HWSW Informatikai Kerekasztal: Te miben hiszel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te miben hiszel? Vallás és tudomány a XXI. században Értékeld a témát: -----

Szavazás: Szerinted a Világot és az Embert... (851 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted a Világot és az Embert...

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#281 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 0:09

Én szerintem éppen elég nagy a világegyetem ahhoz, hogy eljöhessen az a véletlen. Ami kellett az élet kialakulásához. De ha valami más lény hozta létre a földi életet, akkor azt a más lényt mi hozta létre? Egy harmadik?

Így van. Furcsa dolog a valószínűség. Mennyi a lottó ötös valószínűsége? 1 a 43 millióhoz körülbelül. Ha valaki tíz szelvénnyel játszik, átlagosan 82 ezer éve telne el két öttalálatosa között. Mégis vannak öttalálatosok. Mert nagyon sok ember lottózik, mint ahogy nagyon sok olyan bolygó lehet - megkockáztatom, hogy van is - ahol adottak az élet kialakulásának körülményei. A nagyon kicsi valószínűség tehát nem bizonyíték semmire.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#282 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 08:26

Idézet

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#283 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:44

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 8:20

Így van. Furcsa dolog a valószínűség. Mennyi a lottó ötös valószínűsége? 1 a 43 millióhoz körülbelül. Ha valaki tíz szelvénnyel játszik, átlagosan 82 ezer éve telne el két öttalálatosa között. Mégis vannak öttalálatosok. Mert nagyon sok ember lottózik, mint ahogy nagyon sok olyan bolygó lehet - megkockáztatom, hogy van is - ahol adottak az élet kialakulásának körülményei. A nagyon kicsi valószínűség tehát nem bizonyíték semmire.

Gyenge entropikus elv: azért vizsgálunk egy ilyen, iszonyatosan kis valószínűséggel létezhető világot, mert benne élünk. Ezért látjuk azt, hogy "jééé, ez vagy az az érték pontosan annyi, amennyinek az élet kialakulásához lennie kell".
Ettől függetlenül létezhet és nyilván létezik sok-sok más világ, ahol nincs aki vizsgálódjon.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#284 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:10

Változtatok az álláspontomon és a topic címében feltett kérdésre íme a válaszom:

Most már semmiben.

Üdv: Drummaster

#285 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:01

Idézet: guga - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 6:13

Attól függetlenül, hogy nem akartál megszületni, megszülettél, attól függetlenül, hogy meghalni nem akarsz, percről-percre Isten rendelése felé közeledsz.

Ez azért nem győz meg, mert isten belekeverése nélkül is érvényes. Én nem isten által születtem, és nem is isten által fogok meghalni. Szeretném hinni, hogy saját magam irányítom az életem, és ha ez a hitem elveszne, akkor számomra meg is szűnne az élet értelme.

#286 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 12:19

Nekem kezd olyan érzésem lenni, hoggy olyan, mintha ezt a világot létrehozták volna és talán kívülről figyelnek minket. Mi van, ha tényleg így van? Hiszen egy csomó mindent nem tudunk megmagyarázni (univerzum végtelenségének problémája). Lehetséges, hogy amikor az ember meghal, akkor lép ki a valóságba?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#287 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 07. 13:43

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 12:19

Nekem kezd olyan érzésem lenni, hoggy olyan, mintha ezt a világot létrehozták volna és talán kívülről figyelnek minket. Mi van, ha tényleg így van? Hiszen egy csomó mindent nem tudunk megmagyarázni (univerzum végtelenségének problémája).
Ezzel mindenki szembesül, aki komolyabban foglalkozik ezzel a kérdéskörrel. Sőt, különböző mélységekben újra és újra. Objektív válasz nincs, és ez így van jól.

Lehetséges, hogy amikor az ember meghal, akkor lép ki a valóságba?
A halál kérdése egész más irányba vinné a beszélgetést, az ilyen gondolatok pedig a pszichét. Nem gondolom, hogy ezt ellenőrizetlenül kellene, szabadna vizsgálni.

#288 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 13:49

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 13:43

Nem gondolom, hogy ezt ellenőrizetlenül kellene, szabadna vizsgálni.

Ezt hogy érted?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#289 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 07. 13:58

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 13:49

Ezt hogy érted?

Úgy értem (és jut eszembe: bármiféle személyeskedéstől mentesen, az általánosságokra gondolva), hogy a halál utáni jobb lét lehetőségét firtató kérdések kevésbé képzett elmék romlásához vezethetnek. A kísérleteket nem is említve.

#290 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:06

Nekem kezd olyan érzésem lenni, hoggy olyan, mintha ezt a világot létrehozták volna és talán kívülről figyelnek minket. Mi van, ha tényleg így van?

Ezt az érzést úgy hívják: paranoia. Amikor az ember sötétben van, egyedül, akkor is elöjönnek ezek a félelmek. Hogy a félelem racionális-e, vagy sem, az már egy másik kérdéskör.
Meddő vita, szerintem. Legalábbis jelenleg.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#291 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:17

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 23:53

[...]az emberek túlnyomó többsége...

...nem is foglalkozik ezekkel a dolgokkal.
. . .

#292 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:21

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 0:53

(azért felmérések szerint az emberek túlnyomó többsége hisz abban, hogy valamiféle "erő", "lény" közre játszott a világmindenség és az élet kialakulásában).

És mint tudjuk, "ezer légy nem tévedhet". :rolleyes:

#293 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:25

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:06

Ezt az érzést úgy hívják: paranoia. Amikor az ember sötétben van, egyedül, akkor is elöjönnek ezek a félelmek. Hogy a félelem racionális-e, vagy sem, az már egy másik kérdéskör.
Meddő vita, szerintem. Legalábbis jelenleg.

Igen, ez érdekes kérdés. Már csak azért is, mert én néha félek a sötétben. Kiskoromban állandóan sírtam amikor egyedül hagytak vagy 5 éves koromig. Nem értem miért. Ma inkább csak akkor félek a sötétben, ha arra gondolok hogy figyelnek, és tényleg olyan érzésem van.

Lehet, hogy megőrültem?  :D

Szerkesztette: Dextrose 2005. 01. 07. 14:26 -kor

paranormal.hu

#294 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 14:26

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:25

Az ki van zárva.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#295 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:28

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:26

Az ki van zárva.

Akkor te tudsz valamit!  :)

paranormal.hu

#296 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:35

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:28

Akkor te tudsz valamit!  :)

Vagy csak szimplán figyel :Đ :cool:  :omg:

#297 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:41

Igen, ez érdekes kérdés. Már csak azért is, mert én néha félek a sötétben. Kiskoromban állandóan sírtam amikor egyedül hagytak vagy 5 éves koromig. Nem értem miért. Ma inkább csak akkor félek a sötétben, ha arra gondolok hogy figyelnek, és tényleg olyan érzésem van.

Nem vagy dilis....

#298 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:32

nem csak a sötétben figyelünk...
. . . a n y t h i n g

#299 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:18

én a zufókban hiszek.
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#300 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 22:01

Idézet

Hiszek egy Istenben...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.