HWSW Informatikai Kerekasztal: Te miben hiszel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te miben hiszel? Vallás és tudomány a XXI. században Értékeld a témát: -----

Szavazás: Szerinted a Világot és az Embert... (851 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted a Világot és az Embert...

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#201 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:30

Szentem a, a, a... zUFÓKok hozták... :think:
Rhino666

#202 Felhasználó inaktív   Ubul82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 27. 08:48

Idézet: DOOMER - Dátum: 2004. Dec. 24., Friday - 19:36

a "zUfók" lehetnek olyan fejlettségi szinten hogy számunkra Istennek minősülnek. ezért a "kettő nem zárja ki egymást" én ennek fejében módosítottam volna :)

....peldaul az Alien vs. Predator temaja is elgondolkodtato :confused:
- brain not included -

#203 Felhasználó inaktív   Donki Hóte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 20:31

Nem szavaztam és nem olvastam el a topicot, hanem most erősen keresem a 'Ne indíthasson mindenki agyalágyult szavazást' c. topicot.

Nem tudjátok, hogy merre találom  :down:

#204 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 28. 11:14

Idézet: Donki Hóte - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 20:31

Nem szavaztam és nem olvastam el a topicot, hanem most erősen keresem a 'Ne indíthasson mindenki agyalágyult szavazást' c. topicot.

1. Ez itt a Sziget.
2. Ez egy agykeményítő (v.ö. "agyalágyult") topik, amíg a csak benézők szét nem hordják bitenként.
3. Minden jót. Odakint.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#205 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 14:05

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 22:31

Szavazás Karácsonykor arról, hogy van-e Isten, akinek a fiát ünnepli egy kisebbség.

Hogy is van ez a fórumszabályzatban? Szabad egy vallási kisebbség ünnepét kifigurázni?

Milyen kifigurázásról beszélsz?  :confused: A karácsony tudtommal eddig meg sem volt említve a topikban.
Jézus születésének megünneplése a 4. században került át dec. 25-re a téli napforduló ősi pogány ünnepének eltörlése céljából. A karácsonyfaállítás szokása a 18. században terjedt el.

A szavazás pedig szerintem nem arról szól, hogy közösen döntsük el, van-e Isten, hanem hogy ki miben hisz.
Wherever you go, go with all your heart.

#206 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 15:47

ﷲ
:respect: :respect: :respect:
        :respect:
:respect: :respect: :respect:

Szerkesztette: one 2004. 12. 29. 15:51 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#207 Felhasználó inaktív   Antimonius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:13

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 19:13

római katolikus létemre hiszek az evolúcióban, lásd Mitsubishi Lancer Evolution :Đ  :respect:  :wub:

-C0pp3rM!n3-

Némi önzést vélek felfedezni a kinyilatkoztatásodban, mely hittanúságod ellenpontjaként fogalmazódik meg Benned magadban is.

És most lásd az enyémet: Azt hiszem még soha nem köszöntem meg egyetlen felekezet istenének sem semmit pedig nagyon sok boldog és csodás dolog történt már az életemben, viszont a legtöbb kényelmetlen helyzetet tényt és bosszúságot súlyos átkokkal cirkalmazva címzek neki. Egy cseppet sem hiszek benne de sok mindent a számlájára írok, asszem így kényelmes.

Nem akartalak ám bántani és senki mást sem, csak megtetszett mennyire egyformán vagyunk önzők.

#208 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:54

Igyekeztek vallásosnak nevelni és valahol néha úgy érzem van.
De túl materiális szemléletű vagyok és sokszor nehéz hinni bármiben is.
Nem szerettem azokat, akik képmutatásból mentek templomba (csak éjféli mise, csak húsvéti mise, perselybe 10eFt-ot "nagyvonalúan" bedobó, stb...).
4 évig voltam ministráns fiú tizenévesen, de nagy valószínűséggel a baráti kör, a társaság miatt.
Persze mellékesen elismert istenfélő fiatalembernek tituláltak az öregek is és példaképe voltam én is a fiataloknak, de úgy érzem hamis képet alkothattak, amikor megláttak "kőkemény" EDDA, OSSIAN és Pokolgép zenéket hallgatva :)
Kétségtelen, hogy a nagyobb bajok esetén, mint annyian mások, én is ISTEN-hez fohászkodom segítségért...és néha meg is köszönöm, ha segített.
Szóval valami ilyesmi az én viszonyom ISTEN-nel...
-- Legyen egy jó napod! --

#209 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:17

Idézet: Donki Hóte - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 20:31

:up:  :up:  :up:

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#210 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:30

Idézet: gazdi - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 11:14

1. Ez itt a Sziget.
2. Ez egy agykeményítő (v.ö. "agyalágyult") topik, amíg a csak benézők szét nem hordják bitenként.
3. Minden jót. Odakint.

1.) ok.
2.) ok.
3.) ok.

Ami (NAGYON) nem ok, az az, hogy egy INFORMATIKAI KEREKASZTAL KEZDŐOLDALÁN is látható ez a(z újabb) teljesen értelmetlen és haszontalan szavazás...

#211 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 02:26

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 0:30

Ami (NAGYON) nem ok, az az, hogy egy INFORMATIKAI KEREKASZTAL KEZDŐOLDALÁN is látható ez a(z újabb) teljesen értelmetlen és haszontalan szavazás...

Pedig nagyon nem az!
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#212 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 04:18

Ami ott Ázsiában történt, nem éppen bizonyítja isten létezését...ha lenne nem engedte volna meg, hogy ez megtörténjen; ha mégis, akkor sajnos felmerül a kétely az Isteni csalhatlansággal kapcsolatban. (Bocs, de véletlenül megnyitottam egy jelöletlen linket, ami hullaházi fotókkal volt tele, Thaiföldről, a kb 0,5 sec után tudtam csak bezárni, de sajnos túl sok rögzült az agyamban -több gyerek is volt a listán!! )

A Dogma című filmet tudnám ajánlani mindenkinek, tényleg jó és változatos hangulatú. Happy end a vége. Ja és bebizonyítja h. van isten.
De akkor hol a fenében volt karácsony 2. ik napján reggel ??

#213 Felhasználó inaktív   Feise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:52

webshark:  Hacsak az a karácsony 2. napja lett ovlna. Sok minden van itt amit ha "Ő" lenne nem engedhette vona meg. Lásd Madrid, WTC stb... Volt egy pár esemény aminek nem szabadott voln megtörténie. De tegyük fel hogy ott csak hitetlen ember volt ezért nem segített.. tegyüök fel.  De akkor is sokan meghaltak már balesetekben akik bizsony hívők voltak templomba jártak.
Arról már nem is bezsélve, hogy bizonyos értelemben az volt a középkorban az egyház célja, hogy az embereket "bután" tartsa és hatalmat szerezzen. És nem is lenne semmi baj, mert legyen.. ha vlaki hizs ebben, hát tegye. De mi az hogy az egyházi sikola több pénzt kap, mint az állami? mire fel??? Miért kell pőket támogatni, miért fizessen érte az is aki ettől teljesen távol áll.. Milrt pont EZT az egyházat támogatják? És ha már egyszer kapnak pénzt azu államtól akkor miért kerül pénzbe egy temetés (pl.)?
De emellett perzse voltak előnyei is, hizsen egy támasásnál az emberek a templomba tudtak emenkülni, ahol valószínűleg nem ölték meg őket. Meg persze valljuk be, azok a tmeplomok, katedrálisok stb, nem csúnyák. Némeliyk az adott ország, város stb jellegzetessége. De akkor is ment ott a népbutítás...

Senkit nem akarok megsérteni, ez az én véleményem....

#214 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 10:41

Idézet: WEbshark - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 4:18

De akkor hol a fenében volt karácsony 2. ik napján reggel ??

Ha van isten, akkor pontosan ő az, aki előidézte ezt, próbára téve (vagy büntetve) bennünket.

#215 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 30. 12:57

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 2:26

Pedig nagyon nem az!

:offtopic:
A téma valóban nem.
Az erről való szavzás BÁRHOL, BÁRMIKOR és BÁRMILYEN FORMÁBAN az.

Mindennek meg van a maga helye, ennek a témának is az informatikai kerekasztal Sziget rovatában, de NEM a főlapon!

ON

Mindenki abban hisz, amiben akar, de objektive SOHA nem fogjuk megtudn,i hogy van-e Isten vagy nincs.
Egyébként - meggyőződésem (hitem)  ;)  szerint - nincs is jelentősége:
Ugyanis tök mindegy, hogy Jupiter villámának vagy elektormosságnak nevezed: ha nem vigyázol, agyoncsap...

#216 Felhasználó inaktív   charlieangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 14:20

A teljesség megnyilvánulása vagyunk, egyed, faj, föld és univerzum.
S ez épp annyira véletlen, mint amennyire direkt.
Azt hiszem ez az egyéb témakör, én legalábbis azzal szavaztam. :smoker:

#217 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 20:04

véletlen történés==az emberek nem tudják megjósolni
van értelme arról beszélni, hogy az evolúció véletlen volt-e?  :think:
a teljesség megnyilvánulása? szerintem az ilyen kifejezések fölött már elrepült az idő vasfoga.

szóval nem értek Veled 1et. :(

Szerkesztette: one 2004. 12. 30. 20:10 -kor

Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#218 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 31. 00:31

Idézet

Van Isten, de nincsenek lelkiismereti aggályai.

(Kerouac)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#219 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 00:36

Idézet

Van Isten, de nincsenek lelkiismereti aggályai.

Már egy ideje készülök beidézni, sokat gondolkodtam, mit lehetne hozzátenni, de nem okosat nem...  Igen, ez az én vallásom is.
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#220 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 02:00

Idézet: Feise - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 9:52

webshark:  Hacsak az a karácsony 2. napja lett ovlna. Sok minden van itt amit ha "Ő" lenne nem engedhette vona meg. Lásd Madrid, WTC stb... Volt egy pár esemény aminek nem szabadott voln megtörténie. De tegyük fel hogy ott csak hitetlen ember volt ezért nem segített.. tegyüök fel.  De akkor is sokan meghaltak már balesetekben akik bizsony hívők voltak templomba jártak.
Arról már nem is beszélve, hogy bizonyos értelemben az volt a középkorban az egyház célja, hogy az embereket "bután" tartsa és hatalmat szerezzen. És nem is lenne semmi baj, mert legyen.. ha valaki hisz ebben, hát tegye. De mi az hogy az egyházi iskola több pénzt kap, mint az állami? mire fel??? Miért kell őket támogatni, miért fizessen érte az is aki ettől teljesen távol áll.. Miért pont EZT az egyházat támogatják? És ha már egyszer kapnak pénzt azu államtól akkor miért kerül pénzbe egy temetés (pl.)?
De emellett persze voltak előnyei is, hizsen egy támadásnál az emberek a templomba tudtak emenkülni, ahol valószínűleg nem ölték meg őket. Meg persze valljuk be, azok a tmeplomok, katedrálisok stb, nem csúnyák. Némeliyk az adott ország, város stb jellegzetessége. De akkor is ment ott a népbutítás...

Senkit nem akarok megsérteni, ez az én véleményem....

"Hasíts félbe egy fát és én ott vagyok" Jézus -Stigmata-- nem kell temlom, se egyház!!
szerintem ő igencsak nem értene egyet a mai/korábbi politizáló/lobbizó/harácsoló stb. egyházzal:
kivétel: ferencesek, meg pár értelmes és őszinte ember, Kálvin (én is református vagyok)és Luther, meg pár nem elvetemült reformer vallási csoport tetszik még nekem.
---------------------------
amúgy nagyon elment más irányba az egész kereszténység, mint amit Jézus/Péter akart.

Túl sok gyerek halt meg ott, ők pedig legalább annyira ártatlanok voltak, mint az aprószentek, akiket Heródes gyilkoltatott le, csak Jézus megúszta: de a többi gyereket bezzeg Éli hagyta veszni!

Más : látta még valaki a Dogmát rajtam kívül...? Stigmátát, Ítéletnapot, Krisztus utolsó megkísértésé-t, más jó filmet....? Rózsa neve, pl... még...

Tatárok, törökök nagyon értékelték a templomok szent voltát, ugyanúgy megölték/stb. az embereket mint bárhol másutt. De már a trójai háborúban is kirángatták a végén az oltár mellől az öregeket és leöldösték őket.

Szerkesztette: WEbshark 2004. 12. 31. 02:04 -kor

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.