Zsemlét/kiflit már sütöttem én is sütőben, de azért ez mégiscsak más
kenyérsütö süssek otthon?
#601
Elküldve: 2008. 01. 09. 19:36
Zsemlét/kiflit már sütöttem én is sütőben, de azért ez mégiscsak más
#602
Elküldve: 2008. 01. 09. 20:03
Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:36
Zsemlét/kiflit már sütöttem én is sütőben, de azért ez mégiscsak más
hajrá
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#603
Elküldve: 2008. 01. 13. 23:59
Bár ezzel is folyamatosan kisérletezek.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#604
Elküldve: 2008. 01. 14. 00:33
Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:36
Zsemlét/kiflit már sütöttem én is sütőben, de azért ez mégiscsak más
Biztos írtam már korábban: van, hogy a zsemlének valót a gépben dagasztó fokozaton gyúrjuk, aztán be a sütőbe. Igaz, amióta "szép, új" tűzhelyünk van, azóta egy mégújabbon törjük a fejünket, mert ez nem olyan, mint a Karancs volt.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
#605
Elküldve: 2008. 01. 15. 18:12
Sziasztok! Kaptam egy Hauser BM 800-as kenyérsütőt,és azóta is próbálgatom. A kenyerem héja kemény ,néha behorpad a teteje vagy nem kel meg.Az internetes receptket próbálgatom.Hol lehet kapni ízfokozót? Ha valakinek ilyen gépe van segítsen hogy lesz jó kenyér. köszike Ágica
#606
Elküldve: 2008. 01. 15. 18:35
Idézet: Ágica2 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 19:12
Sziasztok! Kaptam egy Hauser BM 800-as kenyérsütőt,és azóta is próbálgatom. A kenyerem héja kemény ,néha behorpad a teteje vagy nem kel meg.Az internetes receptket próbálgatom.Hol lehet kapni ízfokozót? Ha valakinek ilyen gépe van segítsen hogy lesz jó kenyér. köszike Ágica
Üdv itt a fórumon!
Nekünk ilyen gépünk van.A füzetében lévő receptet szoktam használni a teljeskiőrlésűnél.Annak be szokott horpadni a teteje.Ez többnyire azért van, mert több az élesztő, mint kellene, illetve annak másféle a tésztája mint a fehéré.Fehér kenyeret még nem sütöttünk.De hamarosan kipróbáljuk (túl vagyunk a szülésen - Lilu érti miről van szó
Mi a hagyományos élesztőt használjuk, a porformájút nem szeretem, meg nehezebb is pontosan mérni.
Izfokozót?Mi akarsz fokozni rajta?Szerintem a teljesk-nek hibátlan az íze.
Amúgy mindent ppontosan úgy kell kimérni, mint ahogy a kiskönyvében van és akkor nem lehet benne hiba.A fehérnek egyébként is lágyabb a tésztája mind a teljesk-nek így könnyebben behorpad.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#607
Elküldve: 2008. 01. 16. 08:49
Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 18:35
nem mondod?!
GRATULÁLOK!!!

adatokat lehet tudni?
de jó, akkor gondolom anyg az öröm és nem a sütésen jár a buksitok
szerk: ne,m teszi be a képet amit akarok
akkor másikat..
Szerkesztette: Lilu 2008. 01. 16. 08:52 -kor
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#608
Elküldve: 2008. 01. 16. 08:53
Idézet: Ágica2 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 18:12
Sziasztok! Kaptam egy Hauser BM 800-as kenyérsütőt,és azóta is próbálgatom. A kenyerem héja kemény ,néha behorpad a teteje vagy nem kel meg.Az internetes receptket próbálgatom.Hol lehet kapni ízfokozót? Ha valakinek ilyen gépe van segítsen hogy lesz jó kenyér. köszike Ágica
nekem sose horpadt be...ennek oka, ahogy mondták az élesztő kevés vagy esetleg sok a folyadék/kevés a liszt
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#609
Elküldve: 2008. 01. 16. 08:55
Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 9:49
adatokat lehet tudni?
de jó, akkor gondolom anyg az öröm és nem a sütésen jár a buksitok
De igen, mondom.
Hétfőn hajnalban percre 4.00-kor.55 cm és 3400 gramm.Az öröm nagy, sőt még attól is nagyobb.
Sütni persze attól még kell és most már lesz egy kis nyugalom, hogy kisérletezzünk.
A dlágaszágaink topicba tettem fel egy képet.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#610
Elküldve: 2008. 01. 16. 08:57
Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 8:55
Hétfőn hajnalban percre 4.00-kor.55 cm és 3400 gramm.Az öröm nagy, sőt még attól is nagyobb.
Sütni persze attól még kell és most már lesz egy kis nyugalom, hogy kisérletezzünk.
A dlágaszágaink topicba tettem fel egy képet.
mint új 'darab' ?
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#611
Elküldve: 2008. 01. 16. 09:02
Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 9:57
mint új 'darab' ?
Jaja
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#612
Elküldve: 2008. 01. 16. 09:07
Idézet: carcass - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 9:02
akkor ő a 2.?
mennyi idős az első?
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#613
Elküldve: 2008. 01. 16. 09:22
Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 10:07
mennyi idős az első?
Az első lány és decemberben volt 4.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#614
Elküldve: 2008. 01. 18. 20:36
Idézet: Lilu - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 8:53
#615
Elküldve: 2008. 01. 19. 07:47
Idézet: Ágica2 - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 20:36
küldök pü-ben receptet.de nekm nem olyan gépem van, de próbáld meg nyugodtan
A ház alapja nem a földben van, hanem az asszonyban!
A szerelem olyan, mint a víz, megtalálja az apró kis réseket és lassan szétfeszít mindent! Ha elszabadul szörnyű rombolásra képes! Ja, igen és víz nélkül nincs élet!
#616
Elküldve: 2008. 01. 26. 17:20
Kalács, pirított hagymás-, sonkás-hagyás-, tökmagos-, teljeskiőrlésű- és tejes kenyér:
Egyedül a masinához adott normál kenyér recept nem jött be. Valahogy nagyon morzsálódott :confused:
Érdekes, hogy azok a kenyerek, amelyekbe tej vagy tejpor kerül, valahogy jobb állagúak.
Ja és a mazsolás kalács is nagyon finom!
Summa: Érdemes volt beruházni!
Köszi a tanácsokat!
LJ
#617
Elküldve: 2008. 02. 15. 09:24
Egyenlőre ajándékba az anyósnak, hamarjában sütöttünk teljes kiőrlésű búzakenyeret, de hétvégén még próbálkozunk mással is, és ha minden ilyen fini lesz benne, jövő hónapban megörvendeztetjük magunkat is vele.
Finom kalács receptetek van?
#618
Elküldve: 2008. 02. 15. 09:25
Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 17:20
Kalács, pirított hagymás-, sonkás-hagyás-,
Ezeket a különleges hagymás, sonkás kenyér recepteket megkaphatnám? :confused:
#619
Elküldve: 2008. 02. 15. 15:40
Asszem abban is vannak ilyen mindenféle extra dolgok.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
#620
Elküldve: 2008. 02. 16. 13:00
Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:24
Egyenlőre ajándékba az anyósnak, hamarjában sütöttünk teljes kiőrlésű búzakenyeret, de hétvégén még próbálkozunk mással is, és ha minden ilyen fini lesz benne, jövő hónapban megörvendeztetjük magunkat is vele.
Finom kalács receptetek van?
http://margit2.extra.hu/kata25.htm
http://www.andikonyha.eoldal.hu/cikkek/ken...ovaszolt-kenyer
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Súgó
A téma zárva.













