HWSW Informatikai Kerekasztal: LEGjobb LEGolcsóbb 17"-os LCD monitor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LEGjobb LEGolcsóbb 17"-os LCD monitor SuliNet MOST aktuális dec. 31-ig!!! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 14:19

[quote name='fram' date='2004. dec. 26., vasárnap - 10:51']Természetesen erre a kérdésre is várom válaszod:

Valóban? Írd már le nekem lécci, h ez hogy jön ki   :think: ... merén nemtudom   [/QUOTE][/QUOTE]
Speckós teszt program, pattogó labdákkal.

Az LG tesztelte, nekem nincs meg a progi.

Én csak azt tudom, hogy én még NEM tapasztaltam utánhúzást, semmilyen alkalmazás mellett sem.

:offtopic:
Persze már azt is tudom, hogy erre mit fogsz regálni.
A válaszom arra, amit erre fogsz reagálni (vagy benned megfogalmazódik, de nem írod le) az, hogy bizonyos kommunikácóknál nem árt az intuició megléte vagy felébresztése. Mert a racionalitás (a kauzális gondolkodás) csak az érme egyik fele, amiben úgy látom, te nagyon ott vagy.
De hogy állsz az érme másik felével? (az analógikus gondolkodással?)

Ne válaszolj, CSAK MAGADNAK!

#102 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 14:52

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 20:05

1. Gondolom a sokadik próbálkozásoknál egyre kevésbé nyomtad rá (a pontosan mit is?), mert láttad, h nem jön le ...

2. Mindeközben pedig elveted a többiek a többiek által leírt dolgokat a CRTről vagy egyéb dolgokról :lol:

3. Ugyanakkor: 1. hibásnak ítéled meg a kijelzőt, ennek ellenére összerakod, bekapcsolod

4. Te nem sok monitort teszteltél/raktál össze életedben, ez biztos. Ennek ellenére most mégsem a Felhasználói kézikönyv alapján jártál el

:offtopic: Elnézést kérek azoktól, akikekt nem érdekel. Köszönöm a megértést. :)

re1: frottír törölköző, enyhén nedves de nem csuromvizes.

Mint írtam:
azért ragaszkodtam a leíráshoz, mert ha fogysztóvédelmi ügy lett vona belőle, akkor ha azt nem úgy teszem, ekkor esetleg abba kötnek bele. Vili? :)

re2: Mikor vetem el más véleményét??? :think:
Mellesleg 2 évig TV szevizben dolgozam, és hidd el, elég sok katódsugárcsöves monitort/TV-t (megj.: a képcső technológiáját tekintve ugyan az, leszámítva az elektronsugár letapogatásának metódusát [1,3,5.. & 2,4,6 a TV-n vagy 1,2,3,4,5,6 a monitoron...] láttam (szétszedve). Szóval nem fogok olyan dologról regélni, amihez láma lennék!
Ha ennek ellenére téves dolgokat írok, akkor szívesen veszem, ha TE vagy bárki más kijavít. mert "tévedni emberi dolog" s én most -sajnos- ebben az emberi létformában vagyok.

re3: Fogysztóvédős tanácsára. Hátha rossz a készülék, s akkor vitán felüli lett volna a 3 napos csere igény! Érted? :omg:

re4: egyik régebbi mukakörömben meglehetősen sokat. az okra lsd. még re3 választ!
Ha erre revnas kérdeznél, akkor a kauzális válaszom: "Igen, láttam, hogy a kölcsön kábelen NINCS zavarszűrő, és AZÉRT volt homályos a kép! De a pillanat hevében, a pillanat 200-as vérnyomásában, és ingerületében. Ide vág egy bölcseletem:

Egyszerű visszahúzódva, teljes megnyugvásban bölcsnek és higgadtnak lenni - de milyen nehéz ezt a bölcsességet és higgadtságot az élet sűrűjében ugyanúgy megtartani.

