Idézet
Miért nem? , azt hiszem kétszer is írtam, hogy az 1,3-as ford motor már a tinédzserkoron is túl van...de még mindig árulják (hogy ez most jó, mert "kiforrott", vagy egyszerűen egy új motort bődület sok pénz kifejleszteni - ebbe most ne menjünk bele
Ez igaz, de nem is rád gondoltam.
Hanem a többiekre.
Idézet
Ezt most nem értem, sorry: mit ér el a Golf 4 benzinmotorja feltöltővel "azt a teljesítményt", de mit?
Arra utaltam, hogy a Golf 4 1.8T változat (150Le) jobb menetteljesítményt nyújt, mint a Golf 4 1.9 PDTDI (150Le) ** és mi lenne, ha ráadásul a benzines változat nem feltöltött motorral nyújtaná ugyanezta teljesítményt. Szóval akkor mégjobban lealázná a dízel változatot.
**: mielött még valaki elkezdené, hogy az nem is 150Le, hanem 140Le és 2.0 PDTDI, annak ajánlom, hogy nézze meg, hogy ilyen motor LÉTEZIK!!! Köszönöm.
Maga idejében talán a legerősebb 1.9 TDI motor volt ez a 150-es darab. Ha jóltom az összes betű piros a kocsi hátulján, ez az ismertetőjel.
Idézet
Én is láttam már pár dolgot, tudom, hogy a buszban ülőknek gyakorlatilag semmi bajuk nem lehet ilyenkor. Éppen ezért a Golfok utasairól beszéltem végig. Te nem.
Ez igaz.
Amúgy visszatérve, eléggé kis sebességtartomány lehet frontális esetén az, amikor egy Golf 5 és egy Golf 2 úgy találkozik, hogy csak a Golf 2-es utasai halnak meg. Persze jobb, ami jobb. Nem is vitatom.
+5% túlélési esély néha nagyon jól jön.
De menetteljesítmény szempontjából +20% súly már nem annyira.
Kinek mi a fontos.
Még valami, egyik haverom szokta mondani, hogy hát az ilyen légzsák cumók igazából csak a szenvedés meghosszabbítását szolgálják. Lehet van benne valami.
Bár szerinte a bukósisak is arra jó csak, hogy a fejed legalább 1 darabba guruljon tovább az aszfalton.

Még egyszer láttam egy műsort és abban mondták, hogy bizonyos sebesség felett (asszem talán 120km/h) felett teljesen mindegy a légzsák, mert már akkor is olyan nagy lesz a lassulás, hogy szétszakadsz bellűröl.
Sőt, nemrégiben láttam a TV-ben egy 5-ös BMW-t. Vásárolta egy srác és a haverja elvitte kipróbálni.
Egy kanyar után az egész kocsiból nagyobb alkatrész, mint a kerék nem maradt.
Biztosan nem nyitott koporsós temetése volt a srácnak.
Idézet
warjasunk 930-970kg körül volt emlékeim szerint (kétütemű). Gyorsulni gyorsult, csak akkor folyt bele a benzin
19-20 körülit tudnak.

De a világon ebben az autóban érzed legjobban a sebességet és a gyorsulást.
A széles gumik szinte minden pillanatban csúsznak a hatalmas dobfékek hatására, a lassulás pedig "kimagasló". 120-as tempónál egyenes úton pedig vért izzadsz, akkora úttartása van.

De a gyorsulás élményét még semelyik autó sem tudta annyira áttadni.

Ahogy arra a 100km/há-ra felkinlódja magát..

Szinte közvetlenül érzed az utat.
Idézet
A súly dologgal kapcsolatban:
Amúgy nem véletlen, hogy a 200 LE-s kispolszki odavágta a 800 lovas Corvette-t.
Persze csak 200-on.
A fiesta 1 tonna feletti valamivel. Ez egy tonna alatti.
A fiesta 60-70 Le, na egy 2 ütemű wartburg újkorában SAE-ben mérve (hát még Dinben) sem éri el azt a teljesítményt.
A wartburg amúgy istenkirály egy gép. A lábadnak akkora helye van, mint a legelitebb mercikben. Motortérben is hatalmas hely tátong.
És mindezekmellett műbőr ülések, famintás papír berakásokkal rendelkezik. Sőőőőt, a deluxeban rádió és szivargyujtó is van gyárilag.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector