HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 06:09

Ulzana2: hagyd abba a káromkodást légyszíves. A parasztozást meg főleg. A magyar parasztember becsületes, egyszerű földműves.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#396 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 06:51

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 6:43

Remélem lesz egy kis időd Ricsike és elolvasod amit korábban írtam: fosok az usb-re és nem szerelem, mert hátul van 6 beépítet, de szájbarágom csak neked:az usb-t csak példának írtam a számítógépzsenik zsenialitására célozva.Ja, nem az Aqua compjuterben dolgozol (szájbarágás: direkt, gúnyból írom helytelenül, hogy kompújter stb., mielőtt azt is megjegyeznéd, hogy tanuljak meg hejjesen írni)?

:)

Meglepödnél, hogy hol és mit melozom :)

Semmi közöm a számitástechnikai boltokhoz, nem ott dolgozom

Amugy soha senkinek nem szoktam a hejesirását  :D  kritizálni. Tölem mindenki ugy ir ahogy akar, csak el tudjam olvasni, és tudjam értelmezni

Mégegy megjegyzés. nekem tökmindegy hogy angolul van e vagy magyarul a leirás :) néha a magyar leirásoktól agyvizet szoktam kapni

Befejezem
Már van nettem :)

#397 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:33

Ha a "magyar" nyelvű leírás miatt rosszul rakod össze a gépet és az meghibásodik, akkor a kereskedőnek kell kicserélni vagy megjavítania, hiszen:
"A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza."
És ha egy alkatrészhez adnak összeszerelési útmutatót, akkor azzal azt jelzik, hogy a vásárló is összerakhatja nem kell hozzá szakértelem.

#398 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:44

Ez persze maximum egy jogállamban van igy, és nem a balkán segglyukán az aranyérnek, amit kis hazánk ebből a szempontból képvisel.

#399 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 09:06

Az már egy másik kérdés....
De gyanítom a nagy boltok félnek egy pertől, mert ha valaki pert nyerne ellenük egyszer is, akkor lenne mire hivatkozni a következő vásárlónak...

#400 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 09:32

Vagy simán lesz*rják hogy perrel fenyegetődzöl e vagy sem, ugyanis mire biróság elé kerülne a dolog, már az unokáid gépe is elavult lesz. Precedens értékű itélet aligha várható egy olyan országban, ahol császárelődök is szabadon mászkálhatnak.

#401 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:49

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 7:51

Meglepödnél, hogy hol és mit melozom :)

Semmi közöm a számitástechnikai boltokhoz, nem ott dolgozom

Amugy soha senkinek nem szoktam a hejesirását  :D  kritizálni. Tölem mindenki ugy ir ahogy akar, csak el tudjam olvasni, és tudjam értelmezni

Mégegy megjegyzés. nekem tökmindegy hogy angolul van e vagy magyarul a leirás :) néha a magyar leirásoktól agyvizet szoktam kapni

Befejezem

Azért egy 4 mondatos hozzászólásban 9 helyesírási hiba: nem semmi szegénységi bizonyítvány! (Amúgy szeretem a magyarázatokat: "Vagyok annyira menő csávó, hogy ne kelljen figyelnem a "hejes"írásra!" :-))
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#402 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 07:39

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 18:49

Azért egy 4 mondatos hozzászólásban 9 helyesírási hiba: nem semmi szegénységi bizonyítvány! (Amúgy szeretem a magyarázatokat: "Vagyok annyira menő csávó, hogy ne kelljen figyelnem a "hejes"írásra!" :-))

mi van??
:D  :D

Nem tartom magamat menő csávónak, de legalább hesseld meg hogy mire válaszoltam.

Te aztán menő lehetsz :) gözöd sincs miről van szó, de belepofázol  :D

#403 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 08:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 10:32

Vagy simán lesz*rják hogy perrel fenyegetődzöl e vagy sem, ugyanis mire biróság elé kerülne a dolog, már az unokáid gépe is elavult lesz. Precedens értékű itélet aligha várható egy olyan országban, ahol császárelődök is szabadon mászkálhatnak.

1. A magyar jogrend NEM precedens elvu.
2. Perre meg csak az menjen, akinek van folosleges par millioja jo ugyvedre, szakertore, meg kitartasa.

Faterom beperelte az egyik kamiongyartot, mert ugyan a mi specifikacionk szerinti konfiguracioban (motor, fulke, hajtaslanc, extrak) szallitottak le a rendelt jarmuvet, de az elore definialt daruval+platoval osszeepitve mar nem felelt meg a muszaki eloirasoknak, es eletveszelyes volt. (rovid tengelytavval hoztak meg, igy allandoan tulsulyos volt a hatso tengely, elso tengely meg a levegoben volt :mad: Hosszu tengelytavval jo lett volna, csak hat a magyar tervezo mernok rosszul szamolta at a jarmu stabilitasat daruval.)

Erre a pesti kozlekedesi felugyelet elbol kirugta a kesz jarmuvet a forgalomba helyezest megelozo muszaki vizsgarol, megtagadva a forgalmi kiadasat.
Vegul fu alatt videken inteztek el a forgalmit, aztan allando muszaki problemaink voltak a jarmuvel a rovid tengelytav miatt. (Bogiautomatika mindig letette a hatso kereket ures autonal, erre kikotottek kezi vezerlesre, ugy meg kormanyozhatatlanna valt az auto hepehupas uton)

Eltelt 2 ev, addig probaltuk hasznalni a jarmuvet, majdhogynem tobbet volt szervizen, mint amennyit nem, eljott az elso kotelezo muszaki (teherautoknal 2 evente kotelezo, 8 evnel oregebbeknel evente).
Kirugtak a szerelvenyt, mert elcsavarodott az alvaza. :eek:

Oke, jarmu forgalombol kivon, beallit rendszam nelkul a telep sarkaba, per bead a gyarto ellen. (Addig osszerakattunk egy hasznalt teherautot helyette, mert szallitani ugye muszaj)
Fater megtehette, van eleg tokeje.

Vegul tobb, mint 3 ev lett a per, mire jogerosse valt a gyartot elmarasztalo itelet (biro elment nyugdijba, emiatt uj eljaras, gyarto reszerol idohuzas, fellebbezgetesek, stb...)
Fuggetlen igazsagugyi szakertore elment 2xfel millio, ugyvednore fogalmam sincs mennyi, de 3 ev utan a Legfelsobb Birosag jogerosen raverte az osszes perkoltseget a gyartora, elmaradt hasznostol, kamatostol, ugyvedi koltsegestol, igy kaptunk 40 millat a 25 millios szerelvenyre.

Fater szerint mar a precedens ertek miatt megerte vegigverni a pert (nem volt korabban karteritesi per autogyarto ellen Magyarorszagon), de felvilagositottak, hogy a magyar jogrend nem precedenselvu, kovetkezo hasonlo per biraja figyelembe veheti ezt az iteletet, de egyaltalan nem kotelezo ervenyu ra nezve. Mindig az adott birotol fugg, hogyan dont.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 04. 19. 08:58 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 10:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 8:48

Rovid tengelytavval hoztak meg, igy allandoan tulsulyos volt a hatso tengely, elso tengely meg a levegoben volt. Hosszu tengelytavval jo lett volna, csak hat a magyar tervezo mernok rosszul szamolta at a jarmu stabilitasat daruval.

Picit eltértünk a témától, de még 1 kérdés, a tervezőmérnökkel mi lett?

#405 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 11:40

Teherautósdi: egyik komám tűzoltó. Olyan kocsival járnak, aminek az alváza gyárilag 11 tonnára van tervezve. Namost ugye az ember, szerszám, palackok, és nem utolsó sorban a 2 m3 viz meg a 300 lityó habképző okán ez felkúszik majd 14re, emiatt az alvázat cca fél évente javitják, ugy 30-40 helyen szokott eltörve lenni, rugókötegek jönnek-mennek. Aztán, ebben a gépben van egy olyan állófűtő ketyere, ami a hűtővizet meg a motorolajat üzemhőmérsékleten tartja álltában is. Persze a kiszolgáló drága lett volna hozzá, igy működni nem működik. Az meg gondolom ismert, mennyire tesz jót a turbós kocsiknak, ha izzitás+inditás után cca 3 mpvel már nyélgázon száguldanak 3 tonna túlteherrel.
És ezek ilyen fosokkal járnak életmenteni.

#406 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:03

2 éve összeraktam egy gépet egy manusnak. Felhívott kb 1 hónapja, hogy valami baja van, menjek ki. Mondom neki, már nem ott dolgozom (nem akartam kimenni, mert természetes neki, hogy ingyen megy a szakember). De hát én raktam össze. Mondom neki jóm de nem mint magánember, hanem mint céges alkalmazott. (kattog az agya) Akkor hívjam fel xy céget? Hát, nem ártana. Ha 15 év múlva megy tönkre, akkor is engem hív? Persze, élete végéig (hurrá, húzz anyádba!). Mindegy lekoptattam. Utána beállított ahol most dolgozom. Szerintem nem ismert meg. Szerencse, hogy tök más területen vagyok.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#407 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:47

User nem olyan régen,  azaz a nem fizető kuncsaftok :)

Eljön egy héttel előtte egyeztetünk mi kell neki. Számla nem kell, oké megoldjuk. 120-at szánnak rá, igy nehezen kihozom, gép, nyomtató, monitor, minden.
Nem egy csucsgép, de ugye kis pénz kis foci.
Konfig összeállitva, odaadva neki, kérdezze körbe a haverokat megfelel-e.
Rá egy hétre jön, hozza a papirost, hogy tökéletes, mehet, de tegnapra kellene. foglaló elkér (ugye azért biztos ami biztos, meg most másba feküdt a pénzem) igy kaptam 100 rupit.
másnapra beszerzem ami kell, elkezdeném pakkolni, amikor rátelefonálnák, hogy kéne a progija amit szeretne futatni, naivan gondolva feldobom azt is otthon és akkor csak kivinni kell a gépet, meg ugye beüzemelni ami max 1 ora.
Első döbbenet.
Hogy képzelem én hogy csak ugy összepakkolom. Vigyem ki az alkatrészeket és előtte pakkoljam össze, mert ugye hátha szar használt alkatrészeket pakkolok bele. Mondom semmi gond oránként 1500 Ft és megbeszéltük, kábé ugy 4 ora és akkor ott is feltelepitem ami kell neki, beállitom, stb
Aztán megkaptam én azt, hogy nehogymár 4 ora legyen, elméletileg csak össze kell pakolni és gyorsan telepiteni, 1 ora alatt kész.
Itt már tudtam hogy rosz lora tettem, kellett nekem elválalni ilyen melot, de UGYE JO ISMERŐS
Mindegy, nyeltem egyett, majd meggyöztem, és cakkra-pakkra összepakoltam, egyedül a progiját nem tettem rá, mert ugye nem volt nálam.
Második döbbenet
Kivittem a gépet, ugye mindjárt volt egy infos ismerős (érdekes ilyenkor mindig akad 1-2), aki majd ott jól leellenörizi a gépet. Mosolyogtam, nem szokásom senkit se átverni, na de hadd legyen ott.
Progiját feltettem (mondjuk a telepités nem ördöngöség), majd beszól a foszer akkor most magyarázam el hogy müködik a progi. Kezdjem el öket oktatni :)
Húú
Életemben most láttam elöször ilyen programot, ugyhogy mondtam neki sorry, de esetleg más aki ismeri az talán be tudja mutatni.
Ugye most nincs otthon a maradék pénz, igy este áthozza mondja ö.
Ismerős volt, igy megbiztam benne, mondom Oké semmi gond
eltelt 1 nap, 2 nap, 3 nap, senki se keress, hogy a bukszámat megtömje egy kis pénzzel :)
4 vagy 5. napon telefon, a foszer az :)
Ricsi megörül, oooh majd ma kapom a pénzt, de nem ...

Baj van a géppel, menjek ki, mert a progija amit vásárolt nem igazán mükszik ugy ahogy máshol látta.
Mondom semmi gond, kimegyek, meghess, aztán majd még van egy kis anyagi rész lerendezzük

Másnap kimentem, és egy papir fogadott, mert ugye az emberke nem ért rá :)
- használt a nyomtatókábel :) (A HP nem szokott csomizni USB kábelt igy grátisz ajándékba kapott egyett, ingyen tölem, de ugye használt volt)
- Amikor a gépet picit magára hagyja akkor elsőtétül a kép, majd visszajön (istenem a képernyővédőt ki kell kapcsolni)
- Szar a viruskereső, mert mindig virust talál (nem kell kikapcsolni net alatt a tüzfalat, meg a viruskeresőt egyszerü. Tele volt minden szarral)
- azért vannak a hibák mert szar az alaplap, nem a legmárkásabb (hmm, mintha adtam volna neki egy ajánlatott azon rajta volt, milyen alkatrész van benne, és ugye a pénz az fix volt nem tudtam rábeszélni egy jobbra)
- Csak 1 HD-ét lát a Windows-ba, pedig 2-öt fizetett és az infos ismerős azt mondta neki hogy biztos az egyik ki lett lopva (Istenem nem én kértem Raid-et, amugy érdekes a biosba 2 van)

Na mindegy megcsináltam neki, várom a hiányzó stekszett, ami persze nincs otthon, de este áthozzák, na itt is eltelt pár nap, mire megkaptam, azt már el se mondom hogyan, az egy külön történet.

Nem nevettem ki, mert nem ért hozzá, de azért ha megrendelek valamit akkor legalább kifizettem, vagy ha nincs meg a pénz, legalább szolok, hogy bocsi csuszok, mert még nem érkezett meg a pénzem.
Mindegy,

A zárojelbe amiket irtam az a saját megjegyzésem azok nem voltak a papiron

A helyesirást nem kell nézni, biztos van benne hiba:) nem melozom számitástechnikával :) csak hobby
de sajnos lehet hogy éppen ezért nem tudok szörözni, senkivel se.

jo sok lett, de még igy se teljes :)

#408 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:13

Richardka: Te is beléptél a  :lama: -k közé.  :D

Ismerősnek, aki ráadásul :lama: okostojás, jutányosan gépet szőröstől-bőröstől összerakni, kivinni, és még a befektetett pénzedre is várni - persze semmi hasznod az egészen - több mint felelőtlenség.
Az ilyennek:  :fuck:

:D

Ebbe a topikba illik a sztori:    "Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? "

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 04. 19. 13:15 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#409 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:19

#410 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 14:24

Nem vagyunk mi véletlenül rokonok? :D Nekem ugyanis már volt olyan is, hogy effektive pénzembe került a dolog.

#411 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:05

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 11:06

Picit eltértünk a témától, de még 1 kérdés, a tervezőmérnökkel mi lett?

Passz, gondolom kirugtak.

Apam egyszer poenbol megadta ugyanazokat az adatokat egy masik kamiongyarto kepviseletenek, mint amit ezek kaptak (fulke fajtaja, motor LE-k, hajtaskeplet, extrak, felszerelendo plato hossza+mogerakando daru), azok elsore 2m-mel hosszabb tengelytavu autora adtak ajanlatot, mint a rosszul leszallitott autoe.

#412 Felhasználó inaktív   ulzana2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 05:32

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 9:48

Ulzana2 megkérhetlek hogy elhúzz erről a fórumről? Az összes hozzászólásod mocskolódás, az összes topicot beszennyezed és bezáratod.
Köszönöm.

Kedves Gabibá! (és többi tisztelt fórumozó)

Ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, hisz én voltam az, aki 12 oldalon keresztül szidtam valakit itt a PÁF-ban, különös tekintettel a láma júzerek alcím alatt.   :D  De szolgáljon mentségemre, hogy én is csak egy ember vagyok, aki nehezen viseli ha kritizálják és megmondják neki"na most hülyeséget csináltál, mondtál (nkt)".Megaztán azt hittem, hogy ez a Láma júzerek azért van.Bár szerintem is jobb lenne, ha a júzerek hibáit leírva a magyarázó szöveget is mellékelné a kedves hozzászóló, hisz akkor segítségére lehetne egy másik láma júzernek(ez én vagyok), és akkor haszna is lenne ennek az egésznek és nem csak mocskolódásból állna.
  Sajnos a kérés nem teljesíthető, nem tudlak elhúzni erról a fórumról, mert nem vagy kézzel fogható, hisz ha az lennél, akkor már előttem más kitépte vólna ízelt lábaidat és akkor most nekem szájjal nyomogatnád itt a billentyűket.Ezt senki nem akarhatja.Ja, kérd meg az op-ot, hátha törli a regemet a fórumról, de ezt majd ő eldönti.Ha egyet értene veled, már rég törölte volna.Üdvözlettel és káromkodásmentesen tiszteletel kedves felebarátod:

Ulzana 2

Szerkesztette: ulzana2 2005. 04. 20. 05:34 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 06:29

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 14:13

Richardka: Te is beléptél a  :lama: -k közé.  :D

Ismerősnek, aki ráadásul :lama: okostojás, jutányosan gépet szőröstől-bőröstől összerakni, kivinni, és még a befektetett pénzedre is várni - persze semmi hasznod az egészen - több mint felelőtlenség.

Ebbe a topikba illik a sztori:    "Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? "

igen láma voltam :)

Bár érdekes volt hogy ugyanmár mit tudnak kitalálni, miért nem fizetnek :)

Itt a topicban pár oldallal előrébb pont kérdeztem, hogy hogyan lehetne lekoptatni az ismerösöket
Ezt pont akkor irtam mikor e esemény befejezödőt

Tudok még irni ilyeneket :) bár mostanában nagyon jol le tudom kezelni öket :)

#414 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 06:30

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 6:32

Kedves Gabibá! (és többi tisztelt fórumozó)

Ezennel ünnepélyesen bocsánatot kérek mindenkitől, hisz én voltam az, aki 12 oldalon keresztül szidtam valakit itt a PÁF-ban, különös tekintettel a láma júzerek alcím alatt.   :D  De szolgáljon mentségemre, hogy én is csak egy ember vagyok, aki nehezen viseli ha kritizálják és megmondják neki"na most hülyeséget csináltál, mondtál (nkt)".Megaztán azt hittem, hogy ez a Láma júzerek azért van.Bár szerintem is jobb lenne, ha a júzerek hibáit leírva a magyarázó szöveget is mellékelné a kedves hozzászóló, hisz akkor segítségére lehetne egy másik láma júzernek(ez én vagyok), és akkor haszna is lenne ennek az egésznek és nem csak mocskolódásból állna.
  Sajnos a kérés nem teljesíthető, nem tudlak elhúzni erról a fórumról, mert nem vagy kézzel fogható, hisz ha az lennél, akkor már előttem más kitépte vólna ízelt lábaidat és akkor most nekem szájjal nyomogatnád itt a billentyűket.Ezt senki nem akarhatja.Ja, kérd meg az op-ot, hátha törli a regemet a fórumról, de ezt majd ő eldönti.Ha egyet értene veled, már rég törölte volna.Üdvözlettel és káromkodásmentesen tiszteletel kedves felebarátod:

Ulzana 2

nem kell elhuznod a forumról azért mert 1 ember azt mondja, de kérlek mielőtt irsz valamit
Számolj el 10-ig.

Picit heves vérméksékletü lehetsz, de ez nem jó  :(

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23