HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1951 Felhasználó inaktív   nagymedve 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 07. 18:06

Üdv Emberek!

Teljesen új vagyok a témában, így a hozzáértők segítségét kérném. 100E forint körül kéne nekem egy kamera. Ez lesz a legelső, így próbaként sokkal feljebb nem akarok menni. Kicsit visszaolvasva az egyértelművé vált, hogy minidv kell. (bár eleinte nagyon furi volt...) Az is világos, hogy ennyi pénzből nem lesz hd kamera. Bár kezdetben talán nem is kell, ugyanis, ha bejön ez a kamerás dolog akkor 3-4 év múlva már fillérekért kapok majd. Mire kell? Nahát igen, kutyát, macskát, gyereket, lakást meg minden ilyet lekamerázni, ízlelgetni a dolgot, próbálgatni a szerkesztést.
Szal a hármas márka triászból ki mit ajánl?

#1952 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:24

amelyik szimpatikus :) próbáld ki, lényegében ízlés dolga.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1953 Felhasználó inaktív   pikk-pakk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 10. 00:45

Bocsánat, hogy ide irok, nem találtam megfelelő fórumot.  :rolleyes:

Egy kazettás videokamerát próbálok, de úgy tünik, a zoom-ja bedöglött, és az élességállitás se müködik.
Mintha egy idig menne, majd "kiakad" és úgy marad, majd visszafelé megint megy - csak nem jut el az éles képig.

Keresek egy fővárosi szervizt, vagy szakembert, aki megállapitaná, mi a hiba, esetleg megjavitaná.
kugli nem adott találatot, csak új gépeknél melékeletet, hogy "szerviz van hozzá".  :(

#1954 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 06:56

Idézet: pikk-pakk - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 1:45

Bocsánat, hogy ide irok, nem találtam megfelelő fórumot.  :rolleyes:

Egy kazettás videokamerát próbálok, de úgy tünik, a zoom-ja bedöglött, és az élességállitás se müködik.
Mintha egy idig menne, majd "kiakad" és úgy marad, majd visszafelé megint megy - csak nem jut el az éles képig.

Keresek egy fővárosi szervizt, vagy szakembert, aki megállapitaná, mi a hiba, esetleg megjavitaná.
kugli nem adott találatot, csak új gépeknél melékeletet, hogy "szerviz van hozzá".  :(

Gyártója? Formátuma (VHS, S-VHS, Hi8, miniDV)?
Egyébként a gyártó márkaszervizeibe célszerű vinni. Nézd meg a gyártó web oldalán, hogy milyen hazai szervizekkel áll kapcsolatban.

#1955 Felhasználó inaktív   pikk-pakk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 22:17

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 6:56

Gyártója? Formátuma (VHS, S-VHS, Hi8, miniDV)?

Canon, de még VHS-C rendszerű, a legtöbb ajánlat a kuka volt.  :mad:

#1956 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 05:27

Idézet: pikk-pakk - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 23:17

Canon, de még VHS-C rendszerű, a legtöbb ajánlat a kuka volt.  :mad:

Hát, igen. A VHS-C ma már elavult és nem éri meg javíttatni. Szerintem hagyd és vegyél inkább valamilyen belépőszintű miniDV kamerát.

#1957 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 05:49

vagy kevés pénzből megoldás lehet egy másik vhs-c gép is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1958 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 11:02

Ja. Használtan 15.000Ft kürül már SVHS-C is kapható.

#1959 Felhasználó inaktív   victorpictor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 14:42

Sziasztok!

Gyermek születése okán szeretnék beszerezni egy minidv kamerát. Nézegettem az Auchan-ban és az Elektroworld-ben, találtam egy Samsung-ot (tudom, hogy ez így nem sok, de nem jegyeztem meg a típusát) 35 körül. Nem vágyom túl komoly minőségre, de azért nem szeretnék hangyafocit sem. Szabad ilyet venni vagy ez már a gyanúsan olcsó kategória?

Köszönettel:
Victorpictor

#1960 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 09:32

Idézet: victorpictor - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 14:42

Sziasztok!

Gyermek születése okán szeretnék beszerezni egy minidv kamerát. Nézegettem az Auchan-ban és az Elektroworld-ben, találtam egy Samsung-ot (tudom, hogy ez így nem sok, de nem jegyeztem meg a típusát) 35 körül. Nem vágyom túl komoly minőségre, de azért nem szeretnék hangyafocit sem. Szabad ilyet venni vagy ez már a gyanúsan olcsó kategória?

Köszönettel:
Victorpictor

Hát így tényleg nehéz értékítéletet adni, ha még a főbb paramétereket sem tudjuk a kiszemelt kameráról.
Kérdés az is még, hogy a felvett anyagot akarod vágni is? Gondolkozol utómunkában is? Egy miniDV kameránál ez szinte elengedhetetlen, mert a szalagról egy kezelhetőbb platformra át kell tenni az anyagot, nevezetesen DVD-re.
Ha nem akarod utómunkálni, lehet jobb megoldás lenne egy DVD-re rögzítő kamera.

#1961 Felhasználó inaktív   victorpictor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 10:44

Idézet: kapopsx - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 8:32

Hát így tényleg nehéz értékítéletet adni, ha még a főbb paramétereket sem tudjuk a kiszemelt kameráról.
Kérdés az is még, hogy a felvett anyagot akarod vágni is? Gondolkozol utómunkában is? Egy miniDV kameránál ez szinte elengedhetetlen, mert a szalagról egy kezelhetőbb platformra át kell tenni az anyagot, nevezetesen DVD-re.
Ha nem akarod utómunkálni, lehet jobb megoldás lenne egy DVD-re rögzítő kamera.

Különösebb utómunkára nem gondoltam, igazából nem is nagyon írnám ki dvd-re, úgyis vinni kell majd a filmeket anyóshoz, nagymamához, ide-oda és talán az a legegyszerűbb, ha mindenhol rádugom a kamerát a tv-re és hadd menjen.
Vagy mindenképpen érdemes kiírni, mert a szalag tönkremegy egy idő múlva?
Egyébként amire emlékszem a Samsung adataiból: 800k, 34x zoom, talán még állókép rögzítés SD-re is volt benne.

Szerkesztette: victorpictor 2008. 08. 12. 10:45 -kor

#1962 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:17

Idézet: victorpictor - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 10:44

Különösebb utómunkára nem gondoltam, igazából nem is nagyon írnám ki dvd-re, úgyis vinni kell majd a filmeket anyóshoz, nagymamához, ide-oda és talán az a legegyszerűbb, ha mindenhol rádugom a kamerát a tv-re és hadd menjen.
Vagy mindenképpen érdemes kiírni, mert a szalag tönkremegy egy idő múlva?
Egyébként amire emlékszem a Samsung adataiból: 800k, 34x zoom, talán még állókép rögzítés SD-re is volt benne.

Hát az biztos, hogy se a kamerának, se a szalagnak nem tesz jót ha minden esetben ezeket használod lejátszáshoz is. Jelentősen lerövidül az élettartama mindkettőnek. A szalag kopásával pedig a minőség is romlik.

Archiválás szempontjából is jobb az eredeti felvételt békén hagyni a szalagon!
Az archiválásnak jelen időben is, a legolcsóbb és legbiztonságosabb formája, a mágnesszalagra rögzítés. Egy miniDV-re felvett anyag 10 év múlva is olyan minőségű lesz, mint amikor rögzítetted.
Ezzel szemben a merevlemez, DVD, mágneskártya könnyeben meghibásodik, elvész az adat.

Tehát a legbiztonságosabb dolog, ha a kazettára felvett anyagot felmásolod a számítógépre, onnan pedig kiírod DVD lemezre, az eredeti szalagot pedig elteszed. Ha megsérül a DVD, a szalagron még mindig megvan a felvett anyag és újból kiírható lemezre.

Ez különösen fontos azoknál az eseményeknél, amilyen célból vetted a kamerát!

A kamera egy teljesen alap gép, amelyel jó fényviszonyok mellett, hagyományos tévén viszonylag elfogadható minőségű felvételeket lehet készíteni.
Az igazsághoz tartozik, hogy ez már erősen idejét múlt technika, ezért is adják olyan olcsón ezeket a kaliberű kamerákat.

olyan ez, mint a PC-nél, mikor alig pár éve 100 forint körül volt egy P4-es processzor, ma már komplett P4-es konfigurációt lehet venni alig pár tízezer forintért, mert felváltották a 2 3 meg 4 magos processzorok azt.

Ha csak a miniDV rendszerre tekintünk vissza és nem korábbra, megjelentek a 0,8 felbontású kamerák 1 érzékelővel, alig 10x optikával.
Röviddel utána kijöttek 3ccd-s szonzorral és nagyobb optikával rendelkezők, aztán a ccd-t elkezte felváltani a CMOS abból is eleinte csak 1 majd a 3 érzékelőszenzor.
Ma már ott tartunk, hogy viszonylag olcsón elérhető a HD (nagyfelbontású technika)  a hétköznapi háztartásokban is. Ez jelenti a jövőt, rohamosan hladunk ebbe az irányba. Igaz ez a kamerákra, a tévékre, de még a műsorsugárzásokra is.

Elnézést, hogy elkalandoztam kissé, de a teljesség igénye nélkül próbáltam összefoglalni a lényeget.

Én azért megfontolnám, hogy valóban érdemes megvenni egy ennyire alap kamerát.
Ha mondjuk azt tervezed, hogy lecseréled a jelenlegi tévédet Plazmára, vagy  LCD-re (feltéve ha még nincs) akkor ha visszanézed a felvételeket csalódni fogsz a gyenge minőségen.

Az archiválást pedig mindenképpen a fentebb leírt módon javasolom.

Üdv,
kapopsx

#1963 Felhasználó inaktív   victorpictor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:16

Köszönöm a mindenre kiterjedő választ, igyekszem jó döntést hozni. Nagyon csábítanak a hdd-s kamerák is, csak az áruk egyelőre nem az én kategóriám :(

#1964 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:24

Idézet: victorpictor - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 9:16

Köszönöm a mindenre kiterjedő választ, igyekszem jó döntést hozni. Nagyon csábítanak a hdd-s kamerák is, csak az áruk egyelőre nem az én kategóriám :(

Ugyanebből a célból szándékozok én is a közeljövőben venni kamerát. De a BELÉPŐ miniDV-t én otthonra a "macerássága" miatt kevésbé ajánlom. Nekem pl. még Firewire kártyát is be kéne szereznem hozzá.

Én most ezzel szemezek:
http://www.photohall.hu/tv_video_dvd/video...mx10a-xeo/43553

Nekem szimpatikus, igaz kicsit drágább. Igaz, utómunka ezzel is lenne, mivel MPEG-4-ben rögzít, ami nem a DVD szabványa. Van egy másik kamera is, a JVC MS 100, az MPEG-2-es:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=275&page=1

Ez egy 10-essel drágább, és nem adnak hozzá memóriát. Viszont JVC és MPEG-2. Én belépőszinten biztos ilyesmit fogok venni.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 08:26 -kor

#1965 Felhasználó inaktív   victorpictor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 09:59

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:24

Ugyanebből a célból szándékozok én is a közeljövőben venni kamerát. De a BELÉPŐ miniDV-t én otthonra a "macerássága" miatt kevésbé ajánlom. Nekem pl. még Firewire kártyát is be kéne szereznem hozzá.

Én most ezzel szemezek:
http://www.photohall.hu/tv_video_dvd/video...mx10a-xeo/43553

Nekem szimpatikus, igaz kicsit drágább. Igaz, utómunka ezzel is lenne, mivel MPEG-4-ben rögzít, ami nem a DVD szabványa. Van egy másik kamera is, a JVC MS 100, az MPEG-2-es:

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=275&page=1

Ez egy 10-essel drágább, és nem adnak hozzá memóriát. Viszont JVC és MPEG-2. Én belépőszinten biztos ilyesmit fogok venni.

Firewire nekem nem lenne gond, szerencsére van a laptopban.
Viszont az árat szeretném 40 körül maximalizálni (aki már túl van a gyermekáldáson az tudja, hogy annyi kiadás van, hogy csak kapkodom a fejemet :) ).
Panasonic nv-gs90-ről mi a vélemény?

#1966 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:18

Idézet: victorpictor - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 10:59

Firewire nekem nem lenne gond, szerencsére van a laptopban.
Viszont az árat szeretném 40 körül maximalizálni (aki már túl van a gyermekáldáson az tudja, hogy annyi kiadás van, hogy csak kapkodom a fejemet :) ).
Panasonic nv-gs90-ről mi a vélemény?

Értem és tudom. :D

Ha 40 körül nézegetsz miniDV-t, akkor én még a JVC GR-D 770-et is megnézném. "Hülye azért"-ben 39.990 Ft.  Kb. 10-essel olcsóbb mint a Pana, és van rajta DV bemenet is.

Ha nem gond a Firewire + van legalább dupla annyi időd szerkesztgetni + kódolni, meg kiírni, akkor bármelyiket megveheted.

A Pana GS90-ről ezeket a rossz dolgokat olvastam.

Idézet

Gond nem volt vele, napfényben elég tűrhető képet ad, kicsit a sötétebb részek sötétebbek a kelleténél. Szobában lámpafénynél és rossz fényviszonyok között zajos és homályos a képe, amin az éjszakai üzemmód nem hogy javítana, hanem még ront is! Van amikor a fehér egyensúlyt nehezen találja meg, ilyenkor célszerű manuálisan állítani! Az előző Sony-mhoz képest normál fényviszonyok között szebb, színsesebb képet készít, de kár, hogy a színes éjszakai felvétel funkciót tették bele és nem infrát! Ami még pozitívum, hogy az akksit a töltőn lehet tölteni és nem a kamerán, mint a Sonykon!

Idézet

Megvettem, kipróbáltam és a fejem vertem a falba. Soha többé Panát. A legtöbb termékük csak papíron jó.
Az NV-GS90-ről röviden: alulexponált, sötét, homályos kép. Gyakorlatilag lehetetlen korrigálni. Az auto-fehéregyensúly dög lassú, kb. 15 mp, és akkor is durva zöld eltolódást eredményez.. Az autofókusz olyan sz@r, hogy képes a kép legsarkába fókuszálni, ha ott végtelent talál, miközben a téma totál életlen marad
Nincs hozzá távirányító, az akku méretét tovább csökkentették, 800 mAh-ről 640-re, a kezelése körülményesebb lett (pl. úsztatás menüből) - bár ez sok gyakorlással orvosolható.

(edigital.hu)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 19:24 -kor

#1967 Felhasználó inaktív   victorpictor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:18

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 18:18

Értem és tudom. :D

Ha 40 körül nézegetsz miniDV-t, akkor én még a JVC GR-D 770-et is megnézném. "Hülye azért"-ben 39.990 Ft.  Kb. 10-essel olcsóbb mint a Pana, és van rajta DV bemenet is.

Ha nem gond a Firewire + van legalább dupla annyi időd szerkesztgetni + kódolni, meg kiírni, akkor bármelyiket megveheted.

A Pana GS90-ről ezeket a rossz dolgokat olvastam.

(edigital.hu)

Igen, ezeket én is elolvastam, de a többiek csupa jót írtak róla és most a srác is azt írta, hogy nála ez egyedi probléma lehet. Szerintem beleugrom egy ilyenbe. Majd írok, ha sikerült. :)

#1968 Felhasználó inaktív   Henky6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 11:44

Van egy eladó Panasonic NV-GS320 miniDV kamerám plusz aksival. 75e Ft. (kb. 1 éves)

#1969 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 11:40

Idézet: Henky6 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 12:44

Van egy eladó Panasonic NV-GS320 miniDV kamerám plusz aksival. 75e Ft. (kb. 1 éves)

Csak akksi?

#1970 Felhasználó inaktív   Henky6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 06:46

Idézet: Primary - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 11:40

Csak akksi?

Nem csak akksi. kamera a saját akksival, plusz egy másik akksi, amivel kb. 4 órát lehet felvenni.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.