HWSW Informatikai Kerekasztal: Globalizáció - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Globalizáció 2.0 Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:41

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:20

Zako, ezer köszönet. Azzal együtt is kissé értetlenül állok ennyi hiba előtt, hogy figyelmetlen szoktam lenni. Elvileg többen is átolvasták...korrektor is van, csak nem mindig működik.:)

Azt hiszem, majdnem minden általad említett dolgot javítottam. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! A világszerte maradt, szerintem értelmes.:)

#12 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 11. 14:17

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 11:48

mindig elfelejtem névelőt

Egy érdekes kérdés felétek:

a múltkor olvastam, hogy már a '70-es évektől évi 10-12%-ot növekszik Kína GDPje. Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? Egy tizenhárom éves csüangháji lány fizetése meg a mienk között van némi különbség.

Addig maradnak a gyártók, amig Huan Nghia Phong 'fizetése' egy zsák megvarrásáért, meg egy nike címke ragasztásért annyira elég neki, hogy ne haljon éhen és a Nike is tud belőle elég sokat marketingre költeni, hogy emelje a márka értékét, valamint senki ne azzal foglalkozzon, hogy a fogukkal varják a labdát Kínában.
Senkit nem érdekel, hogy mi van a Coca Colában, vagy hol és merre készül, meg miből, csak a feeling a lényeg. Már most is a márka a lényeg, nem a made in felirat.

#13 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 14:45

Klassz cikk, gratula.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#14 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 18:50

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 13:41

Azt hiszem, majdnem minden általad említett dolgot javítottam. Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot! A világszerte maradt, szerintem értelmes.:)

Én köszönöm, hogy figyelembe vetted a javításaimat. Ez a remek cikk megérdemelt ennyit!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#15 Felhasználó inaktív   tntzero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 02:52

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 0:46

Szerintem egyes cégek kissé túllihegik (vagy inkább majmolják) az outsourcing-ot. Egy pár hónapja a Matáv 1212-vel volt dolgom, és a beszélgetés során feltűnt az üfsz erős dialektusa. Nehezen értettem meg a beszédét. Nem is foglalkoztam vele, de visszahívtak, és a mobilom kijelzőjén valami 44-es körzetszám jelent meg. Lecsekkoltam, ha jól emlékszem, szabolcs-megyei számról érkezett a hívás. Félreértés ne essék, nincs ezzel semmi bajom, sőt örülök neki. Mindössze annyi dilemmát hagyott bennem az egész történet, hogy egy kb. 10 fős szekció kiszervezése vajon mennyi ráfordítást igényelt és milyen megtérüléssel kecsegtet - egy (hasra ütve) 50 mrd HUF nyereségű, 20 ezres cégtől.

(OFF)
Csodálkozni fogsz, de ez nem outsourcing :) a matávnak 3 helyen van az országban ügyfélszolgálata, de csak a nyíregyházi megy 24 órában (na miért? :( ) és nem 10 fő - ott dolgoznak talán a legtöbben.
(ON)
Az IT outsourcing szerintem nem mindenképpen rossz vagy felesleges dolog, de csak akkor, ha sikerül színvonalban is valamit elérni.

#16 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 12:13

Idézet: tntzero - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 2:52

Csodálkozni fogsz, de ez nem outsourcing :)

Mini outsourcing  :D
Egyébként a fogalom feltételez valami földrajzi távolságot?  :confused:
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#17 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13

Nem, de ez outsourcing kb. azt jelenti, hogy más vállalkozásnak helyezi ki a teljes tevékenységet, tehát az adott tevékenység egész adminisztrációját átadja, ő csak a "véterméket" veszi át, ami ez esetben persze egy szolgáltatás. Ha ugyanaz a vállalat végzi a tevékenységet egy kihelyezett telephelyen, az nem outsourcing.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#18 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 13:02

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 12:13

Tudtommal az outsourcing nem földrajzi értelemben, hanem logikailag válik el a cégtől: kint azt jelenti, hogy egy másik cég kap kihelyezett belső munkát. Tehát a matávos példa sántít. De ha nyíregyházán kiadná a Nyíri Callos Kft-nek, akkor már igazi OS lenne :D

BBence volt a gyorsabb :cool:

Szerkesztette: Ghilette 2004. 12. 12. 13:03 -kor

. . . a n y t h i n g

#19 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:49

Az üfsz-t nem tudom, de a matávpontokat különféle kft-k üzemeltetik.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#20 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 17:09

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 16:49

Az üfsz-t nem tudom, de a matávpontokat különféle kft-k üzemeltetik.

Akkor az meg franchise, nem outsourcing.  :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#21 Felhasználó inaktív   DeF 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 12. 20:37

örülök a cikknek, mindig is mozgatta a fantáziámat, hogy miképpen lehetne a "felesleges" munkát újraszervezni és másképp csoportosítani (lehet még szakdolgozat téma is lesz belőle)

csak így tovább!!

#22 Felhasználó inaktív   Enolagay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 13. 01:30

Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 19:50

Én köszönöm, hogy figyelembe vetted a javításaimat. Ez a remek cikk megérdemelt ennyit!

sajna a korrekturunk ezen a heten csaladi okokbol nem uzemelt.
free élettér service for addicts

#23 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 18:35

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:48

.... Azt ugye tudjuk, hogy mennyi mindent állítanak elő ott. Nem érzitek a gazdasági veszélyét, hogy egyszer megunja a világ előállítója megtisztelő címet? Mi lesz, ha a Kistigrisek után jön a Nagytigris/ vagy panda:)? ....

:think:  Hmm... szerintem akkor unja meg, ha amerika is megunta,h a "világ rendőrsége" címet viseli!
Ha lehetőség lenne, hogy mindent M.o.-on gyártsanak, nem hinném, h bárki  :reklamacio:  ellene. ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#24 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:23

De jó hogy megtaláltam ezt a cikket :)
Nem nagyon pörög mostanában a fórum.
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha a gyártás a távolkeleten történik, és a felsőbb "tevékenységek" is (akár a tervezés is, mint az sokszor már előfordul), akkor mi itt nyugaton mit fogunk csinálni?
Most sokan felhoznák hogy mi itt sokkal kreatívabbak vagyunk, tehát majd mi végezzük a gondolkodós munkákat stb, de én nem hiszem hogy Indiában, Kínában ha megfelelő súlyt kap majd a minőségi oktatás ne lennánek legalább annyira találékonyak mint itt.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#25 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:39

személy szerint az a véleményem hogy szorgalomban nemhiszem hogy fel tudjuk venni a versenyt a távolkeleti emberekkel, ezért szvsz arra van esélyünk illetve szükségünk  hogy villantsuk néha, de akkor olyat, hogy  belevakuljanak ott  keleten
:Đ  :Đ  :Đ

Szerkesztette: Asker 2008. 01. 07. 20:44 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#26 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 20:57

az olajvalsag (ami azért már beláthato kozelségbe van) majd véget vet annak, hogy a termékeket a világ másik végérol hozzák ide. szerintem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#27 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 00:16

Idézet: Asker - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 20:39

személy szerint az a véleményem hogy szorgalomban nemhiszem hogy fel tudjuk venni a versenyt a távolkeleti emberekkel, ezért szvsz arra van esélyünk illetve szükségünk  hogy villantsuk néha, de akkor olyat, hogy  belevakuljanak ott  keleten
:Đ  :Đ  :Đ

személy szerint az a véleményem, hogy nagy úr az éhség :D de az úton már elindultunk. az idén szűnik meg az általános, alanyi jogú egészségbiztosítás és 5 éven belül a nyugdíjakkal is ez fog történni. az állam az adóprést kénytelen lesz a mai felére csökkenteni. ezt mamég nem akarják elfogadni, de vagy megteszik, vagy  beledöglik a magyar gazdaság.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#28 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 08. 03:24

személy szerint nem értem hogy az  unio mért nem szab ki védövámokat a kinai szarra(ami tudom hogy nem szar), mert az eu-ban igy  csomo ipar a csöd széle felé gyalogol
kinek jo ez az egész a nagy vállalatokon kivül?
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#29 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 03:34

Idézet: vers - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 3:24

személy szerint nem értem hogy az  unio mért nem szab ki védövámokat a kinai szarra(ami tudom hogy nem szar), mert az eu-ban igy  csomo ipar a csöd széle felé gyalogol
kinek jo ez az egész a nagy vállalatokon kivül?

védővámot? WTO tag ellen?  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#30 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 08:21

az eu a maga iparaval gyak mindent elo tudna allitani amire szukseg lenne nem?

vagy a nyersanyagok hianyoznak?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó