HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:36

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 11:59

Ghostbear: Részemről nem értem ezt a darabolósdit. Én ha kepcsörölök, akkor rec gomb megnyomásától rec gomb megnyomásáig tart egy jelenet és ez alapján darabol a progi.

A TC alapján is lehet daraboltatni ill. batch capture is a TC alapján megy. Szerintem ő erre gondolt. Ugyan a szalagon lévő TC alapú feldolgozást feleslegesnek tartom PC-s NL editáláskor mivel itt ugyebár a time line TC alapján szerkeszt az ember. Igaz lehetnek esetek mikor szükség lehet a szalagon lévő timecode-ra is. (pld. az én DV4000 kamerám a jelenetekhez indexeket tud tenni a memóriakártyára és erre a TC-t használja. Ugyan még soha nem használtam ezt a funkciót mert én a szalagról mindent át szoktam tölteni a PC-re).

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 15. 12:36 -kor

#1602 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 12:45

sony pd-150/170 nem tud, z1 sem, dsr-11 sem :) ettől függetlenül könnyen lehet, hogy le tudják játszani.

Az általad említett típusok DVCAM formátumot is támogatják amiben ugyebár nincs LP ezért ezek a típusok csak SP-ben rögzítenek. De a Sony DCR-VX2100E, HDR-FX1, HDR-FX7E típusok mind tudnak LP-ben is rögzíteni mert ezek nem kezelik a DVCAM formátumot. Ezekre a kamerákra pedig nem mondható, hogy nem profi  :)

#1603 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 13:17

végülis ha úgy vesszük, akkor a dvcam gépeknél a sima dv tekinthető lp-nek :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1604 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 13:54

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 11:59

Sony fx1-ese is tud pl, pedig az félprofi.

Ghostbear: Részemről nem értem ezt a darabolósdit. Én ha kepcsörölök, akkor rec gomb megnyomásától rec gomb megnyomásáig tart egy jelenet és ez alapján darabol a progi.

Oké-oké, lehet hülyeséget írtam... a lényeg, hogy gondjaim vannak a Ulead és a Pinnacle capture részével, valószínűleg összeakadnak az eszközeim, ezért a windv-t használom erre a célra. Ez teljes egészében lementi a kazettán lévő anyagot start-tól stop-ig. Így van meg 2 év anyaga a gépemen, ezeket szeretném valami épeszű módszerrel jelenetekre vágni az alapján ahogy a kamerával felvettem (rec-től stop-ig legyen egy jelenet). Az avikban a date/time benne van, gondoltam a Ulead és a Pinnacle is tudja ezt használni jelenetkereséskor (értsd: időugrást lát, akkor nyes) de sajna nem megy, csak framecontent alapján, ami baromi lassú.

Szerkesztette: ghostbear 2007. 08. 15. 13:56 -kor

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1605 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:55

pedig akkor a valós idővel lesz probléma, eddig akármilyen kamerákkal próbáltam, minddel ment az időkód alapú darabolás windv-vel, hdvsplittel és premiere-rel is.

szerk: kivéve egy kazit, amit egy samsunggal vettek fel, amin nem volt beállítva az óra.

Szerkesztette: qnadam 2007. 08. 16. 20:56 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1606 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 08:43

Nem tudom mi lehet nálam a probléma... végülis megtaláltam a megoldást, DVDate a progi neve, ezzel működik.

#1607 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 15:23

Idézet: Primary - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:12

a Panasonic 3CCD-re optimizált kaziját veszem, egyébként én is 5-600 forintos, mert a 3ccd-s 3szor annyi. Szerintem van különbség. Nem olyan sok, de van! Talán a szebb szinek!

ez teljesen kizárt, mivel digitális a felvétel!

amíg hibátlan a visszaolvasás, addig a legolcsóbb noname kazetta is pontosan ugyanolyan képminőséget ad, mint a legdrágább
ettől még persze van értelme jó minőségűt használni fontos felvételekhez, de a színekben ne keress különbséget: nincs

#1608 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:24

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 14:54

Oké-oké, lehet hülyeséget írtam... a lényeg, hogy gondjaim vannak a Ulead és a Pinnacle capture részével, valószínűleg összeakadnak az eszközeim, ezért a windv-t használom erre a célra. Ez teljes egészében lementi a kazettán lévő anyagot start-tól stop-ig. Így van meg 2 év anyaga a gépemen, ezeket szeretném valami épeszű módszerrel jelenetekre vágni az alapján ahogy a kamerával felvettem (rec-től stop-ig legyen egy jelenet). Az avikban a date/time benne van, gondoltam a Ulead és a Pinnacle is tudja ezt használni jelenetkereséskor (értsd: időugrást lát, akkor nyes) de sajna nem megy, csak framecontent alapján, ami baromi lassú.

