteni, meg felfedezni néhány húzósabb Secretet. De mi már belejöttünk, hidd el...

Egyébként szerintem a nehézségi szintek nagyon jól ki vannak találva..nagyon jó a fokozatosság, s ha mindegyiken végigmész egyszer, akkor a Traumára már kellően elég tapasztalatra teszel szert, hogy ne találd nehéznek egyáltalán... A Trauma után meg már a Nightmare is csak Insomniának fog tűnni...
A játék FMV-it (sosem értem, hogy odakint miért "cut-scene"-t mondanak mindig, de nem számít) a
Digital Amigos készítette megint (érdemes a weblapjukat megnézni: van egy csomó klassz PK-koncepció, meg videoválogatás is rajta), de nekem is felemásak az érzéseim: a történések tetszenek, de a karakterek és az animációik - hrmpf! No comment... Daniel új arca hasonlít a játék borítóján/címképernyőjén/stb. lévőre (ami nekem sosem jött be, szerintem a PK-beli megjelenése volt teljesen korrekt), és valahogy passzol is a Pokolbéli szenvedések miatt már egy kissé megkeseredett főhőshöz (nagy "katarzis" volt őt így újra látni, démonok hordáitól körülvéve, a Pokol izzó forróságában - ki tudja, mennyi ideje küzdhetett már, de megviseltnek tűnt). De akkor is utálom, ha ezerszer változtatnak egy karakter kinézetén, s főleg, ha ennyire drasztikusan. Ha lesz PK2 (a kiegészítő vége túl sok kérdést nyitva hagy), tuti, hogy abban is máshogy fog majd kinézni...

S mint mondottam, az animációk: a szájmozgás rémes (Eve beszél, és közben teljesen csukva van a szája, s mindez hosszú mondatok erejéig), valamint Daniel is úgy mozog/rángatózik, mint egy majom (legalábbis a kint PK-Fórum tagjai szerint)..hmm, talán tényleg agyára ment már ez az egész...

Egy linket akartam is adni ezzel kapcsolatban: a PK-Fórumon
ebben a topicban foglalkoznak ezzel a témával - gyanítom, hogy nem fog egyhamar lesüllyedni...
A "Stone Pit"-en még egy kicsit körbenéztem a végén, de aztán hagytam a fenébe: így is 5 és fél óra lett a végigjátszási idő (hehe, ha valaki ránéz az összesített Statisztikára, biztos rákérdez, hogy "ugyan miért?!"), és én már belefáradtam a keresgélésekbe. A hiányzó Holy Item nem lett meg..de gyanús nekem ez az egész. Nem lehet, hogy van még egy Secret ott? Egy bónusz? Nem csodálkoznék rajta..mert hogy ez jobban el van dugva, mint az összes Secret, az szinte biztos! Meg aztán, pl. a TR3-ban is volt már ilyen: egy helyen ("Costal Village") 4 of 3 titkot lehetett találni, teljesen szabályos játékmenettel (s a végén az összesített Statisztika is 60 of 59-et írt ki)... A PCF-nél amúgy is "beteg" emberek dolgoznak, és ennyi elvetemültséget én simán feltételezek róluk, főleg az "üres Secret" mint új ötlet után...
SYS "Congratulations Ms Croft. You are positively Amazonian."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2004. 12. 08. 21:12 -kor