HWSW Informatikai Kerekasztal: TVNET ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TVNET ADSL Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 08:28

Idézet: FTeR - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 19:02

(...)

a kisbetűs részt meg senki nem olvassa el.

És miért is nem?!

"Tájékoztatás: A TVnet Kft. az ADSL3G szolgáltatást az átadott telefonközpontokban, csak a T-Com Rt. részéről műszakilag bevizsgált és elfogadott végpontra (telefonszámra) tudja biztosítani!
Amennyiben az ADSL3G igényt a T-Com Rt. műszaki okok miatt elutasítja, abban az esetben az Előfizető a hagyományos ADSL szolgáltatást kedvezményes áron (backup ár) 1 év hűségvállalással veszi igénybe."

forrás: http://www.tvnet.hu/index2.php?id=tartalom...=adsl3g&fajta=0

Mert ami kisbetűvel van, az lényegtelen, a Megrendelőt nem érinti, biztos az unatkozó webdesign-er, vagy a vicces kedvű rendszergazda írkált valami ökörséget...

Javaslom a TVNet-nek, hogy az elöbbi idézetet jól láthatóan, piros színnel, félkövérrel kiemelten már a az ADSL3G főoldalán tegye közzé!

Szerintem továbbra is több helyen sántít a levélíró reklamációja, amellett, hogy vannak olyan dolgok, amiben igaz van - csak megfeledkezett arról, hogy milyen országban él! Ahogyan a szüleit, úgy ezt sem tudja az ember megválasztani, de felnőttként már dönthet: keres jobbat (irány külföld), vagy alkalmazkodik és megpróbál saját erőből tenni azért, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogyan neki jó...

Szót nem írt arról, hogy kárpótlásul kedvezményesen jutott 2Mbit-es ADSL-hez...stb - fröcskölődik a TVNet ellen, holott most leginkább a tré-kom volt a hibás!!

Ugyan ezt Yoysy is elmondta már, de nem árt még egyszer:
"Tájékozatjuk érdeklődő Ügyfeleinket, hogy a megrendelés-t követően minden esetben műszaki bevizsgálásra van szükség, mivel a telefonszám kereső, vagy a Budapest lefedettségi térkép tájékoztató jellegű adatokat tartalmaz!"
forrás: http://www.tvnet.hu/index2.php?id=tartalom...etoid=4&fajta=0

valamint, hamár a határidők szóba kerültek:
"Tájékoztatás: (...)
Az ADSL díja, amíg az ADSL3G végpont ki nem épül, minimum 6 hónap, maximum 1 év"

"Tudsz követni? Csak a legjobbak érhetik, mikor miért nem kapják azt, amire hetekkel korábban szerződtek reményteljes szolgáltatóikkal. Aki addig nem volt szakértő, azzá válik. Azzá kell, hogy váljon."

Nem kell a legjobbnak lenni, nem KELL, hogy valaki szakértővé váljon!

Valaki egyszer azt mondta, hogy a számítástechnika olyan, mint az autóvezetés. Mielött forgalomba menne a leendő gépjárművezető, szegről-végről meg kell ismernie a KRESZ-t, az autó működését, és egy-két hibaelhárítást, hibajelenség beazonosítását pedig fejből kell vágnia!!

Nem hiszem, hogy olyan nagyon megerőltető lenne elolvasni pár weboldalt, fórumot, hogy mi is az ADSL, mi az ADSL3G. Megérteni a működés elvét, megismerni a technikai korlátokat. Kíváncsi vagyok, hogy pl. a T. Levélíró a Windows-os op.rendszere okán hányszor írt panaszos levelet a Microsoft-nak, vagy reklamát valamelyik hardware gyártónál/disztribútornál a számítógépe/notebook-ja működése miatt...

Reklamálni könnyű az ilyennek... Senki nem úgy születik, hogy szakérője lenne a számítástechnikának, de arról már mindenki maga tehet, ha lusta picit is megérteni a számítógép, az Internet működését!

#922 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 08:58

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 15:42

Jó lenne végre megérteni, hogy a részleges hurokátengedés még gyerek cipőben jár, megy a tapasztalat szerzés mindkét cég részéről. A Tré-kom úgy adja át a hurkokat, mintha az apeh kuncsorogná el a pénzét zsákszámra, a TVnet pedig jámbor lélek, nem akarja az első adandó alkalommal leordítani a monopolista Tré-kom fejét (pedig de jó is lenne, ha megtenné végre...)!!
Jár a lófaszt. tőlünk kicsit nyugatabbra ez már mature technológia és pikkpakk működik. Nem a technológia hibája az hogy a balkáni dilettantizmus, hozzánem értés és lehúzós gizdaság miatt sem a technológia sem az üzleti modelleje nem tud működni. Skandináv országokban 20Mbps körüli full-duplex sávszélesség vásárolhat 7000Ft körüli áron.

Az ADSL kellően bonyolult technológia - nem kell meglepődni, ha valami véletlenül nem úgy működik, ahogyan az a marketingesek által kreált szövegben benne vagyon... Vannak műszaki feltételek, amiknek meg kell felelni az ADSL3G kapcsán is, s ha a TVNet nem pontos tájékoztatást kap a hibázó Tré-kom-tól, akkor azért nem ők a felelősek!
A GSM is kellően bonyolult technológia - és minő meglepő az tökéletesn működik. Ja hogy amögött volt egy komoly business case, hogy menjen? A távközlési törvényünk által monopolistává tett tanga.com-unk persze tesz amit akar, az alternatívok mecakadhatnak. Érdekes megnézni, hogy mi van GSM fronton is: árkartell

Méltatlankodás helyett pedig utána kellene nézni a techológiai tulajdonságoknak (beköthető-e, vagy sem, ha igen mikor, mennyiért, és ez biztos-e?), elolvasni, megérteni más netezők TVNet-es tapasztalatait (pl. itt, a HWSW fórumán), kérdezni az itt "titokban" a mindket segítő ügyfélszolgálatosoktól... Sarokra kell állni és nem szabad megengedni, hogy hülyének nézzék az embert, vagy lyukat beszéljenek a hasába trehány ügyfélszolgálatosok (á lá Tré-kom), két balkezes technikusok (á lá Tré-kom)!!
Már ugyan miért kéne? Ha egy étteremben szalmonellás tojásból készítenek ebédet és azt a gyanútlan vendég megeszi, akkor a vendég a hibás? Ugyanmár... Ezek az adatkommunkiációs szolgáltatások, itt abszurdisztánban egyfelől heroinárban vannak, márészt a minőségük gyalázatos. Valódi piac sincs, meg persze öntudatos fogyasztók se. Ha az FVF-hez elmenvén a panaszom súlyos 100 milliókba fájnak a T-comnak meg a TVNetnek akkor elgondolkodnának, de amíg jó esetben kapnak egy max 10-20 ezres bírságot, aztis csak 2-3 év pereskedés után addíg röhögnek a markukba.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#923 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 23:26

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 9:28

"Amennyiben az ADSL3G igényt a T-Com Rt. műszaki okok miatt elutasítja, abban az esetben az Előfizető a hagyományos ADSL szolgáltatást kedvezményes áron (backup ár) 1 év hűségvállalással veszi igénybe."

És mi van akkor, ha a T-Com Rt. műszaki okok miatt elutasítja a hagyományos ADSL szolgáltatást is?  :omg:  :Đ
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#924 Felhasználó inaktív   saynos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 01:29

Udv.

A magam reszerol, ezt a "burokracia utvesztojekent" is emlegetet ugyfeldobalozast tartom inkorrektnek. A lenyeg az lenne, hogy ha szolgaltatok, akkor amig a megrendelo fizet idoben, addig az en dolgom az osszes hiba megkeresese es elharitasa.
Ugy gondolom ha ISP-kent a T-Com-mal kotok szerzodest, internet szolgaltatas tovabb arusitasara, kotelessegem lenne minden a T-Com fele mutato intezkedest az ugyfel helyett elvegezni!
Samott fojebb irta: "Piacgazdasagban elunk, aki megrendelte a szolgaltatast az a VEVO, akibol a kedves szolgaltatok es azok alkalmazottai elnek...", es ezzel en 100%-ban egyet ertek. Miert? Mert a penzemert valoban azt akarom kapni amire szerzodunk!
Es hamar a peldaknal tartunk, szinten fojebb emlitettek az ettermi szalmonellas tojast: el lehet kepzelni, amint a kedves felesegunk, vagy akar mi magunk kimegyunk a piacra, es zoldsegeket vasarlunk melyek kivul szepek, de bellul mind rohadt. Aztan mikor ezt hazaerve tapasztaljuk, es visszamegyunk az eladon szamonkerni, akkor a Jicsinbe levo Jozsi bacsira mutogatnak, hogy "O, bizony az O hibaja mert blabla...", azt hiszem mindenki fel lenne haborodva, es persze jogosan.
Üdv:
Saynos

#925 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 08:24

Idézet: GAI - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 23:26

És mi van akkor, ha a T-Com Rt. műszaki okok miatt elutasítja a hagyományos ADSL szolgáltatást is?  :omg:  :Đ

Ideális esetben a Tré-kom ilyenkor azt is közli az ISP-vel, jelen esetben a TVNet-tel, hogy létesíthető-e "hagyományos ADSL", vagy sem. Persze, csak akkor, ha a technikus nem lámer és nem követnek el "adminisztrációs" hibát a központban!

#926 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 08:31

Idézet: saynos - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 1:29

Ugy gondolom ha ISP-kent a T-Com-mal kotok szerzodest, internet szolgaltatas tovabb arusitasara, kotelessegem lenne minden a T-Com fele mutato intezkedest az ugyfel helyett elvegezni!

Samott fojebb irta: "Piacgazdasagban elunk, aki megrendelte a szolgaltatast az a VEVO, akibol a kedves szolgaltatok es azok alkalmazottai elnek...", es ezzel en 100%-ban egyet ertek. Miert? Mert a penzemert valoban azt akarom kapni amire szerzodunk!

Es hamar a peldaknal tartunk, szinten fojebb emlitettek az ettermi szalmonellas tojast: el lehet kepzelni, amint a kedves felesegunk, vagy akar mi magunk kimegyunk a piacra, es zoldsegeket vasarlunk melyek kivul szepek, de bellul mind rohadt. Aztan mikor ezt hazaerve tapasztaljuk, es visszamegyunk az eladon szamonkerni, akkor a Jicsinbe levo Jozsi bacsira mutogatnak, hogy "O, bizony az O hibaja mert blabla...", azt hiszem mindenki fel lenne haborodva, es persze jogosan.

Igen, "kötelességük lenne" az ugyfelüket maximálisan kiszolgáliniuk, érdekeit képviselniük - de nagyon kevés érzi ez kötelességének! Ott is csak emberek dolgoznak, hibázhatnak, hanyag a hozzáállásuk (egy részük viszont nagyon elhivatott és ügyfélbarát); plusz egy bizonyos százaléka nem mutat kellő érdeklődést a munkája iránt, motivációja = 0-val, lesz*rja, mi a baja a T- Ügyfélnek, tovább löki egy másik kollégához/osztályra, majd ott foglalkoznak vele...

Samott-tal egyet értek én is, de sajnos a beidézett mondatot sok szolgáltató, kereskedő egyáltalán nem is ismeri, vagy ha mégis, tojik rá!  :mad:

#927 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 08:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 8:58

Jár a lófaszt. tőlünk kicsit nyugatabbra ez már mature technológia és pikkpakk működik. Nem a technológia hibája az hogy a balkáni dilettantizmus, hozzánem értés és lehúzós gizdaság miatt sem a technológia sem az üzleti modelleje nem tud működni. Skandináv országokban 20Mbps körüli full-duplex sávszélesség vásárolhat 7000Ft körüli áron.

A GSM is kellően bonyolult technológia - és minő meglepő az tökéletesn működik. Ja hogy amögött volt egy komoly business case, hogy menjen? A távközlési törvényünk által monopolistává tett tanga.com-unk persze tesz amit akar, az alternatívok mecakadhatnak. Érdekes megnézni, hogy mi van GSM fronton is: árkartell

Már ugyan miért kéne? Ha egy étteremben szalmonellás tojásból készítenek ebédet és azt a gyanútlan vendég megeszi, akkor a vendég a hibás? Ugyanmár... Ezek az adatkommunkiációs szolgáltatások, itt abszurdisztánban egyfelől heroinárban vannak, márészt a minőségük gyalázatos. Valódi piac sincs, meg persze öntudatos fogyasztók se. Ha az FVF-hez elmenvén a panaszom súlyos 100 milliókba fájnak a T-comnak meg a TVNetnek akkor elgondolkodnának, de amíg jó esetben kapnak egy max 10-20 ezres bírságot, aztis csak 2-3 év pereskedés után addíg röhögnek a markukba.

Magyarország nincsen se nagyon, se kicsit nyugatabbra - Skandináviától meg igen sok területen k*rva messze vagyunk!! Az van, amit írtál Te is: "balkáni dilettantizmus, hozzánem értés és lehúzós gizdaság"! És itt utalnék a harmadik bekezdésedre: a több száz millió/pár milliárd Ft-os haszon melett a pár 100.000 Ft-os büntetés akár az FVF, akár az NHH, akár a GVH részéről röhejes!! Ilyen mentalitás mellett, amilyen kicsiny hazánkban uralkodik, messze van még az "öntudatos fogyasztó", mint olyan széles elterjedése!

Lehet lázadni, meg nem egyet érteni velem, de amíg az T. Ügyfelek jó (nagy) részét simán leépíti egy jó dumás ügyfélszolgálatos (aki lehet, csak két napja dolgozik a Tré-nek, elötte meg az utcát takarította) valami zöldséggel, addig nem kapja össze magát egyik szolgáltató sem!
Tudjuk, ismerjük a szolgáltatók hozzáállását - nekem furcsa, hogy vannak olyanok, mint pl. a Levélíró, hogy ilyen dolgokon meglepődik és egyből rohan a HWSW-hez... Ennyi erővel naponta 8-10 ilyen levél simán megjelenhetne... - muszáj néha-néha erőszakosabbnak lennünk, nem fog a sült galamb a szánkba repülni.

Igen, tudom: MI vagyunk a VÁSÁRLÓK, ŐK a SZOLGÁLTATÓK, mi vagyunk értük 8s nem fordítva)!!!
De ez Magyarországon még nem teljesen felfogott dolog se az ISP-k, se a Tré-kom, se más szolgáltatók/kereskedők részéről! Persze, egyik-másik tudja, mi a dolga - de egyelőre ők vannak kisebbségben! Ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy a szerződésben foglaltatik, a T. Ügyfélnek kötelessége kinyitni a száját és tudatnia az ISP-vel/TRé-kom-mal, hogy mi a helyzet, akár napjában többször is, emeltebb hangon!! Lehet nem tetszik sokaknak, de ez van, sjanos.

Változik a világ, nem fogja kinyalni a s*ggem egyik ISP-se ha átvándorlok hozzá a jelenlegitől, egy leszek a sok előfizető közül - ha én nem szerződöm vele, majd jön egy másik. Egy ilyen levéltől a Tré-kom/TVNet nem lesz szívbajos, tesznek rá magasról. Azonban, ha van egy kis eszük, empátiája a megfelelő személynek, akkor igen is egyesével foglalkoznak az ilyen problémákkal!! De nem biztos, hogy van rá megfelelő anyagi keretük + emberi erőforrásuk...

Leírtám már párszor: tavaly 3 alkalommal zavart el a Tré-kom ÜFSz, mert nem hitte el, hogy nem nálam (pc, adsl modem, router) vagy az Enternet-nél van a hiba, hanem az ő utcai légvezetékeikben, elosztójukban! Panaszos e-mail/telefont ment, "ctrl+c -> ctrl+v válasz" jött, aminek ugye köze nem volt a leírt hibához, kérdeimre nem jött érdemi válasz! Határozott hangvételű telefon, e-mail a Tré-kom-nak (annak ellenére  :cool: hogy ezeket a hibákat az Enternet-nek, az ISP-nek kellett volna jelentenem) és láss csodát, 1 héten belül szerelő jött és a hiba megszünt: az oszlopon található Tré-komos erősítő/kapcsolószekrényke volt lyukas, beázott, párásodott - ezért nem volt net, már akkor sem, ha csak egy kis eső esett...

#928 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 16:26

Hozzászólva ehhez a levélhez... a mi cégünknél régebben kábeles internet is volt, amivel állandó problémánk voltak. A nagy kábeltévés céggell voltunk szerződésben, mint szolgáltató, és 99%-ban az ő  kábelhálózatában volt a hiba. Ügyfél beszól, hogy nem megy a net. Ellenőrzés megvolt, majd kiderült a hiba oka. Leadtuk a kábeleseknek, illetve az ügyfélnek is mondtuk, hogy jelezzék feléjük. Az ügyfeles picsa megkérdezte, hogy jó-e a tv. Azzal sosem volt gond, de net nem ment. Ha az ügyfél nem azt mondta, hogy szar a tv, akkor meg sem nézték. Nálunk a főnök által tervezett kábelmodemek jártak az előfizetéshez, és a kábelesek unszolására próbáltunk ki valami amerikai szart, hátha jobb lesz. A cégünk által gyártott modem még akkor is működött csomagvesztéssel, amikor már az amcsi modem elhasalt, tehát maradt a kábelhálózat hibája. Később aztán megszűntettük a kábeles szolgáltatást, mivel az nem volt sosem normális, hogy másé a hálózat, és a szolgáltatás. Az egyetlen megbízható dolog ha a fizikai szolgáltatótl veszi az ember az internetet, és nem egymásra mutogatás van amikor valami elszáll. A szolgáltatók többsége nkább terel, minthogy utánajárjon a dolgoknak.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#929 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 18:37

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 16:26

(...)
A szolgáltatók többsége inkább terel, mint hogy utána járjon a dolgoknak.

Ehhez kapcsolódva csak azt nem értem/értettem az ADSL3G esetében, hogy amikor a tré-kom elutasította az ADSL3G kérelmemet, kaptam egy sms-t a TVNet-től: "ADSL3G kérelem elutasítva a T-Com által. Oka: technikai akadály. Bővebb info az 1212-n!" (azt hiszem, ez volt a szövege)

A tré-kom nem mondott ennél többett a TVNet-nek, de amikor felhívtam az 1212-t kifogtam két olyan  :omg: ügyintézőt, hogy nem tudtam :nevet2: vagy sírjak!! Hozzá sem tudtak szólni a hurokátengedéses témához, a szélessávú internet eléréshez (adsl) - szerintem azt se tudták, ki az a TVNet... Amikor felvilágosítottam a második ügyfélszolgát, hogy a munkaadója tud már ilyen (részleges hurokátengedés) szolgáltatást nyújtani Budapesten az ISP-nek, végre kapcsolt egy illetékest - talán az újpalotai telefonközpontban - ahol egy kedves, lelkiismeretes, hozzáértő hölggyel tudtam beszélni háromszor is: ő árulta el, hogy az ilyen fals elutasításoknak az oka "adminisztráció hiba", amit a kedves kollégái a tré-kom központban szoktak olykor-olykor elkövetni!

Aztán telefon a TVNet-nek, ismételten elküldték az igényemet a tré-nek, és láss csodát, második alkalommal már lehett hurkot átengedni! :up:

Na, szerintem ennek azért a TVNet is utána járhatott volna, elkélne egy kis határozottság náluk is...
(Ez nem szemrehányás akart lenne Yoysy, én élveztem a fél órás össze-vissza telefonálgatást  :D na nem azé' mer' mazochista vagyok; jó volt első kézből "bizalmas" infokat megtudni! :D )

#930 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:42

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 19:37

Ehhez kapcsolódva csak azt nem értem/értettem az ADSL3G esetében, hogy amikor a tré-kom elutasította az ADSL3G kérelmemet, kaptam egy sms-t a TVNet-től: "ADSL3G kérelem elutasítva a T-Com által. Oka: technikai akadály. Bővebb info az 1212-n!" (azt hiszem, ez volt a szövege)

A tré-kom nem mondott ennél többett a TVNet-nek, de amikor felhívtam az 1212-t kifogtam két olyan  :omg: ügyintézőt, hogy nem tudtam :nevet2: vagy sírjak!! Hozzá sem tudtak szólni a hurokátengedéses témához, a szélessávú internet eléréshez (adsl) - szerintem azt se tudták, ki az a TVNet... Amikor felvilágosítottam a második ügyfélszolgát, hogy a munkaadója tud már ilyen (részleges hurokátengedés) szolgáltatást nyújtani Budapesten az ISP-nek, végre kapcsolt egy illetékest - talán az újpalotai telefonközpontban - ahol egy kedves, lelkiismeretes, hozzáértő hölggyel tudtam beszélni háromszor is: ő árulta el, hogy az ilyen fals elutasításoknak az oka "adminisztráció hiba", amit a kedves kollégái a tré-kom központban szoktak olykor-olykor elkövetni!

Aztán telefon a TVNet-nek, ismételten elküldték az igényemet a tré-nek, és láss csodát, második alkalommal már lehett hurkot átengedni! :up:

Na, szerintem ennek azért a TVNet is utána járhatott volna, elkélne egy kis határozottság náluk is...
(Ez nem szemrehányás akart lenne Yoysy, én élveztem a fél órás össze-vissza telefonálgatást  :D na nem azé' mer' mazochista vagyok; jó volt első kézből "bizalmas" infokat megtudni! :D )

Topicba visszaolvasol,meglatod,hogy kb mindenkinek ugyanigy tortent :( .Nekem pl 2szer utaitottak vissza.

#931 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 00:59

Nekem nem, de raultek jol vagy 2 hetig ugy, hogy a TvNet szerint mar elnie kellett volna, mert a t-comtol O.K. jelzest kaptak vissza... Eh, szoltam TvNet-nek, ok a t-comnak es vegul hajszalpontosan a 30. napra letre is jott a mukodo atengedes. Hiaba, elveszteni az adatsapot faj a t-comnak, meg ha az ilyen torvenyek, meg egyebek kotelezik is az atengedesre... :)
Udv: Nezelodo

#932 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:22

Az egészben csak azt felejtitek el hogy az ADSL technikánál sajnos nem 1 szolgáltató van hanem 2.
Még sajnálatosabb a törvényi szabályozása, mely szerint a megrendelő NEM áll semmilyen jogviszonyban a ungarisheDojcseTkom-mal. Az ügyfél nem fordulhat az alahálózati szolgáltatóhoz csak a saját szolgáltatójához. Pedig a valós hibák legalább 90-95%-áról az alaphálózati szolgáltató tehet.

- Felénk az ügyfelek kb. 5%-a kap SMS-t a sikeres/sikertelen bekötésésekről.
- A Trékom legalább 1-2 nap késéssel jelenti le az ISP-nek a bekötést (ha lejelenti)
- kb 30-40%os eséllyel szarul konfigolják be a portot vagy a modemet ami ujabb 2 nap (ha nem tud az ember titkos számokat)
- nem állandó vonalhiba esetén az  ügyfél a hibás
-stb-stb

#933 Felhasználó inaktív   Chucky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 15:48

Idézet: yoysy - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 14:00

Most csak D-Linkek vannak :)

Köszi az infó, de szerintem még egy kis idő eltelik, még mehetek a modemért.
A héten csütörtökön lesz 2 hete, hogy megrendeltem.
Kell, hogy legyen valami az akupunkturában, végül is nem sok beteg sündisznót lát az ember.

#934 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 21:10

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 9:28

Szót nem írt arról, hogy kárpótlásul kedvezményesen jutott 2Mbit-es ADSL-hez...stb - fröcskölődik a TVNet ellen, holott most leginkább a tré-kom volt a hibás!!

Szerintem meg kozosen sikerult osszehozni, azert a TVnet tudja milyen a tkom illetve hol szokot megakadni a dolog nem artani megkimelni az elofizetot toluk szerintem ugyis egykalap ala veszi a kettot.

Idézet: Czumy

valamint, hamár a határidők szóba kerültek:
"Tájékoztatás: (...)
Az ADSL díja, amíg az ADSL3G végpont ki nem épül, minimum 6 hónap, maximum 1 év"

Hihetetlen, tisztara mint 30 eve megrendeled a kocsit es majd fel ev mulva ha eleget jartal partgyulesre talan esetleg kapsz valamit.  :rolleyes:

Valaki egyszer azt mondta, hogy a számítástechnika olyan, mint az autóvezetés. Mielött forgalomba menne a leendő gépjárművezető, szegről-végről meg kell ismernie a KRESZ-t, az autó működését, és egy-két hibaelhárítást, hibajelenség beazonosítását pedig fejből kell vágnia!!

Nem hiszem, hogy olyan nagyon megerőltető lenne elolvasni pár weboldalt, fórumot, hogy mi is az ADSL, mi az ADSL3G. Megérteni a működés elvét, megismerni a technikai korlátokat. Kíváncsi vagyok, hogy pl. a T. Levélíró a Windows-os op.rendszere okán hányszor írt panaszos levelet a Microsoft-nak, vagy reklamát valamelyik hardware gyártónál/disztribútornál a számítógépe/notebook-ja működése miatt...

Reklamálni könnyű az ilyennek... Senki nem úgy születik, hogy szakérője lenne a számítástechnikának, de arról már mindenki maga tehet, ha lusta picit is megérteni a számítógép, az Internet működését!

Na igen tanuljanak meg netezni, nyalazzak egy honapig a netcafeban a hardware websiteokat epitsenek sajat gepet forumbol kotorjak ki a legmegfelelobb internetszolgaltatot es vegul fizessenek elo hogy majd otthon is lehessen netuk...

Nem csak a husz eveseke a vilag, talan hadd ne kelljen a szuleimnek a hwsw forumat olvasgatniuk  azert, hogy emberi netszolgaltato talaljanak maguknak.

A heten en is elinditom a lavinat es csak remenykedni tudok, hogy nem lesz fennakadas es nem maradnak net nelkul.  :rolleyes:

Az ADSL kellően bonyolult technológia - nem kell meglepődni, ha valami véletlenül nem úgy működik, ahogyan az a marketingesek által kreált szövegben benne vagyon...

Hat igen eleg bonyolultnak nez ki a helyzet az elofizeto szemszogebol, de nem hiszem, hogy a technologiara kene rafogni ugy tunik inkabb a burokracia teheto felelosse erte.

Nekem az egyaltalan nem bonyolult fibert 10 nap alatt bekotottek.  :Đ Nem is lenne elofizetojuk ilyen fel eves, eves igeretekkel...
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#935 Felhasználó inaktív   yoysy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 08:27

Sziasztok!

Mai nappal elindult az új akciónk, melyben az ADSL3G-s ügyfelek akár le is mondhatják telefon előfizetésüket a T-Comnál, így újabb kb 3 ezer forintot spórolva havonta!

Remélem mindenkinek elnyeri majd a tetszését! :)

Üdv.,
yoysy

#936 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 08:58

Na ez tenyleg jol hangzik tesom tuti orulni fog neki.

Kerdesem lenne az adslrol 3g-re valtasnal kell valami beallitast valtoztani az elofizetonek vagy a mar elotte beallitott tvnet adsles beallitasokkal mukodik tovabb ?
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#937 Felhasználó inaktív   yoysy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:02

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 9:58

Na ez tenyleg jol hangzik tesom tuti orulni fog neki.

Kerdesem lenne az adslrol 3g-re valtasnal kell valami beallitast valtoztani az elofizetonek vagy a mar elotte beallitott tvnet adsles beallitasokkal mukodik tovabb ?

Semmit nem kell módosítani, a régi beállításokkal (felhasználónév+jelszó+protokoll stb) működik tovább a szolgáltatás!

#938 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:13

Idézet: yoysy - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 7:27

Sziasztok!

Mai nappal elindult az új akciónk, melyben az ADSL3G-s ügyfelek akár le is mondhatják telefon előfizetésüket a T-Comnál, így újabb kb 3 ezer forintot spórolva havonta!

Remélem mindenkinek elnyeri majd a tetszését! :)

Üdv.,
yoysy

Hali,

Ha jól olvasom a tvnet nem kötelez vezetékes telefon megkötésére a tvnet-nél...  :confused:

KÖszi Gyuri

#939 Felhasználó inaktív   yoysy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:32

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 10:13

Hali,

Ha jól olvasom a tvnet nem kötelez vezetékes telefon megkötésére a tvnet-nél...  :confused:

KÖszi Gyuri

3G esetén már nem feltétlenül kell vezetékes vonalra előfizetni sem a T-Comnál, sem nálunk. Az egyetlen feltétele, hogy a 3G szolgáltatás létesítéséig rendelkezzél vonallal, de amint kiépült a 3G, máris lemondhatod a vonalat!

#940 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:38

Idézet: yoysy - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 8:32

3G esetén már nem feltétlenül kell vezetékes vonalra előfizetni sem a T-Comnál, sem nálunk. Az egyetlen feltétele, hogy a 3G szolgáltatás létesítéséig rendelkezzél vonallal, de amint kiépült a 3G, máris lemondhatod a vonalat!

Ha jól látom a ADSL3G és a ADSL3G+ között árbeli különbség nincs, csak a ADSL3G esetén kell a t-com vonal a ADSL3G+ esetén lemondható a t-com vonal...

Hova tűnt a ADSL3G L csomagja, ahol hűség nélkül lehetett szerződni?
A ADSL3G+ esetén nincs ilyen csomag?

GYuri

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »