Idézet: etzel - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 22:17
másik, még fontosabb kérdés: grub bootmenüt mivel tudom átszerkeszteni? (esetleg van grafikus program hozzá?)
az a gond, hogy az ubuntut a fedora core4 particiókra tettem, a grub ment a master boot record-ba, de valahogy a fedora témával jön fel (fedora logo + egy rakás felesleges bejegyzés, ezek között szeretnék rendet vágni).
Másik kérdés:
- a boot képernyő felbontását be tudom állítani valahogy? (amikor grub elindul, és elkezdi tölteni az ubuntut, van egy szép barnás logo + kiírja, hogy éppen mit csinál (szokásos kernel boot üzenetek), ezt szeretném 1280x1024-ben látni. Megoldható?
A grub bootmenüt ne nagyon szerkeszd, mert a kernelfrissítéskor lefutó update-grub úgyis át fogja neked írni
Illetve ha szerkeszteni akarod, megteheted, de az alábbiakat vedd figyelembe:
Az update-grub az általa megtalált kerneleket automatikusan felveszi a menübe, kivéve, ha korlátozod (# howmany=...)
Grafikus szerkesztésre legjobb egy gnome-terminálban indított vi /boot/grub/menu.lst

, persze használhatod a kedvenc szerkesztődet, bármit, ami normális text file-t képes kezelni (az Openoffice.org nem ilyen).
A file-ban találsz egy rakás kommentet, ezeket nagyon figyelmesen olvasd el, mert ezek befolyásolják a későbbiekben az updat-grub által generált menüt.
A BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST és END AUTOMAGIC KERNELS LIST közti részen csak a megjegyzésekben szereplő opciókat változtasd, magát a kommentet ne szedd ki. Ha olyan menüpontot szeretnél betenni, ami nem generálódik magától, azt ezen kívüli területen add hozzá a file-hoz.