1 hete sikerült szert tennem egy sima K8N-re, benne egy dobozos A64 3000+, a VGA HIS Radeon 9600xt, 2db Samu vinyó (120, ill.200Gb), Samu DVD író, meg 2db 512-s 400-s Samu Ram, de eddig csak a szívás jutott vele.Átkozottul válogat a ramokban.
1. Változat: Kaptam két egyforma 1 oldalas Samut ami még a füzetbe is benne van, eredmény el sem indult a gép, csak a venti pörgött, se kép se hang.
2. Változat: egyik modul lecserél, gép egyből indul, memóriát felismer mindem műxik.De otthon kiderül, hogy csak mégsem, mert állandóan valami hibákra hivatkozva leáll.Memteszt, kiderül egyik modul szar!Irány vissza a boltba.
3.Változat: memória kicserél, vissza haza, berak gép nem megy, egyik modul be, gép megy, másik modul be, gép megy, kettő együtt, gép nem megy.Vissza a boltba. Ja a modul szintén Samu.
4.Változat : Másnapra hoznak nagykerből, két egyforma időzítésű tök új egyoldalas sajna szintén SAMU ramot, hazavisz berak, és gép megy ugyan, de 1~2 perc elteltével kékhalál.Memteszt.Eredmény a modulok jók, csak együtt nem mennek, és cserélgethettem őket modulról modulra, de az eredmény mindig ua.
5. Változat: a mostani helyzet az, hogy csak 1 db 512-s modul van benne, és úgy döntöttem, hogy elégvolt a rohangálásból, inkáb becserétetem,a két modult 1db márkás 1GB-osra.Az talán nem fog így szivatni
Azért a gép megy mint a szél, ha akar, és végre úgy futnak a programok mint ahogy kell, de azért én azt szerettem volna, hogy a gép cseréje nem jár ennyi szarakodással!
Persze a pénz az nagy úr és mindenki csak addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér!
UI: Fentebb egy kolega úgy ír, hogy 1007-es Biosz felett kétoldalas memókat csak 333-on kezeli, nos a lap élből 1008-as biosszal jött, és megy úgy 400-on hogy az egyik memó kétoldalas, a másik meg nem!

Súgó
A téma zárva.