HWSW Informatikai Kerekasztal: MPEG-4 AVC (H.264) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MPEG-4 AVC (H.264) MPEG-4 Part 10 Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 10:51

Üdv szakik!

X1950PRO-nak milyen mértékben kellene gyorsítania a h264 lejátszást (százalékosan)? Egymagos Athlon64-emet kb. 40-55%-ra terheli 720p-s .mkv-k lejátszása, ez normális? Nekem egy kicsit soknak tűnik. MediaPlayerClassic-et használok, ami elvileg a Cyberlink h264 filterét használja, ami meg elvileg támogatja az AVIVO-t.

#502 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 10:56

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 10:51

Üdv szakik!

X1950PRO-nak milyen mértékben kellene gyorsítania a h264 lejátszást (százalékosan)? Egymagos Athlon64-emet kb. 40-55%-ra terheli 720p-s .mkv-k lejátszása, ez normális? Nekem egy kicsit soknak tűnik. MediaPlayerClassic-et használok, ami elvileg a Cyberlink h264 filterét használja, ami meg elvileg támogatja az AVIVO-t.

úgytom ikszesradeon kell a 264-hez, demajd az okosak elmondják. szerintem amúgy cpuval jáccod le.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#503 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 13. 13:19

eztet ismeri vki?
Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv
kíváncsi vagyok, h muzsikál az e4300-al, meg különbözü kodekekkel, de egy darabig még jövöget.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 13. 13:24 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#504 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 13:44

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:19

eztet ismeri vki?
kíváncsi vagyok, h muzsikál az e4300-al, meg különbözü kodekekkel, de egy darabig még jövöget.

szep. neha megyeget a madarasteszkokban :)

#505 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:24

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 10:51

Üdv szakik!

Magát a dekódolást semennyire nem gyorsítja, azt csak a HDxxxx széria tudja. Csak a végső processzálásban  / videómegjelenítésben nyújt segítséget.
A kapott terhelések teljesen relálisak az X264 kódolású 4-6 mbps videók lejátszásakor.

Valódi HDDVD/Bluray H264 videóhoz (20-40 mbps) kevés lenne a géped. Ahoz egy jó 2GHz feletti Core2 vagy X2 legalább kell, de azoknál sem árt megtámogatni egy Radeon HDxxxx vagy egyenértékű GeForce 8/9xxx kártyával. Főleg egy valódi 1080p videónál. ;)

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 03. 13. 14:27 -kor

#506 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 20:49

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 14:24

Magát a dekódolást semennyire nem gyorsítja, azt csak a HDxxxx széria tudja. Csak a végső processzálásban  / videómegjelenítésben nyújt segítséget.
A kapott terhelések teljesen relálisak az X264 kódolású 4-6 mbps videók lejátszásakor.

Lehet, nem a megfelelő kifejezést használtam, amikor "dekódolást" írtam, arra a folyamatra gondoltam, ami a videófájlban lévő adatokat átalakítja a képernyőn látható végső pikszelekké – jóvan legyen "a lejátszás témája"... hidraulika mittudomén. :D

Láttam egy slide-ot (talán éppen ebben a topikban, mindenestre nem találom), ahol az AVIVO HD-t hasonlítják a korábbi megoldásokhoz, ebben a "lejátszás" folyamata – vagy nevezd aminek akarod – négy lépcsőre van osztva, kezdve valami entropy decodinggal. Eszerint az ATI HDxxxx kártyák mind a négyet gyorsítják, az Xxxxx-ek az elsőt nem. Szóval azért számítanék valamennyi segítségre az X1950PRO-tól, vagy ennyire az első lépésen múlik a dolog? :think:

Idézet

Valódi HDDVD/Bluray H264 videóhoz (20-40 mbps) kevés lenne a géped. Ahoz egy jó 2GHz feletti Core2 vagy X2 legalább kell, de azoknál sem árt megtámogatni egy Radeon HDxxxx vagy egyenértékű GeForce 8/9xxx kártyával. Főleg egy valódi 1080p videónál. ;)

Ilyen 1080p-s filmekből nekem csak a King Kong van meg, ezt akadásmentesen viszi az említett gép, igaz 90% körüli CPU-terheléssel. :)

Szerkesztette: peti2mtag 2008. 03. 13. 20:54 -kor

#507 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 00:59

fentebb emlegetett cumót az e4300 2,1 ghz-re húzva coreavc-vel olyan 22 fps-el viszi. deblockingot kikapcsolva 26. régebbi cyberlink hardveres gyorsítással 15 fps, az újabb meg le sem jácca. kapott új vga drivert, meg pár qrvanyádot, de elegem lett az egészből. veszek vmi lapot meg persze ddr2 ramot is (abit ip35) , ha összejön kis zsé majd késő tavasszal, és jól felhúzom a procit. mert így csak magamat sikerül felhúznom. faszé' kell mindenhez erőmű, meg fizetős kodek, szopáshegyek.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#508 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 01:57

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 0:59

fentebb emlegetett cumót az e4300 2,1 ghz-re húzva coreavc-vel olyan 22 fps-el viszi. deblockingot kikapcsolva 26. régebbi cyberlink hardveres gyorsítással 15 fps, az újabb meg le sem jácca. kapott új vga drivert, meg pár qrvanyádot, de elegem lett az egészből. veszek vmi lapot meg persze ddr2 ramot is (abit ip35) , ha összejön kis zsé majd késő tavasszal, és jól felhúzom a procit. mert így csak magamat sikerül felhúznom. faszé' kell mindenhez erőmű, meg fizetős kodek, szopáshegyek.

ahogy óvasom az okosokat a popcorn hournak megse kottyan :)

#509 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:08

En ffdshow-t hasznalok a HD videok lejatszasahoz. He teszek coreavc-t akkor fogok eszlelni valami szemmel lathato javulast? Mondjuk igy sincs gondom, az E6300 + 8800GTS eddig vitt mindent.
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#510 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:23

Uj ffdshow tamogatja a tobb mag hasznalatat dekodolaskor, mig a coreavc nem.

http://sourceforge.n...ffdshow-tryout/

2007 december vegire irjak, hogy stabil, de hasznalhatoak a nightly buildek is.

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:19

eztet ismeri vki?

3000-re huzott e2160-nal es ujabb ffdshow-val ket magon kb 70%-os ossz cpu terhelesu volt a lejatszas, de csak 1680x1050-es felbontas mellett. Sajnos nincs itthon nagyobb kijelzo :/

Szerkesztette: blash 2008. 03. 15. 18:29 -kor

#511 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:34

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 20:49

Láttam egy slide-ot (talán éppen ebben a topikban, mindenestre nem találom), ahol az AVIVO HD-t hasonlítják a korábbi megoldásokhoz, ebben a "lejátszás" folyamata – vagy nevezd aminek akarod – négy lépcsőre van osztva, kezdve valami entropy decodinggal. Eszerint az ATI HDxxxx kártyák mind a négyet gyorsítják, az Xxxxx-ek az elsőt nem. Szóval azért számítanék valamennyi segítségre az X1950PRO-tól, vagy ennyire az első lépésen múlik a dolog? :think:

Nem pont ez volt, de ugyanezt a folyamatot mutatta be:
Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nos én letöltöttem, az említett Cyberlink-féle dekódert de b*szik működni. Sem a WMP-vel, sem MPC-vel, sem a KMPlayer-rel nem megy, a kép meg sem jelenik csak a hang. Mondjuk a benne lévő filter (cl264dec.ax) valami ősrégi 2006 eleji 1.7-es verzió, a legújabb PowerDVD-ben már 2.1-es van, az viszont az valamiért figyelmen kívül hagyja a GPU-t, hiába van kipipálva a "Hardware Acceleration (ATI Avivo)" opció... Vagy valami rettenetesen bénán van megírva, ugyanis a KMPlayer szoftveres dekódere feleakkora CPU-terheléssel játsza le ugyanazt az .mkv-t. :D Megnéztem vele a fenti Samsung promót, egész jól viszi az egymagos A64. Nem tökéletes, de élvezhető. :)

Asszem én is kidobom a picsába az X1950PRO-t, visszateszem az GF4 MX440-et, az is pont ennyit gyorsít. :Đ Igazából az a bosszantó, hogy a GPU-kban réges-rég megvan a kraft mindenféle érdekes dologra, csak nem írnak rá szoftvereket. :mad:

#512 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:34

maradjunk annyiban a coreavc támogatja a több magvat, az ffdshow-ban meg odaírták.  :Đ

#513 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:50

Akkor ideje kiprobalnod az ffdshow tryoutot es szorgosan nezegetned a taskmanagert.

#514 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:11

nézegesse a halál a taskot, cachemanxp, tálcán kékkel/pirossal a magok kihasználtásga. pakold csak szépen vissza az alapórajelekre, vagy legalább 2-re a 3 ghz-ről, mert ott majdhogynem már egy maggal is viszi, és meglátod, h a két mag kihasználtsága úgyis csak 70-80% körül mozog (vagy az egyik mag 100%, a msáik 50körül), mindenféle filter és postprocess nélkül, és kb. 10 fps-el, ha tudja tolni. 
ha nem, és nálad jó, akkor akkor mittomén. fostaliga az alaplapom meg a csipszet, kavarc van, eltérőek a verziók.
én az 1900-as xxl verziót használom, amiben ha jól vettem ki sse/mmx támogatás egyaránt van, nem különálló csomag.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 15. 19:16 -kor

#515 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 20:08

Idézet: blash - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:23

3000-re huzott e2160-nal es ujabb ffdshow-val ket magon kb 70%-os ossz cpu terhelesu volt a lejatszas, de csak 1680x1050-es felbontas mellett. Sajnos nincs itthon nagyobb kijelzo :/

teszt erejére állíts 1080p-s desktopot, virtuálisat :)

#516 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 20:13

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:34

Nos én letöltöttem, az említett Cyberlink-féle dekódert de b*szik működni. Sem a WMP-vel, sem MPC-vel, sem a KMPlayer-rel nem megy, a kép meg sem jelenik csak a hang. Mondjuk a benne lévő filter (cl264dec.ax) valami ősrégi 2006 eleji 1.7-es verzió, a legújabb PowerDVD-ben már 2.1-es van, az viszont az valamiért figyelmen kívül hagyja a GPU-t, hiába van kipipálva a "Hardware Acceleration (ATI Avivo)" opció... Vagy valami rettenetesen bénán van megírva, ugyanis a KMPlayer szoftveres dekódere feleakkora CPU-terheléssel játsza le ugyanazt az .mkv-t. :D Megnéztem vele a fenti Samsung promót, egész jól viszi az egymagos A64. Nem tökéletes, de élvezhető. :)

Asszem én is kidobom a picsába az X1950PRO-t, visszateszem az GF4 MX440-et, az is pont ennyit gyorsít. :Đ Igazából az a bosszantó, hogy a GPU-kban réges-rég megvan a kraft mindenféle érdekes dologra, csak nem írnak rá szoftvereket. :mad:

dzis, vannak dolgok, amiről keveset beszélnek. a driver csak 2 egymás utáni B-VOP-ot támogat, B-Pyramidot nem, meg még egy csomó olyan constraint van vele ami br/hd-dvd-re teljesül, de a scene release-ekere már nem. a legtöbb scene release unrestricted profile kategóriába esik.

#517 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 20:55

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:11

nézegesse a halál a taskot, cachemanxp, tálcán kékkel/pirossal a magok kihasználtásga. pakold csak szépen vissza az alapórajelekre, vagy legalább 2-re a 3 ghz-ről, mert ott majdhogynem már egy maggal is viszi, és meglátod, h a két mag kihasználtsága úgyis csak 70-80% körül mozog (vagy az egyik mag 100%, a msáik 50körül), mindenféle filter és postprocess nélkül, és kb. 10 fps-el, ha tudja tolni. 
ha nem, és nálad jó, akkor akkor mittomén. fostaliga az alaplapom meg a csipszet, kavarc van, eltérőek a verziók.
én az 1900-as xxl verziót használom, amiben ha jól vettem ki sse/mmx támogatás egyaránt van, nem különálló csomag.

Dekodold vagy tagold, amit leirsz, mert ez erthetetlen.

Jo nekem ez a proci haromgigan, nem kell azt visszavenni...

Szerkesztette: blash 2008. 03. 15. 21:04 -kor

#518 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 21:16

azon mi a nyavalyát dekódoljak, h vedd vissza az órajelet, és nézd meg úgyis, h mit mutat, mondjuk ne taskban, hanem a speedfannal, vagy egyéb progival, amik valóban a magok leterheltségét mutatják külön-külön.
meg megkérdeztem, ugyanvajon milyen verziót használsz.
te voltál nagy mellénnyel, h az ffdshow két szálon milyen csúcs,meg írtad a hülyeséget, h a coreavc nem használja ki a két magot. én csak szóltam, h ha valóban, 100%-on dolgozni kellene mindkettőnek csúcsra járva, mert az órajelek nem érnek az égig, akkor az ffdshow lófaszt sem ér, szemben a coreavc-vel. sfijnek biztos van tippje, mi lehet a tudományosss háttere.

Szerkesztette: avman 2008. 03. 15. 21:25 -kor

#519 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 23:26

blash nem köllene ekézned a coreavc-t, jelenleg nincs nála hatékonyabb codec. ffdshow/ffmpeg-t nem a sebessége, hanem az univerzalitása miatt szeressük. szerintem dezinformálnod se kellene, a coreavc pro 4 mag/hwthead mértékig skálázódik

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 15. 23:28 -kor

#520 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 01:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 20:13

dzis, vannak dolgok, amiről keveset beszélnek. a driver csak 2 egymás utáni B-VOP-ot támogat, B-Pyramidot nem, meg még egy csomó olyan constraint van vele ami br/hd-dvd-re teljesül, de a scene release-ekere már nem. a legtöbb scene release unrestricted profile kategóriába esik.

Az x264 -es 720p -s mkv -ra nekem a CoreAVC + KMPlayer párosítás jött be, de a leírt probléma miatt így nem tudom kihasználni az Ati HD kártya UVD-jét, viszont így is jó a kép, nincs akadás, csak a proci 60-80% között van terhelve. A műholdas hdtv-nél működik szépen a Cyberlink H264 filter és a proci terhelés 3 - 15% (csatornától függően) között van, de ha itt használom a CoreAVC -t a Cyberlink helyett, akkor 100% CPU terhelésnél akadozik a kép. MPEG2 HD esetén pedig váltogatok az Ati, a Cyberlink és az Elecard mpeg2-es filtere között. Attól függ, hogy standard 4:2:0 -ás profil, vagy 4:2:2 -es. Az utóbbi esetében több filtert is próbáltam, de csak az Elecard megy.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 16. 01:23 -kor

Téma megosztása:

• (42 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.