Még a sráccal nem sikerült a Puntó ügyben beszélnem. Viszont ma találkoztam egyik haverral, akinek éppen puntója van. 1.2-es, minden remek mondom.
De nem akar kiállni, mert nem gyorsulásra való. Hát erre mit mondjak.
Majd talán holnap.
Idézet
Senki, de mindig ide jutunk el, amikor az olajkályhások kifogynak az érvekből
Ja, értem.
Idézet
Erdekes, az 1.4i 16v-nel mar 9.6(6) vs 9.9(5)
Ez olyan, mint némelyik 1.4-es és 1.6-os autó. Van amelyik 1.6-os simán megy százat váltás nélkül.
Idézet
Eleget vezettem / és utaztam a barátom Puntojával ahhoz, hogy tudjam 5-ben 50-el jár városban, és nem rángat, nyilván nem is gyorsul onnan 5-ben, ez egyértelmű.
Elhiszem. Csak a teszternek rángatott a cikkben. Ő lehet 35-40-el akart menni 5.-ben. Én ezt bármikor produkálhatom. Rics jöhet, meg hozza az ólomlemezeket nehezéknek.
Idézet
2500-nál jobb a Golf, de ugye egyet visszaváltunk a Puntóval és..
"Majdnem jogos reklamáció"
Azért az egészen más téma... Nem érzed át. A dízel és a benzines között van különbség rendesen, nem mint itt. Az sem jó, ha a pontok nagyon távol esnek egymástól. Az sem jó, ha egymáson vannak. Egy köztes állapot az ideális. A dízelnél szétesnek a pontok. Nagy fordszámokat kell áthidalnod. Egy benzinesnél ez a tartomány kisebb, itt jeleskedik. De egy ilyen esetben a tartomány szélessége konvergál a nullához. És itt átbillensz éppen úgy a ló tulsó oldalára... Itt már nehéz még 6 fokozattal is abban a tartományban mozgatnod a kocsit.
Adjon már valaki 75Le-s F-es astra gyorsulás értékeket..
Idézet
Amúgy engem túlságosan nem izgat ez a Puntó kérdés, mert nincs ilyen autóm
Az utolsó szó nem kellett volna.

Lehet, hogy gyorsan guruló doboz, de azért ne túlozzunk.
Idézet
SZVSZ 5000 fölé *érdemes* menni a Fiattal mert a max. teljesítmény ott van, de nem esik le hirtelen.
Hát megpróbálom haverral megbeszélni, komolyan. Még szívem szerint videóra is venném. Kamerát kell szerezni.
Idézet
Ettől ez még lehet egy jó autó, csak a neve...
Szeritnem a sztár a sumáker festésű szejcsentó akármi. Azért pénzt adni???? Inkább 200db fejnélküli malac kellene szeretlek szallaggal a hasában....
Idézet
Ebbe mit kell tankolni ekkora suritesi aranyhoz?
98-ast.
Keressek olasz csodákat 12.5-el? 98-ast ajánlva?
A Golf 5 ócsárolásról annyit, hogy azért a puntóakármikkel nem lehet összehasonlítani.
Ez olyan dolog, hogy ott van Kory Meganja. Most az a kocsi 10.5 alatt van százon. A puntó GT lehet jobban megy 0-100-at, de a dobozért (pedig én nem rajongok a francia kocsikért) cserébe nem adnám oda a megane csomagtartóját sem.
Egyébként meglepődtem rajta, hogy hiányoznak a megane listájáról a v6-os erőforrások. Nincsenek bele?
Amúgy a 17 colos alufelnik +ba 50 pénzért nem tűnnek drágának. Milyenek lehetnek? Mondjuk ez felár.
Még egy vitás kérdés (nesztek BMW-sek):
Sokat gondolkoztam azon, hogy miért csinál a BMW orrmotoros (orrnehéz) kocsikba hátsókerékmeghajtást. Erröl volt is szó, végül is a sportos élmény a lényeg.
De arra sok-sok gondolkodás után sem bírtam rájönni, hogy a soros 6-os miért jó.
Egyszerűen nagyobb, nehezebb (ez nem kérdéses), mint egy V6, VR6.
Nem ismerem őket pontosan mechanikusan, de valszeg (és logikusan) több helyen kell csapágyazni a rezonancia és a lengések miatt. Főtengely is hosszabb... minden... Ez szintúgy teljesítményvesztés. Nem mintha a teljesítményével és a fordulatszámával gondok lennének, de miért?
Egy hátsó kerekes kocsiba simán jó hosszába a V6 motor. Rá a váltó, majd difimű...
Egyszerűen nem értem.
Valami BMW-s válaszolhatna erre, komolyan nemtudom a választ, aztán lehet valamire nem gondoltam. Egyszerűen nem jut eszembe.

Persze egy soros hatos a V12-höz jó kiindulási alap.
-------------
Megjön haver az már tuti, hogy forgatni fogunk. Szerezni kell egy puntót. Golf 2 1.6, Astra F 1.4 tuti lesz.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector