Viszont én is tanácsra szorulok egyéb kamerák ügyében...
Régóta mini DV 1CCds 800ezer képontos felbontású kis handicameket használgatok. Kezdetben, kutya, macska

, majd családi események, utána nyaralások....
Ugy érzem lassan kezdem kinőni ezt a technikát..., elég szép snitteket tudok már felvenni, planokat összevágni, álványról remegés nélkül svenkelni és lassan lassan elmozdulnék felfele a kép minőségben.
A kis nyaralós videóimat HD ready TVn, esetleg HD TVn is jobb minőségben élvezni.
De sajnos a magasabb kategóriás kamerákban nem vagyok jártas ár érték/tudás, minőség tekintetében.
Amit tudok, hogy maradnék a mini DV formátumnál...
A kérdésem hogy "fél HD" vagy 3CCDs camerákkal megéri e bibelődni? Gondolom, hogy jobb minőséget tudnak mint az 1CCDsek, de elmaradnak a full HDtől... Képminőségben milyen különbségek vannak?
100ezerért felkeltette az érdeklődésemet egy
Panasonic NV-GS330 3 CCDs kamera azaz 3*0,8Mp, 4:3, 16:9 felvételi formátum. és a technikai adatok szerint az effektív képpontok száma mozgóképnél: 3x 630.000 pixel (4:3), 3x 540.000 pixel (16:9).
A technnikai leirasok 1,89 effektív megapixelt igérnek (én is ennyit számoltam), mig máshol 3,1 effektív megapixel számot emlegetnek! Akkor most mi lehet az igaz?
Hogy lehet ilyen olcsó? (Hisz az 1CCDs legjobbak 80-90ért vannak...)
Erről a kameráról van e valakinek tapasztalata?
Esetleg spóroljak még egy igazi "full HD" kamerára?
Például, ajánlgatták a
Canon HV20 és HV30 tipusokat ami full HD 1920*1080 felbontást tud, és 250 körül már hozzá lehet jutni!?
A Sonynak is van egy elérhető HDV tipusa
Sony HDR-HC9E ami szintén kiválónak tűnik...
Van valakinek tapasztalata ezzekkel a tipussokkal?
Esetleg egyéb márkát tipus tud valaki ajánlani, mini DV 3CCD illetve Full DH kategóriában?
Valamint még egy kérdés: Ha nagyobb felbontásra váltanék, akkor az jelentős erősítést követel e a PC az utómunka végzéshez?
Előre is köszi, ha tud valaki érdemben segíteni!