HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#221 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:12

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:54

Valóban, ha Dijkstráról nem tudod, hogy mit tud, akkor már inkább a pápa.

Köszönöm, érzem azt az ízt, amivel sikerült megkeserítened a mondandódat. Ismerem Dijkstrát nagy vonalakban, de hogy jön ez ide? Attól leszek tapló, mert nem ismerem? Ebből a hozzászólásból ez jön le.

Értsd meg, amit mondani akarok, ne csak belémköss!

U.i.: ez a hozzáállás megváltoztatta a véleményemet, mostmár én is a harmadik opcióra voksolnék...

#222 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:14

Komolyan, kit zavarnak a szavazások? Ha értelmetlen akkor nem szavazok - ennyi. Nem kéne elvenni egy sztem jó eszközt. Meg hogy csak moderátorok indíthatnak - hát vicces.

#223 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:31

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:14

Meg hogy csak moderátorok indíthatnak - hát vicces.

Meg egyáltalán: minek egy fórumnak moderátor!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#224 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:41

Idézet: fotel - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:14

Komolyan, kit zavarnak a szavazások? Ha értelmetlen akkor nem szavazok - ennyi. Nem kéne elvenni egy sztem jó eszközt. Meg hogy csak moderátorok indíthatnak - hát vicces.

Jó ideig csak moderátorok indíthattak szavazást (ami ugye nem azt jelenti, hogy csak ők "találhattak ki"), és köszöni szépen a fórum, nagyon jól elvolt, sőt, akkor az összes ezt támogató topikban érdemes volt szavazni. :omg:

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 16. 21:42 -kor

#225 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:12

Köszönöm, érzem azt az ízt, amivel sikerült megkeserítened a mondandódat. Ismerem Dijkstrát nagy vonalakban, de hogy jön ez ide? Attól leszek tapló, mert nem ismerem? Ebből a hozzászólásból ez jön le.

Nem, nem ezt akartam kihozni az egészből, ha így jött le, elnézést kérek. Csak azt, hogy attól, hogy még nem ismerünk valakit, új itt a fórumon, kevés hozzászólása van, nem kell automatikusan a futottak még kategóriába küldeni, hogy majd onnan kikapaszkodhat, ha tud. Mert ha ezt tesszük, azzal valamiféle beskatulyázás veszi kezdetét, aminek a hozzászólások száma, illetve a regisztráció ideje az alapja. Ez pedig rossz. Igaz, a fórummotor beállításai is ezt a látszatot keltik a hozzászólások számának függvényében kiosztott titulusokkal, de az legalább könnyed, humoros forma. Kár lenne komolyan venni.

Szerk: egyébként az itt-ott elhangzott hozzászólásokból kiderült, hogy sokan úgy léptek be, hogy előtte már hónapokon keresztül olvasták a fórumot, megismerték a szokásokat, tehát nem igazán lehet őket a szó szoros értelmében újoncnak titulálni.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 12. 16. 22:01 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#226 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:51

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 21:53

Nem, nem ezt akartam kihozni az egészből, ha így jött le, elnézést kérek. Csak azt, hogy attól, hogy még nem ismerünk valakit, új itt a fórumon, kevés hozzászólása van, nem kell automatikusan a futottak még kategóriába küldeni, hogy majd onnan kikapaszkodhat, ha tud. Mert ha ezt tesszük, azzal valamiféle beskatulyázás veszi kezdetét, aminek a hozzászólások száma, illetve a regisztráció ideje az alapja. Ez pedig rossz. Igaz, a fórummotor beállításai is ezt a látszatot keltik a hozzászólások számának függvényében kiosztott titulusokkal, de az legalább könnyed, humoros forma. Kár lenne komolyan venni.

Szerk: egyébként az itt-ott elhangzott hozzászólásokból kiderült, hogy sokan úgy léptek be, hogy előtte már hónapokon keresztül olvasták a fórumot, megismerték a szokásokat, tehát nem igazán lehet őket a szó szoros értelmében újoncnak titulálni.

Nem skatulyázok, attól még, hogy valakinek nincs 100 hozzászólása, lehet hozzáértő. De amíg ezt be nem bizonyítja, számomra nem létezik a tudása, mert nincs honnan tudnom róla, csak egy fehér lap...

#227 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 23:42

szerintem meg nem (csak) hozzászólás számra kellene csinálni a szavazást hanem regisztráció időpontjára is tekintettel kellene lenni azért mert valakiből dől a betü azért nem biztos hogy szavaztatni kell a népet

elég rég regisztráltam magam (2001.jan.) azért jöttem ide mert tetszett ez a formu és mert egy másik fórum éppen akkor váltott és a változás nagyon sok embernek nem tetszett

aktívan itt vagyok de még sincs 100 hozzászólásom mert nem számolja a bolhás hozzászólást a rendszer
no nem mintha szavazást szeretnék indítani csak ez így ebben a formában engem zavar

most is lehetett volna egyéb lehetőséget is felvenni hogy esetleg més véleményét is meg lehessen hallgatni a szavazásnál és ne kell ilyen topic után kutatni na mindegy

üdv: Konor

ui.: tudom aki itt csak bolházik azt le se szarják
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#228 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:05

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 20:33

Ezt a hsz-t nem értem.  :confused: Hogy jön ide a Next Generation?  :think: Volt valami Star Trek-es szavazás?  :confused:  :confused:

Eloszor en is a Star Trekre asszocialtam (hehe, artalom...), de mar remlik, mire celoz.

Videokartyaknal csinalt regen gyujtest, kinek milyen DirectX generacios VGA-ja van, annak volt "Next Generation" a cime.

#229 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:43

Én a 3. választ jelöltem be. Láttam itt már okos szavazást 900+ hozzászólással is.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#230 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:28

Idézet: Konor - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 23:42

most is lehetett volna egyéb lehetőséget is felvenni hogy esetleg més véleményét is meg lehessen hallgatni a szavazásnál és ne kell ilyen topic után kutatni na mindegy

üdv: Konor

ui.: tudom aki itt csak bolházik azt le se szarják

Egyéb lehetőség? Nincs (egyelőre) egyéb lehetőség, mert a fórummotor lehetőségei bizonyos keretek közé szorítják (értelemszerűen) a szempontokat. Amúgy meg nem kellett (volna) kutatni ez után a topic után, ha végigolvastad volna a szavazás-nyitó hozzászólást, annak a végén betettem ennek a topcnak a linkjét. Csak egy klikk lett volna. De ha el sem olvastad, mi alapján adtad le a voksod? :think: Hogy téged idézzelek: na mindegy.

Re ui.: Köszönjük... :rolleyes:

#231 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:39

Na, minden nap itt ülök a fórum előtt, de mégis majd egy hét kellett mire észrevettem a szavazást meg a topicot....  :omg:

De a lényeg. Tudom, sokaknak nem tetszene így, de nem kéne annyira erőltetni a szavazás dolgot. Már így is átestünk a ló túloldalára, eszméletlen sok értelmetlen szavazás lenne.
Szerintem házigazda/mod índíthasson csak, egyedi elbírálás szerint. Ezzel talán elkerülhető lenne az idióta szavazások tömkelege.
Ezt a hozzászólások száma alapján történő dolgot meg abszolut nem tartom jónak. Attól lesz valaki jó hwsw-tag, hogy 100000000 hozzászólást produkál? Sokan vannak olyanok is, akik évek óta itt vanak, csak nem írogatnak be mindenhova, de ettől még semmivel nem érnek kevesebbet.
42

#232 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:57

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 8:39

Na, minden nap itt ülök a fórum előtt, de mégis majd egy hét kellett mire észrevettem a szavazást meg a topicot....  :omg:

De a lényeg. Tudom, sokaknak nem tetszene így, de nem kéne annyira erőltetni a szavazás dolgot. Már így is átestünk a ló túloldalára, eszméletlen sok értelmetlen szavazás lenne.
Szerintem házigazda/mod índíthasson csak, egyedi elbírálás szerint. Ezzel talán elkerülhető lenne az idióta szavazások tömkelege.
Ezt a hozzászólások száma alapján történő dolgot meg abszolut nem tartom jónak. Attól lesz valaki jó hwsw-tag, hogy 100000000 hozzászólást produkál? Sokan vannak olyanok is, akik évek óta itt vanak, csak nem írogatnak be mindenhova, de ettől még semmivel nem érnek kevesebbet.

Egy hét? De hát a szavazás csak tegnap indult... :think: :D

Amúgy meg nem teljesen értek veled egyet. Szerintem aki csak inkább olvasgat, azzal tényleg semmi baj, de azzal a színvonalat nem erősíti (igaz nem is gyengíti), segítséget, tanácsot, információt nem ad (igaz nem is kér), stb. Valóban van jópár fórumozó, akiknek több ezer hozzászólásuk van, de a fórum szakmai részéhez nem tettek semmit hozzá, viszont nagyobb részük a jellemükkel, a hozzáállásukkal, a kiváló személyiségükkel és széles látókörükkel összességében mégiscsak emelték a színvonalat. Kisebb hányaduk, akik a többezer postjuk ellenére is idióták, beilleszkedésre képtelenek.

