HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   rferee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 20. 14:01

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 14:30

nem igazán.

És akkor mit javasolsz?

#102 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 20. 14:52

Idézet: rferee - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 13:01

És akkor mit javasolsz?

6/4 1394 Firewire =>DV Link kozismertebben
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#103 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 21:12

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:42

Nemsokára hazautazok és igy otthon ki tudom próbálni a hét folyamán a dv kábeles áttolást, saját gépről. Volt aki azt mondta hogy ah, erre ne figyelj, minden minidv ilyen nem kell vele foglalkozni ez csak a digitális technika egyik tünete. Ha ez igy lenne akkor beletörödöm bár nagyon rángatná a számat az ideg.

ha kockásodik a kép, még ha csak a kijelzőn is, az mindenképp hiba, nem szabadna.

Idézet

Apropo. Próbáltam felvételi módba kapcsolni ugy hogy tv-re vittem ki a képet. Hihetetlen gerjedés és egyéb zaj volt az eredménye, gondolom azért mert az AV csatlakozó felett van közvetlen a mikrofon. megtanácskoztam egy analóg JVC tulaj ismerősömmel aki meglepődött hogyhogy nem kaptam a csatlakozókhoz szűrőket, ő kapott. Szégyen vagy nem, először hallottam arról hogy egy sima jack-re egyáltalán létezik bármilyen utólag felhelyezhető szűrő. Ti hallottatok erről már valamit?

ejjejj, ha felvétel módban tévére dugod, jó hogy összegerjed (a mikrofon és a tévé hangszórója), tessék levenni a tévé hangját, vagy még egyszerűbb, ha össze se dugod a hangot :) nem szoktak semmiféle szűrőt adni, nem tudom, milyen szűrőre gondolhat az ismerősod, nameg egy tisztességes gerjedésgátló nem egy olcsó dolog :)

Idézet

Mindamellett nagyon szuper kis kamera. A felvétele is szép, bár az éjszakai módja rettenetesen vicces, csak az nézze meg aki szereti a morbid humort (ergo: nem jó semmire). Van aki infralámpát javasol, egyik haverom szerint hülyeség, tele kell pakolni a terepet nagyteljesitményü reflektorokkal, stb, és akkor jó lesz. Szerintem nagyon praktikus a javaslata. :))) Szóval érdemes ilyet venni, ha valaki döntés előtt áll, az én problémám lehet hogy nem is probléma, hamarosan kiderül, ha pedig probléma, akkor az már szervizes téma lesz.

mi értendő éjszakai felvétel alatt? infrával világít, és zöld lesz a kép, vagy csak marha nagy záridőt állít be? az infravilágítás tényleg nem elveszett ötlet, a legtöbb kamera látja az infrafényt, próbáld ki sötétben egy távirányítóval :)
a reflektoros megoldás viszont tényleg jó, a profik így csinálják - tényleg ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#104 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 21:12

Nézzetek körül itt: http://www.avplanet.hu/
Kintröl hozzák a cuccokat, de sokminden van raktáron nekik lehet nézelödni.
Csak ajánlani tudom öket!
Igaz én csak kazit vettem náluk. 5db-os szett a fenti Sony-ból 3.500Ft vagy van még 5db-os Panasonic is ugyanennyiért.
De a TDK kazit felejtsétek el 3 forrás is megerösitette nekem,hogy felejtösek.
Én belefutottam egy Samsung kamerába VP-D105i és mivel megtetszett és a tudásához képest olcsó  volt megvettem.
Igaz két hónapos korára behalt a zoom de szerencsére 1 nap alatt garanciába megjavitották.
Remélem nem lesz vele több baj.

Üdv.

#105 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 04:38

Nekem hoztak 5db-os TDK premium 60 percest 11.90 Euroert.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#106 Felhasználó inaktív   rferee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 08:14

Idézet: rferee - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 12:32

Sziasztok!
segítségetek szeretném kérni, elég kezdő vagyok ezen a téren. Tudnátok ajánlani egy editáló progit (nem lenne nagy baj, ha magyar nyelvű lenne), mely segítségével a felvett videót a gépre tom rakni?

Köszi!
Ebben tudnátok segíteni?

#107 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 09:16

Windows MovieMaker(magyar, egyszerű, beépitve az xp-be), Sony Vegas, Adobe Premiere...

#108 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 10:02

[COLOR=blue][quote name='qnadam' date='2005. jún. 20., hétfő - 22:12']ha kockásodik a kép, még ha csak a kijelzőn is, az mindenképp hiba, nem szabadna.
[/quote]
Ok. Akkor még hátra van a kazettacsere, hátha az Emtec nem tetszik neki.

[quote name='qnadam']
ejjejj, ha felvétel módban tévére dugod, jó hogy összegerjed (a mikrofon és a tévé hangszórója)[/quote]
A digitális fényképezőgépem mikrofonja és a tévé hangszórója nem gerjedt össze, ezért volt fura. Lényeg hogy ez nem gyári hiba a kamerámnál, szóval oké. :)

[quote name='pet' date='2005. jún. 20., hétfő - 22:12']
a TDK kazit felejtsétek el 3 forrás is megerösitette nekem,hogy felejtösek.
[/quote]
Eddig mint irtam Emtec volt, és lehet hogy ez a nálam jelentkezett hibának az oka. A TDK ha szintén felejtős akkor Panasonicot próbálok következő kazinak. Egy pana nv-gs17-ben egy pana kazinak ugye garantáltan müködni kell? Úgy értem hogy ha a hiba nem szünik meg Panasonic kazettával sem, akkor már 100% hogy szervizes a dolog, nem érdemes még Sonyt is megnézni, stb?
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#109 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 10:17

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 11:02

Eddig mint irtam Emtec volt, és lehet hogy ez a nálam jelentkezett hibának az oka. A TDK ha szintén felejtős akkor Panasonicot próbálok következő kazinak. Egy pana nv-gs17-ben egy pana kazinak ugye garantáltan müködni kell? Úgy értem hogy ha a hiba nem szünik meg Panasonic kazettával sem, akkor már 100% hogy szervizes a dolog, nem érdemes még Sonyt is megnézni, stb?

elvileg semmilyen kazival nem szabadna kockásodnia... tényleg, dv-vel áthúzva is kockás?

Idézet

A digitális fényképezőgépem mikrofonja és a tévé hangszórója nem gerjedt össze, ezért volt fura. Lényeg hogy ez nem gyári hiba a kamerámnál, szóval oké.

a fényképezőgépben gondolom kevésbé érzékeny mikrofon van, meg jó eséllyel sokkal jobban levágja a magas hangokat :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#110 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 11:47

No igen, a digtális fényképezők nagyon nem a videózásra vannak kiélezve. De azért szeretem azokat is nagyon.  :D
Addig, amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék.

#111 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 10:46

Na tegnap volt időm és összehoztam ennyit:
1) Pana rá a dv kábelre
2) Pinnacle indit
3) Felvétel áttol gépre emtec kaziról
4) Fél óra tökéletes jáccás után bevillogott megint egy két hiba. :reklamacio:  Utána ismét jó volt...
5) Go bolt, vettem panasonic kazettát.
Ha lesz időm foglalkozni vele ismét, kiderül hogy hogy az emtec ennyire siralmas, vagy a pana a hunyó.  :confused:

#112 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 12:01

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 11:46

Na tegnap volt időm és összehoztam ennyit:
1) Pana rá a dv kábelre
2) Pinnacle indit
3) Felvétel áttol gépre emtec kaziról
4) Fél óra tökéletes jáccás után bevillogott megint egy két hiba. :reklamacio:  Utána ismét jó volt...
5) Go bolt, vettem panasonic kazettát.
Ha lesz időm foglalkozni vele ismét, kiderül hogy hogy az emtec ennyire siralmas, vagy a pana a hunyó.  :confused:

Még azt nézd meg, hogy a hiba valóban rajta van e a szalagon azaz azt az emtec kazettát nézd meg egy másik DV kamerában. Ha ott is kockásodik lejátszáskor akkor 100% szalaghiba. Ha viszont nem akkor irány a szerviz mert a kamera 100%, hogy hibás. Ez a legegyszerűbb módja a bevizsgálásnak mivel legelőször is meg kell tudni, hogy a kockásodás valóban a szalagról származik e.

Szerkesztette: wpepi 2005. 06. 22. 12:01 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 13:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 13:01

legelőször is meg kell tudni, hogy a kockásodás valóban a szalagról származik e.

Nem hiszem hogy onnan, mert a szalaghiba nem vándorol, a pixelesedés viszont mindig másik jelenetnél jelenik meg, soha nem ugyanott. Én arra gondoltam hogy esetleg az emtec-et nehezebben tekeri a pana mechanikája, esetleg szorul itt ott, stb. Másik MiniDV sajna nincs a közelemben, az ismerőseimnek digital8-as kamerák vannak. Marad még a panasonic kazettával történő kipróbálás, és ha azzal is ilyen, akkor szerviz.

Idézet: pet @ 2005. jún. 20. - Dátum: hétfő - 22:12

a TDK kazit felejtsétek el 3 forrás is megerösitette nekem,hogy felejtösek.

Ez alatt mit is értettek egészen pontosan a forrásaid? Mik a negativumai a TDK szalagoknak?

#114 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 09:09

60 perces panasonic kazetta kipróbálva. Ezt visszajátszva nem jelentkezett hiba. Igaz hogy idő és lehetőség híján keveset mozogtam a kamerával (beltéri felvételek + erkélyről zoomolgatás biciklis öregasszonyokra :bringa: ). Szóval nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, csupán az Emtec kazit nem szereti a panám, nem is szórakozok többet más márkával csak panasonicot teszek bele ezentúl.

Érdekes módon a használati utasítás megemlit egy olyat hogy az efféle hibák a szalagon vándorló kosz miatt vannak, és ez nem minősül hibának, tehát valszeg a szerviz is elküldene a búbánatba efféle panaszokkal ha ők is olvasták ezt. Nem kis mértékben megnyugodtam mindenesetre.  :alcohol:

#115 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 14:31

Azért én a helyedben nyúznám egy kicsit a gépet, és ha akkor sem lesz gond, akkor megnyugodhatsz.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#116 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 09:07

Azt fogom tenni, ezért írtam egyenlőre hogy "nem akarom elkiabálni". A puding próbája az evés vagy miamano, de bizakodom hogy a panasonic kazettával nem lesz gondom. Az viszont baromira idegesit hogy a tömegtermeléssel egyenes arányban egyre silányabb cuccok kerülnek ki és a vásárló (fogyasztó, balek, stb) a tesztelője a termékeknek, saját pénzén, saját kárán.

#117 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 10:53

Idézet: Sheen - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 10:07

Azt fogom tenni, ezért írtam egyenlőre hogy "nem akarom elkiabálni". A puding próbája az evés vagy miamano, de bizakodom hogy a panasonic kazettával nem lesz gondom. Az viszont baromira idegesit hogy a tömegtermeléssel egyenes arányban egyre silányabb cuccok kerülnek ki és a vásárló (fogyasztó, balek, stb) a tesztelője a termékeknek, saját pénzén, saját kárán.

Tegnap vettem 2 doboz Verbatim floppyt, 6 darab alapból használhatatlan vol...

#118 Felhasználó inaktív   Sheen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 12:16

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 11:53

Tegnap vettem 2 doboz Verbatim floppyt, 6 darab alapból használhatatlan vol...

Mert a verbatim jó márka. Alapból használhatatlan, hogy megóvjon a későbbi adatvesztéstől.  :D

#119 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 16:14

:)
Ja, igaz. A Panasonic kazikat én is csak ajánlani tudom.

#120 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:34

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, csak végigolvastam a fórumot...
Fontolgatom, hogy DV kamerát veszek 120-140 körül. Többet nem tudok rákölteni...
Olvasom, hogy a Pana nem szereti a sötét helységet és az éjszakai felvételt.
Ez elszomorit, mert eddig a Pana volt nálam az első számú jelölt, de ha a Sony
éjszaka is jó képet készit, akkor szivesen veszek olyat, ugyanis sötétben
és/vagy éjszaka is szeretnék vele felvételt késziteni.
Olvastam valami D8-ról. Ennek mi a pontos tipusa (Ha jól sejtem Sony kameráról van szó)?
Kétféle tipust tetszett meg Sonyban: DCR HC-22 illetve DCR HC-32.
Mi a lényegi különbség e két készülék közt? Maradjak a Sonynál, vagy nézegessek másfelé?

Várom a tanácsokat!
Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.