HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin Vs. Diesel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin Vs. Diesel TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

Szavazás: Melyik a jobb? (269 felhasználó adott le szavazatot)

Melyik a jobb?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#3921 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:15

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:00

Azért két ilyen kocsit nem lenne szívem az utcán tárolni. :D

Nem az utcán vannak, csakhát szabadban :)

#3922 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:29

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:15

Nem az utcán vannak, csakhát szabadban :)

a lényegen nem változtat
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#3923 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:40

Itt a szomszéd társasházban van egy fószer, aki kéthetente valahonnan mindig előkapar, valami ősi szakadt dízelt. Lehet, hogy kereskedik velük, nem tudom. Nade a lényeg az, hogy minden reggel arra ébredek, hogy iszonyatos kerregéssel éleszti őket, de most -22-ben is beindulnak.
Másik szomszédnak van egy 1 éves körüli Passat TDI, az is elég könnyen indul mindig.
Viszont ma reggel a harmadik szomszéd benzines Fabiáját vagy fél órán keresztül bikáztatták egy Astráról, mire beindult.
Egy barátomnak meg 626 2.0D Mazdája van. Neki mindig két 70-es akksi van a gépben, aztán indul is, mint a vöcsök. Mondjuk lehet azért van, mert iszonyúan szét van hajtva, aztán már könnyebb átforgatni.
Viszont szerintem az FSI rendszerű motorokkal is felléphet a hideg időben nehezen indulás, mert az ugye ugyanolyan kompresszióval dolgozik, mint egy dízel. 
így hamarabb megtalálsz:

#3924 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:40

Egy barátomnak meg 626 2.0D Mazdája van. Neki mindig két 70-es akksi van a gépben, aztán indul is, mint a vöcsök. Mondjuk lehet azért van, mert iszonyúan szét van hajtva, aztán már könnyebb átforgatni.

ha szét van hajtva akkor kevesebb a kompresszió is->nehezebben indul
Inkább csak nagyon jó szériát alkotott a mazda, mint általában
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#3925 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:22

Idézet: Aerdos - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:00

Lehet, hogy neked vagyon igazad. De szerintem ha kissebb a kompresszió, akkor könnyebb átforgatni a motort, de lehet, hogy ezáltal sem indul be, mert ha nincs kompresszió, akkor nincs öngyulladás.
így hamarabb megtalálsz:

#3926 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:29

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:40

Viszont szerintem az FSI rendszerű motorokkal is felléphet a hideg időben nehezen indulás, mert az ugye ugyanolyan kompresszióval dolgozik, mint egy dízel.

fogjuk ra

Idézet

A kompresszornak a turbóhoz hasonlóan az a dolga, hogy több levegőt tudjon bepréselni a hengerekbe, mint amennyit azok maguktól be tudnának szívni. A több levegőhöz aztán már csak több benzint kell bespriccelni, és máris olyan erős motorunk van, mintha jóval nagyobb volna.

http://totalcar.hu/teszt/mercic200cgi/
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#3927 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:47

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 1:17

Megnéztem a kedvedért, nagy álltalánosságban +50kg-ot jelent ez az orrba.
Arra, hogy te nem érzed (ráadásul könnyű puntó tulajként) a +25-50-75kg-t, nem igen tudok mit mondani. Lehet van ilyen.
Szerintem +1 személy tömegét azért jelentősen megérezni. Nemhogy még az orrban is...
Néztem renault, vw modelleket. De még a kedvedért puntót is.. :)

De ismét megy a csúsztatás a semmibe...
A történetem arról szólt, hogy a dízel blokk a nagyobb fizikai méret és tömeg miatt nehezebben melegszenek át, ami gyakorlatban tapasztalható tény.
És lehet, hogy egyesek szerint 25kg fém (legyen kb ennyi a blokk tömeg többlete az 50-böl) elhanyagolhatóan könnyen átmelegszik, de szerintem nem.
Nembeszélve, hogy ha kiszámolnák, hogy egy átlagos blokk tömegének 20-25kg-os növelése hány százalékos növekedést jelent, mind tömegre és nagyjából felületre (ami ugyancsak jobban leadja a hőt)

Persze ezek után is maradhat "elhanyagolható" ez az apró dolog. De akkor nagyon nem értem hobizoli mire akart utalni.... :think:

Hat a konnyu Punto-m is 1t felett van onsulyban a forgalmija szerint, de nem is nagyon erzem meg benne azt, ha pl 2-n ulunk benne, megy az ugy is. Ugyanigy a telitankot sem igazan erzem meg benne -pedig az is van ~40kg-, se gyorsulasra se fogyasztasra, inkabb csak azt, ha 3-n vagy 4-n ulunk benne, na akkor azert mar erzezhetoen lassabb. Persze stopper kimutatana, de ijen par tized sec az ket egyforma tomegu probalkozas kozott is volna.

Lehet kopkodni :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#3928 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:46

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:43

(Ma reggel is megpróbáltam az Unot kíváncsiságból, a garázsban töltötte az akksi az éjszakát, de ennek ellenére nem indult el, sőt mintha hervadtabb lett volna mint tegnap, 3-4 szer átfordította, utána meg már csak kattant, kezdem érezni más baja is van :( Vagy akksi kaput...)

Bejött a sertésem, valami elégett(?) az önindítóban-nál :(

#3929 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:12

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:29

:respect:  :respect:

#3930 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:14

Nemetom, előfordulnak esetek. De azért szerintem a dízel tulajok is beláthatják, hogy nagy álltalánosságban (és átlagosan) is igaz az, hogy a dízel gép nehezebben bírja a hideget.

Lekopogom nálunk nincs gond ilyen szempontból. Klcsot el, megvan az üzemanyagnyomás, max 3-at fordul, aztán beindul. Dízelnél is hasonló a helyzet, max 1-2 izzítás közbejátszik.
De a nem indulás hidegben téma legnagyobb felelőse szerintem az akksi szintjének és az egész állapotának tudható be.

Természtesen konstrukciófüggő is. Mert lehet mondjuk a x benzines motor x kieg. alkatrészei (vízpumpa, gen stb...) nehezebben bírja a hideget, mint mondjuk egy y dízel motor y alkatrészei.

Idézet

Pont fordítva.
Motors fűnyíró és láncfűrész & kistraktor , berugós motorkerékpár típikus esete. Ha van kompresszió akkor bizony a manus megsínyli, mert b*szott nehéz meghajtani. Nagyobb erőt kell kifejteni, hiszen jobban is kompresszálod az üzemanyaglevegő keveréket.
Persze az is tény, ha már NAGYON nincs kompresszió, akkor megint nehéz elindítani, de átforgatni könnyebb.

Idézet

Lehet, hogy neked vagyon igazad. De szerintem ha kissebb a kompresszió, akkor könnyebb átforgatni a motort, de lehet, hogy ezáltal sem indul be, mert ha nincs kompresszió, akkor nincs öngyulladás.

Nem, te tudod jól. Mind benzines és dízel kocsiknál igaz.

Idézet

Hat a konnyu Punto-m is 1t felett van onsulyban a forgalmija szerint, de nem is nagyon erzem meg benne azt, ha pl 2-n ulunk benne, megy az ugy is. Ugyanigy a telitankot sem igazan erzem meg benne -pedig az is van ~40kg-, se gyorsulasra se fogyasztasra, inkabb csak azt, ha 3-n vagy 4-n ulunk benne, na akkor azert mar erzezhetoen lassabb. Persze stopper kimutatana, de ijen par tized sec az ket egyforma tomegu probalkozas kozott is volna

2 ember már több, mint 10% és az nem egykét tized. Persze más kérdés hogy ezt ki mennyire érzi és hogy egy kocsiban ezt mennyire leeht érezni.
Köpködni senkisem akar.

Idézet

(Ma reggel is megpróbáltam az Unot kíváncsiságból, a garázsban töltötte az akksi az éjszakát, de ennek ellenére nem indult el, sőt mintha hervadtabb lett volna mint tegnap, 3-4 szer átfordította, utána meg már csak kattant, kezdem érezni más baja is van  Vagy akksi kaput...)

Akksi kaput szerintem.
Figy, ilyen régi kocsira miért nem veszel vízmelegítőt. Be a konnektorba 2 percre, aztán felmelegíti 50-60 fokra, rányit a termosz lemegy 40-re és -20 fokban pöccre fog indulni. Persze jó aksival.
De én traktorra, teherautóra nagybátyáméknál bojler fűtőszálból csináltam ilyen melegítőt.
Bevállt.
-20 fokban is pöccre megy az MTZ :) Persze meleg motorral. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#3931 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:41

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 15:14

Persze az is tény, ha már NAGYON nincs kompresszió, akkor megint nehéz elindítani, de átforgatni könnyebb.

---
Akksi kaput szerintem.

Szerintem is, ha már nagyon kopott a dízel, akkor lehet könnyen teker, de nem fog elindulni kompresszióhiány miatt.

--
Közben már írtam, hogy nem akksi lesz, valami vezeték elégett az önindítónál/ban (még nem néztem, csak telefonos távsegítséges infó :) :(

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 09. 15:42 -kor

#3932 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:05

Idézet: Syner - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:40

FSI-nél nem a kopresszióviszony jelentősen nagyobb, inkább a befecskendezésben rejtőzik a mumus.

#3933 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:20

Idézet: GI - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:14

Pont fordítva.
Motors fűnyíró és láncfűrész & kistraktor , berugós motorkerékpár típikus esete. Ha van kompresszió akkor bizony a manus megsínyli, mert b*szott nehéz meghajtani. Nagyobb erőt kell kifejteni, hiszen jobban is kompresszálod az üzemanyaglevegő keveréket.

az biztos hogy átforgatni könnyebb DE!
1. mi egy diesel motorrol beszéltünk->ott nagyobb a kompresszió
2. a "kis" gépeknél is van kompresszió, különben nem indulna, nem lenne benne kraft stb
3. önindító, és berántás/rugás esetén irdatlan nagy áttételen keresztül forgatod a motort
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#3934 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:14

Reggel ketszer is leallt a diesel alattam (Rover 825 SD-L) ,kinomban mar raktam par lityo benzint is bele.Szal az ilyen alpesi diesel csoda-lonyalak elmehetnek a **csaba  :reklamacio:
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#3935 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 19:05

FSI-nél nem a kopresszióviszony jelentősen nagyobb, inkább a befecskendezésben rejtőzik a mumus.

Ez igaz, de nagy altalanossagban mindig konnyebb benzines motort hidegben inditani, a benzin jobb illekonysaga miatt. A gond a hideginditassal ugyanis az (tul a dermedt olajon, es a kapacitasanak csak toredeket nyujtani kepes akksin) hogy nehezen indul be az eges is: az uzemanyag konnyen lecsapodik a hideg alkatreszekre (amit benzinmotornal a szivocso melegitesevel lehet orvosolni, persze FSInel ez ugrik), illetve pl. dieselnel az egeshez szukseges forro levego hianya.

Ma reggel fordult elo eloszor, hogy a 2.0 HDi motorocskam nem pöccre indult, hanem 2-t kellett izzitani meg inditozni elotte. De 1 perc allohelyzetben melegites+3km utan mar megmozdult a hutovizora mutatoja, es langyosodott a befujt levego is. De igazan uzemmeleg csak 6-7km utan lett.
Hiaba, a modern dizeleknek keves a hulladekhojuk...

Ezelott volt egy 10 eves VW 1.9TDi-m is (nem a PD). Nos az -5 alatt rendszeresen csak a harmadik negyedik inditasra eledt fel, es akkor is ugy hogy mar azt hittem sosem indul el... Pont mire kezdtem volna szentsegelni, mindig beugrott :) Aztan hozzaszoktam.
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#3936 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:37

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:14

Reggel ketszer is leallt a diesel alattam (Rover 825 SD-L) ,kinomban mar raktam par lityo benzint is bele.Szal az ilyen alpesi diesel csoda-lonyalak elmehetnek a **csaba  :reklamacio:

Egyre több benne a víz........
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#3937 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:43

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:37

Egyre több benne a víz........

Talan palesszel kene probalkozni :D
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#3938 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:48

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:43

Talan palesszel kene probalkozni :D

Gyere a kocsmába, bár ma még vezetek....

#3939 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:51

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:48

Gyere a kocsmába, bár ma még vezetek....

Igaz, a kocsi pedig megrohadhat az ut szelen :D

#3940 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:54

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:51

Igaz, a kocsi pedig megrohadhat az ut szelen :D

Most járt le a jogsim, eddig másodlattal jártam, oktatói tanácsra... :cool:

Téma megosztása:

• (230 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.