Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 17:22
Nemrég vettem egy panasonic nv gs 80-sat és azt vettem észre, gogy egy picit zúg a felvételen valami. Eleinte a motorra gyanakodtam, de ma észrevettem, hogy bent nem hallom annyira, de ha kimegyek és erős fehér fényre zoomolok rá, a zúgás erősödik. Mi lehet vele?
Megköszönném, ha válaszolnátok, mert holnap ha minden igaz vissza viszem a boltba, de ha a másik is zúgni fog, akkor meg minek?
Köszi!
Csak a felvételen hallatszik, vagy ha eléégé csend van akkor a kamerából is hallod?
A helzet az, hogy még a drágább, fejlettebb kameráknál is behallatszik a saját hangja, működési zaja.
amit hallasz az valamelyik servomotor hangja lesz.
A hang lehet hibás működés oka, de mint írtam, lehet alpból ekkra a motorzaj.
Mindenképpen érdemes másik kamerát is megnézni, abból kierül, hogy egyedi a probléma, vagy ez alapból ilyen.
Azét azt mérlegelni kell, hogy ez a zaj, ez mennyire jelentős, mennyire zavaró. Kihallatszik akkor is, ha nem "laboratóriumi" körülmények között filmezel? Mondjuk az utcazaj, vagy egy beszélgetés sem nyomja el?
Ha nagyon zavarónak találd és nem illeszkedik bele a felvételek alapzajába, akkor még mindig használhatsz külső mikrofont, ami kevésbé, vagy egyáltalán nem rögzíti a kamera alapzaját. Persze ezek mind plusz pénbe kerülnek és a határ a csillagos ég. Gagyit meg nem érdemes megvenni, ami rosszabb minőségben rögzít, mint a kamera saját mikije.

Súgó
A téma zárva.