Idézet: topeti - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 16:39
Sziasztok!
Megvolt a "melyik illik jobban a kezembe" teszt

Szinte nincs is különbség fogásra (és talán súlyban sem) köztük.
Pana GS-21 és a Sony HC-22 modelleket teszteltem.
Az Sonynál a zoom rész majdnem a kamera a tetejének a közepén helyezkedik el, ezt a mutatóujjammal érem el, a Panasonicnál pedig egész hátul van, ezt a hüvelykujjamal mozgattam.
Más különbséget nem tudnék felsorolni hirtelen...
Hozzáértő el tudná mondani, mi a fő különbség e két kamera közt (GS21, HC22)?
Üdv, Péter
Hali Topeti!
Mi most vettünk egy hc39-es sony-t, így tudok róla érdemben írni:
Az érintőképernyő messze nem gáz annyira, amennyire az ember gondolná. Rábökök a menü jelre, és egy álltalam összeállított menü ugrik be, persze a gyári menü is elérhető, csak más oldalon. De a lényeg, hogy a sokat használt funkciók rögtön kint vannak. (focus, spot focus(a sima fókusz is nagyon jó!), exposure, white balance(erre kicsit kényes, de tud olyat, hogy mutatok neki egy fehér lapot, majd azt mondom hogy ez a fehér a fehér és rögzíti), steadyshot ki/be, stb.
Furcsa módon az lcd alig fogyasztja az akkut, legalábbis eddig max fél órát vettem magam végig bekapcsotl lcd-vel, és utánna még majd 1 órát mondott a gép. Igaz a HC39-hez a középső kapacitású akkut adják.
Ezeknél a flancos kameráknál a méret az nagy gond, ugyanis marha könnyen rezeg a kép. Ám a HC39 steadyshotja valami döbbenet, maximális zoomnál tudok olyan felvételt mutatni, amin egy repülőt követek, és szinte ember meg nem mondja, hogy 12x-es (asszem annyi) zoom mellett készült...persze csak a remegés szempontjából, mert a képzaj, meg a párás levegő rögtön lebuktatja. 6x zoomig szinte állvány hatású a kép. Amit még nem teszteltem, hogy mennyit romlik a minőség a használatával.
De bosszantó, hogy ha csak a backlight gombot akarom "élőben" használni, ami azért nem ritka, hát itt meg kell állni, mert a gombnyomás jól oldalba b...a a gépet

Cserébe viszont nem kényelmetlen egy egész napos városnézés vele.

Az éjszakai infrás felvétellel tök jó effektet lehet csinálni, legalábbis én arra használom... ezeknél a gépeknél felesleges szempontként kezelni, elvégre a profi filmesek se filmeznek tök sötétben...hehe

Eddig ezek nagyjából az összes sony gépre igazak voltak, ami hc39 specifikus:
- 16:9 natív módon. Ha van szélesvásznú tv a közelben, akkor azt rendesen kihasználja, a többi gép csak letterboxed 16:9-et tud.
- 1MP-es CCD. Nem tom a többi, alacsonyabb pixelszámú sony milyen, de nem rossz a képe. Sajna a pici optika miatt sok fény kell neki.
Szerintem tök mindegy hogy sony v. pana ebben a kategóriában. Sokan dicsérik a sony Leica lencséit...
Én a natív 16:9 és az ár miatt döntöttem mellette. (134bruttó)
Jah. Máshol is olvastam, hogy a tisztítókazikat csak saját márkájú gépbe érdemes használni. De hogy az EMTEC ilyen gány szallagokat gyárt..
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.