HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1911 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 15:02

Szerintem a 3 CCD-vel csak a színhűség, vagy esetleg a kép élessége lesz jobb, attól nem lesz HD. :)

Véleményem szerint, amire te vágysz az egy egyszerűbb HD kamera, pl. JVC-t sokan szeretik, ahogy olvasgattam, (bár merevlemezesek főleg, nem miniDV).

PC-s utómunka: szerintem legalább a dupláját igényli mindenben.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 17. 15:03 -kor

#1912 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 15:15

Idézet: lord111 - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 15:27

Viszont én is tanácsra szorulok egyéb kamerák ügyében...
Régóta mini DV 1CCds 800ezer képontos felbontású kis handicameket használgatok. Kezdetben, kutya, macska :), majd családi események, utána nyaralások....
Ugy érzem lassan kezdem kinőni ezt a technikát..., elég szép snitteket tudok már felvenni, planokat összevágni, álványról remegés nélkül svenkelni és lassan lassan  elmozdulnék felfele a kép minőségben.
A kis nyaralós videóimat HD ready TVn, esetleg HD TVn is jobb minőségben élvezni.

De sajnos a magasabb kategóriás kamerákban nem vagyok jártas ár érték/tudás, minőség tekintetében.
Amit tudok, hogy maradnék a mini DV formátumnál...

A kérdésem hogy "fél HD" vagy 3CCDs camerákkal megéri e bibelődni? Gondolom, hogy jobb minőséget tudnak mint az 1CCDsek, de elmaradnak a full HDtől... Képminőségben milyen különbségek vannak?

100ezerért felkeltette az érdeklődésemet egy Panasonic NV-GS330 3 CCDs kamera azaz  3*0,8Mp, 4:3, 16:9 felvételi formátum. és a technikai adatok szerint az effektív képpontok száma mozgóképnél: 3x 630.000 pixel (4:3), 3x 540.000 pixel (16:9).
A technnikai leirasok 1,89 effektív megapixelt igérnek (én is ennyit számoltam), mig máshol 3,1 effektív megapixel számot emlegetnek! Akkor most mi lehet az igaz?
Hogy lehet ilyen olcsó? (Hisz az 1CCDs legjobbak 80-90ért vannak...)
Erről a kameráról van e valakinek tapasztalata?

Esetleg spóroljak még egy igazi "full HD" kamerára?
Például, ajánlgatták a Canon HV20 és HV30 tipusokat ami full HD 1920*1080 felbontást tud, és 250 körül már hozzá lehet jutni!?
A Sonynak is van egy elérhető HDV tipusa Sony HDR-HC9E ami szintén kiválónak tűnik...
Van valakinek tapasztalata ezzekkel a tipussokkal?
Esetleg egyéb márkát tipus tud valaki ajánlani, mini DV 3CCD illetve Full DH kategóriában?

Valamint még egy kérdés: Ha nagyobb felbontásra váltanék, akkor az jelentős erősítést követel e a PC az utómunka végzéshez?

Előre is köszi, ha tud valaki érdemben segíteni!

HD esetén kell még egy blu-ray író a PC-be meg egy asztali blu-ray lejátszó, mert a hagyományos DVD-re csak SD tartalom mehet ha azt szeretnéd, hogy lejátszható legyen asztali készüléken is.
HD feldolgozáshoz bika gép kell (nem árt ha van hardware-es gyorsítás editáló kártya vagy erősebb VGA tekintetében).
Viszont javaslom a 3CCD-s miniDV kamerákat mivel ezeknek a képe kiváló.

Idézet

mini DV 3CCD illetve Full DH kategóriában

MiniDV-ben nincs HD kamera. A HD kamerák MPEG2 ts, MPEG4, H-262 formátumokban rögzítenek HDD-re, memória kártyára ill. vannak olyanok melyek miniDV kazettára rögzítenek (ezek MPEG2-t írnak fel a kazira).

#1913 Felhasználó inaktív   lord111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 21:51

Kory, köszi.
Igen, azt tudom hogy a 3CCd az nem HD, de megláttam multkor azt a Panát 100ért és felkeltette az érdeklődésem, mert igazi HDra nincs nagyon pénzem :(

Ezért érdekelne nagyon, hogy megéri e az a kicsivel több pixel azt a +25 ezert forintot egy jobbféle 1CCDs hez képest? De a szavaidból ugy veszem ki hogy nem nagyon hiszel benne, hogy nagy minőségi ugrás lenne az 1CCd 800ezer Mp-hez képest?!
Igazából ezért vágyódom az utóbb emlitett Canon vagy a Sony full HD kameráinak valamelyikére! :)

Azt is sejtettem, hogy akkor a PCt is upgradelnikell, aztan az sem lesz olcsó :(

Te milyen kamerát használsz?

#1914 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 22:02

Sony HC96  3.0 MegaPixel-es MiniDV kamera nem érdekel valakit?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1915 Felhasználó inaktív   lord111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 23:10

wpepi neked is köszi!

Viszont ha tudod kifejthetnéd részletesebben, hogy mit takar a 3CCDs  kameráknál a kiváló kép amit emlitesz? Nem kötözködni akarok, de mivel nem láttam még ilyennel készült felvételt érdekelne, hogy minőségben mekkora javulás az 1CCD 0,8Mp-hez képest?
A 3 CCD miatt a szinek szebbek, a képek élesebbek?

Ja és lehet elirtam valamit... szóval mini DV kazettára rögzitő HD kamerát akartam irni.

Viszont full HD  ugy látszik mégsem való még nekem, mert nem elég a kemerát+tartozékokat megvenni, de egy komolyabb befektetés lenne még a PC feltuningolása is, plussz a blue-ray...
Lehet hogy buta kérdés, de nem tudom miért nem lehet HD anyagot hagyományos DVDre irni, illetve hagyományos asztali DVDvel lejátszani?

#1916 Felhasználó inaktív   bonajones 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 18. 01:47

sziasztok!

kameravásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket.

Az ár jelen esetben erősen befolyásolja a választást.

Két modell között dilemmázom:

SONY DCR-HC62 
http://www.pixmania.com/hu/hu/1061007/art/...-videokame.html

vagy

CANON MD235
http://www.pixmania.com/hu/hu/758012/art/c...ideokamera.html

Esetleg tudna valaki ebben az árfekvésben jó - már betesztelt - típust ajánlani?

Elsősorban családi mozik készítésére használnám, nyaralás, bulik stb.
Nagyon jó lenne, kevés fényben is - árához képest - jó felvételt csinálna.

és ezen kívül lenne mégegy kérdés:

van egy panasonic nv gs 11 es minidv-s kamerám, aminek sajnos a firewire csatija teljesen ellszállt.

A kérdés: a panasonic kamerával készített felvételek felvihetők a fent emlitett két model valamelyikével is, függetlenül attól, hogy a panasonic csak 0,8 mpixeles a másik kettő meg 1 vagy 1,07???

várom válaszaitok.

köszi előre is.

üdv Mindenkinek

#1917 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 09:16

Idézet: lord111 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 0:10

wpepi neked is köszi!

Viszont ha tudod kifejthetnéd részletesebben, hogy mit takar a 3CCDs  kameráknál a kiváló kép amit emlitesz? Nem kötözködni akarok, de mivel nem láttam még ilyennel készült felvételt érdekelne, hogy minőségben mekkora javulás az 1CCD 0,8Mp-hez képest?

Ja és lehet elirtam valamit... szóval mini DV kazettára rögzitő HD kamerát akartam irni.

Viszont full HD  ugy látszik mégsem való még nekem, mert nem elég a kemerát+tartozékokat megvenni, de egy komolyabb befektetés lenne még a PC feltuningolása is, plussz a blue-ray...
Lehet hogy buta kérdés, de nem tudom miért nem lehet HD anyagot hagyományos DVDre irni, illetve hagyományos asztali DVDvel lejátszani?

A 3CCD egyrészt azért jobb, mert a három alapszín (Red, Green, Blue) külön-külön CCD-re kerül így  alapszínenként több pixel lesz mint az 1 CCD-s 800K esetén ahol ezen a 800K-n kell osztoznia a három alapszínnek.
Másrészt a 3CCD-s kamerák nagyobb fényerejű optikával rendelkeznek így ott ahol az 1CCD-s már zajos a 3CCD-s még kiváló képet ad mivel nem kell olyan nagy képerősítés.

Idézet

Igen.

Idézet

Mert a DVD-VIDEO, DVD-VR struktúra SD tartalomhoz lett kifejlesztve. Ebben a struktúrában MP@ML formátumú MPEG2 írható ki ami azt jelenti, hogy a frame méret nem lehet nagyobb, mint 720x576 és a bitráta is 10.5Mbps-nál maximalizálva van.
Az asztali készülékekben MPEG2, MPEG2 (némelyikben DIVX, XVID valamelyik változata) dekódolható.

#1918 Felhasználó inaktív   bonajones 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 19. 12:38

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 22:02

Sony HC96  3.0 MegaPixel-es MiniDV kamera nem érdekel valakit?

Hali.

Mennyiért kínálod a SONY kamerát? Mikor vásároltad?

Garancia van esetleg rá? Mennyit használtad?

üdv.

#1919 Felhasználó inaktív   pro-ba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 11:50

Sziasztok !

Egy Canon HV20-al amatőrködöm. Átjátszás-szerkesztés ULEAD VIDEO STUDIO 6 PLUS. Mpeg2.
Az egyik kérdés ehhez kapcsolódik: minőségben tud-e úgy dolgozni, mint a fentebb említett progik?
Igazából nem tudom a végeredményt szemrevételezéssel sem kipróbálni, mert a kamera megvásárlásakor előremenekültem, így nincs se TV, se BD lejátszó, se BD író. Veszek 500 Gigás vinyót, elfér rajta kb. 40 óra HD felvétel, egy részét ki is írom DVD-re, a többi eltéve jobb napokra, ha majd kerül pénz a többi cuccra. Átvételnél macerás a dátumozás. Én csak úgy tudom megoldani, hogy feliratként szerkesztem meg, és így hozzárendelem. Ez viszont próbára teszi a gép mechanikáját is, mert hát lejátszás-gyorsjáratban vissza kell néznem és kiírnom a dátumokat.
Tud valaki valamilyen prg-t, mely automatikusan megcsinálja ezt?

Előre is köszi !

#1920 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 14:29

Sziasztok!

Szeretnék venni a Panasonic NV-GS 320 -as kamerámra egy polár vagy UV szűrőt. Csak azt nem tudom, hogy melyikkel járok jobban :think: :D
Ötlete valakinek, vagy ha véltelenül lenne akár videó is, akkor azt is szivesen megnézem ;)

Disp

Szerkesztette: Dispose 2008. 07. 21. 14:30 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#1921 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 07:51

Idézet: Dispose - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 15:29

Sziasztok!

Szeretnék venni a Panasonic NV-GS 320 -as kamerámra egy polár vagy UV szűrőt. Csak azt nem tudom, hogy melyikkel járok jobban :think: :D
Ötlete valakinek, vagy ha véltelenül lenne akár videó is, akkor azt is szivesen megnézem ;)

Disp

A polár szűrő is másra van meg az UV szűrő is. Az UV szűrőt mindenképpen ajánlom, mert nem csak a szabadtéri felvételekre van jó hatással hanem mint lencsevédő is hasznos és folyamatosan rajta lehet az optikán. Polár szűrőt pedig csak akkor használj ha szükséges (pld. üvegről kiszűrhető a tükröződés így az üveg mögötti terület is látszik).
Szerintem vegyél mind a kettőt (feltéve ha a polárra szükséged van). Javaslom a kiváló Hoya szűrőket (pld. a HCM Super UV szűrő 12 rétegű tükröződésmentes és 99.7%-os a fényáteresztő képessége ergo állandóan fent lehet)

#1922 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 08:55

Idézet: bonajones - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 11:38

Hali.

Mennyiért kínálod a SONY kamerát? Mikor vásároltad?

Garancia van esetleg rá? Mennyit használtad?

üdv.

Nagyon megkímélt állapotban! Keveset használt.
Analóg video és audio jelet is rögzít, így külső kameráról (pl Sisak kamera) is tud jelet rögzíteni.
Minden gyári tartozékával, leírásával együtt adom. Nagyon jó állapotú akkumlátorok!
2009. január 18-ig garanciás!!!

Extra tartozékok:
- Nagy kapacitású gyári Sony akku: ActiFORCE NP-FH70 (bolti ára nettó 20e Ft-tól indul)
- Firewire kábel
- Hordtáska (nagyon praktikus kivitelű)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1923 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:38

Idézet: pro-ba - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 11:50

Sziasztok !

Egy Canon HV20-al amatőrködöm. Átjátszás-szerkesztés ULEAD VIDEO STUDIO 6 PLUS. Mpeg2.
Az egyik kérdés ehhez kapcsolódik: minőségben tud-e úgy dolgozni, mint a fentebb említett progik?
Igazából nem tudom a végeredményt szemrevételezéssel sem kipróbálni, mert a kamera megvásárlásakor előremenekültem, így nincs se TV, se BD lejátszó, se BD író. Veszek 500 Gigás vinyót, elfér rajta kb. 40 óra HD felvétel, egy részét ki is írom DVD-re, a többi eltéve jobb napokra, ha majd kerül pénz a többi cuccra. Átvételnél macerás a dátumozás. Én csak úgy tudom megoldani, hogy feliratként szerkesztem meg, és így hozzárendelem. Ez viszont próbára teszi a gép mechanikáját is, mert hát lejátszás-gyorsjáratban vissza kell néznem és kiírnom a dátumokat.
Tud valaki valamilyen prg-t, mely automatikusan megcsinálja ezt?

Előre is köszi !

Szia!
Hát tudtommal az ulead csak a 11-től kezeli a HD anyagot, az alatta levő verzók nem.
Én használok 8-ast, kipróbáltam a 10-est, (lehet ez is tudja) de ami kezeli az a 11-es.
Gyorsan el kell mondanom, sajnos neke ma Sony kamerámmal nem működik az Ulead 11 esetében a kepcsörölés és a vágásnál is erősen szaggat. A file beolvasásakor meg hosszú percek telnek el (ha nem fagy le közben) mirre behúzza a file-t. Egyszóval még az Ulead 11 sem kezeli zökkenőmentesen a HD anyagot. Én premiere por 2.0-át használok a kepcsöröléshez és a szerkesztéshez is. Simán kezeli a HD anyagot. Bár igazság szerint a két progamot nem is lehet egy napon említeni...ezt az áruk is mutatja. Az Ulead 15.000 körül van még a Premiere pro 2.0 cirka 280.000
Vannak más programok is, mint pl a Sony Vegas 8.0, közelebbről nem ismerem, de sokan ezt használják, állítólag nagyon jó és a Sony oldaláról letölthető a próbaverzió. Aztán ott van még a CANOPUS EDIUS, ez egy profi program, még is olcsóbb mint a Premiere. Ez a másik amit mindenki dícsér. Egyszer próbálkoztam vele, hát nekem eléggé bonyolultnak és összetettnek tűnt. Mindent meg lehet tanulni, csak idő kellene hozzá. Az Ulead egy kompakt program, csak a HD anyaggal szenved.

A másik, rögzítéskor a kamera indexeli a felvétel időpontját is, amit könnyen meg lehet nézni, ha felteszed az anyagot a PC-re, nem kell tekergetni, dátumozni. Felteszed a programot, és még simán windows alatt is meg lehet nézni a készítés dátumát. Bár lehet ez az az időpont amikor felteszed a gépre... :think:

A premierhez létezik plug-in, ami ha kéred kiteszi a dátumot meg a percszámlálót is utólag, még ha ezt nem is állítottat be a felvételen.

Szerkesztette: kapopsx 2008. 07. 22. 12:41 -kor

#1924 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 7:51

A polár szűrő is másra van meg az UV szűrő is. Az UV szűrőt mindenképpen ajánlom, mert nem csak a szabadtéri felvételekre van jó hatással hanem mint lencsevédő is hasznos és folyamatosan rajta lehet az optikán. Polár szűrőt pedig csak akkor használj ha szükséges (pld. üvegről kiszűrhető a tükröződés így az üveg mögötti terület is látszik).
Szerintem vegyél mind a kettőt (feltéve ha a polárra szükséged van). Javaslom a kiváló Hoya szűrőket (pld. a HCM Super UV szűrő 12 rétegű tükröződésmentes és 99.7%-os a fényáteresztő képessége ergo állandóan fent lehet)

Csak meg tudom erősíteni wepi hozzászólását.
Az UV szűrő hatását max ott veszed észre, hogy ha párásabb kicsit a levegő, akkor mondjuk kicsit "kitisztítja" azt. Mondjuk messziről távoli hegyeket filmezel, amelyek belevesznek a felhőkbe, meg a párába, akkor elméletileg UV szűrővel tisztább lesz a kép. Gyakorlatban sokkal nagyobb előnye, az, hogy mindig fent lehet a kamerán, védi az objektívedet! Én is erre használom.

A polár szűrő a fénytörés, fényvisszaverődést segít kezelni, szűrni. wepi jó hasonlatot használt. Állsz egy kirakattal szemben, a nap rásüt, nem látsz mást, csak felületi tükröződést. Polár szűrővel ez nagyrész megszűnik, nem az üveg csillogását látod a felvételen, hanem mőgé látsz, hogy mi van a kirakatban.

Felhasználási céltól függően válassz szűrőt, mert amennyire én tudom a polárszűrők jóval drágábbak, mint az UV szűrők. Tehát ha főleg az objektyv védelme miatt kell, akkor elég az UV szűrő.

Szerkesztette: kapopsx 2008. 07. 22. 12:49 -kor

#1925 Felhasználó inaktív   pro-ba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:08

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:38

Szia!
Hát tudtommal az ulead csak a 11-től kezeli a HD anyagot, az alatta levő verzók nem.
Én használok 8-ast, kipróbáltam a 10-est, (lehet ez is tudja) de ami kezeli az a 11-es.
Gyorsan el kell mondanom, sajnos neke ma Sony kamerámmal nem működik az Ulead 11 esetében a kepcsörölés és a vágásnál is erősen szaggat. A file beolvasásakor meg hosszú percek telnek el (ha nem fagy le közben) mirre behúzza a file-t. Egyszóval még az Ulead 11 sem kezeli zökkenőmentesen a HD anyagot. Én premiere por 2.0-át használok a kepcsöröléshez és a szerkesztéshez is. Simán kezeli a HD anyagot. Bár igazság szerint a két progamot nem is lehet egy napon említeni...ezt az áruk is mutatja. Az Ulead 15.000 körül van még a Premiere pro 2.0 cirka 280.000
Vannak más programok is, mint pl a Sony Vegas 8.0, közelebbről nem ismerem, de sokan ezt használják, állítólag nagyon jó és a Sony oldaláról letölthető a próbaverzió. Aztán ott van még a CANOPUS EDIUS, ez egy profi program, még is olcsóbb mint a Premiere. Ez a másik amit mindenki dícsér. Egyszer próbálkoztam vele, hát nekem eléggé bonyolultnak és összetettnek tűnt. Mindent meg lehet tanulni, csak idő kellene hozzá. Az Ulead egy kompakt program, csak a HD anyaggal szenved.

A másik, rögzítéskor a kamera indexeli a felvétel időpontját is, amit könnyen meg lehet nézni, ha felteszed az anyagot a PC-re, nem kell tekergetni, dátumozni. Felteszed a programot, és még simán windows alatt is meg lehet nézni a készítés dátumát. Bár lehet ez az az időpont amikor felteszed a gépre... :think:

A premierhez létezik plug-in, ami ha kéred kiteszi a dátumot meg a percszámlálót is utólag, még ha ezt nem is állítottat be a felvételen.

Kösz a választ, én írtam el: ulead dvd movie factory 6+

#1926 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 21:40

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne!
A felvett anyagot be szertném írni a gépbe, A Premier Pro-t használom. De amikor elkészül, csalódottan látom, hogy a kép amit látok rosz. Mozgás hatására a szélek elmozdulnak(olyan pici, de hosszú hullámos a kép). Ha nagy minőségben másolom be Movie Maker-el, akkor viszont szép, csak a Premiere nem bír vele, lefagy. Mit tudok csinálni?
Köszi!

#1927 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 22:13

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 22:40

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne!
A felvett anyagot be szertném írni a gépbe, A Premier Pro-t használom. De amikor elkészül, csalódottan látom, hogy a kép amit látok rosz. Mozgás hatására a szélek elmozdulnak(olyan pici, de hosszú hullámos a kép). Ha nagy minőségben másolom be Movie Maker-el, akkor viszont szép, csak a Premiere nem bír vele, lefagy. Mit tudok csinálni?
Köszi!

http://www.100fps.com/

http://www.advs.hu/deinterlace.html

#1928 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 07:18

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 21:40

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne!
Köszi!

Szia!
Amit tapasztalsz, az az interlace jelenség, ami teljesen normális, de ezt Primary álltal belinkelt írásból már tudhatod.
Kérdés, hogy amit felírtál "kepcsöröltél" a gépedre, azt a filmet akarod-e még szerkeszteni, vagy úgy ahogy van, vágás nélkül használni?
Ha akarod vágni, akkor a kiexportálásnál/konvertálásnál beállítod a deinterlace funkciót, és már is egybe lesznek fűzve a képek, megszűnik a csíkosodás.

Ha vágatlanul akarod használni, akkor is megteheted, hogy a premire-el átkonvertálod a file-t, szintén deinterlace-ve és megint megoldott a porbléma.

Azt is megteheted, hogy csak felírod a file-t a gépre a premiere-el és úgy hagyod, viszont akkor a lejátszódon ami a PC-den van, állítsd be, hogy deinterlace-elje a filmeket, ha szükséges.
A legtöbb lejátszó képes erre. Magyarán a lejátszó fogja összefűzni a félképeket.

Ha ki akarid írni DVD-re, mert mondjuk asztali lejátszón akarod nézni, akkor a program, amivel DVD-t csinálsz a filmedből, automatukusan összefűzi, tehát megint megoldódik a probláma.

kapopsx

#1929 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 08:43

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 6:18

"interlace"
Ha ki akarid írni DVD-re, mert mondjuk asztali lejátszón akarod nézni, akkor a program, amivel DVD-t csinálsz a filmedből, automatukusan összefűzi, tehát megint megoldódik a probláma.
kapopsx

A DVD készítő programoknál szintén be lehet állítani hogy Deinterlane vagy interlace legyen a végén. Utobbinál a TV vagy a DVD lejátszó deinterlace-(eli) vagy másképpen progressiv-é alakítja.

#1930 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 10:26

Sziasztok !
Egy 4-5 éves Panasonic NV-DS60EG Mini DV kamarával kapcsolatban kérnék tanácsot.
Sajnos a kamera felmondta a szolgálatot, pedig nem érte semiféle külső behatás. :confused:  A jelenség:
VCR-ként bekapcsolva 4 másodperc lejátszása után megáll, a power led villogni kezd, majd kikapcsol.
Előre-hátra tekerést 14 másodpercet hajt végre, majd ugyanez a jelenség. Mire gondoltok, valamiféle mechanikus hiba lehet? Érdemes szervízbe vinni, vagy kuka?  Azért kérdezlek benneteket, hogy ha esetleg valakinek volt már hasonló problémája, tud tanácsot adni hogy erőlködjek-e a javítással, vagy érdemesebb újat venni. Úgy tűnik eletronikusan nincs semmi baja, viszont ezekben a gépekben nagyon finom mechanika dolgozik, és attól félek az új gép árával vetekedne a javítás.
István
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.