HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 20:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 18:42

mivel próbáltad?

Kamerával és pc-vel.

Amint összedugtam a firewire-vel, a pc azonnal közölte, hogy új hardver, és önmagától telepitette az eszközöket, majd közölte, hogy használatra kész. Azonban nem találtam új tárolót, vagy más új eszközt a saját gépben, amit ki lehetne jelölni, hogy oda rögzitse a felvételt. Söt másik monitort se találtam, amit megnyitva meg lehetne nézni, milyen képet lát a kamera.

A kamerán megnyomtam a rec gombot, közölte, hogy tegyek be kazettát. Ennyi.

Nem tudom, mit kellene keresni, mert megnitni nem látok se új programot, se eszközt. :-(

#2182 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 20:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 19:05

Nem is kell felvételt nyomni, bekapcsolod, van kép. Ezt PC nélkül is látod a keresőben.

A kamerán persze, hogy van kép, de a monitoron hogyan, mivel tudom megjeleniteni a kamer képét?

#2183 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 20:40

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 20:36

Kamerával és pc-vel.

Amint összedugtam a firewire-vel, a pc azonnal közölte, hogy új hardver, és önmagától telepitette az eszközöket, majd közölte, hogy használatra kész. Azonban nem találtam új tárolót, vagy más új eszközt a saját gépben, amit ki lehetne jelölni, hogy oda rögzitse a felvételt. Söt másik monitort se találtam, amit megnyitva meg lehetne nézni, milyen képet lát a kamera.

A kamerán megnyomtam a rec gombot, közölte, hogy tegyek be kazettát. Ennyi.

Nem tudom, mit kellene keresni, mert megnitni nem látok se új programot, se eszközt. :-(

hja, szoftver nélkül nem megy. a kamerán pedig nem kell felvételt nyomni.

használj windv-t.

Szerkesztette: qnadam 2009. 02. 22. 20:41 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2184 Felhasználó inaktív   tourer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 20:51

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 20:37

A kamerán persze, hogy van kép, de a monitoron hogyan, mivel tudom megjeleníteni a kamera képét?

Igazság szerint a sajátgépben léte kellett volna jönni egy új lapolvasó/fényképezőgépnek. Arra rákattintva egy puritán ablakban megjelenne a kamera képe.
sajátgépből

#2185 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 20:53

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 20:37

A kamerán persze, hogy van kép, de a monitoron hogyan, mivel tudom megjeleniteni a kamer képét?

Sajátgép alatt ott a kamera ikonja. Vagy WinDV. Vagy Pinnacle Studio, vagy Ulead, vagy Roxio, vagy a bármi. Attól függ továbbiakban mit szeretnél vele.
Make love not Wor.

#2186 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 18:22

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 18:22

Nem, valami Citrix vagy hasonló cégnek van egy firefire csatlakozós külső tárolója, a kamera erre rögzit, nem szalagra. Csakhogy a hozzá adott gyári firewire kábellel nem müködött, mással igen.

Akkor szerintem a kábel volt gyárilag hibás...nem elsőkén fordul elő az ilyen.

#2187 Felhasználó inaktív   r_gabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 07:12

sziasztok

segítsetek légyszi...
sony dcr sr52 vagy sony dcr sr70 ?

tudtok ezekről vmi hasznos infót?

köszi szépen

#2188 Felhasználó inaktív   Jozeph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 00:06

Üdv mindenkinek!!
Szoval, én is új vagyok itt. Szevasztok!!!
Teccenek az itt folytatott eszmecserék, nagyon...  Van egy Sony DCR HC14E kamerám, de most nagyon be vagyok indulva egy Canon HV-ért. HV20, vagy HV30 szerintem majdnem ugyanaz, nem sok lényegi különbséget találok köztük.
Elöre is bocsi a személyeskedésekért, de "TEST 11" nagyon lehuzta a HV20-t s lehet hogy jogosan, de ezt én még nem tudhatom. Az biztos, hogy nagyon sokan dicsérik is...  Most mi az igazság :confused: (odaát van???)
  "sebipayne" viszont, akinek HV30-a van elégedett maximálisan. Örülnék, ha még pár sor erejéig bátoritana, ösztönözne a vásárlására, de ha valaki más estleg le akar beszélni vagy stb. azt is megköszönném.
  Amit még nem értek az az, hogy miért  220 ezer még mindig a HV20 ára, mig a HV30 ami a lényegesen ujabb termék és valamivel fejlettebb is csak 190k körül mozog?? (metál felár??)
Üdv
Joseph

#2189 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 10:07

Idézet: Jozeph - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 23:06

de most nagyon be vagyok indulva egy Canon HV-ért. HV20, vagy HV30 szerintem majdnem ugyanaz, nem sok lényegi különbséget találok köztük.

