"Olvashatatlan userek"
Elküldve: 2004. 12. 21. 12:39
Egyeb nemzetisegu kiosztasoknal hulyet kapok, elmasznak az irasjelek, betuk, alt, stb, es igy nagyon nagyon lelassul az irasom (amitol persze ideges leszek)...
Amennyiben feltetlenul ekezettel kell irni, akkor ha a mezo engedi inkabb ascii kodokat irok, igy meg mindig gyorsabb vagyok, mintha keresgelnek, igaz igy maradnak a kalapos ekezetek, de erre is van megoldas, van 1 kis file, amiben benne vannak a leggyakrabban hasznalt ekezetes kalapos karik nem kalaposan, igy azokat vagolapra teszem es csak beszurom...
Tudom hule vagyok, meg ez lassan paranoia, de evvan, a szokas hatalma...
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2004. 12. 21. 12:39
Idézet: Jareth - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:27
egy haverom az akkor még nem jelen lévő embereket nevezi "netszemétnek".
néha aztmondom, rohadtul igaza van.
tiszteletlen, pocskondiázó, anonimitás mögé bújó komplexusos suttyók, vagy fennhangon ugató, önmagukat félistenként kezelő középkoruak, akiknek szent meggyőződése, hogy a neten csak oktatandó tizenévesek vannak, és mindenki az ő igéjüket szomjazza.
Elküldve: 2004. 12. 21. 12:52
Nem kell altalanositani feltetlenul, az teny, hogy mar nem csak a "szakma" van a neten, felhigult a kozonseg (nem feltetlenul pejorativ ertelemben, de persze ugy is lehet erteni)...
Viszont a jo oldalat nezve, az ember ha epp gephez van kotve, es nincs jobb dolga egy chat -en beszel egy normalisnak tuno noi "egyeddel", mar nem biztos, hogy zsiroshaju, szemuveges, pattanasos csunya programozo lany az (bocs az altalanositasert), sot!
Neha en is benezek ide-oda, es voltak kellemes csalodasaim (persze jopar eve vagyok netkozelben, eleg tolerans lettem, vagy lehet, hogy mar rutinbol szelektalok?)
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:03
Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:22
de urambocsá, egy kurva mondattagolást engedjünk már meg magunknak.
Uram! Bocsá', de szerintem a mondattagolásnak része a nagy kezdőbetű is. Öreg szemeimnek sokat segít, ha nem kell a betűhalmaz között megbúvó pontocskát keresni, hanem egy nagybetű jelzi, hogy valami új következik.
Persze a hiba a neveltetésemben lehet (nekem még volt olyan, igaz, elég régen). Én még papírkönyvekből tanultam meg olvasni.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:07
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:03
Persze a hiba a neveltetésemben lehet (nekem még volt olyan, igaz, elég régen). Én még papírkönyvekből tanultam meg olvasni.
Neveltetésemből szóltál.
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:07
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:03
akasztod a hóhért?
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:29
Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:39
néha aztmondom, rohadtul igaza van.
tiszteletlen, pocskondiázó, anonimitás mögé bújó komplexusos suttyók, vagy fennhangon ugató, önmagukat félistenként kezelő középkoruak, akiknek szent meggyőződése, hogy a neten csak oktatandó tizenévesek vannak, és mindenki az ő igéjüket szomjazza.
Én még most sem iRC-zek, és csak 2001 óta netezek viszonylagos rendszerességgel. Atyaég, mit mond el ez rólam
A haverod tűnik a másik végletnek, már megbocsáss
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:34
Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:22
élő emberhez volt már szerencséd?
persze biztos én vagyok a bigott, meg a hülye, de szerintem egy ember irásmódján bőven látszik az, mennyire ad magára, illetve a más emberekben létrejövő, önmagáról alkotott véleményre. vagy nemes egyszerüséggel emlithetném a "tisztelet" szót is.
az esetek nagyrészében én sem írok a mondat elejére nagybetüket, mert azt online tényleg abszolut feleslegesnek látom, de urambocsá, egy kurva mondattagolást engedjünk már meg magunknak. ez, amit csinálsz, tipikusan a barátnőm 14 éves öccsének a magatartása, a "mindent leszarok, énvagyok a faszajani, mindent megengedhetek magamnak, mert én már ********* *********, és amugyis" (a csillag helyére kéretik behelyettesiteni a "4 éve chatelek", "megszereztem a dúmhármat", "végignyomtam a fárkrájt", stb szövegelemeket)
persze ha neked ettől jó, hát ettől jó. az csöppet se zavarjon, hogy a valamennyire is önmagára adó emberek emiatt nemhogy lenézhetnek, de komolyan sem fognak venni.
Uristen.
Gondolom annyi eszed nincs hogy felfogd hogy pécsi vagyok(és Bp-en tanulok), és elég sok emberkével chat-n tartom a kapcsolatot mert csak 2 hete tudok hazamenni, és hogy az egyetemen mindenki ICQ+MSN-ezik, mert ha épp nem iszunk vhol, akkor is tudunk egymástol kérdezni, vagy dumálni, még ha nincs is kedvünk kimozdulni.
És amugy azért nincs idő a gépelésre, mert ha egyszerre 10 emberrel beszélsz párhuzamosan, akkor sietni kell. Na erről ennyit.
Gépelési módszerről meg ne itélj embert, mert az már tényleg abszurd.
Én nem foglalkozok azzal hogy hogy néz ki az irásom, mert nem érdekel. Ezen nem fogok itt változtatni, mert lazán kezelem.
Hidd el, egy hivatalos levelet teljesen másképp irok.
Na back tanulni mer Fxomkivanmarmostavizsgaidőszakkal;D
Üdv.
"It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the World. - Chaos Theory
a = {a,á}, e = {e,é}, o = {o,ó,ö,ő}, u = {u,ú,ü,ű}, i = {i,í} j=ly
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:41
Idézet: xcke - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:34
Tíz emberrel párhuzamosan, sietve beszélgetni nem lehet. Legföljebb a sódert lökni jut idő.
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:41
Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:29
A haverod tűnik a másik végletnek, már megbocsáss
Jim Digriz:
várjál, gondban vagyunk.
senki sem irta azt, hogy irc-zni kell. én sem irc-zek már nagyon régóta, mert abszolut nem tartom értelmes dolognak, max messengerezek, és azt is csak kapcsolattartás szintjén.
a haverom pedig nem az ujonnan netező emberekre mondta ezt, hanem inkább arra, hogy a net elérhetőségének javulásával nőtt az esély arra, hogy a lelkisérült, komplexusos egyedek egyfajta játszóteret találjanak itt.
akinek nem inge, ne vegye magára.
mellesleg inkább a postom meg-nem-értése mondta el rólad, amit
xcke
az embert arról kell itélni, ahogy megnyilvánul. itt az alapján itéltetsz, AHOGY és AMIT mondasz. egyik sem emel tul magas mércét, főleg az "annyi eszed sincs" megszólalásod.
hozzáteszem, én már beszéltem egyszerre 12 emberrel is, mégsem voltam igénytelen.
a téma mindenesetre részemről lezárva.
Elküldve: 2004. 12. 21. 13:44
Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:41
várjál, gondban vagyunk.
senki sem irta azt, hogy irc-zni kell. én sem irc-zek már nagyon régóta, mert abszolut nem tartom értelmes dolognak, max messengerezek, és azt is csak kapcsolattartás szintjén.
a haverom pedig nem az ujonnan netező emberekre mondta ezt, hanem inkább arra, hogy a net elérhetőségének javulásával nőtt az esély arra, hogy a lelkisérült, komplexusos egyedek egyfajta játszóteret találjanak itt.
Pedig értem, de látom, te sem szereted a viccet
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:00
amugy nem ertem miert kellett osszevissza keverni a karaktereket a kulonbozo nyelvkioasztasokon. ekezetre meg sehol nincs szukseg a szamitastechnikaban. filenevekben, urlben, mailcimben, programozasban nincs ekezet. kivetelt kepezenk a hivatalos leveleket. de ott se halnak bele ha ekezet nelkul irod.
ha rajtam mult volna akkor az interneten reg az angol lenne a hivatalos es egyettlen nyelv. nem azert mert olyan faxa vok angolbol (megcsak nyelvvizsgam sincs belole), hanem mert az a nagy helyzet h ha magyarul beszel az ember informatikaban akkor is a szavak tobb mint fele angol. pl agp vagy edzsipi? dvi vagy diviaj? ip vagy ajpi? volt szerencsem svajci infosokhoz, a nemet kicsit nagyobb es elfogadottabb nyelv mint a magyar megis az angolt preferaltak.
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:01
Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:41
sztem o se a politikai konferenciabeszelgetesre gondolt ... vagy te azt szoktal a haverjaiddal?
Szerkesztette: ufosrac 2004. 12. 21. 14:02 -kor
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:03
Ha lassan gépeltél és/vagy ejtettél néhány gépelési hibát, azt még elnézte, átengedett - ha nem is a legjobb jeggyel. Ellenben, ha nyelvtani, fogalmazási, horribile dictu alaki szabályok ellen való hibát talált: nem kegyelmezett. Még a magyartanár is elsősorban az Ő ítéletét vette figylelmbe a félévi/évvégi nyelvtanjegyek meghatározásánál. Nem volt mindegy.
Ha valakinek meglátom a rettenetes, "trendi" írásmódját, én sem tudok kilépni az előítéleteim mögül.
A szavak, amik ilyenkor eszembe jutnak:
hányaveti,
lusta,
nyegle,
tiszteletlen,
megbízhatatlan.
Kívánom, hogy azoknak, akik semmibe veszik a magyar nyelv és helyesírás értékét, kemény leckét - és kellemetlen jegyeket - adjon az élet ebből a tárgyból.
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:07
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:14
Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:41
hát igen, ez igaz
"It has been said that something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the World. - Chaos Theory
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:21
Idézet: kAy - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:41
várjál, gondban vagyunk.
xcke
az embert arról kell itélni, ahogy megnyilvánul. itt az alapján itéltetsz, AHOGY és AMIT mondasz. egyik sem emel tul magas mércét, főleg az "annyi eszed sincs" megszólalásod.
hozzáteszem, én már beszéltem egyszerre 12 emberrel is, mégsem voltam igénytelen.
a téma mindenesetre részemről lezárva.
bocs, akkor hivatalosan irom
"annyi eszed sincs" = Csökkentett agyi tevékenységet folytató
És én a véleményemet irtam, - természetesen kicsit elhülyültem - mert jó olvasni hogy egyesek mennyire komolyan veszik ezt a topicot, de van 1-2 dolog amit komolyan gondoltam
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:38
Idézet
Idézet: ufosrac - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:01
Idézet: xcke - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:14
Ti ketten jól ellennétek...
/André Gide/
Elküldve: 2004. 12. 21. 14:39
Idézet: Niceday - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:38
Ti ketten jól ellennétek...
meglepodnel ha azt mondanam h 7 eve ismerem es 3 eve szobatars ill. albi tars?

Súgó
A téma zárva.