Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 13:48
Én nem a D3 AI-t istenítem. Csak egyszerűen felhívom a figyemed arra, hogy a Source egy méterrel sem jobb vagy több a D3-nál. Nem akarok belekötni semmibe, csak itt egyes emberek az alapján döntenek: hogy egy bizonyos játék megy-e 1024x768-as felbontásban vagy sem, illetve esetlegesen még a textúrák szinei, amik billenthetnek náluk a mérleg nyelvén.
Hiába a nagy külső terek, ha az objectumok szarul néznek ki közelről. AI-ról ne beszéljünk, mert gyakorlatilag nem létezik (én még nem láttam olyan játékot amiben működött volna), annyit sikerült elérni, hogy az utat megtalálják a terepen viszonylag hamar.
Korábban írtad hogy a fizikai mod nem ID mutatvány volt: éppen ez benne a SZÉP! Külsősők két hét alatt átvariálják a fizikát == mire lehet jutni 2 hónap alatt?
Doom3ban sem néznek ki valami jól közelről a tárgyak.
Anyagjellemzők 0, az egyész műanyag.
A Sourceban nem azt istenítem, hogy van benne AI meg fizika, amit egy másik cég csinált, hanem azt, hogy életszerűbb környezetet lehet vele csinálni, mint a D3Evel. Ennyi. A benne találhato motorrrészek milyenségére nem térnék ki, mivel a HL2vel még nem volt szerencsém játszani.
Egyszerűen egy fejlesztő, ha licenszel egy motort nem kell neki külön még egy fizikait is licenszelni plusz pénzért és írnia sem kell. Én sem és te sem ismered a motor adta lehetőségeket fizikai téren, nem merek találgatásokba bocsájtkozni, hogy két hónap alatt mit tudtak volna a fizikájával csinálni, ha kellően hozzáértők csinálták, akkor meg megerem kockáztatni, hogy semmit.
Én nem istenítem a Sourcet és a Valvet, egyszerűen csak arról van szó, hogy összképében maga a motor jobb, mint az id-é.
Egyébként az engine moddolhatóságáról csak annyit, hogy szerintem a Source sem lesz nehezebben moddolható, mint a D3E.
Egyszerűen arról van szó, hogy az id egyeduralmának vége. Újabb versenytársak jelentkeztek a piacon, akik véleményem szerint több lehetőséget kínáló motorokat készítettek, mint amire ők képesek voltak.
Persze nem tartom lehetetlennek, hogy a későbbiekben a motort majd foltozgatják, de maradjunk a jelenben

Arról nem is beszéve, hogy állítólag már egy új motoron dolgoznak, szóval szerintem a foltozgatás elmarad.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!