HWSW Informatikai Kerekasztal: Doom3 vs Half Life 2 Engine - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Doom3 vs Half Life 2 Engine engine vizsgalata

#61 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:14

Idézet

Valósághü a Mars-bázis egy percig is? Nem hiszem...

ember, mutass egy Mars-bázist! hogy kell kinéznie? ja... :p  :D

Idézet

Doom3-ban meg nincs is víz, nyoma sem.

ééérdekes, én mintha találkoztam volna vele... :rolleyes: feküdt is tőle a gép :D

Idézet

Valamelyik topicban volt is egy kép, amin lerendereltek egy darab sziklát négy grafikai motorral - A HL2-Source MESSZE verte a többit...

:omg: :lol: ezen vagy egy percig röhögtem, köszi :)

apropó, miért támadod ennyire a D3-t és engine-jét? szvsz a D3 engine még meg sem mutatta magát igazán, a HL2 meg kihozta a sourceból amit lehetett...

#62 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:16

Idézet: Yv@n - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:59

Éppen ezért nem néztem meg, nem akartam , és végül nem is tettem, pedig így utólag lehet jobb lett volna, lévén akkor nem várok akkora csodát. :) Sokat vártam tőle a rengeteg hype után, és sajnos kevesebbet kaptam, kb pont ellenkezően jártam vele mint a WoW-al, azt már réges rég leírtam a sok istenítés után, hogy valami középszerű bukta lesz, aztán végül számomra talán az idei év legpozitívabb élménye volt az open béta...mondjuk ez itt most off.

Hát off, de még nem hallottam senkitöl, hogy ne tetszene neki a Half-Life 2...

#63 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:18

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:16

helló, itt vagyok!

#64 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:25

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:16

Nálam a "végülis nem volt rossz" kategóriába zuhant miután végigtoltam. Ha megkérdeznének melyik volt idén a legjobb fps, nem hiszem hogy rávágnám, hogy a hl2. Sztori nekem kevés, x-akták szerű: Mulder fut a sötétben, valami a seggébe harap, de nem derül ki hogy mi az és különben is vége az epizódnak szintű. A fejtörők leginkább havoc techdemók voltak. Ezen felül egy rohanás előre, ami mozog az halomba lőjjük megközelítéssel.

Lehet kezdek öregedni, és ez vele jár, meg aztán már nagyon sok mindent ellőttek korábban, és így nincs az a "no ez aztán eredeti volt" érzés. Ennélkül viszont nem ragad meg, mint hosszantartó élmény.

#65 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:26

Nekem a HL2, mint jatek jobban tetszik, ill. lekot, de a D]I[ engne-je, jobban megfogott es tobb fantaziat latok benne. Vki feljebb emlitette, hogy HL2-ben neha olyan erzese van, mintha posztert huztak volna egy falra, ezt en is igy lattam, a karaktereket pl. a Doomban sokkal realisabbnak ereztem, lehet, hogy nem volt rajtuk tueles textura, de sokkal inkabb ugy voltam veluk, hogy van nekik "melyseguk", "tomeguk", nem tudok ra jobb szavakat mondani.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#66 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:28

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:32

A HL2 párbeszédeit(nem Freemannel, persze) és a Doom3 monológjait azért össze lehet hasonlítani, van különbség... Ez is része a grafikának, és egyre nagyobb része.

a párbeszédnek mi köze van az engine-hez? :think:  ez miért része a grafikának? bolondokat beszélsz.. :rolleyes:
most tényleg nem a HL2-őt akarom leszólni de az eget nézd már meg fel van ragasztva, ne csak a napot figyeld vagy nézd a tengerparti sziklák frusztráló egyhangúságát, szürke tömbök.. ettől még a játék q*vajó csak ez nem az a topic..

#67 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:33

Idézet

ééérdekes, én mintha találkoztam volna vele... :rolleyes: feküdt is tőle a gép :D

Hol láttál te a Doom3-ban vizet? Mert én csak custom, user-made pályán...

Idézet

:omg: :lol: ezen vagy egy percig röhögtem, köszi :)

Nem értem, miért annyira hihetelen... Nekem is gyanús volt, hogy csinálták meg minden motorral, de persze, hogy mindegyik motorral az arra "jellemzö" textúrát rakták volna a sziklára, nem ugyanazt, ha eredeti let volna.

Idézet

apropó, miért támadod ennyire a D3-t és engine-jét? szvsz a D3 engine még meg sem mutatta magát igazán, a HL2 meg kihozta a sourceból amit lehetett...[QUOTE]
Támadta a rák a Doom3 motorját, pont az van, amit mondtál, nem mutatott meg túl sokat a motor, mosott textúrák(persze nem az "elérhetetlen" Ultra szinten), fizika alapból 0, a játék meg jó poén, csak copy+paste-tel a kétszeresére elhúzták a játékidöt...Mit lehetett benne látni? Fém falakat, számítógépeket, részletesen lemodellezett szörnyeket(bár az is lowpoly volt mind), kevés tárgyat, meg pár sziklás-szakadékos terepet. Ennyi. A Half-Life 2 meg elképesztöen kidolgozott, részletes világot mutat. A Far Cry is nagyon szép volt, csak kicsit egyhangú a sok dzsungeles pályával... Lehet, hogy 2 év múlva kihozzák a Doom3 motorból a tutit, de akkor már U3, meg X verziójú CryENGINE meg ki tudja, mi lesz...szevasz. A Source motort EGY JÁTÉKHOZ csinálták, és ez meg is látszik. Persze, az se tökéletes. De a játék kéne, hogy a lényeg legyen mindegyiknél. Az UT2003 is áll-llejtös volt anno, forradalmian volt a grafika, de a game... Aztán készültek Unreal 2 motorral játékok, de ha elnézed a Deus Ex:Invisible Wart, vagy a Thief3-at, hát, mindkettö eléggé csúnyácska(a Splinter Cell mondjuk nagyon szép volt). Mindkettöhöz csinált is egy John P. nevü fickó egy magasabb felbontású textúra-csomagot... A lényeg a végén mindenképpen az, hogy mennyit lehet kihozni a motoból, és a Source motorból kihozták a maxot, a Doom3 meg majd, esetleg, ha valaki licenceli a motort (vagy félmillió dollárért...) :cool:

#68 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:35

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:32

A HL2 párbeszédeit(nem Freemannel, persze) és a Doom3 monológjait azért össze lehet hasonlítani, van különbség... Ez is része a grafikának, és egyre nagyobb része.

a párbeszédnek mi köze van az engine-hez? :think:  ez miért része a grafikának? bolondokat beszélsz.. :rolleyes:
most tényleg nem a HL2-őt akarom leszólni de az eget nézd már meg fel van ragasztva, ne csak a napot figyeld vagy nézd a tengerparti sziklák frusztráló egyhangúságát, szürke tömbök.. ettől még a játék q*vajó csak ez nem az a topic..

#69 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:37

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:28

Már az arcok kidolgozottságára és az animációra gondoltam. Nem is a beszédre... :D

#70 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:38

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:26

Nekem a HL2, mint jatek jobban tetszik, ill. lekot, de a D]I[ engne-je, jobban megfogott es tobb fantaziat latok benne. Vki feljebb emlitette, hogy HL2-ben neha olyan erzese van, mintha posztert huztak volna egy falra, ezt en is igy lattam, a karaktereket pl. a Doomban sokkal realisabbnak ereztem, lehet, hogy nem volt rajtuk tueles textura, de sokkal inkabb ugy voltam veluk, hogy van nekik "melyseguk", "tomeguk", nem tudok ra jobb szavakat mondani.

Ennek az oka a fény reálisabb megjelenítése!! Én a játék "atmoszférájának" nevezem de sztem ugyanarról beszélünk.. :D 

Szerkesztette: VAZUL 2004. 11. 22. 20:44 -kor

#71 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:42

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:37

Már az arcok kidolgozottságára és az animációra gondoltam. Nem is a beszédre... :D

Csak halkan jegyzem meg, hogy a doom3 talán az első olyan játék, amelyben a karaktereket majával készítették.. ;)
A HL2-ben valóban van mimika de csak a szürke textúrát rángatja.. :(

#72 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:44

nem volt víz D3-ban... hmm na mind1.

