Idézet: worxland - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 21:39
2.Ha nem valós, akkor nem létezik - én így tanultam a magyar nyelvet. Van, de nem valós - ezt nem értem. Nem firtatod, hogy van-e egyáltalán, felteszed, hogy létezik. Logika????????? Van ennek a mondatnak értelme?
3.Entrópiatörvény.
4.Abból, hogy valami végtelen ideje létezik, nem következik az, hogy a világ rá nem hat.
Végtelen ideje létező lény? Ez esetben nem jött létre? Mindig is volt? Végtelen hatalom, végtelen intelligencia, végtelen létezés, anyagi komponens és energia nélkül, különben nem férne el a világegyetemben, aminek anyaggal teli része (a Nagy Bumm után keletkezett Univerzum) tudtunk szerint véges, ha azonkívül van valami, akkor az olyan messze van, hogy a mi Világegyetemünkre nincs hatással -> ha a Bumm cirka 15 milliárd éve volt, akkor a kivüleső dolgok min. 15 milliárd fényévre vannak. Ergo Isten végtelen, nem anyag és nem energia, de hat az anyagra és az energiára, hiszen megformálta a világot.
1. A mai, általunk ismert matematikát, törvényeket az ember találta ki. Az sem biztos, hogy 1+1=2. Csak azt mondjuk, hogy így van.
2. Igen, felteszem, hogy létezik. Pont mint egy csomó matematikai, fizikai, stb. bizonyításban. Biztos ismered te is: "Tegyük fel, hogy...." Ami persze így kijön. De ha egyszer én adom meg a kiindulási pontokat, akkor honnan tudom, hogy az jó. Szóval ilyen alapon igen: nem tudom, hogy jól gondolom-e, de tegyük fel, hogy létezik.
3. Emberi találmány ismét. Ha abból indulunk ki, hogy létezik egy felsőbbrendű hatalom, arra miért is kell vonatkoznia az általunk ismert/kitalált törvényeknek? Hiszen attól (is) felsőbbrendű, hogy ezek felett áll.
4. Persze, hogy nem következik abból, hogy végtelen ideje létezik az, hogy rá nem hat a világ. Abból következik ez, hogy felsőbbrendű.
Igen. Nem jött létre.
Mondtál valamit, ami megmagyarázza az egészet: "tudtunk szerint". Nos ez az. Mit is tudunk mi biztosan? Semmit.
Miért ne lehetne hatással egy végtelen távol levő "tudat" a mi világunkra? Hiszen azt tételezzük fel, hogy végtelen hatalom. Vagy mi van, ha a mi világunk ennek a hatalomnak/tudatnak a része? Azaz azon belül van? Így főleg lehet végtelen és főleg hathat a benne levő anyagra, világra.

Súgó
A téma zárva.