jaaa.
ezekszerint a windv egyetlen bazinagy avi fájlt csinál?
Én sony vegas-al kepcsörölök és az úgy csinálja, hogy egy jelenet egy avi fájl (start-tól stop-ig), szépen besorszámozza. Tehát ha van egy kazim mondjuk 3 jelenettel, akkor 3 fájlt csinál.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1609 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 00:25

ha olyan, előre megtervezhetetlen felvételt készítesz, mint pl "nyaralás gyerekekkel", akkor egyetlen kazettán minimum több tucat, de akár száznál is több apró jelenet lehet

ilyenkor nem kimondottan praktikus ha ugyanennyi különálló file készül...

#1610 Felhasználó inaktív   Jaki71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:06

Kedden megyek, beszerzek magamnak egy Pana NV-GS230-ast.
Egyet mondjatok el nekem, akinek van a geppel tapasztalata, mennyire hallhato a felvetel hangjan a gep sajat mechanikai zoreje? Tudom, hogy ehhez csatlakoztathato kulso miki is, de a sajat mikrofonja mire kepes? Olyan felvetelekhez kell hasznaljam, ahol nagyon fontos a jo hangminosegi is. Amator szinhazi eloadasok, stb. Mik a tapasztalatok? Ezert az egyert meg vacilaltam egy HDDs kameran is, azzal probaltam mar, kepe olyan amilyen, szodaval elmegy, de a zajtalan hangja nagyon kedvemre volt.

#1611 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:17

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:24

jaaa.
ezekszerint a windv egyetlen bazinagy avi fájlt csinál?
Én sony vegas-al kepcsörölök és az úgy csinálja, hogy egy jelenet egy avi fájl (start-tól stop-ig), szépen besorszámozza. Tehát ha van egy kazim mondjuk 3 jelenettel, akkor 3 fájlt csinál.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kamerám hiányossága ez a dátummizéria, ugyanis az összes capturelt felvételemben egyedül a dvdate írja ki normálisan, más progik nem "látják". Ellenpéldaként itt van nálam egy haverom Panájával készített felvétel, amin gyönyörűen működnek a vágóprogik jelenetfelismerései, és a dvmp is írja az összes adatot ellentétben az enyéimmel, amikben csak a timecodeot tudja normálisan megjeleníteni. Létezik, hogy többféle módszer van a datecode tárolására, és a Samsung VP-D80i-m valami olyan módszert használ amit csak önmaga és a dvdate ismer?  :confused:

#1612 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:23

Idézet: Jaki71 - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 10:06

Kedden megyek, beszerzek magamnak egy Pana NV-GS230-ast.
Egyet mondjatok el nekem, akinek van a geppel tapasztalata, mennyire hallhato a felvetel hangjan a gep sajat mechanikai zoreje? Tudom, hogy ehhez csatlakoztathato kulso miki is, de a sajat mikrofonja mire kepes? Olyan felvetelekhez kell hasznaljam, ahol nagyon fontos a jo hangminosegi is. Amator szinhazi eloadasok, stb. Mik a tapasztalatok? Ezert az egyert meg vacilaltam egy HDDs kameran is, azzal probaltam mar, kepe olyan amilyen, szodaval elmegy, de a zajtalan hangja nagyon kedvemre volt.

szerintem nem lesz ezzel gondod, szép hangja van saját mikrofonnal is, és nem tűnik úgy, h a saját hangját fölszedné

viszont egy színházban nem mindig van sok fény, és akkor a képminőség okozhat csalódást

#1613 Felhasználó inaktív   Jaki71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:55

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:23

szerintem nem lesz ezzel gondod, szép hangja van saját mikrofonnal is, és nem tűnik úgy, h a saját hangját fölszedné

viszont egy színházban nem mindig van sok fény, és akkor a képminőség okozhat csalódást

koszi. ez persze benne van a pakliban...

#1614 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:46

Sziasztok!

Sikerült bedigizni gépre a videót (Pana gs320), de nagyon csúnya, mikor mozdul a kamera, akkor a képen csíkok látszanak, nem folyamatosak az élek. Ez mitől lehet?

Szerkesztette: Dispose 2007. 08. 24. 21:41 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#1615 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 06:08

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 21:46

Sziasztok!

Sikerült bedigizni gépre a videót (Pana gs320), de nagyon csúnya, mikor mozdul a kamera, akkor a képen csíkok látszanak, nem folyamatosak az élek. Ez mitől lehet?

Ez a jelenség a kamera félképes (interlace) rögzítési módja miatt van. Nem kell vele foglalkoznod mert ez természetes jelenség ha a DV-t olyan lejátszó programmal nézed mely csak progressive videóra van felkészítve. Feldolgozáskor arra figyelj, hogy a DV félképsorrendje lower-upper.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 06:10 -kor

#1616 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 7:08

Ez a jelenség a kamera félképes (interlace) rögzítési módja miatt van. Nem kell vele foglalkoznod mert ez természetes jelenség ha a DV-t olyan lejátszó programmal nézed mely csak progressive videóra van felkészítve. Feldolgozáskor arra figyelj, hogy a DV félképsorrendje lower-upper.

szia

Milyen lejátszóprogit tudsz ajánlani ami helyesen jeleníti meg az interlaced formátumot?
Én eddig a Canopus progival készitettem a dvd-ket, és ott az alapbeállítás up/top , és sajnos néhány gyorsmozgásos filmél látszottak a csíkok, ugyhogy ez az infó nagyon jól jött.

Szerkesztette: topeti 2007. 08. 25. 09:55 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1617 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 10:20

Idézet: topeti - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 10:48

szia

Milyen lejátszóprogit tudsz ajánlani ami helyesen jeleníti meg az interlaced formátumot?
Én eddig a Canopus progival készitettem a dvd-ket, és ott az alapbeállítás up/top , és sajnos néhány gyorsmozgásos filmél látszottak a csíkok, ugyhogy ez az infó nagyon jól jött.

A DV felvételek szerkesztésekor, lejátszásakor mindig vannak csíkok mert a programok nem alkalmaznak deinterlace-t a megjelenítéskor. Ha DVD-VIDEO (MPEG2) a lesz a végeredmény akkor az MPEG2 tömörítési beállításokat is interlace-re kell tenni. Különösen figyelni kell a félképsorrend helyes beállítására mert ha az MPEG2 tömörítésekor felcseréljük a sorrendet akkor az progressive megjelenítőn csíkokat, TV-n (CRT-n) akadást fog eredményezni. A DV félképsorrendje minden esetben lower-upper tehát az MPEG2 tömörítőnek is ezt kell beállítani. A Te esetedben Canopus alapbeállítása okozta a problémát mert hagytad az up/top azaz az upper-lower sorrendet és így felcserélted a két félképet.

Természetesen vannak olyan DV kamerák is melyek eleve progressive formátumban rögzítenek de itt ugyebár értelemszerű, hogy a feldolgozáskor progressive formátumot kell beállítani hiszen ebben az esetben nincsenek félképek.

Szerk:
A kész DVD PC-s lejátszásakor minden normális DVD lejátszó program helyesen fogja megjeleníteni az interlace MPEG2-t. (PowerDVD, WinDVD, stb.)

Természetesen ha olyan formátum lesz a DV-ből mely nem félképes rendszerben működik akkor deinterlace-elni kell a kódoláskor. Ez persze minőségromlással jár.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 10:27 -kor

#1618 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 11:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 11:20

Természetesen vannak olyan DV kamerák is melyek eleve progressive formátumban rögzítenek...

Tudsz mondani ilyen tipusokat? Vagy ez csak a félprofi/profi kategóriában jelenik meg?

#1619 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 12:59

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 12:15

Tudsz mondani ilyen tipusokat? Vagy ez csak a félprofi/profi kategóriában jelenik meg?

Ez csak a félprofi/profi kategóriában létezik ill. némely HD kameránál is van lehetőség 25p rögzítésre.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 25. 13:04 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   ronis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 21:30

szijjasztok,
- kérném a segitségeteket  abban hogy szeretnék venni valamilyen mini DV-t amit sisak oldalára szerelnék fel, és terepmotoron ,meg cross motoron lenne használva, tehát nem kicsi rázkodást kap,ugyhogy valami olyan kellene amiben jofajta kép stabilizálo van,és egyszerű a kezelése,nem kell semmi extra sallang, de  tolerálja a gyors mozgást,meg a sokszor össze vissza a fák közűl bejövö fényt.
Kiprobáltam egy OREGON ACTION CAM2  tipusu holmit,amit pont ilyesmire ajánlanak, de iszonyatosan nézhetetlenűl tud remegni, gyorsabb temponál, viszont láttam olyan amatör felvételt amit valamilyen  mini dv-vel készitettek,(nem tudom milyen tipussal) és elképesztöen jo minöségű.
Talán a SAMSUNG VP-X 220L,,,???? vagy melyik tud ilyet,,, segitsetek,!!!

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.