#233 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:29

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 8:57

Egy hét? De hát a szavazás csak tegnap indult... :think: :D

Amúgy meg nem teljesen értek veled egyet. Szerintem aki csak inkább olvasgat, azzal tényleg semmi baj, de azzal a színvonalat nem erősíti (igaz nem is gyengíti), segítséget, tanácsot, információt nem ad (igaz nem is kér), stb. Valóban van jópár fórumozó, akiknek több ezer hozzászólásuk van, de a fórum szakmai részéhez nem tettek semmit hozzá, viszont nagyobb részük a jellemükkel, a hozzáállásukkal, a kiváló személyiségükkel és széles látókörükkel összességében mégiscsak emelték a színvonalat. Kisebb hányaduk, akik a többezer postjuk ellenére is idióták, beilleszkedésre képtelenek.

Ööööööö.... még korán volt... Hét oldal akart lenni (legalábbis nálam annyi), amivel arra akartam utalni, hogy jól beindult a topic.  :omg:  :think:  :Đ

Igen, igaz a dolog annyiban, hogy van aki csak olvasgat és semmihez nem szól hozzá. De ezek közt is van, aki csak néhány témához szól hozzá, de okosan. Amitől még nem lesz számottevően sok szavazata. Ezzel szemben - ahogy te is írtad, - sok olyan van, aki (bocs a kifejezésért) fossa a hozzászólásokat, csak éppen minek?
Valahol a kettő között látom az igazságot. Ezért (is) írtam azt, hogy az lenne a legjobb, ha a modok vagy házigazdák döntenék el egyéni kérés alapján, hogy beindulhat-e az adott szavazás, illetve ők indítanák azt el. Ebből - talán - kevesebb probléma lenne mint a "csak mert nekem van elég hozzászólásom ezért aztán indítok 1000000000 szavazást yóóóól" típusú emberkék ökörködéséből.
42

#234 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:53

Nos mint látható, elég sokan voksoltak már. Az állás egyelőre magáért beszél. Azért ha nagyon szeretnénk, a moderátorok által elbírált és indított szavazásnál is lehet hibát találni, ugyanis pl lehet, hogy a szavazás-javaslat témája az illető modot érdekli, de rajta, meg a javasló fórumozón kívül senkit. Akkor megint jönne a kritika, hogy hülyeségről lett szavazás indítva. Vagy pl xy fórumozó szavazása elindításra érdemesnek találtatik, vw fórumozóé pedig nem. Akkor meg marakodás, meg "akasszuk fel a modokat" kampány lesz, mert "az enyém miért rosszabb, mint az övé". Érted ugye, hogy mire szeretnék kilyukadni?

#235 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 9:53

Nos mint látható, elég sokan voksoltak már. Az állás egyelőre magáért beszél. Azért ha nagyon szeretnénk, a moderátorok által elbírált és indított szavazásnál is lehet hibát találni, ugyanis pl lehet, hogy a szavazás-javaslat témája az illető modot érdekli, de rajta, meg a javasló fórumozón kívül senkit. Akkor megint jönne a kritika, hogy hülyeségről lett szavazás indítva. Vagy pl xy fórumozó szavazása elindításra érdemesnek találtatik, vw fórumozóé pedig nem. Akkor meg marakodás, meg "akasszuk fel a modokat" kampány lesz, mert "az enyém miért rosszabb, mint az övé". Érted ugye, hogy mire szeretnék kilyukadni?

Értem.  :(
De ezt nem lehetne valahogy úgy megoldani, hogy ne egy adott mod vagy házigazda döntsön, hanem több?. Így azért jobban megítélhető lenne, hogy kell-e az adott szavazás vagy sem.
A másik: a fórumozó pattogása. Azért az ilyet lehet kezelni sztem. Meg lehet magyarázni neki - kevés kivételtől eltekintve - hogy miért indult be a másik emberé és az övé miért nem. Vagy nem?  :think:

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 17. 10:11 -kor

42

#236 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:16

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:08

Értem.  :(
De ezt nem lehetne valahogy úgy, hogy ne egy adott mod vagy házigazda döntsön, hanem több?. Úgy azért jobban megítélhetnék, hogy kell-e vagy sem.
A másik: a fórumozó pattogása. Azért az ilyet lehet kezelni sztem. Meg lehet magyarázni neki - kevés kivételtől eltekintve - hogy miért indult be a másik emberé és az övé miért nem. Vagy nem?  :think:

Hát nézd, elméletben jó az elgondolásod, csak gyakorlatban nem lehet megvalósítani. Először is nincs mindíg minden mod a fórumon. Másodszor: Ritka, hogy egyidőben mindíg ugyanazok a modok vannak a fórumon. Harmadszor: Nem csekély adminisztráció meg levelezés (PÜ) - no meg idő - árán lehetne döcögve-akadozva működtetni a dolgot.

#237 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:17

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 9:53

Marakodás igy is van, szóval a különbséget nem ez teszi. A bizonytalanságot az szüli, hogy akiknek vezetniük kellene a fórumot, vezetés helyett inkább szabályokat hoznának. A lovak közé dobott gyeplő pedig még akkor is problémás, ha egyenes az út.

Vagy hajlandóak vagytok végre magatokat is beleadni a fórumba, és eldönteni dolgokat, ezzel meghatározva az itt elfogadott normákat, vagy a marakodás megy tovább.
Az általam ismert modok között most nincs olyan, akit ne tudna elfogadni a fórum közössége.
Elköltöztem :-)

#238 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 7:28

Egyéb lehetőség? Nincs (egyelőre) egyéb lehetőség, mert a fórummotor lehetőségei bizonyos keretek közé szorítják (értelemszerűen) a szempontokat. Amúgy meg nem kellett (volna) kutatni ez után a topic után, ha végigolvastad volna a szavazás-nyitó hozzászólást, annak a végén betettem ennek a topcnak a linkjét. Csak egy klikk lett volna. De ha el sem olvastad, mi alapján adtad le a voksod? :think: Hogy téged idézzelek: na mindegy.

Re ui.: Köszönjük... :rolleyes:

eddigi szavazásaim alkalmával autómatikusan továbbított a topicba ahol lehetett kommenteket hozzáfűzni
lehet hogy azért nem továbbított mert nem szavaztam?  :confused:
azért nem szavaztam mert nem találtam olyat ami nekem is megfelelt volna ezért kellett volna bele tenni az egyébet hogy lehessen látni objektíven hogy, ki hogyan szeretné, de látom itt azt kell szeretni amit a moderátorok/házigazdák szeretnek erről is megvan a véleményem ....
biztos csak én akartam máshogy szavazni és mindenkinek tetszik úgy ahogy van

most nem volt képviselve ennél a szavazásnál az én álláspontom, ezért nem szavaztam, na mindegy

ui.: olyan dologra nem szavazok amivel nem értek egyett

szívesen

ui. ui.: azért írtam le ezt mert gondolom ebből és a többi kommentből leszűritek hogy mit szeretnének a userek
sok sikert a munkához

Szerkesztette: Konor 2004. 12. 17. 10:24 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#239 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:36

Idézet: Rive - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:17

Marakodás igy is van, szóval a különbséget nem ez teszi. A bizonytalanságot az szüli, hogy akiknek vezetniük kellene a fórumot, vezetés helyett inkább szabályokat hoznának. A lovak közé dobott gyeplő pedig még akkor is problémás, ha egyenes az út.

Vagy hajlandóak vagytok végre magatokat is beleadni a fórumba, és eldönteni dolgokat, ezzel meghatározva az itt elfogadott normákat, vagy a marakodás megy tovább.
Az általam ismert modok között most nincs olyan, akit ne tudna elfogadni a fórum közössége.

Amikor a fórum üzemeltetője meghozta az általad említett és ok nélkül hiányolt döntést (szavazások), az sem (volt) jó. Nekem ez olyan van sapka-nincs sapka szagú...

#240 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:42

Idézet: Konor - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 10:23

eddigi szavazásaim alkalmával autómatikusan továbbított a topicba ahol lehetett kommenteket hozzáfűzni
lehet hogy azért nem továbbított mert nem szavaztam?  :confused:
azért nem szavaztam mert nem találtam olyat ami nekem is megfelelt volna ezért kellett volna bele tenni az egyébet hogy lehessen látni objektíven hogy, ki hogyan szeretné, de látom itt azt kell szeretni amit a moderátorok/házigazdák szeretnek erről is megvan a véleményem ....
biztos csak én akartam máshogy szavazni és mindenkinek tetszik úgy ahogy van

most nem volt képviselve ennél a szavazásnál az én álláspontom, ezért nem szavaztam, na mindegy

ui.: olyan dologra nem szavazok amivel nem értek egyett

szívesen

ui. ui.: azért írtam le ezt mert gondolom ebből és a többi kommentből leszűritek hogy mit szeretnének a userek
sok sikert a munkához

Hát, az "egyéb" nevű opció aztán marhára megmutatja, hogy ki mit szeretne. Olvasd már el kérlek a szavazás-nyitó hozzászólásomat. Benne van, hogy miért csak ezek a választási lehetőségek vannak, de tudod mit? Leírom neked itt is, kicsit bővebben. A fórummotornak megvannak a maga lehetőségei és korlátai. Ezek a lehetőségek és korlátok szabják meg, hogy mit lehet technikailag kivitelezni és mit nem. Ezen lehetőségek és korlátok tükrében lehetett a szavazási opciókat meghatározni. Ezért azok azok az opciók, amik.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.