HWSW Informatikai Kerekasztal: Golf 5 2004 Vs. Civic '88 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Golf 5 2004 Vs. Civic '88 Meg fogom kapni...:) Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:08

Idézet: RiCS - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 9:06

GI, te győri vagy ? :D Micsinász napközben ? Megmutatnék pár dolgot a cliómon. :)

80LE , 1.5dci?

#282 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:11

Az.

#283 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:16

Ez egyébként jó ötlet, ha GI esetleg Zeg-en járna valamikor, és épp otthon is vagyok /ráérek én is elviszem egy kisebb körre a Megane-al, ha gondolja. (vagy mehet előttem /jöhet utánam). Nem feltétlen autó összehasonlítás, agyatlan gyorsulgatások  miatt, csupán feelingezni :)

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 08. 09:17 -kor

#284 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 10:00

Most már csak arra lennék kíváncsi hogy a honda vagy a golf kanyarodik-e jobban...

#285 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 10:04

Idézet: Arp - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 10:00

Most már csak arra lennék kíváncsi hogy a honda vagy a golf kanyarodik-e jobban...

Így van :)

Nemsokára megtudjuk.

Tippeljünk: én tippem, a Golffal semmi nem fog történni, nyomhatja neki fullba 2-esben a körforgalomban, meg sem fog nagyon nyikkanni, mivel gyenge az 1.4 16V 75LE hozzá, a kocsi meg nehéz.

#286 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 10:18

Szerintem is a honda lesz a nyerő.

#287 Felhasználó inaktív   Tibisz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 10:44

A legjobb megoldás tényleg az lesz, ha GI végre kipróbál egy modern turbódízelt! ;)

#288 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 10:48

Idézet: Tibisz - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 10:44

A legjobb megoldás tényleg az lesz, ha GI végre kipróbál egy modern turbódízelt! ;)

Lehet hiába próbálja, neki a pörgés a lételeme, meg a váltogatás :)  :respect:

#289 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:12

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 9:18

Jó sok hozzászólás született.

Én még kicsit a hang és előzés témához szólnék hozzá.

1. A szigeteléstechnika és akusztikus megoldások az utóbbi 5-10 évben sokat fejlődtek, ami különösen a dízelmotorok "zajának" elrejtését célozza (az utastér irányában). Egy modern dízel (amit én is hajtok), legtöbbször 6-fokozatú (előre) váltóval van szerelve. Ez azt eredményezi, hogy a motor fordulatszáma, az általánosan használt sebességeknél (60-140) mindig a nyomatékmaximum közelében van.

Ha a beidézett sebességet nézem(60-140) :
Ez nálam fordulatszámban a következően alakul 60-nál 4-ben kb. 1900, 140-nél 6-ban 2200 rpm (130-nál 2100 6-ikban).

Magyarul a motor hangja SEMMIT nem változik függetlenül hogy 60-al vagy 140-el mész, ergó a belső hang sem változik (nem üvölt). Én magam is meglepődtem és mondtam is ("vazz ennek mindegy hogy 80-al megyek vagy 140-el, ugyanakkora a hang"). Mivel ezekben a fokozatokban bármelyik sebességfokozatban (4-től 6-ig) nyomatékmaximumon van a motor, így nyugodtan nekiléphetek bármelyik sebességtartományban HÚZNI fog az autó rendesen (az butaság amit 1-2en írtak, hogy 5-ben már nem húz, stb. Ugyanúgy húz 300Nm.)

Ezért mondtam, hogy a dízel csendesebb belül! Hogy néz ki egy előzés dízel és benzines esetén 80-nál: benzines halad 5-ben, előzni akar, visszarakja 3-ba (én mondjuk 4-be raknám, mindegy, itt 3-ba rakjátok). A motor "felüvölt" és gyorsul, pörög, fogyaszt, előzés után vissza 5-be (vagy 4-be). Nekem ez így nem túl harmonikus :)  Fordulatszám változik kb. 2-3 ezret az előzés során.

Dízel: 5-ben haladunk, index, gázt adunk, 120, visszamegyünk a sávba. (és rakjuk a 6-ikat, vagy lassítunk és 100-nál rakjuk a 6-ot, ez most mindegy.) A fordulatszám max. 300-400-at változott, hangbeli különbség nincs.

Hát 140-nél, mégha Lamborghinivel mész akkoris a szézaj a legnagyobb, azmeg ugyen nem a motortól függ.  A motor hang dieselnél és benzinesnél egyaránt a fordulatszámtól függ. Szerintem te figyelmetlenül olvastad el a hozzászólásokat, ugyanis nem arról volt szó, hogy 5.-be nem húz, hanemhogy nem húz úgy, mint mondjuk 1-be, holott a forgatónyomaték ugyanannyi. Egyébként igen, a benzinesnél visszakell váltani, és felüvölt és ahogy gyorsulsz úgy lesz egyre szebb a hangszíne és én pontosan ezért szeretem. :) Egyébkéntmeg a dieselnek sem mindegy gyorsulás szempontjából, hogy 2000-es, vagy 3000-es fordulatszámról gyorsítasz, pedig ugyanúgy max a forgató nyomaték. Az, hogy mennyire húz egy autó a fordulatszámtól is függ. De erről már esett szó.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#290 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:16

:offtopic:  topic az  :offtopic: ban :D :
Nemtudnátok véletlenül vmiféle internetes adatbázist mondani, ahol megtudhatom egy 97' S40-es műszaki adatait, meg egy 99' Mondeoét? Sajnos csak 2004-es autókatalógusom van........
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#291 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:50

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 15:12

A motor hang dieselnél és benzinesnél egyaránt a fordulatszámtól függ. 

Így van. S mivel a dízel kevesebbet pörög ezért csendesebb. Ezt csak arra írtam, hogy "nehogymá megmagyarázzátok, hogy a dízel csendesebb (belül)". Mindenesetre maradjunk annyiban, nem hangosabb.

Idézet

Egyébként igen, a benzinesnél visszakell váltani, és felüvölt és ahogy gyorsulsz úgy lesz egyre szebb a hangszíne és én pontosan ezért szeretem. :)

Pl. dieselnél (lehúzott ablaknál) hallgathatod a turbó süvítését :)

Idézet

Egyébkéntmeg a dieselnek sem mindegy gyorsulás szempontjából, hogy 2000-es, vagy 3000-es fordulatszámról gyorsítasz, pedig ugyanúgy max a forgató nyomaték.

Én már 3000-nél nem nyomom neki tovább (csak nagyon ritkán), inkább váltok.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 08. 15:51 -kor

#292 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 15:53

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 15:16

:offtopic:  topic az  :offtopic: ban :D :
Nemtudnátok véletlenül vmiféle internetes adatbázist mondani, ahol megtudhatom egy 97' S40-es műszaki adatait, meg egy 99' Mondeoét? Sajnos csak 2004-es autókatalógusom van........

Ilyenekre használd ezt: Global Car Locator:

http://www.globalcar.com/datasheet/

szerk: mondjuk az 1.6-os S40 adataiban súlyos elirások vannak (0-100 8,5 sec, végsebesség 220). A V40-é már jó.

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 08. 16:00 -kor

#293 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:33

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:53

Ilyenekre használd ezt: Global Car Locator:

http://www.globalcar.com/datasheet/

szerk: mondjuk az 1.6-os S40 adataiban súlyos elirások vannak (0-100 8,5 sec, végsebesség 220). A V40-é már jó.

Köszi a linket :) Bár egy kissé fura adatokat ír: 1.8-as 115 lóerős S40-es Volvo ezekszerint 11,3 másodperc alatt éri el a 60-as tempót, mígy 36 másodperc kell neki, hogy elérje a 100-at :omg:  :D  Akkor inkább maradok az 1.1-es 50 lóerős Fiesta-nál, mert így megy azis :D  :D  :D

#294 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:44

Idézet: jrpryv - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 16:33

Köszi a linket :) Bár egy kissé fura adatokat ír: 1.8-as 115 lóerős S40-es Volvo ezekszerint 11,3 másodperc alatt éri el a 60-as tempót, mígy 36 másodperc kell neki, hogy elérje a 100-at :omg:  :D  Akkor inkább maradok az 1.1-es 50 lóerős Fiesta-nál, mert így megy azis :D  :D  :D

az mph  :omg:

#295 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:19

Esetleg ott van még a http://katalogus.hasznaltauto.hu is.

#296 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:30

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:44

az mph  :omg:

Jaaaaa azt nemis néztem, de tényleg :D  Márcsak azt nem értem, hogy akkor a végsebeséget, miért nem abban adták meg :eek:

#297 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:19

Esetleg ott van még a http://katalogus.hasznaltauto.hu is.

Köszi ez már szimpatikusabb.

#298 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:59

Idézet: tolvaly - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 9:05

Az adrenalint én is szeretem, de nem a közúton :cool:

Ugyanmár, az nem helyfüggő, sőt :) Közúton kicsit több is előjön belőle.
Engem ma le akart gyorsulni egy 1.6-os astra classic II szalonautó. És pont mitad isten,egymás mellé állunk be lámpához. Elnézek balra, látom ám nagyon mocorog az az astra, a srác is tekinget felém. Zöld...csikorgás...KKK :mad: téligumi van már rajtam, majd elfelejtettem :( Úgy elpörgött egyesben a 175-ös winter mint annak a rendje :) Persze gond egy szálse, 150m-en belül lenyomtam a skacot, szerencsére nem volt előttünk senki. Körbeérve már csak mögöttem tolakodott a kis mitugrász.
Bár be kell ismerjem, hogy amelyik autón virsligumi van (<=175) abból tényleg nem nézi ki az ember, hogy komoly erő lakozik benne. Hát az astrás srác tévedett a hondámmal kapcsolatban:)

#299 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:15

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:59

Engem ma le akart gyorsulni egy 1.6-os astra classic II szalonautó. És pont mitad isten,egymás mellé állunk be lámpához. Elnézek balra, látom ám nagyon mocorog az az astra, a srác is tekinget felém. Zöld...csikorgás...KKK :mad: téligumi van már rajtam, majd elfelejtettem :( Úgy elpörgött egyesben a 175-ös winter mint annak a rendje :) Persze gond egy szálse, 150m-en belül lenyomtam a skacot, szerencsére nem volt előttünk senki. Körbeérve már csak mögöttem tolakodott a kis mitugrász.
Bár be kell ismerjem, hogy amelyik autón virsligumi van (<=175) abból tényleg nem nézi ki az ember, hogy komoly erő lakozik benne. Hát az astrás srác tévedett a hondámmal kapcsolatban:)

Megmutattad a hondán a typeR feliratot ? :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#300 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:59

Miért, milyen Honda az, ha nem vagyok indiszkrét? :)  Van abból elég sok féle.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.