Lehet érdemes megvárni az új tipusokat. A 24mbit-es AVCHD szerintem szalonképesebb mint a HDV kazettás. (LEGRIA HF S10 és LEGRIA HF S100)
http://digicams.hu/tp/pages/posts/a-canon-...kamerai1305.php
http://fototrend.hu/hir/nyomtatobarat/mege...ollekcioja.html
A HV20-nak szerintem befagyhatott az ára, mert már talán nem is gyártják. A raktárakban még van, de ahogy egyre kevesebb lesz belőle, úgy tartja az árát.A Canon oldalán sem említik már.
http://www.canon.hu/For_Home/Product_Finde...on_HD/index.asp

Szerkesztette: TEST11 2009. 03. 01. 10:12 -kor

#2190 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 14:31

Idézet: Jozeph - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 0:06

Üdv mindenkinek!!
Szoval, én is új vagyok itt. Szevasztok!!!
   Teccenek az itt folytatott eszmecserék, nagyon...  Van egy Sony DCR HC14E kamerám, de most nagyon be vagyok indulva egy Canon HV-ért. HV20, vagy HV30 szerintem majdnem ugyanaz, nem sok lényegi különbséget találok köztük.
   Elöre is bocsi a személyeskedésekért, de "TEST 11" nagyon lehuzta a HV20-t s lehet hogy jogosan, de ezt én még nem tudhatom. Az biztos, hogy nagyon sokan dicsérik is...  Most mi az igazság :confused: (odaát van???)
  "sebipayne" viszont, akinek HV30-a van elégedett maximálisan. Örülnék, ha még pár sor erejéig bátoritana, ösztönözne a vásárlására, de ha valaki más estleg le akar beszélni vagy stb. azt is megköszönném.
  Amit még nem értek az az, hogy miért  220 ezer még mindig a HV20 ára, mig a HV30 ami a lényegesen ujabb termék és valamivel fejlettebb is csak 190k körül mozog?? (metál felár??)
Üdv
Joseph

Nem tapasztalati úton, csak sok eszmecsre alapján annyit tudok hozzátenni, hogy annak idején a HV20 azért volt nagy durranás, mert talán az a kamera volt az első HD kamera amit egy átlag ember számára is elérhető áron kínáltak, legalább is a többi HD masinákhoz mérten. Ezen felül eléggé kompakt a kamera a többi félprofi - profi kamerákhoz képest. Az átlag emberek, akik hobby szinten kameráznak, vagy home videóznak, nem feltétlen igénylik a manuális állítási lehetőségek "végtelen tárházát" ami jobban a profibb kamerákra jellemző. Röviden,  Canon elérhető áron kínált egy könnyen kezelhető HD kamerát. Az, hogy "olcsónak" számított, bizony a minőség rovására ment. Ez főként a ház, tokozás anyagát jelenti, egy idő után nyikorog, ropog a masina, szépnek egyáltalán nem mondható a megjelenése, nem sokat adtak a "dizájnra" Kompromisszum, hogy 1db CMOS érzékelő van benne, a lehetséges 3 helyett. A progresszív felvétel csak reklám fogás volt, igazából nem tudja a kamera ezt a funkciót. Mindezektől fügetlenül a HV20 jó kis masina, többen vannak megelégedve vele, mint akik nem. Ehhez képes a HV30 Mondhatni átesett egy "ráncfelvarráson" kicsit szebb lett, fekete színt kapott, ami komolyabbá teszi megjelenést, a felhasznált anyagok is jobbak, nincs az az érzésed hogy szétesik a kezedben. Gyakorlatilag a belsejéhez nem, csak alig nyúltak hozzá. Ha nekem kellene választani, nem is lenne kérdés, hogy a 30-ast választanám a 20-al szemben. Mert ha lényegesen nem is, de azért a HV30 jobb, újabb modell.

Viszont érdemes mérlegelni amit TEST is mondott, megvárni az új gépeket és az is lehet ,hogy érdemesebb merevlemezes, vagy memóriakártyás megoldáson gondolkozni. Úgy tűnik ebbe az irányba fejlődnek a dolgok. Persze ebben az esetben megint egy sor kérdés merül fel, azt neked kell eldönteni, hogy neked melyik megoldás a jobb.

#2191 Felhasználó inaktív   Jozeph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 15:30

Üdv megint!
Köszi az ötleteket.

Idézet

Lehet érdemes megvárni az új tipusokat. A 24mbit-es AVCHD szerintem szalonképesebb mint a HDV kazettás. (LEGRIA HF S10 és LEGRIA HF S100)

Tanulmányoztam öket, nem hangzik rosszul.....és már kaphato

Idézet

Idézet

Kompromisszum, hogy 1db CMOS érzékelő van benne, a lehetséges 3 helyett
Nekem ugy tünik ezek is csak 1db CMOS érzékelösek...

Idézet

LEGRIA HF S10 és LEGRIA HF S100 videokamerák esetén alkalmazott új megoldások a Canon HD technológiai fejlesztésének eredményei. A 8,0 megapixeles CMOS képérzékelővel készülő képek – videók esetén 6,0 megapixel – valójában nagyobbak, mint a Full HD 1920x1080 felbontása, így minden apró részlet láthatóvá válik.

Hát nem vagyok könnyebb helyzetben. Mini DV párti vagyok, eddig is azt használtam, Ti is sok elönyéröl számoltatok már be, ami valo igaz( arhiválás,minöség vesztés nélküli kepcsörölés,stb.) :think:
Az az igaszság, egy kicsit félek a belsö memoriás cuccoktól.... Tudom, más tészta, de már 2db mp3 lejátszom halt be mindössze fél év alatt.( pedig csak zene hallgatásra használtam öket...)
Üdv
Jozeph

#2192 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 04. 20:42

Sziasztok!

Canon MD215/216-osa nincs valakinek? MiniDV, kis kompakt kamera. 40mm-ről indul az obejktíve, ez elég széles látószög?

Canon MD216a

A másik kérdésem az lenne, hogy az SD/SDHC kártyás kamerák milyen formátumban vesznek fel, utólagos szerkesztés lehetséges, mint pl. a MiniDV-seknél? Ez nekem nem tiszta, mert amúgy szimpatizálnék velük. (A kérdés vonatkozik a HDD-s kamerákra is.)

Itt van pl. ez az új Canon Legria FS200, ilyene nincs valakinek? Vagy valamilyen SD kártyás gépe?

Legria FS200

#2193 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 20:46

Idézet: Gjaza - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 20:42

Canon MD215/216-osa nincs valakinek? MiniDV, kis kompakt kamera. 40mm-ről indul az obejktíve, ez elég széles látószög?

nem. bár persze kérdés hogy mihez :) ebben az árkategóriában nem fogsz találni normális nagylátót, ne is nagyon keress. ha szükséged van rá, számolj hozzá egy előtétlencsét.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2194 Felhasználó inaktív   aquarius76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 16:30

Sziasztok!  :) Segítséget szeretnék kérni, hátha olvassa valaki. Panasonic minidv kamerám van, beépített digitális fényképezővel.A képeket lelehet róla szedni, mert adtak hozzá programot ami felismeri a kamerát.Most viszont a kis kazettára rögzített videofelvételeket szeretném a számítógépbe másolni, majd dvdre rögzíteni.Milyen program kell ehhez? Hol találok ilyet? Köszi, ha valaki segít!

#2195 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 01:48

Idézet: aquarius76 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:30

Hol találok ilyet? Köszi, ha valaki segít!

Például a gyártó weboldalán, a géptipusonként ott van minden info.
Szívesen.

#2196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 08:19

Idézet: aquarius76 - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 16:30

Most viszont a kis kazettára rögzített videofelvételeket szeretném a számítógépbe másolni, majd dvdre rögzíteni.Milyen program kell ehhez? Hol találok ilyet? Köszi, ha valaki segít!

Legelgyszerűbb kis ingyenes program a windv.

De amiről a topik szól, Ulead video studio, Pinnacle Studio, meg hasonló videószerkesztők is, amivel utómunkát tudsz csinálni. WinDV csinál egy .avi-t a gépre. De igen, 12-14 giga/óra lesz a mérete, amikor erről pld. Neroval DVD-t szeretnél írn, akkor 1 órákat el fog rajt pöcsölni, míg konvertál.
Make love not Wor.

#2197 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 17:49

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a ,,szakértőktől"!  Vásárlásara szántam el magam, igazából csak otthoni hobby célra szeretnék egy kütyüt, de teljesen láma volnék a témához!

Én ezt a típust néztem ki: Canon FS-100
Van ebbe a kategóriába esetleg jobb, és ezt gyorsan felejtsem el?! Vagy a neki szánt célra tökéletes...100e többet nem igazán szeretnék költeni!
(vagy érdemesebb volna HD kamerába gondolkodnom, de ahogy néztem azokat csak 200e körül indulnak  :confused:)

#2198 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 10:12

Idézet: ShoT - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 16:49

Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a ,,szakértőktől"!  Vásárlásara szántam el magam, igazából csak otthoni hobby célra szeretnék egy kütyüt, de teljesen láma volnék a témához!

Én ezt a típust néztem ki: Canon FS-100
Van ebbe a kategóriába esetleg jobb, és ezt gyorsan felejtsem el?! Vagy a neki szánt célra tökéletes...100e többet nem igazán szeretnék költeni!
(vagy érdemesebb volna HD kamerába gondolkodnom, de ahogy néztem azokat csak 200e körül indulnak  :confused:)

A kifutó HD modeleket 100-ért megkapod:
http://www.edigital.hu/Sony_digitalis_vide...ra-p35104.html#
PLUSZ 20 kb a kártya bele. Mostani aktuális PC-n már el lehet vele vacakolni. Itt-ott levágni a filmből, felirat stb. Ára meg jelképes szerintem.

#2199 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 19:10

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 11:12

A kifutó HD modeleket 100-ért megkapod:
http://www.edigital.hu/Sony_digitalis_vide...ra-p35104.html#
PLUSZ 20 kb a kártya bele. Mostani aktuális PC-n már el lehet vele vacakolni. Itt-ott levágni a filmből, felirat stb. Ára meg jelképes szerintem.

Nem a pénz a fő szempont, csak megéri-e a HD?!
Én ugy gondolom ezek még nagyon gyerekcipőbe járnak, bár innen nem tudom, hova tudnak fejlődni...
Illetve, hogy annyival szebb-e a képük csupán, hogy nagyobb a felbontásuk?
(ha HD akkor a Canon HF200-as szimpatikusabb nekem)
Már lassan 3 napja csak kamerákat nézegetek teszteket olvasok, de már halvány boci fingom sincs melyik lenne a jobb! :think:

#2200 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 00:51

Idézet: ShoT - Dátum: 2009. ápr. 7., kedd - 18:10

Nem a pénz a fő szempont, csak megéri-e a HD?!
Illetve, hogy annyival szebb-e a képük csupán, hogy nagyobb a felbontásuk?
(ha HD akkor a Canon HF200-as szimpatikusabb nekem)
Már lassan 3 napja csak kamerákat nézegetek teszteket olvasok, de már halvány boci fingom sincs melyik lenne a jobb! :think:

Vizuális szempontból a HD sokkal nézhetőbb anyag mint bármely SD (720*576). A négyszer annyi pont eleve nagyobb szinárnylat átfogást produkál, mert ügye mígy hagyományos esetben 256*3 szin jut egy pixelre; HD-ben ennek elvileg a négyszerese. (a megjelenítésből indúltam ki)
kameráknál meg mindegyik olyan szinten van amennyibe kerűl. Márkánként más-más szolgáltatásokkal. A Canon HF200 kb a Sony SR11 stb.  Lépcsőkben számomra vannak a 100ee alattiak, 100-500e-ig a többi othoni cucc, 500e-2000e a félprofi és afölött kezdődik a profi. Felhasználás szempontjából egy kategória egy bizonyos felhasználási körre megfelelő. Inkább csak szolgáltatási és kissebb minőségbeli különbségeket fogsz tapasztalni. 100e egy éve volt újdonság 200-300e-ért pedig most újdonság. A paraméterekből nem biztos, hogy kiderűl a használhatósága vagy a képminősége. Ha úgy érzed meg tudnád szeretni, akkor meg kell venni... 1-2  milkó alatt ezer sebből véreznek a kamerák. Esélytelen mindenre használhatót venni. A Sony és Panasonic-ok is érdemes megnézegetni.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.