HWSW Informatikai Kerekasztal: Doom3 vs Half Life 2 Engine - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Doom3 vs Half Life 2 Engine engine vizsgalata

#161 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:30

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 18:41

Szal' még1x. A Havok nevü engine-nek nincs köze a source-hoz. Idézet (csak neked csak most) a Havok.com-ról:

Igen idézet arra vonatkozólag, hogy a Havok nevű cégnek nincs köze a source-hoz, mit is akarsz mondani?

A VAlVE Licenszelte  Havok-ot és beleépítette a source-ba PONT. Ha valaki licenszeli a Source-ot, akkor autómatikusan hozzájut a benne lévő havok elemekhez is. De ettől függetlenül nem tartom a Valve érdemének a fizikát.

#162 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 20:30

Igen idézet arra vonatkozólag, hogy a Havok nevű cégnek nincs köze a source-hoz, mit is akarsz mondani?

A VAlVE Licenszelte  Havok-ot és beleépítette a source-ba PONT. Ha valaki licenszeli a Source-ot, akkor autómatikusan hozzájut a benne lévő havok elemekhez is. De ettől függetlenül nem tartom a Valve érdemének a fizikát.

Nagyon jól tudod mit akarok mondani. Hiába pontozol, nem ők csinálták, licenszelték. Nem tudom, mi olyan nehéz ebben.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#163 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:35

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 19:49

http://www.havok.com/

Nézd csak meg alúl mire büszkék ;)

Ők lehetnek is, mert ők a fejlesztők.

#164 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:55

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 14:01

Nem azt, hogy milyen jól optomalizált

hát szvsz nincs mit optimalizálni
de ezt már leírtam 1-2x.
shader nincs, meg semmi extra, csak lowpoly, lowres textúrás cucc.
ha kikapcsolod a realtime fény/árnyék számítást akkor elfut a v3-on is. szvsz ennyi.

és hogy néz ki? sok helyen rosszabbul, mint a Quake1...

szerintem egy dolog a skálázhatóság és egy teljesen más dolog az optimalizálás

#165 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 20:30

Ezt mondom én is. A C bácsi annyi fáradtságot nem vett, hogy a) írjon egy fizikai motort, vagy ha már macerásnak tartja b) licenszeljen egyet. Most ezt itt lehet szépítgetni, meg faragni, ahogy itt többen is teszik, hogy a Source azért nem jó, mer randább, de sokkal életszagúbb környezetet lehet vele csinálni.

A Doom3 motorja egy szimpla műanyagdobozt ad vissza, semmi mást. Olyan, mint egy gumiszoba és ezért nem tartom jónak.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#166 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:14

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 20:35

Ők lehetnek is, mert ők a fejlesztők.

Ebből élnek. Nem állítom, hogy a Valve érdeme a fizika. Nem is írtam sehol, mindenhol hivatkoztam rá, hogy havok fizikáját használják fel, de ettől függetlenül sütizabálóban volt annyi igényesség, hogy rakott bele fizikát, míg a D3E szépen árnyékol, de ezen kívül 0. Ráadásul ahogy elnéztem a UE3 árnyákokról szóló kis demócskáját D3E semmivel nem mutat többet.

Most azért képzeld magad egy fejlesztő helyébe, aki igényes játékot kíván csinálni. Két lehetősége van. A) licenszel egy Source engine-t és kap egy erős grafikai motort, ami összhatásilag szép és mellé még AI motor, fizika... B) licenszel egy D3E-t, kap egy árnyékolásban jeleskedő motort, de nincs fizika, agyon scriptelt jelenetek. Fizikát varázsolhat, ha licenszel egy havokot ugyebár, de motort is azért licenszelte, mert csökkenteni kívánja a fejlesztési időt, most akkor drótozza össze a kettőt? :rolleyes:

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#167 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 21:42

Idézet: spidey - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:55

Már bocs, de mi az, hogy performánsabb? :p

Bocsi, jogos a kérdés. Nos, azt jelenti, hogy ha mindkét játék szerkesztojével megcsinálod ugyanazt a szobát, ugyanazokkal az elemekkel, és  beteszel 6-7 dinamikus fényforrást, akkor a D3 jóval magasabb fps értéket produkál.

Szóval a D3E dinamikus fényekben performánsabb, abban amihez még ma is kevés a hardver, ezért ez egy fejlettebb endzsin, de nem teljes. Mint bebizonyosodott, nem elég sokoldalú egy korszeru játék készítéséhez.
Megkockáztatnám, hogy az elorenderelt fényeket használó illetve a kizárólag valós idoben renderelo endzsinek között akkor a különbség mint amekkora a 2D és 3D endzsinek között. A HL2 egy vegyes megoldás amiben még mindig az elso változat az uralkodó. Utóbbinak a Doom 3 talán az elofutára, de ahogy az elso 3D játékok is sokkal randábbak voltak mint a kiforrott 2D-sek, itt is el kell telnie egy bizonyos idonek.

Végül is, a HL melett szavaznék, ha már ez a téma, mert jóval nagyobb muvészi szabadságot biztosít, legalábbis én úgy érzem. Jóval nagyobb késztetést érzek hogy a HL2 szerkesztojével szórakozzak mint a D3-éval.
Next stop, Wonderland.

#168 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 23:44

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 21:14

Két lehetősége van. A) licenszel egy Source engine-t és kap egy erős grafikai motort, ami összhatásilag szép és mellé még AI motor, fizika... B) licenszel egy D3E-t, kap egy árnyékolásban jeleskedő motort, de nincs fizika, agyon scriptelt jelenetek. Fizikát varázsolhat, ha licenszel egy havokot ugyebár, de motort is azért licenszelte, mert csökkenteni kívánja a fejlesztési időt, most akkor drótozza össze a kettőt? :rolleyes:

Már nem azért de milyen AI-ról beszélsz?

Szerk: ja igen fizika: a program megjelenése után 2 héten belül volt egy mod, ami megváltoztatta nem is kicsit a fizikát, szvsz várd ki a végét.

Szerkesztette: JonesC 2004. 11. 25. 23:46 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#169 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 07:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 23:44

Szerk: ja igen fizika: a program megjelenése után 2 héten belül volt egy mod, ami megváltoztatta nem is kicsit a fizikát, szvsz várd ki a végét.

Nem vagyok biztos benne, hogy ezek a modok az id-től származnak és abban sem, hogy azokat a fejlesztői környezet, amit az id a motorhoz ad képesek használni :rolleyes:

#170 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 07:49

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 23:44

Idézet

Advanced AI

- I/O system allowing level designers to control AI
- Sophisticated navigation: characters that run, fly, jump, crouch, climb stairs and ladders, and burrow underground
- AI senses things using sight, sound, smell
- AI relationships determine friend/foe status of other entities
- Battle AI allows squads of AI characters to operate together, know when to advance, retreat, lay cover fire, etc.

#171 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:54

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 21:14

Ebből élnek. Nem állítom, hogy a Valve érdeme a fizika. Nem is írtam sehol, mindenhol hivatkoztam rá, hogy havok fizikáját használják fel, de ettől függetlenül sütizabálóban volt annyi igényesség, hogy rakott bele fizikát, míg a D3E szépen árnyékol, de ezen kívül 0. Ráadásul ahogy elnéztem a UE3 árnyákokról szóló kis demócskáját D3E semmivel nem mutat többet.

Most azért képzeld magad egy fejlesztő helyébe, aki igényes játékot kíván csinálni. Két lehetősége van. A) licenszel egy Source engine-t és kap egy erős grafikai motort, ami összhatásilag szép és mellé még AI motor, fizika... B) licenszel egy D3E-t, kap egy árnyékolásban jeleskedő motort, de nincs fizika, agyon scriptelt jelenetek. Fizikát varázsolhat, ha licenszel egy havokot ugyebár, de motort is azért licenszelte, mert csökkenteni kívánja a fejlesztési időt, most akkor drótozza össze a kettőt? :rolleyes:

Látom már elbeszélünk egymás mellett. Spec nekem jobban tetszik a HL2, de a D3 engine-jét én is "komolyabbnak" tarom, de a D3 topikban leírtam már régen, remélem nem fogják licenszelni, nem szeretnék olyan játékokkal játszani, amit ez az engine előre vetít. A Havok miatt azért "vertem a nyálam" mert sok ember itt egyértelműen a fizika miatt istenítette a játékot, ami nem a Valve érdeme. Persze jól tették, hogy licenszelték, manapság csak így lehet, különben iszonyat lenne a fejlesztési idő, meg egyébként is minek újra írni, ha valaki már 5 éve tökéletesít egy ilyet.

A scriptelésről: Semmivel sem jobb a HL2 ebből a szempontból, hiszen legalább annyira agyon van scriptelve mint a D3, de te megint a játékokról és nem az engine-ről beszélsz. szóval ez itt off.

A unreal engine-ről meg megint nem értem miért irod amit írsz (illetve miért nekem), hiszen az topik elejében leírtam már, hogy nálam egyértelműen az unreal engine van az első helyen (a félresikerült Havok motoros DeusEx2 mellett is ;) :p )

#172 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 10:43

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 9:54

Látom már elbeszélünk egymás mellett. Spec nekem jobban tetszik a HL2, de a D3 engine-jét én is "komolyabbnak" tarom, de a D3 topikban leírtam már régen, remélem nem fogják licenszelni, nem szeretnék olyan játékokkal játszani, amit ez az engine előre vetít. A Havok miatt azért "vertem a nyálam" mert sok ember itt egyértelműen a fizika miatt istenítette a játékot, ami nem a Valve érdeme. Persze jól tették, hogy licenszelték, manapság csak így lehet, különben iszonyat lenne a fejlesztési idő, meg egyébként is minek újra írni, ha valaki már 5 éve tökéletesít egy ilyet.

A scriptelésről: Semmivel sem jobb a HL2 ebből a szempontból, hiszen legalább annyira agyon van scriptelve mint a D3, de te megint a játékokról és nem az engine-ről beszélsz. szóval ez itt off.

A unreal engine-ről meg megint nem értem miért irod amit írsz (illetve miért nekem), hiszen az topik elejében leírtam már, hogy nálam egyértelműen az unreal engine van az első helyen (a félresikerült Havok motoros DeusEx2 mellett is ;) :p )

Az, hogy melyik a komolyabb, arról egy külön topic kéne :p

Nem a játékról beszélek, hanem a Source engine-ről, ugyanis van neki egy AI része is. Pont ezért mondom, hogy összképében ez a motor jobb az id fejlesztette motornál. Jóval összetettebb, szinesebb az egész, több benne a lehetőség.

Itt vannak a Source részei. Direkt kutakodtam. Ott van benne a fizika, AI, multi rész. A Doom3E után is kutakodtam, de semmi konkrétumot nem találtam, a licenszelhető motorok listája még mindig Q1, Q2, Q3 szal nem nagyon frissítenek.

Az UE3-at azért irogatom, mert ő a mumus :D Az unreal engine-k elég népszerűek és szerintem már egy ideje jobbak is, mint az id motorjai. (A topic elejére már nem emlékszem :D )

Arra ne számíts, hogy a D3E-t nem licenszelik. Az idnek még mindig nagy neve van és valószinűnek tartom, hogy a fejlesztői eszközök, amiket mellékelnek a motorhoz hasonlók a Q3E-hez és ezért, akik az alatt fejlesztettek és megszokták nem fognak váltani Source-ra vagy Cry-ra. Meg mint írtam, ilyen sötét bújkálós puffogtatós unalomhoz (mint a Doom3 játék) tökéletesen megfelel.

#173 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 12:06

Na akkor:

Advanced AI

- I/O system allowing level designers to control AI  -  dunno, dont care

- Sophisticated navigation: characters that run, fly, jump, crouch, climb stairs and ladders, and burrow underground  -  ez valljuk be bármelyik játékban megoldható, egy példa innen: a csoda AI -- Antlion az a földpüfölő gép beindítva, amihez nem bírnak közeljönni és kispisztollyal, vagy tárgydobálással ki lehet nyírni mert nem ássa el magát! (hard)

- AI senses things using sight, sound, smell  -  hát a fene tudja, gyakorlatilag az ellenfelek "ever aware" státuszban vannak (hard)
- AI relationships determine friend/foe status of other entities  -  ez azért nem egy olyan nagy varázslat
- Battle AI allows squads of AI characters to operate together, know when to advance, retreat, lay cover fire, etc.  -  Na ez az ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. A sajátjaink is és az ellenség is olyan hülyék mint a segg. Ami "taktikát"  az ellenség levág, az gyakorlatilag igencsak script szagú

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#174 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:06

Na akkor:

Advanced AI

- I/O system allowing level designers to control AI  -  dunno, dont care

- Sophisticated navigation: characters that run, fly, jump, crouch, climb stairs and ladders, and burrow underground  -  ez valljuk be bármelyik játékban megoldható, egy példa innen: a csoda AI -- Antlion az a földpüfölő gép beindítva, amihez nem bírnak közeljönni és kispisztollyal, vagy tárgydobálással ki lehet nyírni mert nem ássa el magát! (hard)

- AI senses things using sight, sound, smell  -  hát a fene tudja, gyakorlatilag az ellenfelek "ever aware" státuszban vannak (hard)
- AI relationships determine friend/foe status of other entities  -  ez azért nem egy olyan nagy varázslat
- Battle AI allows squads of AI characters to operate together, know when to advance, retreat, lay cover fire, etc.  -  Na ez az ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. A sajátjaink is és az ellenség is olyan hülyék mint a segg. Ami "taktikát"  az ellenség levág, az gyakorlatilag igencsak script szagú

Ehem, azért a Doom3 csoda "AI"-ához képest, amit beígértek és végül mindig ugyanazon az útvonalon támadunk műsorhoz képest mérföldekkel jobb. Tudom mibe akarsz itt belekötni, ez és a Cryban található AI is egy elég gyatra és agyon drótozott cucc, de azért nézzük már józanul a világot. Ha valaki igényes fizikát, AI-t és grafikát akar, akkor az egy 10 éves fejlesztés. Játékiparban, ha ilyet csinálsz halott vagy. Ergó a játékokban addig nem lesz normális AI, amíg valaki el nem kezd vele külön foglalkozni, mint a Havok a fizikával és elő nem rukkol egy licenszelhető motorral. A D3E-ben még a próbálkozás jelei sincsenek meg arra, hogy esetleg valami AI-t kreáltak volna vagy szándékoztak volna.

Azért kíváncsi leszek a STALKER nagy beígért AI-jára, mert ők is nagyon verték a mellüket, hogy majd, amikor támad és nagyon lesebezted elszalad, meg a katonál külöböző taktikákat használnak majd helyzettől és környezettől függően blablabla... Érdekel mi lesz ebből megvalósítva.

Szerkesztette: BoGab 2004. 11. 26. 13:38 -kor

#175 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 13:48

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:35

Ehem, azért a Doom3 csoda "AI"-ához képest, amit beígértek és végül mindig ugyanazon az útvonalon támadunk műsorhoz képest mérföldekkel jobb. Tudom mibe akarsz itt belekötni, ez és a Cryban található AI is egy elég gyatra és agyon drótozott cucc, de azért nézzük már józanul a világot. Ha valaki igényes fizikát, AI-t és grafikát akar, akkor az egy 10 éves fejlesztés. Játékiparban, ha ilyet csinálsz halott vagy. Ergó a játékokban addig nem lesz normális AI, amíg valaki el nem kezd vele külön foglalkozni, mint a Havok a fizikával és elő nem rukkol egy licenszelhető motorral. A D3E-ben még a próbálkozás jelei sincsenek meg arra, hogy esetleg valami AI-t kreáltak volna vagy szándékoztak volna.

Azért kíváncsi leszek a STALKER nagy beígért AI-jára, mert ők is nagyon verték a mellüket, hogy majd, amikor támad és nagyon lesebezted elszalad, meg a katonál külöböző taktikákat használnak majd helyzettől és környezettől függően blablabla... Érdekel mi lesz ebből megvalósítva.

Én nem a D3 AI-t istenítem. Csak egyszerűen felhívom a figyekmed arra, hogy a Source egy méterrel sem jobb vagy több a D3-nál. Nem akarok belekötni semmibe, csak itt egyes emberek az alapján döntenek: hogy egy bizonyos játék megy-e 1024x768-as felbontásban vagy sem, illetve esetlegesen még a textúrák szinei, amik billenthetnek náluk a mérleg nyelvén.

Hiába a nagy külső terek, ha az objectumok szarul néznek ki közelről. AI-ról ne beszéljünk, mert gyakorlatilag nem létezik (én még nem láttam olyan játékot amiben működött volna), annyit sikerült elérni, hogy az utat megtalálják a terepen viszonylag hamar.

Korábban írtad hogy a fizikai mod nem ID mutatvány volt: éppen ez benne a SZÉP! Külsősők két hét alatt átvariálják a fizikát == mire lehet jutni 2 hónap alatt?

Idézet

#176 Felhasználó inaktív   VAZUL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:01

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 22:42

..azt jelenti, hogy ha mindkét játék szerkesztojével megcsinálod ugyanazt a szobát, ugyanazokkal az elemekkel, és  beteszel 6-7 dinamikus fényforrást, akkor a D3 jóval magasabb fps értéket produkál.

Szóval a D3E dinamikus fényekben performánsabb, abban amihez még ma is kevés a hardver, ezért ez egy fejlettebb endzsin, de nem teljes. Mint bebizonyosodott, nem elég sokoldalú egy korszeru játék készítéséhez.
Megkockáztatnám, hogy az elorenderelt fényeket használó illetve a kizárólag valós idoben renderelo endzsinek között akkor a különbség mint amekkora a 2D és 3D endzsinek között. A HL2 egy vegyes megoldás amiben még mindig az elso változat az uralkodó. Utóbbinak a Doom 3 talán az elofutára, de ahogy az elso 3D játékok is sokkal randábbak voltak mint a kiforrott 2D-sek, itt is el kell telnie egy bizonyos idonek..

Azt hiszem Hubert hozzászólásában minden benne van, ez egy igazán objektív vélemény.. :respect:

Szerkesztette: VAZUL 2004. 11. 26. 14:06 -kor

#177 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:08

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:48

Én nem a D3 AI-t istenítem. Csak egyszerűen felhívom a figyemed arra, hogy a Source egy méterrel sem jobb vagy több a D3-nál. Nem akarok belekötni semmibe, csak itt egyes emberek az alapján döntenek: hogy egy bizonyos játék megy-e 1024x768-as felbontásban vagy sem, illetve esetlegesen még a textúrák szinei, amik billenthetnek náluk a mérleg nyelvén.

Hiába a nagy külső terek, ha az objectumok szarul néznek ki közelről. AI-ról ne beszéljünk, mert gyakorlatilag nem létezik (én még nem láttam olyan játékot amiben működött volna), annyit sikerült elérni, hogy az utat megtalálják a terepen viszonylag hamar.

Korábban írtad hogy a fizikai mod nem ID mutatvány volt: éppen ez benne a SZÉP! Külsősők két hét alatt átvariálják a fizikát == mire lehet jutni 2 hónap alatt?

Doom3ban sem néznek ki valami jól közelről a tárgyak. :rolleyes:
Anyagjellemzők 0, az egyész műanyag.

A Sourceban nem azt istenítem, hogy van benne AI meg fizika, amit egy másik cég csinált, hanem azt, hogy életszerűbb környezetet lehet vele csinálni, mint a D3Evel. Ennyi. A benne találhato motorrrészek milyenségére nem térnék ki, mivel a HL2vel még nem volt szerencsém játszani.

Egyszerűen egy fejlesztő, ha licenszel egy motort nem kell neki külön még egy fizikait is licenszelni plusz pénzért és írnia sem kell. Én sem és te sem ismered a motor adta lehetőségeket fizikai téren, nem merek találgatásokba bocsájtkozni, hogy két hónap alatt mit tudtak volna a fizikájával csinálni, ha kellően hozzáértők csinálták, akkor meg megerem kockáztatni, hogy semmit.

Én nem istenítem a Sourcet és a Valvet, egyszerűen csak arról van szó, hogy összképében maga a motor jobb, mint az id-é.

Egyébként az engine moddolhatóságáról csak annyit, hogy szerintem a Source sem lesz nehezebben moddolható, mint a D3E.

Egyszerűen arról van szó, hogy az id egyeduralmának vége. Újabb versenytársak jelentkeztek a piacon, akik véleményem szerint több lehetőséget kínáló motorokat készítettek, mint amire ők képesek voltak.

Persze nem tartom lehetetlennek, hogy a későbbiekben a motort majd foltozgatják, de maradjunk a jelenben :) Arról nem is beszéve, hogy állítólag már egy új motoron dolgoznak, szóval szerintem a foltozgatás elmarad.

#178 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:46

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:08

Doom3ban sem néznek ki valami jól közelről a tárgyak. :rolleyes:
Anyagjellemzők 0, az egyész műanyag.

A Sourceban nem azt istenítem, hogy van benne AI meg fizika, amit egy másik cég csinált, hanem azt, hogy életszerűbb környezetet lehet vele csinálni, mint a D3Evel. Ennyi. A benne találhato motorrrészek milyenségére nem térnék ki, mivel a HL2vel még nem volt szerencsém játszani.

Egyszerűen egy fejlesztő, ha licenszel egy motort nem kell neki külön még egy fizikait is licenszelni plusz pénzért és írnia sem kell. Én sem és te sem ismered a motor adta lehetőségeket fizikai téren, nem merek találgatásokba bocsájtkozni, hogy két hónap alatt mit tudtak volna a fizikájával csinálni, ha kellően hozzáértők csinálták, akkor meg megerem kockáztatni, hogy semmit.

Én nem istenítem a Sourcet és a Valvet, egyszerűen csak arról van szó, hogy összképében maga a motor jobb, mint az id-é.

Egyébként az engine moddolhatóságáról csak annyit, hogy szerintem a Source sem lesz nehezebben moddolható, mint a D3E.

Egyszerűen arról van szó, hogy az id egyeduralmának vége. Újabb versenytársak jelentkeztek a piacon, akik véleményem szerint több lehetőséget kínáló motorokat készítettek, mint amire ők képesek voltak.

Persze nem tartom lehetetlennek, hogy a későbbiekben a motort majd foltozgatják, de maradjunk a jelenben :) Arról nem is beszéve, hogy állítólag már egy új motoron dolgoznak, szóval szerintem a foltozgatás elmarad.

Nem a tárgyakról beszéltem, bár a méretarányok a elég érdekesek a HL2-ben, de ez nem feltétlenül a Source hibája, ezért nem is hoztam fel. A házak, és különböző nem mozgó object-ek (vonatok, stb). Ha közel mész, előjön a nagy kartondobozokra ragasztott poszerek feeling, ami minden csak nem életszerű.

Külterekben egy olyan GRAFIKAI enginet tekintenék mérvadónak, ami látványban egy 3Dmark - Nature test látványt hozna, ahhoz képest egy HL2 finoman szólva rajzfilmszerű.

Megmondom őszintén, leszarom melyik motort fogják használni, amíg ilyen fos game-ek jönnek ki. A Vampire-re kiváncsi vagyok, majd meg fogom nézni. De fejlesztésben inkább a Deus Ex 1 JÁTÉKMENETE felé kellene menni, és azt fejleszteni még jobb, több vonalas, még szabadabb játék felé, és akkor igazából teljesen mindegy, hogy milyen motort használnának, mert a JÁTÉK lenne a lényeg.

De motor voksban a kettő közül mindenképpen személyes preferenciában a D3-ra szavazok. Tényleg kéne egy szavazást csinálni a sok egyéb értelmetlen szavazás mellé :D  :D

Idézet

#179 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:59

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 14:46

De motor voksban a kettő közül mindenképpen személyes preferenciában a D3-ra szavazok. Tényleg kéne egy szavazást csinálni a sok egyéb értelmetlen szavazás mellé :D  :D

Nincs érteme. Mert az lehet, hogy te meg én meg sokan mások az engine-re szavaznának, de a legtöbben nem vennék figyelembe ezt és a játékra szavaznának. Te pipa a D3 mellé, én a Source emmlé és akkor jön jocika meg misike meg petike és akkor x a sourcera/d3ra mert a hl2/d3 alatt is van és a hl2/d3 jó... :rolleyes:

A DeusExel képtelen voltam játszani, szal nekem nem jönnek be az ilyenek, úgyhogy sztem meg ne csináljanak csak olyanokat :D

Abban viszont egyetértek és ezt sok helyen is hangoztattam, hogy JÁTÉK nagyon kevés jön ki. Idén talán, ha 3-4 volt, amit megérte megnézni, de a többi 200 meg azt sem érdemelte meg, hogy letöltsem, mert chello meg 15g... :rolleyes:

Mondjuk én JÁTÉK kategóriába sorolom a HL2t, ugyan még nem láttam, de majd... :Đ

Külső területekhez ajánlom figyelmedbe az UE alá készített fás progikat, most nem jut eszembe mi a neve, de többször volt róla szó itt a HWSWn. (Speedtree ha jól rémlik)

#180 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:59

sz@rok a farmra b@zze !
all bitches

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7