HWSW Informatikai Kerekasztal: VHS>DVD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VHS>DVD Másolásvédett kazettáról

#161 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 04. 09:36

Ehhez a cucchoz mit szóltok? Jó ez a videokazik rögzítésére, vagy keressek vmi egyszerűbbet?

#162 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 04. 14:27

Én, mint fentebb olvashattad, egy DC30+ tulajdonosa vagyok, és mostanában fogom rendesen megnyúzni (ennyi idő után, csak most lesz rá nagyobb esélyem). Ki-bemenete van, de XP-s drivere csak maszekban, viszont amit eddig próbálgattam, azt kell mondjam: szép a képe. 15-ért vettem és csak digizni jó, analóg forrásról.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#163 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 14:06

A méreg esz meg ezektől az inkompatibilitásoktól!
Az a zajos MPEG, csak az ne vóna... :D
Szóval megtaláltam a megfelelő filtert (fxVHS), rá is teszem, previewban ok. Erre aszondom a Studiónak, hogy készítse el a DVD fájlokat, mire a lapozófájlt elkezdi feltölteni, egészen 1,6 gigáig (!!!), majd közli, hogy ugyanmá, dobjak a gépbe még pár mega ramot és növelem meg a lapozófájlt, mert ez így nagyon instabil.
OK, megnöveltem a lapozófájlt 3 gigára max, de ő továbbra is dobáljha a hibaüzit, és nem renderel pár percnél tovább.  :reklamacio:
Kísérletezgettem, és kiderült, a szűrő az oka, hiszen anélkül a lapozófájl nem megy 700 mega fölé. Viszont a többi szűrő meg nem volt olyan jó, mint ez.
Szóval a vicc az, hogy megvan minden a tisztításhoz, de az utolsó lépésnél elhasal a cucc.

Valakinek valami ötlete?

#164 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 15:15

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 13:06

A méreg esz meg ezektől az inkompatibilitásoktól!
Az a zajos MPEG, csak az ne vóna... :D
Szóval megtaláltam a megfelelő filtert (fxVHS), rá is teszem, previewban ok. Erre aszondom a Studiónak, hogy készítse el a DVD fájlokat, mire a lapozófájlt elkezdi feltölteni, egészen 1,6 gigáig (!!!), majd közli, hogy ugyanmá, dobjak a gépbe még pár mega ramot és növelem meg a lapozófájlt, mert ez így nagyon instabil.
OK, megnöveltem a lapozófájlt 3 gigára max, de ő továbbra is dobáljha a hibaüzit, és nem renderel pár percnél tovább.  :reklamacio:
Kísérletezgettem, és kiderült, a szűrő az oka, hiszen anélkül a lapozófájl nem megy 700 mega fölé. Viszont a többi szűrő meg nem volt olyan jó, mint ez.
Szóval a vicc az, hogy megvan minden a tisztításhoz, de az utolsó lépésnél elhasal a cucc.

Valakinek valami ötlete?

Ez csak egy gondolat mindamellett, hogy én is a tökéletesre törekszem:

Próbáld élvezni ahogy most van és ne gyűjtsd tovább a rákos sjteket!
Örülj, hogy sikerült rögzítened és élvezd ne azt nézd, hogy milyet szerettél volna, hanem, hogy mi van az anyagban!

Na ennyit a bölcselkedésből ;)

Egyébként a TMPGenc 3 Xpress-ben is vannak szűrők. Mpeg>>szűrt mpeg és ac3 hang. Próbáld ki, lehet hogy jobb lesz. Nekem a VHS>>>DVD-re bevált. Élvezhetőbb lett a végeredmény mint az eredeti VHS kazi!

#165 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 16:44

A dühöngésben én is átvágtam a gordiuszi csomót. A Ulead DVD MovieFactoryval újraszerkesztettem, és a végeredmény elég jó lett. Bár a fájl végül nagyobb lett egy gigával mint a tervezett (gondolom a sok szemcse miatt), de a DVD Shrink ezt is megoldotta. PC-n sem lete észrevenni konkrét romlást, nagyítóval meg nem nézem, hiszen tévén nézzük majd.
Szóval mostmár neki kell fogjak komolyan beizzítani a DC30-ast, mert ez az MPEG szerkesztés az idegeimet eszi. Kell már egy rendes avi, amire aztán ráegedhetem a szűrőkészletet. :D

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 05. 16:44 -kor

#166 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:38

Na az MPEG fájlon túltettem magam, végül nem szűrtem, mert tévén viszont egész jóképű lett.

Most wpepit zargatnám ismét.
A DC30-cal felvett videót (ugyebár nagyobb, mint 2 giga) a Premiere 6.5 nem akarja benyelni. VirtualDub, Studio 9 gond nélkül megnyitja. A Gspot aszongya, hogy Bad chunk in frame data: Invalid lenght. Törölni sem engedi a Windows, csak újraindítás után, mert azt mondja, valaki fogja a fájlt. A Premiere lenne a ludas?  :confused:

#167 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 11:30

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 16:38

Na az MPEG fájlon túltettem magam, végül nem szűrtem, mert tévén viszont egész jóképű lett.

Most wpepit zargatnám ismét.
A DC30-cal felvett videót (ugyebár nagyobb, mint 2 giga) a Premiere 6.5 nem akarja benyelni. VirtualDub, Studio 9 gond nélkül megnyitja. A Gspot aszongya, hogy Bad chunk in frame data: Invalid lenght. Törölni sem engedi a Windows, csak újraindítás után, mert azt mondja, valaki fogja a fájlt. A Premiere lenne a ludas?  :confused:

Eredetileg a Pinnacle driver nem OpenDML MJPEG AVI-t készít/kezel. Ez a "hackelt" driver rögzít OpenDML-be. Ha az általad használt "hackelt" driver a Premiere-hez az eredeti Pinnacle MiroInstant plugin-t tartalmazza akkor valószínű, hogy itt a gond mivel a MiroInstant nem OpenDML struktúrát használ. Ezt egyszerűen ki tudod próbálni. Úgy olvasd be a Premiere-be, hogy nem DC30-as project-et nyitsz (ekkor nem indul el a MiroInstant plugin se).

#168 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 13:12

A hackelt driver (tehát az 1.5-ös) sem OpenDML avit csinál. Csak engedi a 2 gigánál nagyobb avi rögzítését, valamint a Premiereben is lehet vele capture-ölni. A vicc az, ha az Instant Plugin nem OpenDML-es, akkor hogyan játszhatok ki timeline-ról?  :confused:
Vagy hagyjam az egészet a csudába? :think:
Ugyanis most feltettem egy Win2k-t Premiere 6.5-tel, hogy tudjak rendesen beszedni, erre a premiere makacskodik, bármilyen profilt választok ki. Ezzel szemben a Studio 9-nek semmi baja. Viszont ahhoz ugye nincs plugin. Szóval az 1.42-es driverrel is kipróbáltam (1.5 nélkül) és Win2k alatt a Premiere nem darabol. Hogyan is írták ezt meg Win2k-ra?  :think:

És még azt nem értem, hogyha a kész fájl nem OpenDML alapú, akkor hogyhogy képes kezelni azt más program? (pl. Studio 9, VirtualDub)

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 12. 13:31 -kor

#169 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 13:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 13:12

A hackelt driver (tehát az 1.5-ös) sem OpenDML avit csinál. Csak engedi a 2 gigánál nagyobb avi rögzítését, valamint a Premiereben is lehet vele capture-ölni. A vicc az, ha az Instant Plugin nem OpenDML-es, akkor hogyan játszhatok ki timeline-ról?  :confused:
Ugyanis most feltettem egy Win2k-t Premiere 6.5-tel, hogy tudjak rendesen beszedni, erre a premiere makacskodik, bármilyen profilt választok ki. Ezzel szemben a Studio 9-nek semmi baja. Viszont ahhoz ugye nincs plugin. Szóval az 1.42-es driverrel is kipróbáltam (1.5 nélkül) és Win2k alatt a Premiere nem darabol. Hogyan is írták ezt meg Win2k-ra?  :think:

És még azt nem értem, hogyha a kész fájl nem OpenDML alapú, akkor hogyhogy képes kezelni azt más program? (pl. Studio 9, VirtualDub)

A Pinnacle fórumában a "hackelt" driver fejlesztője azt írta, hogy a WDM2.0 már OpenDML. Ha az 1.5 amit Te használsz nem lenne OpenDML akkor nem lehetne 4GB-nál nagyobb AVI-t rögzíteni. Az OpenDML tulajdonképpen egy belső speciális szegmensekből (chunk) álló AVI struktúra mely a file-on belül 2GB-os felosztásokban van. Éppen ezért az OpenDML struktúrát csak olyan programmal lehet megnyitni ami képes ezt értelmezni. A Premiere-hez fejlesztett MiroInstant nem OpenDML struktúrát olvas hanem hagyományos AVI szerkezetet. Valószínű, hogy nálad az a gond, hogy a rögzített AVI OpenDML struktúra és a MiroInstant nem tudja értelmezni. Ezért írtam, hogy próbáld ki  nem DC30 project-be mert ha úgy be tudod olvasni akkor ez a gond.

"Szóval az 1.42-es driverrel is kipróbáltam (1.5 nélkül) és Win2k alatt a Premiere nem darabol. Hogyan is írták ezt meg Win2k-ra?"

Ezt, hogy érted?  :think:
A Premiere nem darabol. Éppen ezért használok én is AVI-IO-t rögzítésre.

"És még azt nem értem, hogyha a kész fájl nem OpenDML alapú, akkor hogyhogy képes kezelni azt más program? (pl. Studio 9, VirtualDub)"

Minden AVI ami nagyobb 4GB-nál csak és kizárólag OpenDML struktúrájú lehet csak.  A szabvány az, hogy az AVI 1.0 az max. 1GB, az AVI 2.0 max. 2GB de vannak programok melyek elfogadják a 4GB-os méretet is viszont a szabvány 2GB mely biztosítja, hogy minden program képes legyen kezelni.
Az OpenDML egy speciális állomány melyben 2GB logikai szegmensekben van az információ (AVI 2.0). Az OpenDML mérete nem korlátozott.

Ha jól tudom a Premiere hagyományos tehát AVI 2.0 struktúrájú file-ból max. 2GB-os darabot fogad el. Ennél nagyobb AVI-t csak akkor olvas be ha OpenDML struktúrájú (pld. DV AVI az OpenDML).

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 12. 14:13 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:14

Akkor itt van a kutya elásva. :)
Csak azt nem értem a sok avi szabvány közül, hogy:
- a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik
- a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast
- ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?  :confused:
- ha az 1.5-ös driver nem OpenDML-t készít, akkor hogyan lehet 2 gigánál nagyobb méretet rögzíteni?
- a 2.0-ás driver már tényleg oké, az simán veszi a végtelen fájlméretet és a Premiere is kezeli.  :up:
- a 2.0-áshoz létezik egy külső srác által készített DCxx VCR progi, ami be is húzza, és ki is játssza a filmet. Ha érdekel, átküldöm.
- az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?  :think:  Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel.
Az egész vacakolást megoldottam, hogy feltettem a 2.0-ást, és a DCxx VCR-rel be tudom húzni a cuccot. :D A kijátszást meg még kitalálom.

#171 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:41

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:14

- a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik
- a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast
- ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?  :confused:
- ha az 1.5-ös driver nem OpenDML-t készít, akkor hogyan lehet 2 gigánál nagyobb méretet rögzíteni?
- a 2.0-ás driver már tényleg oké, az simán veszi a végtelen fájlméretet és a Premiere is kezeli.  :up:
- a 2.0-áshoz létezik egy külső srác által készített DCxx VCR progi, ami be is húzza, és ki is játssza a filmet. Ha érdekel, átküldöm.
- az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?  :think:  Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel.
Az egész vacakolást megoldottam, hogy feltettem a 2.0-ást, és a DCxx VCR-rel be tudom húzni a cuccot. :D A kijátszást meg még kitalálom.

