HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus K8N - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus K8N (az alaplap topicja) Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:49

Na mentem vár a meló..Szerintem vegyél bele lankarit és nforceháló off!
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#722 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 00:24

Azé majd jelezd mi a helyzet lanilag. :D
Hádédész..

#723 Felhasználó inaktív   Garfield 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:29

Bocs, hogy nincs időm végignyálazni a topicot, de gyorsan kellene egy kis segítség:
Az USB portok egyike sem működik mióta egy nyomtatódrivert telepítettem. Volt BIOS frissítés is, a megfelelő került fel, ez nem okozhatta a hibát sztem. Átnyálaztam a BIOS-t, driverekkel szórakoztam, de semmi eredmény, bármit dugok az USB portra, a WinXP Prof SP2 mindig azt írja, hogy nem lehet telepíteni az eszközt.
Még a Windows-t is újratelepítettem, de eredmény az 0!

Valami ötlet, vagy vigyem vissza garanciában a cuccot?

#724 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:06

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 11:05

Köszi a gyors választ, azt hiszem meg is lesz a probléma. Szóval, akár az eredeti gyári cdről telepítem, akár az Nvidiától leszedett driverrel, akár az Asus honlapjáról származóval, mindig annál a résznél, amit írtál, a hálózatmenedzser telepítésnél kilép a telepítő a következő hibaüzenettel: ForceWare Network Acces Manager is not available on this system. Na most ezt nem értem, hogy miért nem elérhető. A rendszerem amúgy XP SP2 HUN. Úgyhogy mostmár egyáltalán nem is jó hálózatom (nem megy fel a driver). Eddigi telepítésekkor is mindig kilépett annál a résznél a telepítőm, de mivel a hálózatom (egészen mostanáig) anélkül is ment, nem foglalkoztam különösebben vele. (már most is a szobatársam gépéről vagyok kénytelen írni)

Mi lehet a baj?

Nekem is kötözködött az XP NAM telepítésekor. Nem  1609-es hibát dobott ki telepítés közben. Mert ha igen, akkor hozz létre egy Users nevű felhasználót.Telepítsd fel a NAM-ot,az előbb említett usert utána törölheted.
ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#725 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:47

Idézet: Garfield - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 22:29

Bocs, hogy nincs időm végignyálazni a topicot, de gyorsan kellene egy kis segítség:
Az USB portok egyike sem működik mióta egy nyomtatódrivert telepítettem. Volt BIOS frissítés is, a megfelelő került fel, ez nem okozhatta a hibát sztem. Átnyálaztam a BIOS-t, driverekkel szórakoztam, de semmi eredmény, bármit dugok az USB portra, a WinXP Prof SP2 mindig azt írja, hogy nem lehet telepíteni az eszközt.
Még a Windows-t is újratelepítettem, de eredmény az 0!

Valami ötlet, vagy vigyem vissza garanciában a cuccot?

usb cuccot átállitod 1.1 -re akkor sem műkszik?
Hádédész..

#726 Felhasználó inaktív   noren 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:12

Szeretnénk segitséget kérni azoktol akiknek Asus A8n deszkájuk van...!
Még pedig én Raid rendszeret szeretnénk és lassan lezdek érteni pár dolgot...!
Nekem a Biosban való beálitás nem kerek...abban pár opcíó..!!

Felvázolnám a dolgokat..

hello...

nos kicsit utánna nézegettem a dolgoknak hogy tudjam pontosan mit akarok..de igy is van pár kérdés amit nem értek és nem tudok..!

Tehát az elképzelésem hogy hogy 2 db 250 G Samsung SATA II majd RAID 0 tolni..
tehát spripingben.

Amivel kezdenem kell majd hogy keresnek kell az Asus oldalán új raid drivert
még pedig ha jól láttam akkor a V.1..9.9.-et
Gondolom az első lépés hogy a deszkán át kell rakni a piros RAID1&RAID2 a vinyókat..!
Ami nem kerek és nem értek hogy akkor biosban mit kell álitgatnom..!
van 2 része a biosnak ahol ott van a RAID

1. Silicon SATA Controller

2.Advenced/nVidia RAID

IDE Primary Master RAID
IDE Primary Slave RAID
IDE Secundary Master RAID
IDE Secundery Slave RAID
First SATA Master RAID
Second SATA Master RAID
Third SATA Master RAID
Fourth SATA Master RAID

na most amit szeretnénk tudni hogy akkor ebböl a sok opciobol mit kell beálitani
Vagy is kell-e majd enable-be tenni a Silicon SATA Controllert..???

