HWSW Informatikai Kerekasztal: Láma juzerek :)) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láma juzerek :)) a jelentés a pult tuloldalárol Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 18:52

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 19:36

Egyszer az alábbi szöveggel kaptunk faxot: KÉREK FAXHANGOT! :omg:

És adtatok neki?  :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1442 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 19:00

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 18:47

Ma reggeli e-mail, egy kedves ügyféltől - a tartalma:

"Miért nem tudok e-mailt küldeni?"

;)

Új levél, új fejlemény:

"az xyz@tonline.hu címre nem tudok küldeni!"

Na akkor most "kiszállok" (5.000+sarc) és újabb 5.000-ért beírom a hiányzó "-" jelet... Jár neki, mert megérdemli!!  :D  A hülyeségnek és a tolarenciának is vannak ugyanis határai...
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1443 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 19:13

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 20:00

Új levél, új fejlemény:

"az xyz@tonline.hu címre nem tudok küldeni!"

Na akkor most "kiszállok" (5.000+sarc) és újabb 5.000-ért beírom a hiányzó "-" jelet... Jár neki, mert megérdemli!!  :D  A hülyeségnek és a tolarenciának is vannak ugyanis határai...

Miért is kellene tudnia az egyszerű felhasználónak, minden szolgáltató nevét pontosan? :confused:
A címzett rosszul diktálta le a címet, tegyük fel, hogy most viszont nem elérhető, viszont a levelet el kellene küldeni. Miért fáj neked, ha a problémát meg tudod oldani egyetlen mondattal? Az ügyfél problémája megoldódik, neked kevés munkád van vele?

Az a baj, hogy Magyarországon mindenki így áll hozzá a "szolgáltatáshoz".  :(

#1444 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 20:05

Sztem rosszul látod. Az, hogy a tréonlájn-t hogyan kell írni, sztem köztudott, legalábbis aki használ internet, az 100%, hogy tudja hogy kell leírni. Ez felhasználói hülyeség kategória. És igenis, ha vki ilyen bamba az megérdemli, hogy lehúzzák.

Egyébként az adott helyzetben, vagy rossz címet kapott, de azis lehet, hogy vmi qrva nagy fájlt akarnak küldeni amit ugye nem biztos hogy a fogadó postafiókja tárolni tudj Énis jártam már úgy egy irodában, hogy hívnak a lányok, hogy nem megy az e-mail. Mondom ok, megyek megnézem. Küldök magamnak egyet, simán megjött, küldtem egyet az 5 másik e-mailemre is és simán megy. Jólvan az e-mail működik más lesz a gond. Utána nyögik ki, hogy vagy egy 70 megás  :eek:  :eek: .DOC fájlt akartak átküldeni és a levelező sokat várakozott  :omg:. Mindezt 256k feltöltéssel. Szal ittis vannak csúnya dolgok.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 06. 20:10 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1445 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 20:13

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 19:36

Egyszer az alábbi szöveggel kaptunk faxot: KÉREK FAXHANGOT! :omg:

Gondolom hivasfelismeros faxkeszuleked lehetett, ami 3 csenges utan belehallgat a vonalba, es ha tamado faxjelet hall, akkor automatikusan vetelre kapcsol, ha nem hall, akkor csorog tovabb.
Ok meg manualisan akartak kuldeni :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 06. 20:14 -kor

#1446 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 21:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 20:13

Miért is kellene tudnia az egyszerű felhasználónak, minden szolgáltató nevét pontosan? :confused:
A címzett rosszul diktálta le a címet, tegyük fel, hogy most viszont nem elérhető, viszont a levelet el kellene küldeni. Miért fáj neked, ha a problémát meg tudod oldani egyetlen mondattal? Az ügyfél problémája megoldódik, neked kevés munkád van vele?

Nem kell pontosan tudnia de ha kap egy mailcímet akkor legalább azt jegyezze meg. Ha elírja a @ előtti szöveget akkor sem kapja meg a mailt. Tehát nyugodtan rákérdezhet ha nem biztos a címben akitől kapta. Vannak már lyan végződések amikor én is megszoktam kérni, hogy betűzze le mert nem hallottam még róla.
Egyébként meg ha ennyire KBÜ(különösen balf@sz ügyfél) akkor nyugodtan számlázza ki neki a hülyeségét  :D
Valaki csak így tanulja meg, hogy odafigyeljen a dolgaira és ne egyből másokat ugráltasson a saját hibája miatt.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1447 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:06

Esmét új tapasztalás:

Igen közeli ismerősöm vizslatja monitorom, majd felelősségre von:

"Ki az az Edit?"

(Linux KDE alatt a KEdit-tel írtam egy feljegyzést....)

(Persze amúgy imádom igen közeli ismerősöm!  ;) )

#1448 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:09

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 20:13

Félreértesz! Nekem egyáltalán nem fáj, sőt! Sok-sok ilyen agyhalott kellene, bill gates is ezekből él!  :D

#1449 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 22:34

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:09

Félreértesz! Nekem egyáltalán nem fáj, sőt! Sok-sok ilyen agyhalott kellene, bill gates is ezekből él!  :D

első körben lehúzás, második körben pont ezekből nem lehet megélni. Eseti kis probléma, drágán javításból nem lesz stabilan meló, meg lóvé. Ráadásl míg van VNC (esetleg rescue calling card :cool:  ) aztán pillanat alatt rendbe lehet tenni.

Ügyfél meg a sokadik ilyen kirúgott lehúzós marha után mge jóhogy hozzám is köcsögül áll. Kezdem érteni.
Make love not Wor.

#1450 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 07:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:34

első körben lehúzás, második körben pont ezekből nem lehet megélni. Eseti kis probléma, drágán javításból nem lesz stabilan meló, meg lóvé. Ráadásl míg van VNC (esetleg rescue calling card   :cool:  ) aztán pillanat alatt rendbe lehet tenni.

Ügyfél meg a sokadik ilyen kirúgott lehúzós marha után mge jóhogy hozzám is köcsögül áll. Kezdem érteni.

Miért is lehúzás? Amíg pl. egy ügyvéd megengedheti magának, hogy (törvényesen!) 150 ezer forintot kérjen egy pecsételésért (adásvételi, CD-ről sablonszöveg betölt, nevek, adatok bombázó titkárnő által átír, ügyvéd úr aláír, majd pecsét) addig miért is nem érzem magam szemétnek? (Amúgy a t. ügyfél olyan anyagi körülmények közt él, hogy 10 rongy neki kb. annyi, mint Neked vagy nekem egy kóla...Többször voltam már nála hasonló ügyekben, és még mindig engem hív - gondolom ebből nem az következik, hogy elégedetlen a szolgáltatásommal. Másrészt ~2 óra időmért (utazás) szerintem 10 ezer nem sok pénz. Sajnos egyre többen vannak, akik fagyiért megcsinálnak mindent (vagy legalábbis megpróbálják) - utána lehet szívni órákat az általuk létrehozott gané eltakarításával.) VNC-t pedig nem szívesen használok - elég biztonsági rés van a ringyózon anélkül is!

Szerkesztette: Polikarpov 2007. 07. 07. 07:58 -kor

#1451 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 08:15

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 8:57

Miért is lehúzás? Amíg pl. egy ügyvéd megengedheti magának, hogy (törvényesen!) 150 ezer forintot kérjen egy pecsételésért (adásvételi, CD-ről sablonszöveg betölt, nevek, adatok bombázó titkárnő által átír, ügyvéd úr aláír, majd pecsét) addig miért is nem érzem magam szemétnek?

Baromira igazad van. Legutóbb a főnököm is majdnem hanyattesett, mikor az ügyvéddel csináltatott kölcsönszerződést. Gondolta, lesz vagy 8-10e ft. lett helyette vagy 30. És szó szerint így csinálta meg a szöveget, hogy kimásolta vhonnan, adatokat átírta oszt kb ennyi. Namármost ha nekem nem szerződéses ügyfélhez ki kell mennem azért, mert balfék egy e-mail elküldéséhez, akkor az az 5+5e ft sztem még ígyis korrekt, ráadásul itt neked kell kimenned  az ügyfélhez, az ügyvédhez meg házhoz kell menni. Jó tudom, nem reprezentatív a példa, de azért vmilyen szinten mutatja a dolgok állását.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1452 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 08:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 23:34

első körben lehúzás, második körben pont ezekből nem lehet megélni. Eseti kis probléma, drágán javításból nem lesz stabilan meló, meg lóvé. Ráadásl míg van VNC (esetleg rescue calling card :cool:  ) aztán pillanat alatt rendbe lehet tenni.

Valószínűnek tartom, hogy igen a lehúzás miatt. DE akikkel eddig összeakadt, gondolom mind kókler volt és csak a pénzre mentek 0 tudással és tapasztalattal, mert egyre több az ilyen. A legtöbb ember aki fel tud rakni egy windowst, már rendszergazdának képzeli magát, és attól, hogy végigklikkelgette a tovább meg az ok gombokat már tud mindent. A vállalkozások meg sóherek nagyon. Mindent akarnak tegnapra szinte ingyen.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1453 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 10:20

Miért is lehúzás? Amíg pl. egy ügyvéd megengedheti magának, hogy (törvényesen!) 150 ezer forintot kérjen egy pecsételésért (adásvételi, CD-ről sablonszöveg betölt, nevek, adatok bombázó titkárnő által átír, ügyvéd úr aláír, majd pecsét) addig miért is nem érzem magam szemétnek? (Amúgy a t. ügyfél olyan anyagi körülmények közt él, hogy 10 rongy neki kb. annyi, mint Neked vagy nekem egy kóla...Többször voltam már nála hasonló ügyekben, és még mindig engem hív - gondolom ebből nem az következik, hogy elégedetlen a szolgáltatásommal. Másrészt ~2 óra időmért (utazás) szerintem 10 ezer nem sok pénz. Sajnos egyre többen vannak, akik fagyiért megcsinálnak mindent (vagy legalábbis megpróbálják) - utána lehet szívni órákat az általuk létrehozott gané eltakarításával.) VNC-t pedig nem szívesen használok - elég biztonsági rés van a ringyózon anélkül is!

Tehát inkább eltöltesz vele 2 órát (1-2 nappal később ráadásul), és fizettetsz ki az ügyféllel 10eFt-ot, mint hogy 10 perc alatt megoldanád a problémát, felszámolnál 1eFt-ot, és mindenki boldog lenne a gyors és kényelmes megoldás miatt?

Biztonságos távmenedzselő szoftverekkel Dunát lehet lehet rekeszteni. A VNC-t is be lehet jól állítani, de ha nem tetszik, ott van pl. a logmein.

Az ügyvédek munkadíjáról meg csak annyit, hogy előfordul gyakran, hogy párom 1-2 napig szövegez egy bonyolultabb szerződést, majd a végén megjön az ügyfél, és kiderül, hogy semmilyen adat nem stimmel az eredetileg leadottakhoz képest. Nem mellesleg pedig nevével felel az ott aláírtakért. Nem véletlen, hogy a mostani vadkapitalizmusban rendszeresen hallani olyat, hogy perelik az ügyvédeket. Ahogy én látom, ez az esetek nagyobb részében az ügyfelek hülyesége miatt van, kisebb részben pedig a korrupt ügyvédek miatt.

Ha engem kérdezel, a kötelező orvosi hálapénz az igazi lehúzás, mert azt a szolgáltatást egyszer már kifizetted. De ez már nagyon más téma...

#1454 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 10:34

Na pont ezért kér el az ügyvéd is annyit amennyit, mert sok a lüke ügyfél. És pont ezért lehet elkérni egy normális supportért is annyit amennyit.
Hol kötelező az orvosi hálapénz? (ezalatt most a vizitdíjat érted?)

VNC-t valóben be lehet állítani rendesen. Pl kapásból ne az alapértelmezett porton figyeljen, hanem vhol a nirvánában. Sok helyen ott meg is szűnik a mutatvány, hogy belövik vnc-t oszt hagyják menni isten hírével default porton. Ha meg remote desktopot állítok be, annak a portját is megváltoztatom (az alap asszem 3309).

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 07. 10:37 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1455 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:24

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 11:34

Na pont ezért kér el az ügyvéd is annyit amennyit, mert sok a lüke ügyfél. És pont ezért lehet elkérni egy normális supportért is annyit amennyit.

VNC-t valóben be lehet állítani rendesen. Pl kapásból ne az alapértelmezett porton figyeljen, hanem vhol a nirvánában. Sok helyen ott meg is szűnik a mutatvány, hogy belövik vnc-t oszt hagyják menni isten hírével default porton. Ha meg remote desktopot állítok be, annak a portját is megváltoztatom (az alap asszem 3309).

Az ügyvédi munkadíjnak része a felelősség is. A hüly ügyfél sem fizet többet, mint a normális, általában még akkor sem, ha az agyatlansága többletmunkát okoz. Az ügyvédet általában nem órára és nem karakterszámra fizetik.
Furcsa, hogy senki nem szidja a közjegyszőket, pedig azok dupla áron dolgoznak, ráadásul ők tényleg kizárolag sablonok alapján, kötött feltételekkel, nulla rugalmassággal.

Kötelezően fizetni kell pl. a szülésért. Eddig összesen 1 azaz egy db orvosról hallottam, aki közölte, hogy nála nem kell fizetni. Vannak olyan vizsgálatok szép számmal ahol közlik, hogy x hónap a várakozás vagy már nincs is rá keret, de amikor meglátják a borítékot, hirtelen mégis lesz egy hely másnapra.

A VNC-ben is be lehet akár állítani a windows authentikációt is, mint ahogy logmeinben is. Ha pedig ráhúzunk a gépre egy kemény jelszópolicy-t (komplex password, passwordhistory, max. 30 naponként csere), akkor gratulálok annak, aki bemegy rajta. Aki valóban be akar menni, az úgyis bejut, hiszen a jelszó úgyis ott van postit-en a monitoron.

#1456 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:26

[off]

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 11:34

Nagymamamnal pl.

Mig elt a nagypapam, addig minden honapban 5k csuszott a korzetiorvos zsebebe, azert, hogy egy szombat delutan kijojjon, fel oran at kedelyesen elkavezgassanak, kozben laza vernyomasmeres, meg 28 fele szivgyogyszer feliras.
Miutan nagypapam belehalt a negyedik infarktusaba, akkor kozos megegyezessel csokkentettek a doki tarifajat 3k-ra, mondvan mar csak a nagymamamra kell raneznie.

Evek mulva az idos doki is meghalt, helyere jott egy aranyos dokineni, nagymamam persze addig eroskodott, hogy o tovabbra is igenyt tart az atalanydijas supportra, igy hat a dokino is hazhozjon 3k-ert kavezni.

Erre bevezettek a vizitdijat.
Nagymamam persze nagyon nem ertette, hogy hat ez a zsebbe love helyett lenne a torveny szerint, ra is kerdezett a dokinonel, hogy neki vajon kell-e extra 300 pezot fizetnie.
Dokino szemermesen csak annyit felelt, hogy nem, azt csak azoknak kell, akik a rendeloben veszik igenybe a szolgaltatasokat.

Aztan amikor masnap a bejarono megtalalta a nappaliasztalon levo, nagypapam ota nem hasznalt hamutarto ala dugott vizitdij nyugtat, akkor nagymamam mint egy duhongo orult kikerte maganak, hogy a doki neki ne hazudjon a vizitdijrol, legkozelebb a mostani 300-at is kifizeti, nehogy mar a 3k-bol kelljen adoznia a szegeny dokinak, hiszen az neki teljes egeszeben JAR. :omg:

Neha nagyon ugy erzem, hogy egy generacionak ki kell halnia ahhoz, hogy itt komoly valtozasok legyenek. :rolleyes:
[/off]

#1457 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 11:47

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 12:24

Az ügyvédi munkadíjnak része a felelősség is. A hüly ügyfél sem fizet többet, mint a normális, általában még akkor sem, ha az agyatlansága többletmunkát okoz. Az ügyvédet általában nem órára és nem karakterszámra fizetik.
Furcsa, hogy senki nem szidja a közjegyszőket, pedig azok dupla áron dolgoznak, ráadásul ők tényleg kizárolag sablonok alapján, kötött feltételekkel, nulla rugalmassággal.

Kozjegyzo palanta haverom elmondasa szerint a kozjegyzoi munkakor sokkal nagyobb felelosseggel jar, mint az ugyvedi, hiszen a kozjegyzore a legkisebb torvenytelenseg gyanuja sem allhat fenn, kulonben azonnal kizarjak a zart kamarabol, ahova csak egy tag halalakor lehet bekerulni. (Mivel allami "intezmeny", igy letszamkorlat van.)

Masreszt meg azert annyi, amennyi a tarifajuk, mert amit ok egyszer alairtak, az hiteles dokumentum, utana mar jogilag megtamadhatatlan.
Minden dokumentalva van az allam fele, utolso fillerig elszamoltatjak oket, nincsen zsebbe moka, mint az ugyvedeknel, aki neked azt mondja A, aztan a birosagon mar B-t mond, mert az ellenerdekelt tobbet fizetett.
Kozjegyzot ilyenert paros labbal lonek fejbe kotellel.

Ugyvednel meg? Pereld ki belole...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 07. 11:49 -kor

#1458 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 14:02

Miért is lehúzás? Amíg pl. egy ügyvéd megengedheti magának, hogy (törvényesen!) 150 ezer forintot kérjen egy pecsételésért (adásvételi, CD-ről sablonszöveg betölt, nevek, adatok bombázó titkárnő által átír, ügyvéd úr aláír, majd pecsét) addig miért is nem érzem magam szemétnek?

Fene tudja, nekem a házról is meg a cégről is fél napig írta a szerződéseket. Legalábbis cut&paste elég nehéz ilyet összeütni, de nyilván egy HWSW-s HDDről, meg családban autóról megírni az elmegy, a többinél minden vesszőért meg szóért felelős lesz az ügyvéd, ott meg biza egyszerűbb újat írni, mint cut&paste belebonyolódni, összerakosgatni. Mikor cégemnek írtam az ÁSZF-et, akkor is szoptam vele két éjsakát, majd pár óra alatt újat cisnáltam.

Sosem tudni mi mennyibe kerül, meg miért, aztán egyedi szerződés ide vagy oda, nekem hiába lenne drága a 40-150ezer forint, nekem nem gazdaságos, mert az én kis 200ezres melóimról ugyanolyan, meg ugyanakkora költségvetésű szerződést kell írni, mint mondjuk egy 4 milliós melóról...
Make love not Wor.

#1459 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 14:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 12:47

Látom, nem sok fogalmad van a témáról...
De ennyire ne menjünk inkább bele a részletekbe, a topiktól egyre távolabb kerülünk.

#1460 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 17:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 12:47

Jaja, volt olyan rafkós ügyfelem, aki mondjuk külföldről fogadott ügyvédet, aztán persze neki sem fizetett, csak intéztette a mocskos üzelteit. Aztán fogadott magyart, majd szépen nekilátott pereltetni az előzőt, aztán másik magyart is. Én meg akkor vittem Neki komplett gépparkot, mikor a két volt könyvelőjét meg az ügyvédjét eresztette össze az előszobában fájtolni. Húúúúbaze, akkor most lelépés, előre fizetés, ezer szállítólevél aláírás.

Aztán lehet gondolkozni mit lépett a szállítólevél aláírására, vagy éppen a ki nem fizetett szolgáltatás korlátozására. Ezek ilyenek.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.