Az eredeti Pinnacle driver-ek az 1.42-ig bezárólag sima AVI 2.0 struktúrában rögzítenek azaz nem OpenDML-ben. Ez azt jelenti, hogy szabványosan az AVI max. 2GB lehet. De nem szabványosan max. 4GB azaz a FAT32 max file mérete. A szabványos meg nem szabványos itt úgy értendő, hogy a szabványos max. 2Gb-os AVI-kat minden program be tudja olvasni a nem szabványos 4GB-os AVI-kat pedig nem minden program.

"a miro Capture alapból 2 gigánál megáll. De ha beírsz egy registry értéket, akkor addig veszi a filmet, amíg tetszik"

Nálam a registry átírása után is max. 4GB-ot volt csak hajlandó az eredeti driver-el.

"a Premiere 2 gigásnál nagyobb fájloktól dobja a hátast"

A Premiere sima AVI 2.0 struktúrából max. 2 GB-ot tud kezelni. Ezt hidalják át úgy, hogy OpenDML struktúrájú AVI-t készítenek pld. a Morgan MJPEG AVI mely OpenDML struktúrájú

"ha a fájl nem OpenDML, és mégis nagyobb 2 gigánál, akkor hogyhogy meg tudja nyitni más program?"

Max. 4GB-ig képesek olvasni. Ami e feletti az már OpenDML.

"az 1.42-es (gyári) driver esetében ha a miro Capture registryjét megbuherálod, akkor sem tudja megnyitni a Premiere. Tehát akkor hogyan írta meg a Pinnacle a cuccot W2k alá?"

Az 1.42 driver is sima AVI 2.0 annak ellenére, hogy telepíthető Win2000-re. Ugyanez az 1.42 driver-t lehet telepíteni Win98 és Me rendszerre is. Ha jól emlékszem a driver doksija is említi, hogy max. 2GB/4GB a file méret.

" Ráadásul W2k alatt csak a miro Capture használható a régi driverrel."

Ezt úgyszintén írja a leírás azaz az 1.41a és az 1.42 korlátozása, hogy nem lehet Premiere-ből capture-ölni csak a Miro Capture programból.

Szerk:

Erről a 2GB-os mizériáról a Canopus az alábbiakat írja:

"A hagyományos AVI fájlok mérete operációs rendszertől függően korlátozott. Nem haladhatja meg az 1 vagy 2 gigabájtos méretet. Ez 2 gigabájtos korlát esetén, DV tömörítést alapul véve nagyjából 9 és fél percnyi videó anyagot jelent. Ezt határt két módszerrel lehet átlépni.

1. A teljes, esetleg több órányi anyagot két gigabájtos részekre kell szabdalni, ennek az eredménye több 1-2 gigabájt hosszú AVI fájl az egy helyett. A módszer hátránya például az, hogy formátumváltás esetén a konvertálást végző szoftvernek egyenként meg kell adni a forrás AVI fájlokat.
2. OpenDML formátum esetén elméletileg nincs fájlhossz határ. A megoldás hátránya szintén a hordozhatóságban rejlik, valamint abban, hogy operációs rendszerhez kötött, csak Windows NT, 2000 vagy XP alatt müködik.
"

Szerk:

Megnéztem a mirosupport oldalán lévő pdf file-t és ott is írja, hogy Premiere alatt max. 4GB lehet a file méret. Ebből viszont az derül ki, hogy eleve a MiroInstant plugin-ra támaszkodik azaz Premiere alatt nem lehet OpenDML struktúrát készíteni vele.

Szerkesztette: wpepi 2005. 01. 12. 15:22 -kor

#172 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:00

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 13:12

Utánanéztem a Pinnacle fórumán ennek a 2GB-os mizériának. Az alábbit találtam:

"Of course you can capture with driver 1.5 files greater 4 GB. The files are no Open-DML (here has RobB_PCLE right).
Driver 1.5 use the same 4 GB-patch like exist for driver 1.42 in mirocapture+W2k.
But it is really needed all harddiscs are formated in NTFS.
It is not enough only the capture disc with NTFS.
The files over 4 GB can only open in TMPGEnc or VD, this two programs can repair the propriatary file header from files.

