HWSW Informatikai Kerekasztal: kenyérsütö - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kenyérsütö süssek otthon? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:09

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 16:05

---------
1 óra mulva kész az elsö krumplisknyerem.. :D

Na erre kiváncsi leszek,én is tervezem csak még lusta vagyok nekifogni! ;)

#222 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:16

recept: mint fent, viszont 20 perccel a program indítása után ráöntöttem a masszára a következö elökevert trutymákot:
10 dkg hagymás törött krumpli(tegnapi maradék)
1 tk olivaolaj
1 fél kk örölt bors (ezt nem igazán tudnám megindokolni :D )
-------
a lényeg, a kenyér egyáltalán nem morzsálódik, szépen egyben van, (volt :D )
Business as usual. We fucked up everything.

#223 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 20:08

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 17:16

recept: mint fent, viszont 20 perccel a program indítása után ráöntöttem a masszára a következö elökevert trutymákot:
10 dkg hagymás törött krumpli(tegnapi maradék)
1 tk olivaolaj
-------
a lényeg, a kenyér egyáltalán nem morzsálódik, szépen egyben van, (volt :D )

Nem rossz recept lehet hogy én is sütök csak pék módra. :D
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#224 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 14:12

Ez a mai termés,ahol az ablak van ott mindig világosabb marad a teteje!

Kép1

kép2

#225 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 27. 14:14

Idézet: Yep - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 14:12

Ez a mai termés,ahol az ablak van ott mindig világosabb marad a teteje!

Kép1

kép2

Nemcsakhogy nem látom a képet, még ki is csúfol. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#226 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 14:17

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 17:16

Ezt nem is kell. A hagymás krumplihoz ez dukál! :)

#227 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 14:23

Idézet: Studi - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 14:14

Nemcsakhogy nem látom a képet, még ki is csúfol. :)

Ja,tényleg! Nem engedte linkelni a képet, ezért az útvonalat adtam meg, erre tessék....jó lett az új tár.hu :cool:

#228 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 15:41

Arra gondoltam, hogy a lehető legkisebbet venném, mivel a félkilós kenyér sem mindig fogy el, ha meg már nem friss, arra jó a bolti is, azért kár sütni. Kicsiben sub 1kg vajon van két lapátos?
Ezen kívül jó lenne valami kivehető belű, mosogatógépben mosható. Ilyennel találkozott valaki?

Rendes villanysütőben egyáltalán nem érdemes próbálkozni, vagy macera a kelesztés és egyéb téma? Mondjuk amikor pizzatésztát gyártok, mindig azt hiszem, hogy most ég le a mixer motorja, mikor rámegyek a dagasztós témával, meg a csuklóm is sínyli rendesen.

#229 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 15:49

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 15:41

Arra gondoltam, hogy a lehető legkisebbet venném, mivel a félkilós kenyér sem mindig fogy el, ha meg már nem friss, arra jó a bolti is, azért kár sütni. Kicsiben sub 1kg vajon van két lapátos?
Ezen kívül jó lenne valami kivehető belű, mosogatógépben mosható. Ilyennel találkozott valaki?

Rendes villanysütőben egyáltalán nem érdemes próbálkozni, vagy macera a kelesztés és egyéb téma? Mondjuk amikor pizzatésztát gyártok, mindig azt hiszem, hogy most ég le a mixer motorja, mikor rámegyek a dagasztós témával, meg a csuklóm is sínyli rendesen.

Én eddig csak kivehető belűt láttam, szerintem mind ilyen, mert a kész kenyeret valahogy ki kell rázni. Viszont a mosogatógép elég durva, nem tudom, hogy ezek az olcsóbb darabok sokáig bírják-e. :think:

#230 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 16:02

Idézet: Studi - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 15:49

Én eddig csak kivehető belűt láttam, szerintem mind ilyen, mert a kész kenyeret valahogy ki kell rázni. Viszont a mosogatógép elég durva, nem tudom, hogy ezek az olcsóbb darabok sokáig bírják-e. :think:

Nem igazán van mit mosni rajtuk,a lapát alatt van kis morzsa esetleg,de nem kell ezeket elmosni! A nagyobb gépekben is állíthatod,hogy mekkora kenyeret süssön. meg kitapasztalod,hogy a kicsi kenyérhez mennyi cucc kell és meg is van oldva a dolog.

#231 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 16:03

Idézet: Yep - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:02

Nem igazán van mit mosni rajtuk,a lapát alatt van kis morzsa esetleg,de nem kell ezeket elmosni! A nagyobb gépekben is állíthatod,hogy mekkora kenyeret süssön. meg kitapasztalod,hogy a kicsi kenyérhez mennyi cucc kell és meg is van oldva a dolog.

Igen, ez az érem másik oldala. :) Tényleg nemigen kell mosogatni semmit rajta.

#232 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 17:56

miután kirázom a a kenyeret, melegvizes zuhannyal átmosom az edényt, a radiátorra rakom száradni,  ennyi. TILOS a mosogatógép! olvasd végig a topicot, megéri...kipróbáltam egy nagyon extrém receptet, majd leírom.
még1: ezeknk van külön kelesztö programjuk (dough), kb 1 óra, azután azt csinálsz a tésztával amit akarsz a sütöben, ha mindenáron a sütöt akarod használni, mondjuk perechez.

Szerkesztette: perzecutor 2004. 12. 27. 18:04 -kor

#233 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 23:21

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 17:56

miután kirázom a a kenyeret, melegvizes zuhannyal átmosom az edényt, a radiátorra rakom száradni,  ennyi. TILOS a mosogatógép! olvasd végig a topicot, megéri...kipróbáltam egy nagyon extrém receptet, majd leírom.
még1: ezeknk van külön kelesztö programjuk (dough), kb 1 óra, azután azt csinálsz a tésztával amit akarsz a sütöben, ha mindenáron a sütöt akarod használni, mondjuk perechez.

Köszi, már végigfutottam rajta, látom te sem robbantottad fel magad a készülékkel :)

Ahogy látom a márkák közül is majd mind1 milyet veszek, csak két lapátovics legyen benne. A mosogatógépes mosást csak gondoltam, de nem erőszak a disznótor, ha nem kell napokig áztatós figurát játszani vele, hanem egyből kijön, akkor egye fene. Egyébként a teflon miatt is gondoltam, hogy nem fogja szeretni a gépet, vagyis a bevonatot is leoldogatja.

#234 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 23:24

Idézet: Yep - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:02

Akkor oké, csak nem feltétlen akartam 1,5kilós batárt sütni, hogy a 2/3a a fejünkre száradjon. Amúgy a zsömlét preferálnám, de abból túl sok nem fér bele, de a kalács is nagyon csábítóan hangzik :)
Ha lefogytak a droidok a multikból, majd tanulmányozom közelebbről is a kínálatot. Olyan atom márkásat senki nem vett ugye? Bár tizenezer forintért tényleg mind1 meddig tart.

#235 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 07:46

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 23:24

Akkor oké, csak nem feltétlen akartam 1,5kilós batárt sütni, hogy a 2/3a a fejünkre száradjon. Amúgy a zsömlét preferálnám, de abból túl sok nem fér bele, de a kalács is nagyon csábítóan hangzik :)
Ha lefogytak a droidok a multikból, majd tanulmányozom közelebbről is a kínálatot. Olyan atom márkásat senki nem vett ugye? Bár tizenezer forintért tényleg mind1 meddig tart.

Ahogy nézegettem az ünnepek alatt,azt vettem észre, hogy van vagy 5-6 féle masina és ezeket 8-12 féle név alatt dobják piacra,tök egyforma a kettő, csak a nevük más! Zsömlét nem tud benne csinálni,illetve csak a tésztáját és azt majd normál sütőben kisütni! Egy kis méretü gépnél elég egy lapát is,igaz nekem két lapátos van, de kb 1.1 -1.2 kg os kenyeret csinálgatok! A használati utasítás végén van millió recept súly arányok szerint leosztva!

#236 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:09

Találtam egy ilyen Kenwood darabot: http://www.kenwood.c...ducts/BM258.php
Kép
900g kenyér, de ahogy látom csak egy lapátos, bár nem tudom mit kell nézni, de külön nincs írva 2 lapát. Gondolom a 13program több mint elég.

Van egy Clatronic darab is: Kép
ami ilyeneket tud: Automatikus dagasztás és kenyérkészítés, 3 l kapacitás (kb. 1300 g kenyér), 9 sütõprogram, 31 lehetséges kombináció, LCD kijelzõ, 13 órás idõzítõ 2 dagasztókar.

Van még Alaska is: Kép
Alaska BM2000 kenyérsütô
Cikkszám: 490295, 850 W teljesítmény, Max. 1250 g súlyú kenyér készítésére, 10 féle sütési program, LCD-kijelzôvel ellátott kezelô és ellenôrzô felület, Idôkapcsoló, 2 dagasztókar, Tartozékok: mérôkanál,mérôedény

#237 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:41

Nekem a középső van csak más névvel! Ha a képeimet valaki "szóra bírná", akkor láthatod, hogy milyen cuccot süt! ;)

#238 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:49

az alaska jóóó. tegnapi recept:
2.5 dl langyos tej
2 ek valamilyen margarin (én a legolcsóbb waja nevüt használtam)
1 tojás (a héját ne dobd bele)
3x2,5 dl finomliszt
1/2 tk só
1+ kevés ek cukor(10 dkg a recept szerint ha valakit érdekel)
11 gr élesztö (igazi élesztö, nem az ötkeer por, mert az a többszöröse!!!)
édes kenyér program, közepes kenyér kiválasztva.
20 perc után dobjál bele 10 dkg valamilyen száritott gyümölcskeveréket, mazsola, ribizli, mittomén,  amit kapsz a boltban és nem utálod, bedobás elött áztasd meg kicsit, aztán szürd le a vizet, utána hajintsd be, ezt olvastam valahol)
nagyon finom lett. :D  :D
-----
khmm, és a többiek? bár ezt már kérdeztem.....

#239 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 22:15

Ezek a receptek tulajdonképpen gépfüggetlenek, vagy mindegyikbe valamit máshogy kell. A kenwood elvben szimpi a kinézete miatt, de legalább drága.
A Clatronicot 10e alatt küldi a metro mostanság emlékeim szerint.

Nem tudom jelent-e valamit, de a Médiába beugorván láttam kiállított darabokat, de hihetetlenül le voltak amortizálva. Az egyikből valami rugó ugrott ki, egy másik le volt törve, stb. Ezt az arrajáró gépromboló mozgalomnak köszönheti, vagy tényleg ilyen gyengusok?

#240 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 03. 23:02

Azt gondolná a kissé tájékozatlan városi háziasszony, hogy kenyeret csak kemencében lehet, szabad sütni. De csupán a kenyérsütés kedvéért ilyet építeni? Ám esetleg egy kandalló...

De hát ki hallott olyat,

hogy kandallóban kenyeret sütni? Nos, erre is van megoldás, bár lehet, hogy nem "klasszikus" kandalló lesz a végeredmény. A kandalló nyitott tűztere fölé beépíthető egy zárt, ahol aztán nemcsak kenyér sülhet, hanem hús vagy akár alma is. Egy ilyen épített csoda nem is annyira drága, mint attól sokan tartanak. Az árak 100 ezer forint alatt kezdődnek.

Persze a kemenceépítésnél jóval pénzkímélőbb, ha kenyérsütő gépet vásárolunk. E könnyen kezelhető készülékeket - közel tízféle márka kapható - már 20-50 ezer forintos áron kínálják. A többnyire hasonló programú, elektromos "minikemencék" 400-1000 grammos, különféle formájú, alapanyagú kenyerek, cipók sütésére alkalmasak világos, közepes és sötét színbeállítású fokozatban.

A kenyérsütő masinák

a kelt tészták keverését, dagasztását is megkönnyítik, s akár még azok is kedvet kaphatnak pizza, bukta, kalács és más egyebek elkészítéséhez - amelyek aztán a hagyományos sütőben nyerik el végső formájukat -, akik korábban nem mertek ilyenbe belevágni, vagy akiket elriasztott az időigényes munka.

A gépek használata egyszerű: csak bele kell tenni a kiválasztott receptnek megfelelő hozzávalókat, kenyér esetén lisztet, vizet, kovászt vagy élesztőt - esetleg magvakat, némi zsiradékot -, az adott kenyérfajtának megfelelő arányban, a gép pedig a program szerint kikeveri, megkeleszti és kenyérfajtától függően 2-4 óra alatt készre süti.

Az egyéb tészták elkészítéséhez persze lehet még szükség cukorra, tojásra, tejfölre, egyebekre, a gép ezeket is készségesen fogadja, kikeveri, majd a megfelelő hőmérsékleten pihenteti.

Mielőtt hozzálátnánk

a kenyérsütéshez, választhatunk: magunk adagoljuk a recepthez a különféle hozzávalókat, vagy - mert ilyen is van - a boltokban készen kapható kenyéralap-keveréket használunk, amely a liszten kívül már megfelelő arányban tartalmaz kovászport és más anyagokat (például aszkorbinsavat, lecitint). Ez utóbbi esetben nem kell mondjuk attól tartani, hogy a magunk készítette kovász nem lesz az igazi, vagy hogy a nem pontosan adagolt hozzávalók miatt nem sikerül a kenyér.

Ha viszont valódi saját kenyeret akarunk, nagyon sokfélét süthetünk. Hiszen már az élelmiszer-áruházakban is többféle liszt van, a bio- és reformboltok pedig szinte minden gabonaféléből különböző őrlésű lisztféléket kínálnak: teljes kiőrlésű búza-, tönkölybúza-, rozs-, kukorica- és szójaliszt, tritikálé, zab- és zabpehely, s ki hinné, hogy ez utóbbiak milyen zamatot adnak a kenyértésztába keverve. Miként a különböző magvak, például a szezám-, a napraforgó- vagy a tökmag. Mazsolával, dióval, szárított gyümölcsökkel pedig gyümölcskenyeret is készíthetünk.

Jó tudni

Ha változatos ízű kenyeret, zsömlét akarunk készíteni, a különféle magvak mellett használjunk lisztkeveréket - tanácsolják a szakemberek. Az egyes lisztfajták arányát azonban jól kell meghatározni, mert különben a kenyér íze, állaga látja kárát. Például a búzaliszt mértéke ne legyen több 40 százaléknál, és a kukoricaliszté se haladja meg ezt a szintet, különben törékennyé válik a kenyér. Szójalisztből 50 gramm lisztalapanyaghoz elegendő 5-10 százaléknyi, s a korpával - melynek jó hatása az emésztésre közismert - is bánjunk csínján: mindössze néhány kanállal tegyünk bele a kenyérkeverékbe. Túladagolásakor ugyanis előfordulhat, hogy nem áll össze a tészta.

Hagyományos módon

Diós kenyér

Hozzávalók: 50 dkg korpás liszt, 15 dkg durvára darált dió, 3 dl víz, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál tisztított napraforgómag, 1 teáskanál cukor, fél teáskanál őrölt kömény és ugyanennyi só.

Elkészítése: A langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a dióval összekevert liszthez, majd a többi hozzávalóval együtt cipóvá formáljuk. Tálba téve, letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük, még egyszer átgyúrjuk, majd tetszés szerint formázzuk. Előmelegített, közepes lángú sütőben pirosra sütjük. Elkészülte előtt mintegy 10 perccel vízzel átkenjük a tetejét, diószemekkel díszítjük, majd készre sütjük.

Magos zsömle

Hozzávalók (kb. 12 db): 40 dkg búzaliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza-liszt, 20 dkg zabpehely, 1 teáskanál só, 4 dkg élesztő, 6 dl víz, 1/2 teáskanál cukor, 2 tojássárgája, 1 teáskanál tejszín, különböző magvak (mák, szezámmag, lenmag).

Elkészítése: a liszteket, zabpelyhet tálba tesszük, hozzáadjuk az 1 dl langyos vízben felfuttatott élesztőt és a többi vizet. Géppel 5 percig keverjük, majd langyos helyen letakarva 30 percig a duplájára kelesztjük. A tésztából rudat sodrunk, ezt egyforma darabokra vágjuk, amelyeket gömbölyűre formálunk. A tetejüket megkenjük tejszínnel kevert tojássárgájával, megszórjuk a magvakkal, és előmelegített sütőben közepes tűzön 20-25 percig sütjük.

Gépesítve

Mazsolás kalács (kb.90 dkg)

Hozzávalók: 50 dkg sima liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál só, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 8 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 2,5 dl tej, egy marék mazsola.

Sütőprogram: kalácsprogramon, világosra süssük. A mazsolát az első pihentetés után adjuk hozzá. Előre programozva készíteni a romlandó anyagok miatt nem lehet.

Rozskenyér tönköllyel (75 dkg)

Hozzávalók: 40 dkg teljes kiőrlésű rozs- és 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő, 3 dl víz.

Sütőprogram: teljes kiőrlésű (Vollkorn).

Szilágyi Eta
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.