Idézet

fizika alapból 0, a játék meg jó poén, csak copy+paste-tel a kétszeresére elhúzták a játékidöt...Mit lehetett benne látni? Fém falakat, számítógépeket, részletesen lemodellezett szörnyeket(bár az is lowpoly volt mind), kevés tárgyat, meg pár sziklás-szakadékos terepet. Ennyi.

fizikát se nevezd már 0-nak, akármennyire nem tetszik a játék. erről beszélek...

másik, hogy eltéveszted a topicot, ez nem a DOOM3 vs. Half-Life2, hanem a Doom3 vs Half Life 2 Engine topic... még mindig a játékról beszélsz...

#73 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:46

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:26

Sztem meg a bivaly konifgod miatt érezted (biztos  Ultrán, nagy monitoron stb.) A Doom3-at annyira "ütösnek". Súlya meg hasonló tulajdonságai pont a HL2-ben van a tárgyaknak. A Doom3-ban meg minden jó nehéz, bika. :cool:  Ennek ellenére semmi bajom velem, csomót írtam a Doom3 topicba (a Half-Life 2 topicba meg a spoilerek stb. miatt még nem) :D Na mindegy.

#74 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:51

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:46

Sztem meg a bivaly konifgod miatt érezted (biztos  Ultrán, nagy monitoron stb.) A Doom3-at annyira "ütösnek". Súlya meg hasonló tulajdonságai pont a HL2-ben van a tárgyaknak. A Doom3-ban meg minden jó nehéz, bika. :cool:  Ennek ellenére semmi bajom velem, csomót írtam a Doom3 topicba (a Half-Life 2 topicba meg a spoilerek stb. miatt még nem) :D Na mindegy.

AMD Duron 1300
256 MB RAM
Geforce2 TiVX

és szebbnek látom a D3-at, sry.

...

#75 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:54

:D

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:51

AMD Duron 1300
256 MB RAM
Geforce2 TiVX

...

lol :strong:  :ninja:  :help:  :D

#76 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:55

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:44

nem volt víz D3-ban... hmm na mind1.

fizikát se nevezd már 0-nak, akármennyire nem tetszik a játék. erről beszélek...

másik, hogy eltéveszted a topicot, ez nem a DOOM3 vs. Half-Life2, hanem a Doom3 vs Half Life 2 Engine topic... még mindig a játékról beszélsz...

Tetszett a játék. Mérsékelten. Jó poén volt egy idöre. Fizika csak moddal volt igazi. Tényleg nem volt víz sehol a Doom3-ban, átbeszéltük a Doom3 topicban, hol láttál te vizet? Vmi user mapen volt, állítólag az is ronda.  De nem én kezdtem a flame-et, nem is folytatom. Megírtam, hogy mind2 motor állat, elönyök, hátrányok, stb., tessék visszaolvasni... Nah mind1. Én befejezem. Hátha betéved valami nagyobb szakértö, aki mond még okosabbat nálam.(Bizots van itt egy pár 3D-s grafikus, hardware-es stb.) :D Na uff.

#77 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:57

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:51

AMD Duron 1300
256 MB RAM
Geforce2 TiVX

...

Azon ment egyáltalán??? Heh...

Szerkesztette: spidey 2004. 11. 22. 20:57 -kor

#78 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:46

A targyaknak igen, de a karaktereknek nem. :) Pl a gravity gunnal a hullakat meg se tudom mozditani. Ha annyira jo a fizika akkor miert nem?

Par hozzaszolassal feljebb irta ezt VAZUL:

"Csak halkan jegyzem meg, hogy a doom3 talán az első olyan játék, amelyben a karaktereket majával készítették.. 
A HL2-ben valóban van mimika de csak a szürke textúrát rángatja..  "

Ilyenekre gondoltam tobbek kozott. D3-ban a mukiknak belelattal a szajaba szinte, fogak, nyelv ki volt dolgozva, vagy pl. a szemuk. HL2-ben egy szepen kidolgozott texutra, ami nehol azert eleg baltaval faragottra sikerult. :)

Nekem kicsit olyan erzesem van a ket motor kapcsan, hogy az egyik vmi reginek a vege, amibe mindent belegyomoszoltek amit tudtak, mig a masik egy uj kezdete ami ha nehol nem is hibatlan, de kovetendo ut lesz.

Mindez persze sajat velemeny, keretik nem szakmai szemmel nezni... :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#79 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: VAZUL - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:54

:D
lol :strong:  :ninja:  :help:  :D

ütős kis masina ez :D

#80 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag