HWSW Informatikai Kerekasztal: De miről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

De miről? Gondolatébresztő Értékeld a témát: -----

Szavazás: Miről indítsak szavazást? (122 felhasználó adott le szavazatot)

Miről indítsak szavazást?

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#361 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 17:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 17:22

...
Most már csak azt kellene eldönteni, hány szavazat esetén érvényes az utolsó opció, tehát indítsunk szavazást, hogy:

0-nál többet kapott... elégnek kell lennie!  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#362 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 15. 17:35

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 17:27

és így talán évek múlva lesz is eredmény, tisztára olyanok vagyunk  mint a Tisztelt Ház :lol:  :nevet: :nevet2:

Mert nem veszel példát mikikétől... csak az az egy opció is lehetne. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#363 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:32

Ide talán belefér. Igazán nem gondolkodtam sokat rajta, hirtelen ez jutott az ezembe a szavazásról. Amint láttam néhol, bizonyos topikokban indítottak szavazásokat. Érdekes, kevésbé érdekes dolgokról. Most, hogy ismét terítékre került a dolog, én azt gondolom, hogy ha értelmes dologról indítanak szavazást (persze ez relatív, és a szavazati pontokon is lehet "vitatkozni", ez kimaradt......, ez minek...) topikon belül az nem rossz. Ha ez a főoldalon történik, mert sokakat érdekelhet, inkább modertátorok véleményezésével kéne megtenni szerintem. Itt ne az legyen a fő szempont, hogy a moderátorokat ez mennyire érdekli, hanem az, hogy olyan téma szavazása is kerülhessen a főoldalra, amely komolyabb érdeklődésre tarthat számot. Nem tudom, értitek e mire gondolok. Lehet, valaki jobban meg tudná fogalmazni. A hozzászólásszám pedig valamelyest "nyomjon valamit a latban", mert topikon belül indított szavazások is lehetnek "értelmetlenek", a hozzászólás számtól függetlenül, szóval...., szerintem sok érdekes dolog van ami topokon belüli szavazásra okés, de lehet olyan is, ami kerülhetne a főoldalra is. Na, ezt jól "megaszondtam."

Természetesen szükséges a tagság, a moderáció együttműködése e kérdésben, tolerancia mindkét oldalon. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#364 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:53

Macska! Remélem azzal tisztában vagy, hogy egy - nem a főoldalon indított - mezei szavazásos topik bármikor kitehető a főoldalra, ha érdekes a téma ill. sokakat érdekelhet/érinthet. Csak egy Mod kell hozzá, lehet, h egy FőMod :D

ui: az előződhöz nekem is 2x kellett nekifutnom  :cool:

Szerkesztette: fram 2005. 02. 15. 18:55 -kor

Ciciman is on borda

#365 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:01

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 18:53

Macska! Remélem azzal tisztában vagy, hogy egy - nem a főoldalon indított - mezei szavazásos topik bármikor kitehető a főoldalra, ha érdekes a téma ill. sokakat érdekelhet/érinthet. Csak egy Mod kell hozzá, lehet, h egy FőMod :D

ui: az előződhöz nekem is 2x kellett nekifutnom  :cool:

No, akkor az a helyzet, amit próbáltam "megfogallmazni", bár hirtelen cselekedet vezérelt, mikor írtam. Ez látszik is. :D  Az a lényeg fram, hogy te azért mindig ki tudod "bogózni" a lényeget. ;)  :respect:  :up: :D
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#366 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:40

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:24

Technikai okokbol csak a fent vazolt lehetosegek kozul lehet valasztani.

Úgy látszik, Drum nem tud válaszolni a kérdéseimre (talán nem ér rá  :think: ), ezért tőled is kérdezem, mik azok a technikai okok, ami miatt csak ezek a számok jöhettek szóba?

Mint írtam, én másképp tudom, de lehet, h én tévedek.
Ha igen, akkor világosítsatok föl, h hol és miben :)
Ciciman is on borda

#367 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:41

Hogy ne kerüljek Drummasterrel összetűzésbe (priviztünk párat), meglátogattam ezt a topicot, és elolvastam az idei hozzászólásokat is.
Az idejutás meglehetősen kacifántos, a szavzásról a másik szavazásra, majd ide mutató linkek.
először nem is értettem, minek a tavalyi, a főoldalról meg nem ez a témakör látszott megfelelőnek.
A priviben keveselltem a 250-et, a 2000-et sokalltam.
Majd fel lettem világosítva.

#368 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:54

Ok, akkor jobb hijjan 250-re voksolok.
2000 az tul eros lenne...

Aztan remenykedek, hogy nem jon mindenfele ujsuttetu chatlada, es nyit arrol szavast, hogy "milyen szinu zoknit vegyek fel holnap".

Most nincs humorom vegigolvasni az elozmenyeket, de elhiszem, ha azt mondjatok, hogy nem lehet 500-at.

#369 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 23:54

Most nincs humorom vegigolvasni az elozmenyeket, de elhiszem, ha azt mondjatok, hogy nem lehet 500-at.

Nyunyu nehogymá te is :D Ennyire nem lehetsz kómában, h nem emlékszel arra, mit írtál :)

Idézet

Szerkesztette: fram 2005. 02. 16. 00:51 -kor

Ciciman is on borda

#370 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 00:44

Idézet: nyunyu @ 2005. febr. 15. - Dátum: kedd - 23:52 

Én semmivel sem érzem "elvetemült"ebbnek, mintha valaki 2000 ill. 5000 hozzászólásig lenne "Új vendég" miközben a titulusa "Törzsvendég" ill. "Régi motoros".
Ciciman is on borda

#371 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 01:03

Ezert javasoltam azt, hogy legyen a kezdo jogosultsagi szint neve "forumozo", mert az tuti nem keveri ossze az egysegsugaru a titulussal.

Emlekezetem meg sajna elegge cserbenhagy mostanaban, plane, mikor hullafaradtan hazaerek a melobol, 10 honappal ezelotti hozzaszolasaimra mar boven nem emlekszem, ha nem hardverrol szolnak.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 16. 01:08 -kor

#372 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 01:49

Ha jól látom, még azt is meg lehet csinálni a fórummotorral, h pl:

Hozzászólás-szám | Titulus  | Csillagok
    0-  99ig          Új vendég  --- *
100-249ig          Vendég      --- **
250-499ig          Vendég      --- ***
500- 2k-ig          Törzsvendég --- ***
...

Technikailag még ez is kivitelezhető lenne ...
Ciciman is on borda

#373 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 08:35

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 1:49

Ha jól látom, még azt is meg lehet csinálni a fórummotorral, h pl:

Hozzászólás-szám | Titulus  | Csillagok
    0-  99ig          Új vendég  --- *
100-249ig          Vendég      --- **
250-499ig          Vendég      --- ***
500- 2k-ig          Törzsvendég --- ***
...

Technikailag még ez is kivitelezhető lenne ...

Ennek a fenti tablazatnak koze sincs a jogosultsagokhoz, ez csak egy hozzaszolasszam alapjan kiirt valami a neved alatt.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#374 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 13:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:35

Ennek a fenti tablazatnak koze sincs a jogosultsagokhoz, ez csak egy hozzaszolasszam alapjan kiirt valami a neved alatt.

Krinyo

Ugye én is ezt mondom: a 250es, 2000res, 5000res határolószámoknak nincs köze a jogosultságokhoz.

A fenti táblázatommal pedig nyunyu felvetésére - miszerint hülyén nézne ki 500 hozzászólásig az Új vendég + Törzsvendég páros - mutattam egy lehetséges megoldást a sok közül. Tehát a táblázatom csak a "hülyén mutatna"-val van kapcsolatban készítettem, nem pedig a jogosultságokkal. Azt hiszem, ez eléggé egyértelmű. Főleg, ha valaki rendesen elolvassa a megelőző hozzászólásokat.

[Ha valaki mégsem olvasta volna a megelőző hozzászólásokat: Nyunyu a "hülyén mutatna"-ra egyből javasolta, h a "Guest" csoport neve - ami itt "Új vendég" néven fut - legyen "Forumozó", erre írtam, h a titulusok módosítására is van lehetőség, h ne "mutasson hülyén" ... leírtam 1 példát. Ennyi.]
Ciciman is on borda

#375 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 15:29

Idézet: Drummaster @ 2005. febr. 14. - Dátum: hétfő - 22:35 

Kedves Fórumozók!

Mint tudjátok, lefuttattunk egy SZAVAZÁST (klikk) már, amelynek eredménye az lett, hogy a többség szeretné, ha magasabb hozzászólásszámtól lenne elérhető a szavazás indítási lehetőség. A fórum üzemeltetőivel megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyeket ki is lehet vitelezni. A fentebb látható szavazási opciókban szereplő határértékeket lehet technikailag megvalósítani, de figyelmetekbe ajánlanám, hogy új vendégből fórumtag is később válik mindenkiből, ugyanis ezen számok alapján "lépnek szintet" a felhasználók. Tehát, ha ezen a szavazáson a 2000 "nyer", akkor ennyi hozzászólás után lesz új vendégből fórumtag az illető felhasználó. Külön szót érdemel a 4. szavazási opció, a "Csak a moderátorok/házigazdák indíthassanak szavazást (fórumozói javaslatra is, egyedi elbírálás alapján).". Ezt azért tettem be ismét, mert jópáran jelezték, hogy - bár az előző felmérésben nem erre szavaztak - mégis inkább ezt tartanák jó rendszernek. ...

Ahogy én látom ezt a jelenlegi szavazást:

Idézet

Mint tudjátok, lefuttattunk egy SZAVAZÁST (klikk) már, amelynek eredménye az lett, hogy a többség szeretné, ha magasabb hozzászólásszámtól lenne elérhető a szavazás indítási lehetőség.

Az előző szavazásnak nem az lett a (vég)eredménye, h a többség 100-nál magasabb korlátot akar.

Idézet

A fórum üzemeltetőivel megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyeket ki is lehet vitelezni. A fentebb látható szavazási opciókban szereplő határértékeket lehet technikailag megvalósítani, de figyelmetekbe ajánlanám, hogy új vendégből fórumtag is később válik mindenkiből, ugyanis ezen számok alapján "lépnek szintet" a felhasználók. Tehát, ha ezen a szavazáson a 2000 "nyer", akkor ennyi hozzászólás után lesz új vendégből fórumtag az illető felhasználó.

Idézet

Drummaster @ 2005. febr. 15., kedd - 14:34   
... Az 5000 azért került be opcióként, mert - mint a nyitó hozzászólásomban is említettem - 100, 250, 2000, 5000 hozzászólásra vannak kalibrálva a fórumon a felhasználókhoz rendelhető opciók. 

Idézet: Krinyo @ 2005. febr. 16. - Dátum: szerda - 8:33

Vannak felhasznaloi csoportok, jelenleg ketto (+senior, de az meg nincs), uj vendeg es forumtag. Ezeknek kulon lehet adni jogosultsagokat. Csoportbol csoportba at lehet kerülni adott hozzaszolasszam eleresevel, jelenleg uj vendeg atkerul forumtag csoportba, ha eleri a 100 hozzaszolast, ekkor valik elerhetove a szavazas is. A legegyszerubb az, ha ezt a limitet feljebb vesszuk, de akkor nem csak a szavazas lesz korlatozva a felhasznalok jo reszenek, hanem mas is.

Ujabb csoport letrehozasa (forumtag2) megoldhato, de maceras, mert ugye akkor kellene majd valami script, amivel ujra be lehet pontosan sorolni a felhasznalokat a megfelelo csoportokba. Ez a tenyallas.

Mindezek fényében vizsgáljuk meg még egyszer a lehetőségeket.

Krinyo is azt erősítette meg, ahogy én tudtam. Mezei User-eknek 2 csoportja van. "Guest" és "Member" ["Új vendég" és "Fórumtag"]. A jelenlegi határoló 100 hozzászólás. A 100 alattiak ("Guest") nem indíthatnak szavazást, a többiek igen. Ha olyan döntés születik, ami magassabb hozzászólásszámot irányoz elő, akkor - a jelenlegi körülmények között - ezen határ megelemésével lehet elérni ezt legbiztonságosabban.

De ez nem csak a szavazás-indítás lehetőségének korlátozását fogja jelenteni. Aki a határmódosítás következtében visszakerül a "Guest" csoportba, csökken a hozzászólás szerkeszthetőségének ideje, nem érhető el a Galéria funkció, kevesebb PÜ-et tárolhat.

Ezeket szem előtt tartva vizsgáljuk meg újra, mennyire kivitelezhető a 2000 hozzászólásos limit:

Én 3 lehetőséget látok:

1. Krinyo átírja a 100-at 2000-re, és mást nem csinál. Ebben az esetben akinek pont 100 hozzászólása volt, az megúszta, marad Fórumtag, indíthat szavazást továbbra is. Akinek 99, az még gyúrhat  1901 hozzászólást, h ugyanezt megtehesse, mert 99-cel csak "Új vendég" volt és most már az is marad egészen 2000 hozzászólásig.

2. Krinyo átírja a 100-at 2000-re, és lefut(tat) egy script(et), ami visszasorolja a 2000nél kevesebb hozzászólással rendelkező "Fórumtag"-okat "Új vendég"-gé. A szavazás indításon kívül elbukják a Galériát, az 50 PÜ-et, 15 percre csökken a saját hozzászólás szerkeszthetősége. A script futtatása, a galéria megszűnése ill a többlet privik sorsa technikai problémákat is felvet, de azt hiszem ennél sokkal nagyobb problémát jelentene morálisan egy efajta "visszaminősítés".

3. Kiköszörülhetnénk a csorbát úgy, ha az "Új vendég" csoportnak is van galéria, 100 PÜ, 60 szerkesztési limit, de - tekintettel a most is megszaladó "script execituon time"-okra - kétlem, h a szerver ezt leterheltség-csökkenéssel viszonozná. Szal itt ismét technikai problémák adódhatnak, ami ráadásul mindenkit hátrányosan érintene.

Pár dolog biztosnak tűnik számomra:

• Minél magasabb értékre lesz beállítva a 2 csoport közti határoló, annál nagyobb technikai és morális problémákkal kell majd szembe nézni.
  • A szavazás nem csak a szavazás indításáról (ill. annak elvesztéséről) szól, de valahogy nem ez derül ki belőle.
  • Technikailag semmi sem indokolja, h csak a 250, 2000, 5000 számok jöhessenek számításba, mint lehetséges határértékek.

Így a szavazás 2. [2000] és 3. [5000] választási lehetősége megalapozatlan, indokolatlan és értelmetlen.

Sajnos ebből a szavazásból is látszik, hogy a 4. [Csak a moderátorok/házigazdák indíthassanak szavazást (fórumozói javaslatra is, egyedi elbírálás alapján).] választási lehetőség sem nyújt kellő biztosítékot arra, h
  • normális 
  • értelmes
  • használható
szavazások induljanak, pedig - többek között - ez az, amiért az egész szavazósdi dolog fut, ne feledjük.

Ebben a szavazásban valójában 1 db értelmes választási lehetőség van, az első.
A másik 3 csak látszatlehetőség. Nehezen kivitelezhető, túl sok problémával jár az elérni kívánt célhoz képest ill. nem nyújt megfelelő megoldást az adott problémára.

Szerkesztette: fram 2005. 02. 16. 15:32 -kor

Ciciman is on borda

#376 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 16. 16:01

Idézet: fram - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 15:29

Így a szavazás ....... választási lehetősége megalapozatlan, indokolatlan és értelmetlen.

Mit nem mondasz... :think:  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#377 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 16. 19:37

...

:respect:

(Ma csak ilyen hozzászólásokra tellik tőlem úgy láccik...)
Ezennel hivatalosan meghívlak a PH moderátor csapatába... :Đ

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 02. 16. 19:37 -kor

Can you hear me, major Tom?

#378 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:38

uccsó
Üdvözlettel:
Gabi

#379 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:57

Hát... Mivel pl a 2000-re az összes voksoló több mint negyede szavazott, nem hinném, hogy felesleges volt betenni. Akkor lett volna felesleges, ha csak néhány szavazat jött volna rá. Tök jó egyébként, hogy páran már tudják, hogy mihez akarunk kezdeni a szavazás majdani végeredménye által szolgáltatott adattal, holott én nem árultam el senkinek. Nem baj, azért jönnek a monológok és a bírálgatások. Köszönjük őket.... :D

#380 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:01

Az előző szavazásnak nem az lett a (vég)eredménye, h a többség 100-nál magasabb korlátot akar.

Ha egy szavazási szempontra (sokkal) többen szavaznak, mint bármelyik másikra, akkor azt hogyan neveznéd? A többire azért nem reagálok, mert felesleges szájtépés addig, míg a szavazás le nem zárul és végső döntés nem születik a fórum üzemeltetői ill. a moderatúra részéről.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.