HWSW Informatikai Kerekasztal: "Olvashatatlan userek" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Olvashatatlan userek" Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 15:51

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 23:54

idézet

Ezek után csodálkozom, hogy van olyan ami Téged zavarhat az írott szövegben. :)

#222 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:01

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 15:15

amugy nyilvan az is meghatarozo h mikor, kivel es hogyan tarsalog az ember. pl allashirdetesre nem ilyen stilusban es formaban irok, de szerintem egy informatikai forumon ez teljesen korrekt.

Nocsak... Szerintem mindkettő magyar/angol/akármilyen nyelven folyik, így mindkettő csatornán az adott nyelv helyesírási szabályai az irányadók.

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 15:15

amugy nyilvan az is meghatarozo h mikor, kivel es hogyan tarsalog az ember. pl allashirdetesre nem ilyen stilusban es formaban irok, de szerintem egy informatikai forumon ez teljesen korrekt.

Végülis érthető álláspont: a leendő munkáltatód előtt nem, a fórumtársaim előtt viszont igenis magasról és szagosan ejtesz a stílusra és a formára.  :omg:

Ez elsősorban tisztelet (és még sokminden más) kérdése. Te tudod... Mindenesetre nem értünk egyet.

PS: szerintem elsősorban nem az a baj, hogy így írsz - sokkal inkább az, hogy megmagyarázod (leginkább magadnak), hogy ez így helyes.

#223 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:10

rossz ill. felreerheto pelda volt az allashirdetes! tehat mondjuk egy informatikaban nem jartas ( teszem azt a gepet csak levelezesre hasznalo ) szemelynek nem fogok igy irni. mivel nem ismeri a roviditeseket, szlengeket. es nem szokott a szeme az ekezetnelkuliseghez.
@ powered by debian

#224 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:12

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:10

rossz ill. felreerheto pelda volt az allashirdetes! tehat mondjuk egy informatikaban nem jartas ( teszem azt a gepet csak levelezesre hasznalo ) szemelynek nem fogok igy irni. mivel nem ismeri a roviditeseket, szlengeket. es nem szokott a szeme az ekezetnelkuliseghez.

akorasztmodn meg léci hogy én szoktame agépet mélezésen kivülis,másrahaszmékni vagynem

esz tétukis mi?

Szerk: bocs, elgépeltem.

Szerkesztette: Öregszem 2004. 12. 17. 17:13 -kor

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#225 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:18

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:10

...szemelynek nem fogok igy irni. mivel nem ismeri a roviditeseket, szlengeket. es nem szokott a szeme az ekezetnelkuliseghez.

Csak asztszeretném kérnitőled hogy nézzél le annyra hogy fel tételezzd rólam h nemis merem a szlegedet és az ékezetrövidítéseidet.

Öregedő szemecskéimet KURVÁRA báncsa az ékezetnélküliség.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#226 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:21

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:12

akorasztmodn meg léci hogy én szoktame agépet mélezésen kivülis,másrahaszmékni vagynem

esz tétukis mi?

Szerk: bocs, elgépeltem.

nah, itt a kulonbseg! ahogy te irtal azt mar nekem is nehez elolvasni, ahogy en irtam azt maximum az jokaihoz szokott embereknek nehez elolavasni.
@ powered by debian

#227 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 19:10

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:21

nah, itt a kulonbseg! ahogy te irtal azt mar nekem is nehez elolvasni, ahogy en irtam azt maximum az jokaihoz szokott embereknek nehez elolavasni.

Mondod te... szerintem nem így van.

#228 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 20:25

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:21

Legalább Jókai nevét írd le kellő tisztelettel... legalább idén...

Szerkesztette: Niceday 2004. 12. 17. 20:26 -kor

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#229 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:17

Csak nyögök már én is egyet:

Bántja a szemem, ha valaki minden mondat után felkiáltójelet tesz. Olyan kiabálós hangulatom lesz tőle nekem is.

:rolleyes:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#230 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:54

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:30

Jól láthatóan ő is csak esztétikai funkciót tulajdonít az írásjeleknek. :omg:  :D 

Meg mindig jobb, mint amikor tavasszal minden kerdesnek uj topikot nyitott, es a fel forum beragott ra.
Te is, en is.

#231 Felhasználó inaktív   xcke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 01:09

Hi!!! !! ! !

Szerintem meg senkit nem sértek meg azzal h igy irok, és az egyetlen oka ennek, az hogy sokkal gyorsabban lehet ugy irni ha nem rax ekezeteket es hogy ha nem irod ki hogy valami, hanem ugy uirod hogy vmi. Akit ez zavar, az kérem menjen vissza gimibe irodalom órára. A pontos J és az Ly hibázás az nem szándékos, szerintem az tudatlanság.

De az hogy X valószinüségi változo értékétől függően rakok ki ékezetet vagy nem rakok ki az én jogom. Mivel mint tudjuk, csak az utcso és első betü határozza meg a szavak érthetőségét, ezért ugyis mind1;D

Amugy meg ez a sztájl, a chat-nek köszönhető, én ugyanis 4 éve chatelek.

Tehát,
1. ez nem irodalom óra , senkit nem érdekel ki hogyan ir.
2. Ez forum, méghozzá info-s, tehát nincsenek nyelvtani kötöttségek
3.Itt a poén, a gyorsaság(minimális energy befektetés a gépelésbe), és az érthetőség a fontos, illetve néha az érzelmi állapot jelzés, lásd smile,stb..

Gondolom ezzel mindenki egyetért, mert logikus. Ha nem akkor tényleg forum.irodalmi.nyelvezetü.hwsw.hu és csokolom :)

Asszem ezt muszá(J/Ly) volt leirnom.   

Ü d v

Ja és igen, kettes voltam irodalombol, müsz egyetemre járok, és egyáltalán nem érdekel a helyesirásom:)
Ha fontos, akkor kérdezek, vagy Word-t használok, és tudok normálisan is irni...

"Software is like sex. It's better when it's free." -Linus Torvalds :)
"It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the World.  - Chaos Theory
a = {a,á}, e = {e,é}, o = {o,ó,ö,ő}, u = {u,ú,ü,ű}, i = {i,í} j=ly

#232 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 01:22

ugylatom felesleges rajta vitazni mivel alapvetoen teljesen maskepp gondokodunk. peldanak okaert: van aki tok ideges lesz ha ellopjak tarcajat, mosogep ledaralja a ruhajat stb. engem is bant, de nem leszek tole ideges. ugyan olyan 40 marad a pulzusom mint elotte. miert legyek ideges? attol megkerul a penzem? vagy osszevarrodik a pulcsim? nem.
alapjaba veve nagyon keves dolog tud felidegesiteni. az is rovid idore csak. nah ez volt az OFF resze a dolgoknak.

tehat: engem nem erdekel ki hogyan ir amig megertem amire gondol. es nem csinalok problemat ha valamelyik szoban osszekeverte a j/ly-t. esetleg nem hasznal ekezetet vagy nem ir kis/nagybetut. mintahogy nekem is megvan ra az okom (last elorebb:P) masnak is megvan h miert ir ugy ahogy. ha masnem akkor pusztan kenyelmi szempontbol. en pl elni is lusta vagyok (neha) :p

Szerkesztette: ufosrac 2004. 12. 18. 01:23 -kor

@ powered by debian

#233 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 18. 01:29

Idézet: xcke - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:09

Szerintem meg senkit nem sértek meg azzal h igy irok, és az egyetlen oka ennek, az hogy sokkal gyorsabban lehet ugy irni ha nem rax ekezeteket es hogy ha nem irod ki hogy valami, hanem ugy uirod hogy vmi.

Tehát,
3.Itt a poén, a gyorsaság(minimális energy befektetés a gépelésbe), és az érthetőség a fontos, illetve néha az érzelmi állapot jelzés, lásd smile,stb..

Gyorsaság? Sietsz valahova? Rácsapnak a kezedre, amiért fórumozol, vagy mi? Még ha valós időben menne a "duma" a fórumon, megérteném...

Idézet

Amugy meg ez a sztájl, a chat-nek köszönhető, én ugyanis 4 éve chatelek.

Ez fórum, nem chat. Ráérsz gépelni, elküldés előtt átnézni az üzenetedet.
Ja, én is kb. négy éve chat-elek, mégis tudok "sztájl"mentesen gépelni, nem szakad le tőle a kézfejem ha ki kell írnom, hogy "valami" :)

#234 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 01:40

amugy szerintetek miert alakult ki az ekezet nelkuli, csupa kisbetus iras roviditesekkel teletomve? szepen lassan elkoptak a 'felesleges' dolgok. ez egy egyszeru, de meg atlathato es konnyen olvashato forma.
@ powered by debian

#235 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 01:57

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:29

Gyorsaság? Sietsz valahova? Rácsapnak a kezedre, amiért fórumozol, vagy mi? Még ha valós időben menne a "duma" a fórumon, megérteném...

Ez fórum, nem chat. Ráérsz gépelni, elküldés előtt átnézni az üzenetedet.
Ja, én is kb. négy éve chat-elek, mégis tudok "sztájl"mentesen gépelni, nem szakad le tőle a kézfejem ha ki kell írnom, hogy "valami" :)

valobban. ha az ember 10 ujjal gepel akkor a kis es nagybetu beirasanak idokulonbsege gyakorlatilag 0, vagy legalabbis olyan kicsi h elhanyagolhato. ekezetek hasznalatanal mar nem egeszen igy van mivel elegge elszurtak sztem QWERTZ bill kiosztast. total rossz helyen vannak az ekezetek, raadasul tobbfajta van ( pl u" helye ).
tovabba sokkal kisebb az elgepeles lehetosege...
sietni nem siet senki sehova, de miert vegezzunk el egy feladatot x ido alatt ha x/2 alatt is el lehet latvanyos minosegi romlas nelkul? szal bmp-be is lehet tarolni kepet mert szebb mint a tomoritettlen jpg, csak epp 10x akkora es nem okoz latvanyos minosegromlast. wav vs mp3 ugyan igy.
@ powered by debian

#236 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 18. 02:24

Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 1:57

de miert vegezzunk el egy feladatot x ido alatt ha x/2 alatt is el lehet latvanyos minosegi romlas nelkul?

És ezt hol csinálod?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#237 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 18. 02:26

Mivel mint tudjuk, csak az utcso és első betü határozza meg a szavak érthetőségét, ezért ugyis mind1;D

H  e gy  k  h  e d a 
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#238 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 02:36

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 2:24

És ezt hol csinálod?  :think:

mit hol csinalok? ezt a gepelesre irtam ...
@ powered by debian

#239 Felhasználó inaktív   ufosrac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 02:37

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 2:26

H  e gy  k  h  e d a 

nah ennek a megfejtese engem is erdekel :)
@ powered by debian

#240 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 02:54

...
Ja és igen, kettes voltam irodalombol, müsz egyetemre járok, és egyáltalán nem érdekel a helyesirásom:)
...

Csak gratulálni tudok.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »