HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1591 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:40

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 9:39

Meg fontosabb felvétel előtt érdemes egy tisztítókazival 20-30mp-ig takarítani a fejet, nehogy drop legyen a vége, mer azt nem szeressük.

ne csodálkozz ha egy szép napon elfogy a fej ;) nem véletlenül van ráírva a tisztítókazira, hogy csak szükséges esetben.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1592 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:41

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 14:28

Sziasztok!

Az a kamerán múlik, hogy a lementett anyagban a vágóprogik nem látják a timekódot? Értsd: nem lehet idő alapú darabolást végezni, csak frametartalom alapján. Se a Ulead-el se a Pinnacle-el nem sikerült. Pedig a kamerára visszaírva ragyogóan látszik  :confused:

be volt állítva a kamera órája? ha nem, akkor a valós idő nem lesz az időkódban, és nem lesz mi alapján szétvágni. lemerült vagy hiányzó gombelemnél szokott ilyen lenni.

#1593 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 9:59

Ez így van. De ha nem megfelelő a mágnesezhető réteg akkor mar az első felvételkor is lesz dropout  :)
Én úgy vagyok ezzel, hogy inkább kiadok 1050Ft-ot egy TDK Digital Master kazettára.

Szerk:
LP esetén pedig kimondottan javallott a jobb minőségű szalag.

a narancssárga sonykkal eddig nem volt semmi bajom, hdv-nél sem. lp-t nem használok, már csak a kompatibilitás miatt sem. sőt a komolyabb gépek nem is tudnak lp-t :)

#1594 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:40

ne csodálkozz ha egy szép napon elfogy a fej ;) nem véletlenül van ráírva a tisztítókazira, hogy csak szükséges esetben.

Ezt tduom  :p és mezei júzernek kb max. félévente van ilyen, azért mertem javasolni. Énsem csinálom minden lagzim előtt. Az idény elején egyszer, meg ősszel.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1595 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:41

be volt állítva a kamera órája? ha nem, akkor a valós idő nem lesz az időkódban, és nem lesz mi alapján szétvágni. lemerült vagy hiányzó gombelemnél szokott ilyen lenni.

Be van állítva. Ha visszatöltöm a szalagra a filmet, a kamera rendesen kezeli a timekódot, csak a szgépen nem megy. Amúgy egy régebbi tipusú Samsung kameráról van szó (VP-D80i)
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1596 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:55

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:39

A timecode tárolódik az avi fájlban, csak meg kell jeleníteni. Pnnacle-nél be lehet állítani, hogy hogyan detektálja az egyes snitteket: adott időközönként, kép alapján, vagy snittek alapján.
Vannak plugin-ek vagy fx-ek, amik megjelenítik a timecode-ot. De miért van szükséged a timecode-ra?

Nem megjeleníteni szeretném, hanem ez alapján darabolni automatikusan. Ezt a Pinnacle és a Ulead is tudja, de valamiért nem működik a felvételeimmel. Az is jó lenne, ha egy kisebb program tudná ezt, csak ne "kézzel" kelljen :)

#1597 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:05

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:55

Nem megjeleníteni szeretném, hanem ez alapján darabolni automatikusan. Ezt a Pinnacle és a Ulead is tudja, de valamiért nem működik a felvételeimmel. Az is jó lenne, ha egy kisebb program tudná ezt, csak ne "kézzel" kelljen :)

Timecode-ról (TC) vagy date/time adatról van szó? Mert a kettő nem ugyanaz.

Idézet

csak ne "kézzel" kelljen

Batch capture. Itt egyszerűen megadod a tól-ig timecode-okat (természetesen itt a TC-t adod meg és nem a date/time adatot) aztán szépen benyalja darabolva :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 14. 18:21 -kor

#1598 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:43

sőt a komolyabb gépek nem is tudnak lp-t :)

Már miért ne tudnának? pld. Sony, Panasonic  :)

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 14. 18:52 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 10:59

Sony fx1-ese is tud pl, pedig az félprofi.

Ghostbear: Részemről nem értem ezt a darabolósdit. Én ha kepcsörölök, akkor rec gomb megnyomásától rec gomb megnyomásáig tart egy jelenet és ez alapján darabol a progi.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1600 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 11:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 19:47

Már miért ne tudnának? pld. Sony, Panasonic  :)

sony pd-150/170 nem tud, z1 sem, dsr-11 sem :) ettől függetlenül könnyen lehet, hogy le tudják játszani.

#1601 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:36

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 11:59

Ghostbear: Részemről nem értem ezt a darabolósdit. Én ha kepcsörölök, akkor rec gomb megnyomásától rec gomb megnyomásáig tart egy jelenet és ez alapján darabol a progi.

A TC alapján is lehet daraboltatni ill. batch capture is a TC alapján megy. Szerintem ő erre gondolt. Ugyan a szalagon lévő TC alapú feldolgozást feleslegesnek tartom PC-s NL editáláskor mivel itt ugyebár a time line TC alapján szerkeszt az ember. Igaz lehetnek esetek mikor szükség lehet a szalagon lévő timecode-ra is. (pld. az én DV4000 kamerám a jelenetekhez indexeket tud tenni a memóriakártyára és erre a TC-t használja. Ugyan még soha nem használtam ezt a funkciót mert én a szalagról mindent át szoktam tölteni a PC-re).

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 15. 12:36 -kor

#1602 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 12:45

sony pd-150/170 nem tud, z1 sem, dsr-11 sem :) ettől függetlenül könnyen lehet, hogy le tudják játszani.

Az általad említett típusok DVCAM formátumot is támogatják amiben ugyebár nincs LP ezért ezek a típusok csak SP-ben rögzítenek. De a Sony DCR-VX2100E, HDR-FX1, HDR-FX7E típusok mind tudnak LP-ben is rögzíteni mert ezek nem kezelik a DVCAM formátumot. Ezekre a kamerákra pedig nem mondható, hogy nem profi  :)

#1603 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 13:17

végülis ha úgy vesszük, akkor a dvcam gépeknél a sima dv tekinthető lp-nek :D

#1604 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 13:54

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 11:59

Sony fx1-ese is tud pl, pedig az félprofi.

Oké-oké, lehet hülyeséget írtam... a lényeg, hogy gondjaim vannak a Ulead és a Pinnacle capture részével, valószínűleg összeakadnak az eszközeim, ezért a windv-t használom erre a célra. Ez teljes egészében lementi a kazettán lévő anyagot start-tól stop-ig. Így van meg 2 év anyaga a gépemen, ezeket szeretném valami épeszű módszerrel jelenetekre vágni az alapján ahogy a kamerával felvettem (rec-től stop-ig legyen egy jelenet). Az avikban a date/time benne van, gondoltam a Ulead és a Pinnacle is tudja ezt használni jelenetkereséskor (értsd: időugrást lát, akkor nyes) de sajna nem megy, csak framecontent alapján, ami baromi lassú.

Szerkesztette: ghostbear 2007. 08. 15. 13:56 -kor

#1605 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:55

pedig akkor a valós idővel lesz probléma, eddig akármilyen kamerákkal próbáltam, minddel ment az időkód alapú darabolás windv-vel, hdvsplittel és premiere-rel is.

szerk: kivéve egy kazit, amit egy samsunggal vettek fel, amin nem volt beállítva az óra.

Szerkesztette: qnadam 2007. 08. 16. 20:56 -kor

#1606 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:43

Nem tudom mi lehet nálam a probléma... végülis megtaláltam a megoldást, DVDate a progi neve, ezzel működik.

#1607 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 15:23

Idézet: Primary - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:12

a Panasonic 3CCD-re optimizált kaziját veszem, egyébként én is 5-600 forintos, mert a 3ccd-s 3szor annyi. Szerintem van különbség. Nem olyan sok, de van! Talán a szebb szinek!

ez teljesen kizárt, mivel digitális a felvétel!

amíg hibátlan a visszaolvasás, addig a legolcsóbb noname kazetta is pontosan ugyanolyan képminőséget ad, mint a legdrágább
ettől még persze van értelme jó minőségűt használni fontos felvételekhez, de a színekben ne keress különbséget: nincs

#1608 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:24

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 14:54

Oké-oké, lehet hülyeséget írtam... a lényeg, hogy gondjaim vannak a Ulead és a Pinnacle capture részével, valószínűleg összeakadnak az eszközeim, ezért a windv-t használom erre a célra. Ez teljes egészében lementi a kazettán lévő anyagot start-tól stop-ig. Így van meg 2 év anyaga a gépemen, ezeket szeretném valami épeszű módszerrel jelenetekre vágni az alapján ahogy a kamerával felvettem (rec-től stop-ig legyen egy jelenet). Az avikban a date/time benne van, gondoltam a Ulead és a Pinnacle is tudja ezt használni jelenetkereséskor (értsd: időugrást lát, akkor nyes) de sajna nem megy, csak framecontent alapján, ami baromi lassú.

jaaa.
ezekszerint a windv egyetlen bazinagy avi fájlt csinál?
Én sony vegas-al kepcsörölök és az úgy csinálja, hogy egy jelenet egy avi fájl (start-tól stop-ig), szépen besorszámozza. Tehát ha van egy kazim mondjuk 3 jelenettel, akkor 3 fájlt csinál.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1609 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 00:25

ha olyan, előre megtervezhetetlen felvételt készítesz, mint pl "nyaralás gyerekekkel", akkor egyetlen kazettán minimum több tucat, de akár száznál is több apró jelenet lehet

ilyenkor nem kimondottan praktikus ha ugyanennyi különálló file készül...

#1610 Felhasználó inaktív   Jaki71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:06

Kedden megyek, beszerzek magamnak egy Pana NV-GS230-ast.
Egyet mondjatok el nekem, akinek van a geppel tapasztalata, mennyire hallhato a felvetel hangjan a gep sajat mechanikai zoreje? Tudom, hogy ehhez csatlakoztathato kulso miki is, de a sajat mikrofonja mire kepes? Olyan felvetelekhez kell hasznaljam, ahol nagyon fontos a jo hangminosegi is. Amator szinhazi eloadasok, stb. Mik a tapasztalatok? Ezert az egyert meg vacilaltam egy HDDs kameran is, azzal probaltam mar, kepe olyan amilyen, szodaval elmegy, de a zajtalan hangja nagyon kedvemre volt.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.