Idézet: pro-ba - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 11:50
Sziasztok !
Egy Canon HV20-al amatőrködöm. Átjátszás-szerkesztés ULEAD VIDEO STUDIO 6 PLUS. Mpeg2.
Az egyik kérdés ehhez kapcsolódik: minőségben tud-e úgy dolgozni, mint a fentebb említett progik?
Igazából nem tudom a végeredményt szemrevételezéssel sem kipróbálni, mert a kamera megvásárlásakor előremenekültem, így nincs se TV, se BD lejátszó, se BD író. Veszek 500 Gigás vinyót, elfér rajta kb. 40 óra HD felvétel, egy részét ki is írom DVD-re, a többi eltéve jobb napokra, ha majd kerül pénz a többi cuccra. Átvételnél macerás a dátumozás. Én csak úgy tudom megoldani, hogy feliratként szerkesztem meg, és így hozzárendelem. Ez viszont próbára teszi a gép mechanikáját is, mert hát lejátszás-gyorsjáratban vissza kell néznem és kiírnom a dátumokat.
Tud valaki valamilyen prg-t, mely automatikusan megcsinálja ezt?
Előre is köszi !
Szia!
Hát tudtommal az ulead csak a 11-től kezeli a HD anyagot, az alatta levő verzók nem.
Én használok 8-ast, kipróbáltam a 10-est, (lehet ez is tudja) de ami kezeli az a 11-es.
Gyorsan el kell mondanom, sajnos neke ma Sony kamerámmal nem működik az Ulead 11 esetében a kepcsörölés és a vágásnál is erősen szaggat. A file beolvasásakor meg hosszú percek telnek el (ha nem fagy le közben) mirre behúzza a file-t. Egyszóval még az Ulead 11 sem kezeli zökkenőmentesen a HD anyagot. Én premiere por 2.0-át használok a kepcsöröléshez és a szerkesztéshez is. Simán kezeli a HD anyagot. Bár igazság szerint a két progamot nem is lehet egy napon említeni...ezt az áruk is mutatja. Az Ulead 15.000 körül van még a Premiere pro 2.0 cirka 280.000
Vannak más programok is, mint pl a Sony Vegas 8.0, közelebbről nem ismerem, de sokan ezt használják, állítólag nagyon jó és a Sony oldaláról letölthető a próbaverzió. Aztán ott van még a CANOPUS EDIUS, ez egy profi program, még is olcsóbb mint a Premiere. Ez a másik amit mindenki dícsér. Egyszer próbálkoztam vele, hát nekem eléggé bonyolultnak és összetettnek tűnt. Mindent meg lehet tanulni, csak idő kellene hozzá. Az Ulead egy kompakt program, csak a HD anyaggal szenved.
A másik, rögzítéskor a kamera indexeli a felvétel időpontját is, amit könnyen meg lehet nézni, ha felteszed az anyagot a PC-re, nem kell tekergetni, dátumozni. Felteszed a programot, és még simán windows alatt is meg lehet nézni a készítés dátumát. Bár lehet ez az az időpont amikor felteszed a gépre...
A premierhez létezik plug-in, ami ha kéred kiteszi a dátumot meg a percszámlálót is utólag, még ha ezt nem is állítottat be a felvételen.
Szerkesztette: kapopsx 2008. 07. 22. 12:41 -kor