Az nVidia RAID menüben mit kell enabledbe tenni...?
Ha csak 2 db Samsung SATA II vinyó lesz majd a Raid tömben....??

Hogyan és hol kell majd megadni és mikor a blok méretet...illetva majd kijelölni a 2db vinyót.
Itt válasszam az autot vagy én konfiguráljam 4-128 kb között...??

#727 Felhasználó inaktív   zick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 18:14

Üdv mindenkinek!
Gyors véleményeket kérek az ASUS K8N4-E DELUXE deszkáról!!!!!
:lame:
ABIT NF8-V, AMD Athlon64 2800 Box, 2x512Mb DDR400 Infineon, ATI 9600SE, WD 250GB SATA, WD 80GB ATA133, WD 120 GB ATA133, LG DVDRW, Hauppauge PVR-250,Codegen E-6099 360W, Belinea 106055 19", Logitech Cordless Internet Pro Radio

#728 Felhasználó inaktív   noren 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 12:17

mint látom ez nem az a hely ahol én választ kapok..!

no mind1 majd megyek máshová:))

#729 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 07:30

Egy gyorskérdés. Videokareszom meghalódik (már a 3.-ik egyazon gari belül). A kérdés, hogy hogy áll most a K8N az nVidia VGA-khoz? Mert ugye többen mondták, hogy kicsit érdekes a helyzet a K8N vs. nVidia kártyák kapcsolatában. A régi kártyám ATI, és még ebben a hónapban le kell cserélnem, de ahol vettem (Mistral) vagy csak ugyanilyen van (amiből nekem már a 2. haldoklik megfele), vagy nVidia 6600.

#730 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:41

Nekem eddig csak nVidia volt benne, egy 5600 és most 6600GT és semmi gond sincsen vele, csak a 6800-asokkal van állítólag problémája.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#731 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:49

Nahh, ha kicsit késve is, de jelzem, hogy mi a helyzet lanilag :) .
Szvsz csökkentett módban sikerült felraknom a drivert, most is azzal megy, bár a network access managert akkor sem ment fel. Szal szerintem egy egy 100-as SMC-s hálózatikártyát fogok venni bele, ezt meg letiltom. Ha már 100 megabites a netem, akkor már szeretném rendesen ki is használni :) , és bár a feltöltés/letöltés gyors, a weboldalakat valamiért lassan hozza be.

#732 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 11:04

Idézet: Applebred - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 10:49

Nahh, ha kicsit késve is, de jelzem, hogy mi a helyzet lanilag :) .
Szvsz csökkentett módban sikerült felraknom a drivert, most is azzal megy, bár a network access managert akkor sem ment fel. Szal szerintem egy egy 100-as SMC-s hálózatikártyát fogok venni bele, ezt meg letiltom. Ha már 100 megabites a netem, akkor már szeretném rendesen ki is használni :) , és bár a feltöltés/letöltés gyors, a weboldalakat valamiért lassan hozza be.

Azért nem lehet mindent ráfogni az integrált tűzfalra !

Idézet: Bishop

Nekem is kötözködött az XP NAM telepítésekor. Nem  1609-es hibát dobott ki telepítés közben. Mert ha igen, akkor hozz létre egy Users nevű felhasználót.Telepítsd fel a NAM-ot,az előbb említett usert utána törölheted.

Ezzel a módszerrel nem sikerült feltenni? Ez a probléma XP/SP2-nél igen gyakori, már sokan szívtak miatta !

Szerkesztette: Bishop 2006. 03. 14. 11:05 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#733 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 11:49

Én nekem csak az a furcsa hogy asus k8n-nel mindig bajom volt a nettel és abitra cseréltem és 1 hónapja tudok netezni mindenféle gond nélkül,asus hivő vagyok de egyre rosszabb a terméktámogatásuk lassan ecs lessz belőlük :mad:
Hádédész..

#734 Felhasználó inaktív   Applebred 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:18

Nem is (csak) a tűzfalra fogom, de azért elég furcsa, hogy kb. 1 megás hálózati adatforgalom esetén (Bitcomet) a processzorkihasználtság tartósan 40% (!) körül van. Ez szerintem egy kicsit magas ahhoz,hogy semmi más nem fut. Szerintem az integrált LAN túl sokat bíz a processzorra... Ja, a proci amúgy Sempron 2500+ .

Szerkesztette: Applebred 2006. 03. 14. 12:20 -kor

#735 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:38

Idézet: zick - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:14

Üdv mindenkinek!
Gyors véleményeket kérek az ASUS K8N4-E DELUXE deszkáról!!!!!
:lame:

A véleményem az, hogy egy jó deszka.

#736 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:23

Megint visszajött a gép a szervízből: kicserélték a rossz DVD írót. Ennek ellenére ugyanúgy nem működik az IDE driver. Vbarninak volt még ilyen problémája. Rájöttem, hogy hogy hiába telepítem az alaplapi drivereket, az NVIDIA IDE driverét nem telepíti fel ! Ha meg kézzel felrakom(illesztőprogra frissítése), akkor a következő indításkor nem indul el a gép. Pedig telepítés után azt írja, hogy az eszköz működik ! Sőt, az az érdekes, hogy ha csak a SERIAL ATA drivert cserélem ki az NVIDIA-ra, akkor az problémamentesen működik(bár a renddszerindításkor nagyon sokat gondolkodik valamin), de ha a PATA drivert is kicserélem, akkor nem indul el :reklamacio: Talán ki kéne próbálnom egy másik oprendszerrel, hát ha az XP driver a hibás? :confused:
Viszont néha rendszerindításkor néha a vezérlők észlelésekor megfagy, és hiába resetelek, ki-be kapcsolgatok, nem segít. Aztán hagyom egy darabig kikapcsolva, és utána megint működik :think:

Szerkesztette: Bishop 2006. 03. 17. 11:27 -kor

#737 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 18:20

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:23

Megint visszajött a gép a szervízből: kicserélték a rossz DVD írót. Ennek ellenére ugyanúgy nem működik az IDE driver. Vbarninak volt még ilyen problémája. Rájöttem, hogy hogy hiába telepítem az alaplapi drivereket, az NVIDIA IDE driverét nem telepíti fel ! Ha meg kézzel felrakom(illesztőprogra frissítése), akkor a következő indításkor nem indul el a gép. Pedig telepítés után azt írja, hogy az eszköz működik ! Sőt, az az érdekes, hogy ha csak a SERIAL ATA drivert cserélem ki az NVIDIA-ra, akkor az problémamentesen működik(bár a renddszerindításkor nagyon sokat gondolkodik valamin), de ha a PATA drivert is kicserélem, akkor nem indul el :reklamacio: Talán ki kéne próbálnom egy másik oprendszerrel, hát ha az XP driver a hibás? :confused:
Viszont néha rendszerindításkor néha a vezérlők észlelésekor megfagy, és hiába resetelek, ki-be kapcsolgatok, nem segít. Aztán hagyom egy darabig kikapcsolva, és utána megint működik :think:

áá én már eleget szivtam vele főlleg nállam az lekattanások voltak idegesitőek egy vinyómnak kuka lett miatta... :mad:
azt mondták a nativ vezérlő miatt van ez a hiba (emilben asus mérnökei)alaplapod ver?

Szerkesztette: djculture 2006. 03. 18. 18:22 -kor

Hádédész..

#738 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 22:10

Idézet: djculture - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 18:20

áá én már eleget szivtam vele főlleg nállam az lekattanások voltak idegesitőek egy vinyómnak kuka lett miatta... :mad:
azt mondták a nativ vezérlő miatt van ez a hiba (emilben asus mérnökei)alaplapod ver?

Lekattanások? Ez alattmit értesz?
Amúgy nekem még olyanokat is csinál, hogy néha a bootolásnál a perifériák felismerésekor lefagy. A reset, és kikapcsolás nem segít, de érdekes módon ha kihúzom a konektorból és vissza, akkor újra ok :eek: Az főleg akkor van, amikor a RACK-ket cseszegetem.
Az alaplapom azonosítója: Mező    Érték
Alaplap azonosítója    63-1001-000001-00101111-122005-ATHLON64$A0128003_BIOS DATE: 12/20/05 11:07:31 VER: 08.00.09
Akkor azt mondod, hogy a régebbi K8N verzióknál van ez a hiba? Tehát az összes régi K8N-nek alapból szar az IDE vezérlője? Már éppen akartam menni a szervízbe az alaplappal, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogják kicserélni :( Magy érdemes megpróbálni, hátha mégis?
Feltételezem, hogy nagyban lecsökkenti az ovasási/írási sebességet, ha a windowsos kompatibilis driver használom helyette :confused:
Azt a levelet el tudnád küldeni, amit a ménökök írtak neked?
Ja, és még valami: Most cserélték ki a DVD írót, mert tönkrement(gondolom az IDE vezérlő miatt). Az új író pontosan ugyanazt csinálja, mint az előző: ha átváltok a meghajtóra, kb 8-10 másodpercig nem csinál semmit, csak utána olvassa be. Érdekes módon a CD-olvasómnál nincs ilyen gond :think:
U.I.: Akinek nincs semmi problémája a K8N-jével, az írjon már !

Szerkesztette: Bishop 2006. 03. 18. 22:16 -kor

#739 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 23:23

Idézet: Bishop - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:10

Lekattanások? Ez alattmit értesz?
Amúgy nekem még olyanokat is csinál, hogy néha a bootolásnál a perifériák felismerésekor lefagy. A reset, és kikapcsolás nem segít, de érdekes módon ha kihúzom a konektorból és vissza, akkor újra ok :eek: Az főleg akkor van, amikor a RACK-ket cseszegetem.
Az alaplapom azonosítója: Mező    Érték
Alaplap azonosítója    63-1001-000001-00101111-122005-ATHLON64$A0128003_BIOS DATE: 12/20/05 11:07:31 VER: 08.00.09
Akkor azt mondod, hogy a régebbi K8N verzióknál van ez a hiba? Tehát az összes régi K8N-nek alapból szar az IDE vezérlője? Már éppen akartam menni a szervízbe az alaplappal, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogják kicserélni :( Magy érdemes megpróbálni, hátha mégis?
Feltételezem, hogy nagyban lecsökkenti az ovasási/írási sebességet, ha a windowsos kompatibilis driver használom helyette :confused:
Azt a levelet el tudnád küldeni, amit a ménökök írtak neked?
Ja, és még valami: Most cserélték ki a DVD írót, mert tönkrement(gondolom az IDE vezérlő miatt). Az új író pontosan ugyanazt csinálja, mint az előző: ha átváltok a meghajtóra, kb 8-10 másodpercig nem csinál semmit, csak utána olvassa be. Érdekes módon a CD-olvasómnál nincs ilyen gond :think:
U.I.: Akinek nincs semmi problémája a K8N-jével, az írjon már !

HA VAN LÓVÉD CSERÉLD LE AZ ALPLAPODAT ÉS KÁR VELE SZENVEDNI mert ugylátom 1.01-es verziószámú .pciexpr meg tartósabb is...De ha agp akkor meg körülnézek a piacon ha kell infó hogy mia megbizható...
pl nekem ilyen van és király lap/pciexpresses:

Szerkesztette: djculture 2006. 03. 18. 23:40 -kor

Hádédész..

#740 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 12:13

Idézet: djculture - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 23:23

HA VAN LÓVÉD CSERÉLD LE AZ ALPLAPODAT ÉS KÁR VELE SZENVEDNI mert ugylátom 1.01-es verziószámú .pciexpr meg tartósabb is...De ha agp akkor meg körülnézek a piacon ha kell infó hogy mia megbizható...
pl nekem ilyen van és király lap/pciexpresses:

Egyrészt nincs lóvém, ezért nem is cserélem le az alaplapomat. Másrészt, ha már kicsengettem érte 16.000-et, akkor azért elvárom ne valami leselejtezett verzót kapjak érte. Az oké, hogy sulinet, de azért ez kicsit túlzás. Most, hogy uninstalláltam a NVIDIA SW drivereket,és így most a Windows "szabványos kétcsatornás PCI IDE vezérlőjét használom(és persze gondolom a RAID
vezérlőt nem tudom majd így használni),de még mindíg nem működik normálisan:
Törléskor, könyvtárak létrehozása olykor indokolatlanul hosszú ideig tart
- Másolás, telepítés közben néha megáll egy ideig a merevlemez és nem csinál
semmit. A SATA-II-es merevlemezt UDMA-6(ATA-133)-as módban kezeli a Windows,
ami szintén zavaró
- A DVD író, ha nem áll készen az olvasásra, és én vagy valamelyik program
arra kérném, hogy olvasson, akkor csak hosszú idő múlva írja ki, hogy a
nincs lemez a drive-ban(vagy lefagy) Ha hibás szektor van a lemezen, vagy
egyéb olvasási probléma adódik, akkor a rendszer összeomlik. MS-DOS alatt is
próbáltam: Ott az ATAPI driver betöltődésekor 20-30 másodpercig megáll. A
másik optikai meghajtónál(CD-olvasó) ilyesmit nem csinál.
Alig 2 hónapja van meg a gép, de már kétszer volt szervízben. Legutóbb a DVD-író pusztult meg. El tudnád küldeni nekem azt a levelet, amit a technikusok küldtek neked? Hátha okosabb leszek tőle :respect:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.