Idézet: Jozeph - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 0:06
Üdv mindenkinek!!
Szoval, én is új vagyok itt. Szevasztok!!!
Teccenek az itt folytatott eszmecserék, nagyon... Van egy Sony DCR HC14E kamerám, de most nagyon be vagyok indulva egy Canon HV-ért. HV20, vagy HV30 szerintem majdnem ugyanaz, nem sok lényegi különbséget találok köztük.
Elöre is bocsi a személyeskedésekért, de "TEST 11" nagyon lehuzta a HV20-t s lehet hogy jogosan, de ezt én még nem tudhatom. Az biztos, hogy nagyon sokan dicsérik is... Most mi az igazság :confused: (odaát van???)
"sebipayne" viszont, akinek HV30-a van elégedett maximálisan. Örülnék, ha még pár sor erejéig bátoritana, ösztönözne a vásárlására, de ha valaki más estleg le akar beszélni vagy stb. azt is megköszönném.
Amit még nem értek az az, hogy miért 220 ezer még mindig a HV20 ára, mig a HV30 ami a lényegesen ujabb termék és valamivel fejlettebb is csak 190k körül mozog?? (metál felár??)
Üdv
Joseph
Nem tapasztalati úton, csak sok eszmecsre alapján annyit tudok hozzátenni, hogy annak idején a HV20 azért volt nagy durranás, mert talán az a kamera volt az első HD kamera amit egy átlag ember számára is elérhető áron kínáltak, legalább is a többi HD masinákhoz mérten. Ezen felül eléggé kompakt a kamera a többi félprofi - profi kamerákhoz képest. Az átlag emberek, akik hobby szinten kameráznak, vagy home videóznak, nem feltétlen igénylik a manuális állítási lehetőségek "végtelen tárházát" ami jobban a profibb kamerákra jellemző. Röviden, Canon elérhető áron kínált egy könnyen kezelhető HD kamerát. Az, hogy "olcsónak" számított, bizony a minőség rovására ment. Ez főként a ház, tokozás anyagát jelenti, egy idő után nyikorog, ropog a masina, szépnek egyáltalán nem mondható a megjelenése, nem sokat adtak a "dizájnra" Kompromisszum, hogy 1db CMOS érzékelő van benne, a lehetséges 3 helyett. A progresszív felvétel csak reklám fogás volt, igazából nem tudja a kamera ezt a funkciót. Mindezektől fügetlenül a HV20 jó kis masina, többen vannak megelégedve vele, mint akik nem. Ehhez képes a HV30 Mondhatni átesett egy "ráncfelvarráson" kicsit szebb lett, fekete színt kapott, ami komolyabbá teszi megjelenést, a felhasznált anyagok is jobbak, nincs az az érzésed hogy szétesik a kezedben. Gyakorlatilag a belsejéhez nem, csak alig nyúltak hozzá. Ha nekem kellene választani, nem is lenne kérdés, hogy a 30-ast választanám a 20-al szemben. Mert ha lényegesen nem is, de azért a HV30 jobb, újabb modell.
Viszont érdemes mérlegelni amit TEST is mondott, megvárni az új gépeket és az is lehet ,hogy érdemesebb merevlemezes, vagy memóriakártyás megoldáson gondolkozni. Úgy tűnik ebbe az irányba fejlődnek a dolgok. Persze ebben az esetben megint egy sor kérdés merül fel, azt neked kell eldönteni, hogy neked melyik megoldás a jobb.