Remélem most már minden rendben.  :)  :up:

DE azért ha legközelebb esetleg pecázni megyek, ne akard, hogy egy "harapós barracuda" akadjon a horogra, mert talán valóban "mad" leszek! :mad:

Persze ez csak vicc!  :D Szóval szent a "béka"!  :smoker: (De nem a gólyának ;) )

#103 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 16:01

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 13:31

Valóban 12 ms a frissítés.

Nem ismerlek, de azt tudom, zöldségeket beszélsz.

Te sem ismersz. De segítek kicsit ebben is. Általában mindig adok egy esélyt annak, aki valahol hibát vétett, hogy javíthasson.
Lehet, h én értelmeztem félre valamit,
lehet, h ő jóra gondolt, csak rosszat írt,
lehet, h kamuzott, akkor visszavonhatja
lehet, h azt hiszi ért ahhoz, amit leírt, de mikor jobban belegondolt, rájött, h mégse.

De ha valaki szórja a sületlenségeket és mindeközben - hogy is mondtad  :think: - egy faltörő kos mentalitásával megy előre [azaz se hall, se lát], azt kevésbé szeretem.

Nem azért, mert ettől nekem rossz lesz [megnyugtatlak, nem lesz rossz], hanem mert sajna így megvezetsz másokat is. Sokan olvassák ezt a fórumot. Nem szeretném, h aki nem vagy kevésbé ért a témához, az úgy járjon, mint kocsisor a ködben:

Az első elvétette a kanyart, a többi meg ment utána a szántóföldre, mert mindegyik az előtte haladó lámpa fényére hagyatkozott.

Neked is megadtam az esélyt, h javíthass. No, vágjunk bele.

12 ms - mi is ez valójában

Frissítés? - nem, az legfeljebb a 60 Hz lehetne
Response time? - nem, mert az 16 ms
Ez biza a falling time, azaz míg egy cella fehérből fekete állapotba megy át
Rising time, amíg feketéből fehér állapotba kerül a cella (4 ms)

Hogyan is néz ki egy cella fekete-fehér-fekete állapotváltozása a képernyőn

60 Hz -> tehát 1000ms/60=16+2/3 ms telik el 2 jelküldés között
Az egyszerűsítés érdekében Felfutást/lefutást vegyük lineárisnak, persze valójában nem azok.
Ekkor így néz ki egy fekete-fehér-fekete "frissítés"

Kép

Tekintsük fehérnek azt az állapotot, mikor 50%nál nagyobb a fényerő a maximumnál. [Pedig 25%os fényerő is észlelhető, zavaró lehet.]
Kedveztem neked, 16+2/3 helyett 16 veszek, 50% alatt már/még feketének vesszük.
Kedvezek még, mondjuk azt, h

20 ms.

Eddig tudom lefaragni, de ezt is csak neked, akciósan.

------------

Nah, én megyek korizni, addig végiggondolhatod, hibáztál-e máshol is. Ha igen, javíthatsz a bizonyítványon.

Csak egy szimpla kérdés a végére:

Volt az LCDn karc vagy sem? [Nem az érdekel MiMásban mit mondtak, azt kérdem, te láttál-e karcot vagy sem. Segítek: egy igen-t vagy egy nem-et várok válaszként]
Ciciman is on borda

#104 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:17

Hihihi!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#105 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:51

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 15:01

Nem ismerlek, de azt tudom, zöldségeket beszélsz.

12 ms - mi is ez valójában

Frissítés? - nem, az legfeljebb a 60 Hz lehetne
Response time? - nem, mert az 16 ms

Tisztelt fórumolvasók!

Az ilyen és ehhez hasonló beszólások azok, amikre nem fogok reagálni.
A legtöbb, amit egy ilyenre élőben reagálni lehet, az egy  ;) (mosoly) (lsd. a az aláírásomat)

Hogy ki beszél sületlenségeket, ki az okos, és ki-kit vezet a szántóföldre, hogy ki oktatja ki nagy arccal a másikat és ki nem, azt kérlek, ítéljétek meg ti saját magatok.

Egy tény:
Az LG L1915S monitor jobb felső sarkán ez áll (a TCO99 ábra mellett):
12 ms Ultra Fast Response Time !!!

Hogy ki az okos és ki nem, arről csak ennyit:
Én az LG Magyarország szervizmérnökével beszéltem [nevet és címet kérésre privát üzenetben elküldhetem, ha kell] és az ő véleményét kértem ki, hogy ez a monitor megfelel -e az igényeimnek. (szövegszerkesztés, mozgó film, játék) Őt kérdeztem meg, hogy a 12 ms mennyire 12 ms.
Én úgy vélem, hogy Ő, mint az LG (mert jelen esetben egy ilyen márkájú monitorról beszélek) szervizmérnöke érti a szakmáját. Én az Ő SZAKvéleményét elfogadom. A vele folytatott beszélgetés alapján alakítottam ki az álláspontomat, s terveztem is, hogy leírok néhány dolgot még az LCD gyártástechnológiájáról, de ezek után ezt NEM FOGOM megtenni.

Kedves fram! Hogy ezek után kinek kellene javítania a bizonyítványán, azt döntse el az élet…

Nyugodtabb karácsonyi ünnepeket kívánok!

#106 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:55

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 16:01

Nem szeretném, h aki nem vagy kevésbé ért a témához, az úgy járjon, mint kocsisor a ködben:

Az első elvétette a kanyart, a többi meg ment utána a szántóföldre, mert mindegyik az előtte haladó lámpa fényére hagyatkozott.

:D

MadWhite, fram: ezt szeretem: szakmai vita, intelligensen, élcelődve, nem anyázva. :respect:

#107 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:17

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 19:51

A legtöbb, amit egy ilyenre élőben reagálni lehet, az egy  ;) (mosoly) (lsd. a az aláírásomat)

Juteszembe, az aláírásod:

Idézet

Mielőtt valakit megítélsz, nézz tükörbe. Mert könnyen meglehet, hogy éppen a tükörképedet ítéled meg. (Made by my)

A végén a made by my az mi? Csak mert szvsz. hiányos.

Ha az amire gondolok, a my után még egy self nem ártana.

Szerkesztette: JonesC 2004. 12. 26. 20:19 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#108 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:17

Juteszembe, az aláírásod:

A végén a made by my az mi? Csak mert szvsz. hiányos.

IMHO úgy lenne a helyes, hogy: made by myself
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#109 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:26

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 19:51

Egy tény:
Az LG L1915S monitor jobb felső sarkán ez áll (a TCO99 ábra mellett):
12 ms Ultra Fast Response Time !!!

Ezt mar targyaltuk a masik topicban. Az enyemen is ez all, megis 16ms-os. Hazudik az LG hogy minel tobbet adjon el a moncsibol. Amugy konnyu megallapitani az igazsagot, ha megnezed hany szint tud. Ha csak 16.2M-ot akkor bizony ditherel azis. A masik dolog ami a TN+Film panel jelenletere utalhat, ha alulrol nezve sokkal sotetteb a kep, felulrol nezve meg sokkal vilagosabb, mintha szembol nezned a kepet. Es ekkor megintcsak a 12+4 = 16 a nyero  :up:

szerk. : mindemellett, ez azert egy jo monitornak nez ki, 19"-os a 17-esek gyorsasagaval, nemrossz vetel :)

Szerkesztette: Peetie 2004. 12. 26. 20:30 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#110 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:26

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:18

Vagy ha mindenaron igy akarja irni, akkor made by me ? :think:
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#111 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:30

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 19:18

Elnézést, lemaradt a "self"
Köszönöm, hogy szóltál, megyek, és javítom...
Még 1x köszönöm!  :respect:

#112 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:30

Régebben sűrűbbek voltak ilyen viták errefelé, ahol értelmesen, érvekkel igyekeztek alátámasztani állításukat a delikvensek. Nekem tetszik :)
-- Legyen egy jó napod! --

#113 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:32

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:26

Esetleg: me, myself and I.
;)

Idézet

#114 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:40

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:26

Itt ebben az esetben inkább a myself "játszik" a szenvedő szerkezet miatt.
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#115 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:47

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 19:40

Itt ebben az esetben inkább a myself "játszik" a szenvedő szerkezet miatt.

Így van.
A szenvedő szerkezet...
...az lesz nekem márciusban az ITK (Rigó utca) középfokú angol nyelvvizsgámon is... :mad:
De biztos sikerülni fog.  :D

Szerkesztette: MadWhite 2004. 12. 26. 20:49 -kor

#116 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 20:52

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 19:30

Régebben sűrűbbek voltak ilyen viták errefelé, ahol értelmesen, érvekkel igyekeztek alátámasztani állításukat a delikvensek. Nekem tetszik :)

...Pl az ATI fronton.

Egy magyar származású U.S.A. beli srác, aki nagyon sok érdekes és hasznos infomációt leírt itt nekünk, de sajnos a modora miatt ki lett tiltva. :mad:
Kár... :mad:

#117 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:03

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:52

...Pl az ATI fronton.

Egy magyar származású U.S.A. beli srác, aki nagyon sok érdekes és hasznos infomációt leírt itt nekünk, de sajnos a modora miatt ki lett tiltva. :mad:

A cél sajnos nem szentesiti az eszközt, bármit is mond a közmondás. Tényleg nagyon sok hasznos infóval/tudással/tapasztalattal rendelkezett (T2K), viszont hogy milyen formában kommunikált ... nos ez alapos indok volt a kitiltására.

#118 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:11

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:52

...Pl az ATI fronton.

Tudom, én is ismertem innen T2K-t :)
És igen, a modora, ami sokszor, sokaknak bántó volt.
Én is kaptam tőle anno leszólást. Hogy mennyire volt igaza, vagy sem, velem kapcsolatban az más dolog :)
-- Legyen egy jó napod! --

#119 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:15

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:03

A cél sajnos nem szentesiti az eszközt, bármit is mond a közmondás. Tényleg nagyon sok hasznos infóval/tudással/tapasztalattal rendelkezett (T2K), viszont hogy milyen formában kommunikált ... nos ez alapos indok volt a kitiltására.

Nos igen.
Ez esetben az [etika] – [szakmai tudás] áll a mérleg két serpenyőjében.

Én is az emberségre szavazok, s ami azt illeti fram hozzászólása is kicsit idézte nekem a T2K-s stílust.
S mivel én elhiszem, hogy fram egyébként jó szakember lehet, csak az emberség "serpenyőjében" olykor kevés az, amit tesz, így inkább NEM fogok reagálni a hozzászólásaira, hogy ne én legyek az oka annak, ha egyszer esetleg őt is kitiltanák... (önmaga miatt)

Úgy hogy inkább  RESPECT (tisztelet) :respect:

#120 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 21:19

off:

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 21:03

a probléma csak az, hogy nem egyenlő mércével mértek!  :down:

T2k szinte mindig szakmai alapon vitatkozott (ja, hogy elküldte melegebb éghajlatra azokat, akik a tények ellenére is folyamatosan nyomták a sületlenségeiket? szvsz megérdemelték!)

viszont a mai napig van(nak) itt olyan notórius hozzászóló(k), aki(ke)t még csak nem is figyelmeztettek, holott ezerszer durvább az, amit csinál, mint amit T2k bármikor is művelt...
(igen, arra gondolok, aki mindenhez hozzászól, nagyképű, undorító stílussal - még akkor is, ha halvány gőze sincs az egészről...)

szóval a házigazdáknak ezen kéne/kellett volna elgondolkozniuk...  :rolleyes:

:down:

on
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első