Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol
Elküldve: 2005. 04. 18. 06:09
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 04. 18. 06:51
Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 6:43
Meglepödnél, hogy hol és mit melozom
Semmi közöm a számitástechnikai boltokhoz, nem ott dolgozom
Amugy soha senkinek nem szoktam a hejesirását
Mégegy megjegyzés. nekem tökmindegy hogy angolul van e vagy magyarul a leirás
Befejezem
Elküldve: 2005. 04. 18. 08:33
"A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza."
És ha egy alkatrészhez adnak összeszerelési útmutatót, akkor azzal azt jelzik, hogy a vásárló is összerakhatja nem kell hozzá szakértelem.
Elküldve: 2005. 04. 18. 08:44
Elküldve: 2005. 04. 18. 09:06
De gyanítom a nagy boltok félnek egy pertől, mert ha valaki pert nyerne ellenük egyszer is, akkor lenne mire hivatkozni a következő vásárlónak...
Elküldve: 2005. 04. 18. 09:32
Elküldve: 2005. 04. 18. 17:49
Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 7:51
Meglepödnél, hogy hol és mit melozom
Semmi közöm a számitástechnikai boltokhoz, nem ott dolgozom
Amugy soha senkinek nem szoktam a hejesirását
Mégegy megjegyzés. nekem tökmindegy hogy angolul van e vagy magyarul a leirás
Befejezem
Azért egy 4 mondatos hozzászólásban 9 helyesírási hiba: nem semmi szegénységi bizonyítvány! (Amúgy szeretem a magyarázatokat: "Vagyok annyira menő csávó, hogy ne kelljen figyelnem a "hejes"írásra!"
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.
Elküldve: 2005. 04. 19. 07:39
Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 18:49
mi van??
Nem tartom magamat menő csávónak, de legalább hesseld meg hogy mire válaszoltam.
Te aztán menő lehetsz
Elküldve: 2005. 04. 19. 08:48
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 10:32
1. A magyar jogrend NEM precedens elvu.
2. Perre meg csak az menjen, akinek van folosleges par millioja jo ugyvedre, szakertore, meg kitartasa.
Faterom beperelte az egyik kamiongyartot, mert ugyan a mi specifikacionk szerinti konfiguracioban (motor, fulke, hajtaslanc, extrak) szallitottak le a rendelt jarmuvet, de az elore definialt daruval+platoval osszeepitve mar nem felelt meg a muszaki eloirasoknak, es eletveszelyes volt. (rovid tengelytavval hoztak meg, igy allandoan tulsulyos volt a hatso tengely, elso tengely meg a levegoben volt
Erre a pesti kozlekedesi felugyelet elbol kirugta a kesz jarmuvet a forgalomba helyezest megelozo muszaki vizsgarol, megtagadva a forgalmi kiadasat.
Vegul fu alatt videken inteztek el a forgalmit, aztan allando muszaki problemaink voltak a jarmuvel a rovid tengelytav miatt. (Bogiautomatika mindig letette a hatso kereket ures autonal, erre kikotottek kezi vezerlesre, ugy meg kormanyozhatatlanna valt az auto hepehupas uton)
Eltelt 2 ev, addig probaltuk hasznalni a jarmuvet, majdhogynem tobbet volt szervizen, mint amennyit nem, eljott az elso kotelezo muszaki (teherautoknal 2 evente kotelezo, 8 evnel oregebbeknel evente).
Kirugtak a szerelvenyt, mert elcsavarodott az alvaza.
Oke, jarmu forgalombol kivon, beallit rendszam nelkul a telep sarkaba, per bead a gyarto ellen. (Addig osszerakattunk egy hasznalt teherautot helyette, mert szallitani ugye muszaj)
Fater megtehette, van eleg tokeje.
Vegul tobb, mint 3 ev lett a per, mire jogerosse valt a gyartot elmarasztalo itelet (biro elment nyugdijba, emiatt uj eljaras, gyarto reszerol idohuzas, fellebbezgetesek, stb...)
Fuggetlen igazsagugyi szakertore elment 2xfel millio, ugyvednore fogalmam sincs mennyi, de 3 ev utan a Legfelsobb Birosag jogerosen raverte az osszes perkoltseget a gyartora, elmaradt hasznostol, kamatostol, ugyvedi koltsegestol, igy kaptunk 40 millat a 25 millios szerelvenyre.
Fater szerint mar a precedens ertek miatt megerte vegigverni a pert (nem volt korabban karteritesi per autogyarto ellen Magyarorszagon), de felvilagositottak, hogy a magyar jogrend nem precedenselvu, kovetkezo hasonlo per biraja figyelembe veheti ezt az iteletet, de egyaltalan nem kotelezo ervenyu ra nezve. Mindig az adott birotol fugg, hogyan dont.
Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 19. 08:58 -kor
Elküldve: 2005. 04. 19. 10:06
Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 8:48
Picit eltértünk a témától, de még 1 kérdés, a tervezőmérnökkel mi lett?
Elküldve: 2005. 04. 19. 11:40
És ezek ilyen fosokkal járnak életmenteni.
Elküldve: 2005. 04. 19. 12:03
Elküldve: 2005. 04. 19. 12:47
Eljön egy héttel előtte egyeztetünk mi kell neki. Számla nem kell, oké megoldjuk. 120-at szánnak rá, igy nehezen kihozom, gép, nyomtató, monitor, minden.
Nem egy csucsgép, de ugye kis pénz kis foci.
Konfig összeállitva, odaadva neki, kérdezze körbe a haverokat megfelel-e.
Rá egy hétre jön, hozza a papirost, hogy tökéletes, mehet, de tegnapra kellene. foglaló elkér (ugye azért biztos ami biztos, meg most másba feküdt a pénzem) igy kaptam 100 rupit.
másnapra beszerzem ami kell, elkezdeném pakkolni, amikor rátelefonálnák, hogy kéne a progija amit szeretne futatni, naivan gondolva feldobom azt is otthon és akkor csak kivinni kell a gépet, meg ugye beüzemelni ami max 1 ora.
Első döbbenet.
Hogy képzelem én hogy csak ugy összepakkolom. Vigyem ki az alkatrészeket és előtte pakkoljam össze, mert ugye hátha szar használt alkatrészeket pakkolok bele. Mondom semmi gond oránként 1500 Ft és megbeszéltük, kábé ugy 4 ora és akkor ott is feltelepitem ami kell neki, beállitom, stb
Aztán megkaptam én azt, hogy nehogymár 4 ora legyen, elméletileg csak össze kell pakolni és gyorsan telepiteni, 1 ora alatt kész.
Itt már tudtam hogy rosz lora tettem, kellett nekem elválalni ilyen melot, de UGYE JO ISMERŐS
Mindegy, nyeltem egyett, majd meggyöztem, és cakkra-pakkra összepakoltam, egyedül a progiját nem tettem rá, mert ugye nem volt nálam.
Második döbbenet
Kivittem a gépet, ugye mindjárt volt egy infos ismerős (érdekes ilyenkor mindig akad 1-2), aki majd ott jól leellenörizi a gépet. Mosolyogtam, nem szokásom senkit se átverni, na de hadd legyen ott.
Progiját feltettem (mondjuk a telepités nem ördöngöség), majd beszól a foszer akkor most magyarázam el hogy müködik a progi. Kezdjem el öket oktatni
Húú
Életemben most láttam elöször ilyen programot, ugyhogy mondtam neki sorry, de esetleg más aki ismeri az talán be tudja mutatni.
Ugye most nincs otthon a maradék pénz, igy este áthozza mondja ö.
Ismerős volt, igy megbiztam benne, mondom Oké semmi gond
eltelt 1 nap, 2 nap, 3 nap, senki se keress, hogy a bukszámat megtömje egy kis pénzzel
4 vagy 5. napon telefon, a foszer az
Ricsi megörül, oooh majd ma kapom a pénzt, de nem ...
Baj van a géppel, menjek ki, mert a progija amit vásárolt nem igazán mükszik ugy ahogy máshol látta.
Mondom semmi gond, kimegyek, meghess, aztán majd még van egy kis anyagi rész lerendezzük
Másnap kimentem, és egy papir fogadott, mert ugye az emberke nem ért rá
- használt a nyomtatókábel
- Amikor a gépet picit magára hagyja akkor elsőtétül a kép, majd visszajön (istenem a képernyővédőt ki kell kapcsolni)
- Szar a viruskereső, mert mindig virust talál (nem kell kikapcsolni net alatt a tüzfalat, meg a viruskeresőt egyszerü. Tele volt minden szarral)
- azért vannak a hibák mert szar az alaplap, nem a legmárkásabb (hmm, mintha adtam volna neki egy ajánlatott azon rajta volt, milyen alkatrész van benne, és ugye a pénz az fix volt nem tudtam rábeszélni egy jobbra)
- Csak 1 HD-ét lát a Windows-ba, pedig 2-öt fizetett és az infos ismerős azt mondta neki hogy biztos az egyik ki lett lopva (Istenem nem én kértem Raid-et, amugy érdekes a biosba 2 van)
Na mindegy megcsináltam neki, várom a hiányzó stekszett, ami persze nincs otthon, de este áthozzák, na itt is eltelt pár nap, mire megkaptam, azt már el se mondom hogyan, az egy külön történet.
Nem nevettem ki, mert nem ért hozzá, de azért ha megrendelek valamit akkor legalább kifizettem, vagy ha nincs meg a pénz, legalább szolok, hogy bocsi csuszok, mert még nem érkezett meg a pénzem.
Mindegy,
A zárojelbe amiket irtam az a saját megjegyzésem azok nem voltak a papiron
A helyesirást nem kell nézni, biztos van benne hiba:) nem melozom számitástechnikával
de sajnos lehet hogy éppen ezért nem tudok szörözni, senkivel se.
jo sok lett, de még igy se teljes
Elküldve: 2005. 04. 19. 13:13
Ismerősnek, aki ráadásul
Az ilyennek:
Ebbe a topikba illik a sztori: "Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? "
Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 04. 19. 13:15 -kor
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 04. 19. 14:24
Elküldve: 2005. 04. 19. 21:05
Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 11:06
Passz, gondolom kirugtak.
Apam egyszer poenbol megadta ugyanazokat az adatokat egy masik kamiongyarto kepviseletenek, mint amit ezek kaptak (fulke fajtaja, motor LE-k, hajtaskeplet, extrak, felszerelendo plato hossza+mogerakando daru), azok elsore 2m-mel hosszabb tengelytavu autora adtak ajanlatot, mint a rosszul leszallitott autoe.
Elküldve: 2005. 04. 20. 05:32
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 9:48
Köszönöm.
Kedves Gabibá! (és többi tisztelt fórumozó)
Ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, hisz én voltam az, aki 12 oldalon keresztül szidtam valakit itt a PÁF-ban, különös tekintettel a láma júzerek alcím alatt.
Sajnos a kérés nem teljesíthető, nem tudlak elhúzni erról a fórumról, mert nem vagy kézzel fogható, hisz ha az lennél, akkor már előttem más kitépte vólna ízelt lábaidat és akkor most nekem szájjal nyomogatnád itt a billentyűket.Ezt senki nem akarhatja.Ja, kérd meg az op-ot, hátha törli a regemet a fórumról, de ezt majd ő eldönti.Ha egyet értene veled, már rég törölte volna.Üdvözlettel és káromkodásmentesen tiszteletel kedves felebarátod:
Ulzana 2
Szerkesztette: ulzana2 2005. 04. 20. 05:34 -kor
Elküldve: 2005. 04. 20. 06:29
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 14:13
Ismerősnek, aki ráadásul
Ebbe a topikba illik a sztori: "Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? "
igen láma voltam
Bár érdekes volt hogy ugyanmár mit tudnak kitalálni, miért nem fizetnek
Itt a topicban pár oldallal előrébb pont kérdeztem, hogy hogyan lehetne lekoptatni az ismerösöket
Ezt pont akkor irtam mikor e esemény befejezödőt
Tudok még irni ilyeneket
Elküldve: 2005. 04. 20. 06:30
Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 6:32
Ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, hisz én voltam az, aki 12 oldalon keresztül szidtam valakit itt a PÁF-ban, különös tekintettel a láma júzerek alcím alatt.
Sajnos a kérés nem teljesíthető, nem tudlak elhúzni erról a fórumról, mert nem vagy kézzel fogható, hisz ha az lennél, akkor már előttem más kitépte vólna ízelt lábaidat és akkor most nekem szájjal nyomogatnád itt a billentyűket.Ezt senki nem akarhatja.Ja, kérd meg az op-ot, hátha törli a regemet a fórumról, de ezt majd ő eldönti.Ha egyet értene veled, már rég törölte volna.Üdvözlettel és káromkodásmentesen tiszteletel kedves felebarátod:
Ulzana 2
nem kell elhuznod a forumról azért mert 1 ember azt mondja, de kérlek mielőtt irsz valamit
Számolj el 10-ig.
Picit heves vérméksékletü lehetsz, de ez nem jó

Súgó
A téma zárva.