The best is a clean Windows 2000 or XP with all SP and latest DirectX-Version.

Only with WDM 2.0-driver you are able to capture files in OpenDML in W2k and XP.

Bye
Maik
Webmaster
www.mirosupport.de
"

A fentiekből kiderül, hogy az 1.5-ös driver egyáltalán nem OpenDML struktúrát használ. Ráadásul az így rögzített 2GB-nál nagyobb állomány nem szabványos fejléccel van ellátva és ezért van az, hogy bizonyos programok kezelik bizonyosak nem. (The files over 4 GB can only open in TMPGEnc or VD, this two programs can repair the propriatary file header from files.)

A neten olvasottak és a Te tapasztalataid alapján számomra az derült ki, hogy ez az 1.5 driver nem egy nagy szám. Pontosabban nincs sok értelme mert igazán XP alatt azért lenne jó használni mert akkor nem kellene tördelni hiszen az OpenDML struktúra mérete NTFS alatt nincs korlátozva. Ezzel az 1.5 verzióval a további gond, hogy meg kell oldani a 2GB-os méretnél a tördelést ha a feldolgozást Premiere-ben szeretné az ember (mivel ebben lehet kijátszani time line-ról). A tördeléssel az a gond, hogy az AVI-IO program ami képes capture közben 2GB-os szegmentálásra csak VFW driver-rel működik azaz XP/2000 alatt nem látja a DC30 kártyát. A Premiere pedig nem tördel rögzítés közben.

Annak idején pont a fenti problémák miatt írtam, hogy maradok a WinMe rendszernél. Itt simán tudok akár 400GB-ig is rögzíteni egy menetben és Premiere-ben tökéletesen tudom használni a kártyát. A software-es MPEG2 tömörítésnél meg az ember eleve be tudja határolni, hogy mennyi az az idő ami belefér a 4GB-os méretbe és ha nagyobb az anyag akkor az MPEG2 exportot több darabban végzi el. Mivel az export kockapontosan történik az MPEG2 file-ok összeillesztése is zökkenőmentes.

#173 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 12:08

Köszönöm a kimerítő válaszaidat, és utánajárásodat.  :respect:
A kimenetnél is azt vettem észre, hogy csak a sajátját szereti az 1.xx driver, mert más MJPEG fájlokat timeline-ra húzva már nem ment a jel. :(
Lehet, hogy akkor maradok a WinXP + WDM 2.0 drivernél, mert azzal viszont kijátszhatom (exportálhatom) a filmet kimenetre a Studio 9-cel. És más programok is látják.
Ha megrágtam, szólok, mi lett a végeredmény.

#174 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 14. 17:16

Na megvan a végeredmény! :D
A WDM 2.0 driver teljesen jó XP alatt és az alábbiak szerint érdemes használni:
- capture-re a DCXX VCR-t, vagy a Pinnacle Studio-t. Ez utóbbi azért jó, mert 48 Khz-el is rögzíthetek, lévén külső hangkártya. :)
- Szerkeszteni és kijátszani jó a Studio 9, megnéztem.
- Ha csak MJPEG kell kifelé, akkor a DCXX VCR is kiteszi.
- BÁRMILYEN videó kitehető a Graphedit segítségével, akár WMV, akár MPEG, bármi. Csak be kell lőni a szűrőket, és már megy is kifelé a jel :)
Szóval eddig jutottam, és nagyon örülök, hogy sikerült így beizzítani. :)

#175 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 14:57

Ismét egy kérdés:
adott egy szalag, amiben ugyanazon a ponton a kártya 2 kockát dob. Max bitrátánál hármat is. Hogyan lehet az ilyen "filmakadásokat" kikerülni, hogy ne legyen framedrop? Bár a hang és a kép nem csúszik el, de mégis látni. 3000 KB/s minőségben is megpróbáltam a felvételt, és azon a ponton akkor is dob. Azért érdekes, mert egy gyengébb szalagnál ne kelljen már előről venni a témát. :)

Másik, ehhez tartozó kérdés: a kártya általában akkor dobál, ha:
- a szalagon kikapcsolták a kamerát
- tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)

#176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 15:09

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:14

Érdekes, nem hackoltam semmit, Studio 8 és 9 is 20 gigáig simén rögzít, utána az Adobe be is tölti...
Make love not Wor.

#177 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 15:18

A WDM driverrel nekem is megy Studioval, én a Premiere-es 1.5-ös driverre gondoltam. Az nem tudja. ;)

#178 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 15:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 14:57

Ismét egy kérdés:
adott egy szalag, amiben ugyanazon a ponton a kártya 2 kockát dob. Max bitrátánál hármat is. Hogyan lehet az ilyen "filmakadásokat" kikerülni, hogy ne legyen framedrop? Bár a hang és a kép nem csúszik el, de mégis látni. 3000 KB/s minőségben is megpróbáltam a felvételt, és azon a ponton akkor is dob. Azért érdekes, mert egy gyengébb szalagnál ne kelljen már előről venni a témát. :)

Másik, ehhez tartozó kérdés: a kártya általában akkor dobál, ha:
- a szalagon kikapcsolták a kamerát
- tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)

A frame dobásnak két oka lehet. Az egyik, hogy gyenge a HDD azaz nem képes folyamatosan nyelni az adatokat.
A másik a VHS/SVHS esetén a szinkronkiesés.  Ez az amikor egy felvételt megállítanak vagy elindítanak és megszakad a szinkron ill. ha a szalagon jelkiesés van aminek az oka lehet mechanikai sérülés vagy anyaghiba. Ez ellen nincs védekezés.

" a szalagon kikapcsolták a kamerát"

Ha a kamera nem képes illeszteni az előző félképhez azaz az új felvételt szinkronozni a régihez akkor a leállítás és az újbóli elindítás esetén a képeldobás természetes hiszen megszakad a szinkronjel.

Ezzel nem kell foglalkozni mivel a szinkron nem csúszik el. Ha zavaró akkor be kell rakni valamilyen fader-t és kész.

"tévé esetén reklámváltáskor (pl. a TV2 logójának eltűnése utáni pillanat)"

Ez viszont sávszélességi problémákra utal azaz a PC-d nem képes a folyamatos tárolásra. Ennek több oka lehet. Legtöbbször akkor fordul elő ha rengeteg a digitalizáláshoz nem kellő folyamat van azaz felesleges tárrezidens programok lassítják a windows-t. Továbbá a HDD átvitelének gyengesége azaz a szekvenciális írás nem megfelelő. Ennek lehet oka a HDD gyenge átvitele ill. töredezettség továbbá okozhatják ezt olyan programok jelenléte is melyek HDD műveleteket is használnak (pld. vírus figyelő ill. egyéb util program).

#179 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 20:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:
http://www.seagate.c.../st380011a.html

Emellett van a rendszer vinyó, ez:
http://www.seagate.c.../st380023a.html

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:
A szinkronjelhiba akkor rendben van, hiszen tényleg akkor dobált, és lehet, hogy a szalagon azon az egy ponton tényleg sérült.
Tehát gyenge jelnél nem lehet kockadobálás?

Szerkesztette: Mykee 2005. 01. 18. 21:00 -kor

#180 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 21:01

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 19:52

Akkor ez utóbbi egy érdekes dolog lehet, mert a merevlemezen csak üres könyvtárak vannak, semmi több, tehát tök üres, nem töredezett.

A terület a Seagate Barracuda V egyik partícióján van. Vinyó leírása itt:
http://www.seagate.c.../st380011a.html

Emellett van a rendszer vinyó, ez:
http://www.seagate.c.../st380023a.html

A 23-as vinyón adatok vannak, háromfelé osztva, a 11-esen van a capture partíció üresen, a másikon pedig adatok vannak szintén.
Tehát a vinyó elég gyors a capture-re, a tv2-esnél nem tudom miért dobált...  :confused:
A szinkronjelhiba akkor rendben van, hiszen tényleg akkor dobált, és lehet, hogy a szalagon azon az egy ponton tényleg sérült.
Tehát gyenge jelnél nem lehet kockadobálás?

Próbálj a "C" re felvenni!
Nekem ez már segített! ;)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »